Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Плетено влакно - Брейд
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- asenfisherman
- ще става разбирач
Re: Плетено влакно - Брейд
От миналата година съм пред една дилема и въпросния селър покрива част от нея, имам питане основно към г-н Иванов в лицето му на дългогодишен ползвател на въпросната марка.Малко предисторияdaniel defoe написа:
Слава Богу, че и у нас има вече селър, който предлага и Varivas

Става дума за риболова на распер по река Дунав.За въпросния ползвам монофил на Торей ,но поради дистанциите на които се лови имам риби които не се засичат добре и се откачат поради разтегливостта на въпросния .
Брейд обаче с цвят,,олив гриин" рибите го виждат и не посягат на примамката-това съм го пробвал в продължение на дни паралелно с 2 пръчки,които сменям по време на риболова постоянно.След консултация с приятел този сезон ще пробвам варианта брейд +флуорокарбонов повод.Такъма е ,,кростейдж" 15-42,макарата ,,Техниум" 4000,примамките в диапазона 10-25гр,рибите 1-5 кг.
Та конкретното питане е за брейд Варивас съобразен с гореописаното и със дебелина която позволява постигане на максимални дистанции ?
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
По принцип за големи дистанции ти трябва по-бавна гега с малко по-различна макара , но ще гледам да се съобразя с наличното . Мисля че във варианта цена / качество / изисквания , този - http://www.ebay.com/itm/Varivas-P-E-Lin ... 257bf2e4a5" onclick="window.open(this.href);return false; , ще ти свърши работа .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- asenfisherman
- ще става разбирач
Принципно ползвам и по-бавна ,,гега",но и там го има проблема с лошите засечки.Смея да твърдя че,, изпуснах" приза за най-голям распер именно заради нея
.Живот и здраве и макара ще догодя според нуждата,но брейдовете са ми тъмна индия.
Благодаря за вниманието и помощта!
Поздрави!

Благодаря за вниманието и помощта!
Поздрави!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Монофилите на Торей са прекалено еластични та не съм им почитател .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- ще става разбирач
Павка,не съм съгласен с това мнение,трябва му бърза "гега" с тънка бланка.При натоварване с примамка да се гъне до дръжката,жилава,бърза и лека.Павел Иванов написа:По принцип за големи дистанции ти трябва по-бавна гега
Пример давам,понеже почти всяка вечер сме на реката(риби рядко излизат) та си мерим п****те макари влакна и пръчки.Със спинер 21 грама на Спро успях да достигна дистанция(смялявам) 75 метра,по принцип излязоха над 80метра..... може и да има грешка в мерилните крачки,но Суравия е дълъг и има баята крачка

Пояснявам,малко от височко беше...но който е от Русе знае Кранчето,та от там на 5-10 метра от носа на лимана!При ниво 650+
Мерили сме преди време точно с твоята любима "щукарка" на 2,70 7-28 с кастмастер и нанофил 20 либри,пак около 70-те метра излезе

П.П. Пръчката е Драгон Експрес 2,75 15-40,макара Риоби Заубер 4000 и влакно Дайва Шиноби 15 либри,като влакното редовно си го смазвам с обикикновен силиконов спрей на WURTH.
- Vid
- кандидат преподавател
ВСе пръчки на Драгон са читави... По скъпите им варианти са още по читави от Експреса...karaburov написа:Павка,не съм съгласен с това мнение,трябва му бърза "гега" с тънка бланка.При натоварване с примамка да се гъне до дръжката,жилава,бърза и лека.Павел Иванов написа:По принцип за големи дистанции ти трябва по-бавна гега
П.П. Пръчката е Драгон Експрес 2,75 15-40,макара Риоби Заубер 4000 и влакно Дайва Шиноби 15 либри,като влакното редовно си го смазвам с обикикновен силиконов спрей на WURTH.
Виж и тези на Спортекс. Въпреки някои негативни мнения за тях във форума, смятам, че са най доброто на Б-я пазар. Притежават търсената от теб концепция- бързи и стегнати, но при натоварване започват да работят с цялата си бланка, много здрави и надеждни в акции 15-35 или 30-50.....
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- ще става разбирач
С тази въдица ще губиш закачени риби.Павел е прав в бележката си по-долу.asenfisherman написа: ....Такъма е ,,кростейдж" 15-42,макарата ,,Техниум" 4000,примамките в диапазона 10-25гр,рибите 1-5 кг. ...
- asenfisherman
- ще става разбирач
Колега рибите ги губя основно с Ексийд 5-21,пробвах Дайва и Тика с подобни показатели,но с Мейджър Кравта нещата си дойдоха на мястото .Единствено ме дразнеше разтегливостта на влакното и се надявам с помощта на колегите и това да се изчисти.Не че е проблем да изпускам риби ,но се дразня когато това е по моя вина а и предпочитам първо да се снимам с тях
.
Поздрави!

Поздрави!
- stancom
- ще става разбирач
Хм интересно, аз съм имал обратния проблем, бърза пръчка и брейд и имах доста изпуснати закачени риби. С по-бавна пръчка нямах тези проблеми . А и при риболов на распер много рядко съм засичал, удара му е достатъчен, ако си с подходящи куки.asenfisherman написа:Принципно ползвам и по-бавна ,,гега",но и там го има проблема с лошите засечки..... распер
Не мисля, че пръчката или влакното са проблем в случая. По-скоро шаранджийския маниер да се вади рибата внимателно и накрая чак кеп да се подлага е неподходящ за повечето хищници. Расперите се откачат, когато почнеш да ги лигавиш. Распер се вади енергично, напъва се яко и го мяташ на брега преди да се е освестил. Същото важи и за бялата риба, и за щуката. Единствено сом и хищници над 5-6 кг трябва първо да измориш.
Само при мен ли ПП се нищи леко първите 1-2метра след 5-6 излета,оригинал е купено от колега от форума ?
Не!Fishh написа:Само при мен ли ПП се нищи леко първите 1-2метра след 5-6 излета,оригинал е купено от колега от форума ?
За глухия всички, които танцуват, са луди.
Festina lente!
Festina lente!
-
- научил се да хвърля
НеFishh написа:Само при мен ли ПП се нищи леко първите 1-2метра след 5-6 излета,оригинал е купено от колега от форума ?

фалшиво виждал ли сиFishh написа:оригинал е купено от колега от форума ?

- metodid
- ще става разбирач
Аз всичките риби ги вадя така. Качне ли се, върта кат луд. Нема бегане, нема откачане.sestrata написа:Распер се вади енергично, напъва се яко и го мяташ на брега преди да се е освестил.

Не че не съм вийдал а и съм ималluka написа:фалшиво виждал ли сищом казваш че е оригинал.