Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
Re: Инфо за р. Струма!
Аре нема ли некой да каже нещо.Реката пада и бистри.За уикенда ще е ок за плувка.Са ловат по нещо на фидер.
Днес следобяд с приятел се върнахме от Скопие и минахме през Радомир. На Конявски мост го оставих да пие кафе на бензиностанцията и се поразходих малко из старите ловни полета. Ударих и някое фото с телефона ...

Тук преди много, ама наистина много лета сме ловили скобари на перо и мазане, на колоната откъм Кюстендил имаше някакъв голям надпис / май пишеше "зидар"/, З-то и Р-то още се виждат.

Водата на цвят в момента е идеална за плувка и скобари, поне според мен. Друг е въпроса, че реката е много бърза и най - вероятно скобари няма.

Това място е на 300 - 400 м под моста. Преди 20 - тина години беше страхотно за щека, боло и т.н., държеше и доста риба. Преди 7 - 8 години през август отидох на муха и ме заболя сърцето - златарите буквално бяха изкормили реката. И на двата бряга стотици метри надолу имаше огромни купове баластра, високи поне по 6 метра, може би трябваше да направя снимки.
За късмет реката е разнесла баластрата, покарали са върби, сега е направо джунгла. Реката в участъка под моста много се е променила и забързала, почти никакви вирове и подмоли, само бързеи. Като гледам, дори и през лятото при ниска вода може да се лови само на фидер, на сачма и на спининг.
Утре или други ден отивам до Железница, като се прибера ще има инфо за любопитните.

Тук преди много, ама наистина много лета сме ловили скобари на перо и мазане, на колоната откъм Кюстендил имаше някакъв голям надпис / май пишеше "зидар"/, З-то и Р-то още се виждат.

Водата на цвят в момента е идеална за плувка и скобари, поне според мен. Друг е въпроса, че реката е много бърза и най - вероятно скобари няма.

Това място е на 300 - 400 м под моста. Преди 20 - тина години беше страхотно за щека, боло и т.н., държеше и доста риба. Преди 7 - 8 години през август отидох на муха и ме заболя сърцето - златарите буквално бяха изкормили реката. И на двата бряга стотици метри надолу имаше огромни купове баластра, високи поне по 6 метра, може би трябваше да направя снимки.
За късмет реката е разнесла баластрата, покарали са върби, сега е направо джунгла. Реката в участъка под моста много се е променила и забързала, почти никакви вирове и подмоли, само бързеи. Като гледам, дори и през лятото при ниска вода може да се лови само на фидер, на сачма и на спининг.
Утре или други ден отивам до Железница, като се прибера ще има инфо за любопитните.
-
- ще става разбирач
Бл-град - избистряне.
Хващат се кефалчета и дребен морунаж на бял. Имало е дори ретро риболов на скобари - на сланинка, с няколко риби и откачания
Хващат се кефалчета и дребен морунаж на бял. Имало е дори ретро риболов на скобари - на сланинка, с няколко риби и откачания

Реката при Блгр е на нивото от 21.03., съвсем малко по - мътна. Излизам на кръчма и след полунощ ще метна някоя снимка.
Вчера /01.04/ около обяд акостирах на една зелена тревица и метнах фидерите на торен с нагласата да изкарам поне една мренка от подмолите.

Такава е реката под Благоевград, Бистрица е мътна и променя леко десена.
За няколко часа нямах удар, независимо от богатата пътека, дето застлах на рибоците. Някъде чак след 15 часа извадих едно кленче и се поотпуших. Продължих с 5 -6 морунажчета / най - едрото с накълвана глава/.

На едната тояга смених на бели и извадих двама приятели с нови прически.

Най - накрая торния ме възнагради за упорството и една бледа хубавица се опъна за малко на тревата.

Извадих 4 вида риби, така че съм повече от доволен. Но пълно щастие няма - двама колеги от отстрещния бряг ми се нагледаха на слуката. Не че ще ми вземат мястото - места за фидер бол, дори и при тази висока вода. Обаче ме дебнеха от храстите с бинокъл какво слагам на куките, не можах дори да се изпикая спокойно като хората
Толкова от мен, реката от вливането на Рилска надолу определено става за риболов.

Такава е реката под Благоевград, Бистрица е мътна и променя леко десена.
За няколко часа нямах удар, независимо от богатата пътека, дето застлах на рибоците. Някъде чак след 15 часа извадих едно кленче и се поотпуших. Продължих с 5 -6 морунажчета / най - едрото с накълвана глава/.

На едната тояга смених на бели и извадих двама приятели с нови прически.

Най - накрая торния ме възнагради за упорството и една бледа хубавица се опъна за малко на тревата.

Извадих 4 вида риби, така че съм повече от доволен. Но пълно щастие няма - двама колеги от отстрещния бряг ми се нагледаха на слуката. Не че ще ми вземат мястото - места за фидер бол, дори и при тази висока вода. Обаче ме дебнеха от храстите с бинокъл какво слагам на куките, не можах дори да се изпикая спокойно като хората

Толкова от мен, реката от вливането на Рилска надолу определено става за риболов.
Вчера на Бело поле на плувка една мрянка. До мен на хляб на дъно закачи скобар докара го до брега и му скъса. До 13ч. това от мен, после хванах към арката и от там на Лобош. Ще пиша в отделните теми.
https://eleganten.top/ Мото и авто аксесоари.
http://prikachi.com/images.php?images/344/8729344m.jpg
Това вчера по благоев!
Това вчера по благоев!
много добри скубита чоко-бой , на боло или фидер ?
за да нямаш проблеми,трябва да си умрял ...
Сутринта реката не предвещаваше такъв риболов.Водата паднала с около 30 см за две седмици,но примътна.На 40см дълбочина не си виждах ботушите.А мястото такова,че водата бърза и не е ок като е мътна.За фидер да, ама за возене не!И така почнахме да мааме без особен ентусиазъми и по едно време почнах откач след откач....люспи....пред мене завре от риба,ма не яде ебаси.Почваме с пинизите и не след дълго първия е на куката.Така до обяд имаше по некой откач рибите вземаха много мудно явно изтичам бързо за тоя цвят на водата.Около обед поизбистри и бой като за последно без никакви откачи,всичко навътре здраво закачено.Резултата 25 скобара 4 от тях педарки другите малко под и малко над килограм.Най-големия го мерих 1,2 кг.Осем мрени хубави и един клен.Аз бех на топ местото на вира,на 15м над мене брадчеда завърши доста по скромно.От 30 дебели скобара само една женска това,ако може некой да го обясни.Всичките риби в брачна окраска и цъкат стабилно,като ги върнах обратно в кофата остана един пръст сперма!Малко за такъма основно 0,20, плувка 4гр.,повод 0,145,кука камасан В 640
номер 12 и троха от изкуствен хляб.Решаващо за успеха бяха мястото и воденето на стръвта.Незнам,ама тая мътилка неще да е от снеготопене водата не беше студена.Пак разни златари и чикиджии,че ни ебават,а почва и корекция на реката под бобошево........
номер 12 и троха от изкуствен хляб.Решаващо за успеха бяха мястото и воденето на стръвта.Незнам,ама тая мътилка неще да е от снеготопене водата не беше студена.Пак разни златари и чикиджии,че ни ебават,а почва и корекция на реката под бобошево........
Тая снимка да не ви заблуждава.Водата си е висока бърза и риболов има само на определени места.И то от хора де познават местото и риболова!На вира видех да се извадат 4 скобра на фидер и един на плувка освен наще с брадчеда.Неговите не присъстват на снимката.
Ще ме вземеш ли другата неделя? Налових се на морунажи, да закрия със скобара ми се ще? Ще ти звънна през седмицата.

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
Звънни четвъртък вечерта или петък.Тогава ще знам със сигурност дали ще ходя за риба,че имаме ловно събрание в събота!
- Skellington
- вече хвърля и на тежко
Поцепване... браво! Тва такъв риволов на скобар никога не съм правил, разбирате си ги.
Момци, някой чул ли е за щука 5.7 извадена от водите на Благоевградска Струма? Показаха ми снимки на рибата, пльокната между десетина скобара и на доста познато место, но пак не мога да повярвам, че това е Струма 

-
- разбира нещата
Това е от неделя, пет риби и две откачени всичко на плувка.
- Прикачени файлове
-
- image-fa06b5511ef6cc556be6f0e01960a9df2148205f12c3c9004b3566a9dded9166-V.jpg (243.78 KiB) Преглеждано 923 пъти