Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
stoiann80 написа:lyudmil75 написа:Та с две думи - на Санчо Панса, слънчак и епизодични каракуди.
Та с две думи и некоя снимка - на Пънчака риба бол![]()
![]()
![]()
![]()
излиза и много перка ама нея обратно
Адмирации! Щуката е прекрасна. На спининг или на рибе?[/quote]
на рибе и то местно на друго неще и на каракудки неще,и как сложиш местно рибе винаги има удар

Колеги , Как е положението на Враждебна ?
Ти като даваш толкова често "информация" за големия гьол на Безден, не мислиш ли, че бе необходимо да споменеш и за огромния брой малки шаранчета между 100 и 200 грама, които гълтат даже 3 царевици на кука номер 6?(bubsa) написа:Зависи за кой точно питашкирил великий написа:Някой да даде инфо за Безден - язовира - струва ли си?![]()
Най-големия си струва и можеш да си направиш кефа на 100%!5лв е на въдица и ако искаш риба се заплаща допълнително.Има много шаран и на мен обикновено за няколко часа ми омръзва.Има и заведение за хапване и пийване.
За един приятен излет близо до София е идеален
- bogno
- вече хвърля и на тежко
Сега се връщам от Черното кафе.1каракуда половинка 2 шамарчета и 1 костур на фидер- метод.кълвеше между 13 и14,30 часа на земен.tonkatabg написа:Колеги , Как е положението на Враждебна ?
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
-
- вече хвърля и на тежко
Не съм хващал по малко шаранче от 500-600грамаLSFC написа:Ти като даваш толкова често "информация" за големия гьол на Безден, не мислиш ли, че бе необходимо да споменеш и за огромния брой малки шаранчета между 100 и 200 грама, които гълтат даже 3 царевици на кука номер 6?(bubsa) написа:Зависи за кой точно питашкирил великий написа:Някой да даде инфо за Безден - язовира - струва ли си?![]()
Най-големия си струва и можеш да си направиш кефа на 100%!5лв е на въдица и ако искаш риба се заплаща допълнително.Има много шаран и на мен обикновено за няколко часа ми омръзва.Има и заведение за хапване и пийване.
За един приятен излет близо до София е идеален

Проблем ли ти е,че давам информация?
Не е проблем, когато информацията е вярна.
А пасажите с малки шаранчета наистина са огромни и няма как да се хване голяма риба (особено на фидер, както беше споменал в друг пост). Но както и да е.
А пасажите с малки шаранчета наистина са огромни и няма как да се хване голяма риба (особено на фидер, както беше споменал в друг пост). Но както и да е.
- кирил великий
- разбира нещата
Колегата (bubsa) ми е давал точна информация, включително и на лични съобщения. Благодаря му!
- thunderboy
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
И аз ходих в събота, уж да пробвам каракудата на дъно ама нъцкиbogno написа:Сега се връщам от Черното кафе.1каракуда половинка 2 шамарчета и 1 костур на фидер- метод.кълвеше между 13 и14,30 часа на земен.tonkatabg написа:Колеги , Как е положението на Враждебна ?

Пробвах я на пружина , на фидер ... ни на дъно ни на плувка, на земен на бял, на царевица. Само костур излизаше и слънчак, но с много рядко кълване. на моменти беше мъртвило. До нас едни младежи вадеха с директния прилични риби и те епизодично, ама явно бях застанал на кофти място.
Много водорасли, всеки път дънните ги вадих със по една бала водорасли, като единия път незнам защо дънната (на пружина) ми замина с около 20м встрани

Другия път си взимам котвата да разчистя водорасите поне на плувка да ловя нормално.
Рапорт даден!
Парите не са най важното нещо в живота, но те ми трябват за да си го купя!
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Изненадан съм да го прочета.LSFC написа:Не е проблем, когато информацията е вярна.
За единия ми излет там нямах такива проблеми.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
На Враждебна - днеска - мирната риба не пипа... цял до обед няма кълване.
- thunderboy
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Май ще трябва да разхлади малко за да почне да кълве нормално.tonkatabg написа:На Враждебна - днеска - мирната риба не пипа... цял до обед няма кълване.

Парите не са най важното нещо в живота, но те ми трябват за да си го купя!
Зависи кога си ходил и на какво си ловил. Още с отиването собственикът ме предупреди за дребните шаранчета, но си викам, че няма да е кой знае какъв проблем. А то какво се оказа...chirusa_bg написа:Изненадан съм да го прочета.LSFC написа:Не е проблем, когато информацията е вярна.
За единия ми излет там нямах такива проблеми.
Другите колеги явно знаещи за напастта мятаха само на топчета на косъм
- AzAzEl
- научил се да хвърля
Колеги, дайте съвет, някъде около София за уклей, тази събота? Обещал съм на племенницата си да я уча на риболов и мисля това да е първи урок - купил съм й директен 3 метров
Да хване поне 10-тина рибки да се запали 
Благодаря предварително.

Благодаря предварително.
-
- вече хвърля и на тежко
Колега, лично аз бих ти препоръчал Богоров - платеното. Уклея е в изобилие и е доста едър. Никой не го гони и ще хване много повече от 10 рибки. Най-хубавото е , че докато тя чеше уклея, може и ти да си направиш кефа с тулупитеAzAzEl написа:Колеги, дайте съвет, някъде около София за уклей, тази събота? Обещал съм на племенницата си да я уча на риболов и мисля това да е първи урок - купил съм й директен 3 метровДа хване поне 10-тина рибки да се запали
Благодаря предварително.

- AzAzEl
- научил се да хвърля
Супер, мерси ... едвам се навих дето се казваmilenminds написа:Колега, лично аз бих ти препоръчал Богоров - платеното. Уклея е в изобилие и е доста едър. Никой не го гони и ще хване много повече от 10 рибки. Най-хубавото е , че докато тя чеше уклея, може и ти да си направиш кефа с тулупитеAzAzEl написа:Колеги, дайте съвет, някъде около София за уклей, тази събота? Обещал съм на племенницата си да я уча на риболов и мисля това да е първи урок - купил съм й директен 3 метровДа хване поне 10-тина рибки да се запали
Благодаря предварително.