Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
- Martin Mihailov
- учете се от него
Re: Инфо за р. Струма!
Мене ако питаш забрана вьобще не трябва да има.Тая забрана я спазват определен крьг от хора.А след влизането на забраната за бракониерите настьпва раи.Тека поне малко от малко се сьобразяват с присьствието на повече хора покраи реката.Вчера на моста на Жабляно имаше двама които –ловеха мрени с шаранджииски вьдици и плетено влакно–naskobo написа:Не знам от къде идва заблудата, че Бобошево е на 500 м и съгласно двустепенната забрана, там трябвало да е забранено от 1 май?
И аз се подведох по това и закрих в района, риболова беше на границата на капота, но в близките дни се е ловило яко. Понеже не взимаме риба, това не е голям проблем. Скобарите видимо вече бяха хвърлили хайвера, мрените са едри и хайверни. Имаше поне 10 месари, които си прибраха единичните риби, явно го правят ежедневно колкото и да хванат, вероятно ще действат и през останалата част на забраната.
Оказва се, че самото Бобошево няма и 400 м, надморската височина става 500 м някъде над Вуков мост, Друг е въпроса, че няма никаква логика в тази двустепенна забрана за Струма.
Не можах да открия, дали някъде има приложение за надморската височина към Заповедта, това което мога да напрява е да пиша на ИАРА да сложат ред

http://iara.government.bg/wp-content/up ... D0%B01.pdf
Не съм бил бракониер на 30 април, намери се някакво страро приложение според което за Струма
от устието на р.Джерман нагоре, забраната е от 1 май. Друг е въпроса, че според Гуглето устието е само на на 360 м надморска, повечето скобар вече е хвърлил хайвера в период на усилено месарство, а забраната тепърва започва ....?!
Не съм бил бракониер на 30 април, намери се някакво страро приложение според което за Струма
от устието на р.Джерман нагоре, забраната е от 1 май. Друг е въпроса, че според Гуглето устието е само на на 360 м надморска, повечето скобар вече е хвърлил хайвера в период на усилено месарство, а забраната тепърва започва ....?!
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- кирил великий
- разбира нещата
Колега Наско, сигурно говориш за нещо друго, не за устието - устието на Струма е в Гърция. Бобошево в Укипедия го пишат надм. в-а 500 м.naskobo написа: Друг е въпроса, че според Гуглето устието е само на на 360 м надморска, повечето скобар вече е хвърлил хайвера в период на усилено месарство, а забраната тепърва започва ....?!
Бракониерите не се плашат от хора по реката и за тях раят настъпва през нощта, когато рибата навлиза в малките притоци. Тогава дори с шаранджийски кеп сам човек може да пълни чували.
Моя грешка, имах предвид вливането на р.Джерман в Струма, а според Уикипедия, Бобошево е на 380 м?кирил великий написа:Колега Наско, сигурно говориш за нещо друго, не за устието - устието на Струма е в Гърция. Бобошево в Укипедия го пишат надм. в-а 500 м.naskobo написа: Друг е въпроса, че според Гуглето устието е само на на 360 м надморска, повечето скобар вече е хвърлил хайвера в период на усилено месарство, а забраната тепърва започва ....?!
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0 ... 0%B2%D0%BE
- кирил великий
- разбира нещата
Вярно, прав си
, преди две седмици я четох пустата статия, защото исках да ходим на Струма на Софарма бунгалата и явно съм прочел каквото ми се е искало
. но жена ми тоз път ме отряза и ходихме на друго място.

Бобошево във Wiki го дават на 386 м надморска височина. Един сравнително точен сайт /+- 20 м/ - http://satellite.somemaps.com/bg/, дава вливането на Джерман на 369м.
За това иде реч, смятайте колко са в час в ИАРА и това е вече 3 години?!mrenka написа:Бобошево във Wiki го дават на 386 м надморска височина. Един сравнително точен сайт /+- 20 м/ - http://satellite.somemaps.com/bg/, дава вливането на Джерман на 369м.
Формално погледнато,ти колега не си в грешка,защото става въпрос за устието на р.Джерман,а не за устието на р.Струма,което е в Гърция.Друг е въпроса,че можеше да се определи 500 метровата граница от Вуковския мост нагоре например.Може би е някакъв жест към бобошевци ли... Щото за мен е все тая,дали от София ще отида до Бобошево или до Пастух.naskobo написа:http://iara.government.bg/wp-content/up ... D0%B01.pdf
Да, с тая разлика, че около Бобошево може да се хване повече риба, отколкото по-нагоре, а в случая да се унищожи повече хайверна риба. Не вярвам някой де е правил жестове, само дълбоко безхаберие движи нещата в наш'та държава ....indzaghi написа:... Щото за мен е все тая,дали от София ще отида до Бобошево или до Пастух.
това са фактите ....споделям мнението на колегата...Martin Mihailov написа: след влизането на забраната за бракониерите настьпва раи.Тека поне малко от малко се сьобразяват с присьствието на повече хора покраи реката.
спомнете си кога последно сте проверявани на реката ,аз лично не мога да се сетя
за да нямаш проблеми,трябва да си умрял ...
- jasonsmith
- разбира нещата
Аз закрих в събота в района на Бобошево с три скобара от тоя калибър:

За първи път ме валя от 7 сутринта до 14ч., и реално риболов се получи след като спря дъжда.
Изпуснахме още няколко риби, но хванах няколко добри клена и мрени.

За първи път ме валя от 7 сутринта до 14ч., и реално риболов се получи след като спря дъжда.
Изпуснахме още няколко риби, но хванах няколко добри клена и мрени.
И аз се подведох по това и закрих в района, риболова беше на границата на капота, но в близките дни се е ловило яко. Понеже не взимаме риба, това не е голям проблем. Скобарите видимо вече бяха хвърлили хайвера, мрените са едри и хайверни. Имаше поне 10 месари, които си прибраха единичните риби, явно го правят ежедневно колкото и да хванат, вероятно ще действат и през останалата част на забраната.
Пак сте хванали някакви риби.Аз бях там на 18,04,2016 и във вира имаше само скобарета не взели участие в размножаването а и те бяха малко и не активни.Затова оставих баща ми да се забавлява с мрените и обиколоих района до кадин мост.Нямаше и следа от скобарите едрите,нито в елешница ,нито в една друга бара де съм чул,че ги събират с чували по време на мръстенето.Къде се беха попиляли незнам у джерман ли или просто са си намерили подходящо място за мръстене в самата река незнам,но нямаше и следа от тях.Затова у събота/30,04,2016/ погнах шараниете с променлив успех.Та мисълта ми е верно ли са ловили и какво значи яко,аз нямам никакво инфо за добър улов в района!
Пак сте хванали някакви риби.Аз бях там на 18,04,2016 и във вира имаше само скобарета не взели участие в размножаването а и те бяха малко и не активни.Затова оставих баща ми да се забавлява с мрените и обиколоих района до кадин мост.Нямаше и следа от скобарите едрите,нито в елешница ,нито в една друга бара де съм чул,че ги събират с чували по време на мръстенето.Къде се беха попиляли незнам у джерман ли или просто са си намерили подходящо място за мръстене в самата река незнам,но нямаше и следа от тях.Затова у събота/30,04,2016/ погнах шараниете с променлив успех.Та мисълта ми е верно ли са ловили и какво значи яко,аз нямам никакво инфо за добър улов в района!
А забравих,няма да действат открито през забраната със сигурност на Бобошево не смеят,но по барите на бъркание .....
- калин кацаров
- сериозен играч
Петък и събота бях по реката в Бобошево, следа от скобара нямаше. Със сигурност е някъде да мръсти. Предната седмица при замътена река ясно се наблюдаваше присъствието му. Яко се ловяха мрени, но не и скобари . Преди забраната риболова беше много слаб, то и хора нямаше много. За мрените е ясно, на традиционните места , където се ловят по много, се правеше добър риболов. Не съм ловил на плувка, а на фидер, на Бобошево когато имаше скобари , често следваха удари и на тях. Просто трябва да има риба пред теб. Но преди забраната, двата дни със сигурност скобара беше изчезнал от реката ! Мръсти в момента и след забраната, при висока вода, нормална да кажа, ще се лови добре. На Бобошево и района , при бистра и малка река , като бара, става труден риболов, просто местата се ограничават много, а и скобара си бие камшика към Благоевград .Остават 2,3 места само, където се е групирал и мястото позволява да се води добре линията . Такива са ми впечатленията за Бобошево, трябва реката да не е много малка.