Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
-
- разбира нещата
Re: Инфо за р. Струма!
Рибата вобъще не е пасивна, проблема е матилката, вчера беше почти бистра и скобара си ядеше даже много добре.
За кюстендилско ми беше думата ... реката и днес е била студена. Изпускат "Лобош", друго обяснение при тия жеги няма.
- fishingman
- вече хвърля и на тежко
Студени са и всички малки рекички които се вливат в Струма. Но сте прави, че рибата не е хвърлила хайвера и все още е в малките рекички и не е навлязла в Струма. Дано тези непоносими жеги да затоплят водата и да се случи това което трябва с рибите и да се върнат в големите води, та да може да се насладим на този спорт. Наскоро колега сподели, че хубави мрени са се хванали но само на жива стръв от под камънаците. Аз също направих едно откриване (събота 18.06.2016г.) съчетано със семеен пикник пийване хапване и чат пат поглед към въдицата (фидерче) и хванах 3 мрени над педя и 3 кленчета толкова големи, но рибите се хванаха след 16.30ч. слънцето не блестеше толкова много в реката. Но до тогава изгорях като рак бях червен и 3 дни няма спане.
Наслука на тези които си го могат и не само на тях.
Наслука на тези които си го могат и не само на тях.

Потвърждавам за студената вода.В сряда под благоевград като цяло тегав риболов.Излезнаха мрени и 2-3 скобара като успях да извадя само 1 от тях.Рибата имаше много,щом имахме затърмъчени мрени,просто не бяха активни - явно от студената вода.Реката на цвят е перфектна на ниво е леко височка.Риболова беше на щека
-
- фен клуб-скобар
Колеги почна ли да пада реката от тези жеги?
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- Martin Mihailov
- учете се от него
Реката не пада благодарение на деистващия вец на Лобош.Затова и водата е ледено студена и затова рибата не е хвьрлила хаивера

Ебаси тъпата пролет!Толко ялова година не е имало отдавна!Брадчеда и сина му вчера по един скобар след Благоев!Аз още не съм стъпвал по Струма!В събота изминах почти 600км в търсене на риболов-ядец!!!На Огоста нивото играеше непрекъснато и то при дълбочнина 50см взе да варира до 1,5м и да влачи боклуци и дървета.Газ на Искър вливането за разузнаване два часа на фидер три риби!Имало силен риболов в четвъртък.Прибрах се парцалче и в неделя цел ден релакс на сенкя!
- prodigy666
- разбира нещата
къде сте бе легенди
още не съм открил но имам инфо под симитли надолу мрени яко и по неколко скобара на опашатки мин седмица е имало и морунажи

-
- фен клуб-скобар
Асене,чичо ти пита за тебе:DКаза ,че иска да станете близки
:D:D

Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

В кюстендилско риболова си отива, спете спокойно, децаDJONI RINGO написа:Колеги почна ли да пада реката от тези жеги?

Водата е паднала с 40 - 50 см за 2 дни, бистра като планинско езеро, рибата се е изпарила ...
Колега, за това ми е думата! Рибата не мигрира на десетки и стотици километри-или поне не тази в Струма!!! Просто рибата я няма тази година, като биологичен вид, според мен около Кюстендил!!! И все по-зле ще става в този регион-гарантирам. Други години на лятно маловодие, се блескаха скобарите в парка на Невестино и стояха неподвижно-можеше да проследиш как стоят там и нищо не може да ги отмести. Мренки и кефали под стария и новия мост се стрелкат и излизат на пасажи на наносите и после обратно в по-дълбоки места. Сега това нещо го няма. Просто няма риба.mrenka написа:В кюстендилско риболова си отива, спете спокойно, децаDJONI RINGO написа:Колеги почна ли да пада реката от тези жеги?![]()
Водата е паднала с 40 - 50 см за 2 дни, бистра като планинско езеро, рибата се е изпарила ...
-
- фен клуб-скобар
Миналата година още всичко беше мъртвило! Лично обходих всичко между Невестино и Бобошево......Природа без риба.....
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

-
- разбира нещата
Положението е трагично няма излизане от него.Там да има повече частни водоеми иначе до 2 3 години ще ловим ласкун само.
- Martin Mihailov
- учете се от него
Вие не разбрахтели че всичко идва от веца на Лобош.Яззовира е наи големия подрьжник на нивото на Струма а в момента е 3 метра надоле
Споредмениженати нямадаразбере, акотрябвадачетекакво синаписал.