Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
miro253
фен клуб-скобар

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от miro253 »

DJONI RINGO написа:Вчера си говорих с един сателит от Кресна:) Каза,че в Кресненското дефиле положението хич не е приятно в съотношение река-риба:)))):Вчера на Б поле почти никой :) Бистра река! Променени места,изплитчени,бистри ,без признаци на живот:)
Искаш да кажеш - Риба има, река няма :lol: . Кресненското дефиле ми е абсолютно неизвестен район. Бело поле още миналата година го задрасках, но все пак е интересно ако се е променило много - местата ще са нови.
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

miro253 написа:Ами сега ще се молим да я пуснат по-бързо до Гръцко - да изядем и техния скобар и после ще го пишем в Червената книга.

Ще ловат ама дръжки, долу няма този вид риба. :D
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Martin Mihailov написа:Това вече го знаеме.Ако се организира нещо подписка стачка и тека нататьк свиркаите.Добре че отбора по кану каяк дигнаха вои иначе досега една капка вода да няма
Ти може и да го знаеш! Има колеги дето бият бая километри ,за да дойдат в дефилето и да очакват старите риболови;)
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mrenka »

miro253 написа:Искаш да кажеш - Риба има, река няма :lol: . Кресненското дефиле ми е абсолютно неизвестен район. Бело поле още миналата година го задрасках, но все пак е интересно ако се е променило много - местата ще са нови.
Бело поле си е същото като миналата година - заставаш на произволно място, постепенно те напича и около 14.15 припадаш :lol: Майтапа настрана, изключително грозен район, обаче държи скобар целогодишно, предположенията за това вече ги посочих. Дългият разлив над моста не е променен, освен допълнителното засипване на брега с инертни материали / стария дървен труп на десния бряг вече е почти затрупан/.
Бързея под моста е изплитнял, което е в полза на рибата. Надолу при буните бреговете са обрасли с кофти водорасли.
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Бело поле е убит район вече. Държи, но редки и едри скобари.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Спокойно за снимките на филма с Вал Килмър,,Червената планета,, са могли да дойдат на Бело поле:)))))))

miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

DJONI RINGO написа:Спокойно за снимките на филма с Вал Килмър,,Червената планета,, са могли да дойдат на Бело поле:)))))))
Да, ама трябваше да го кръстят "БЕлата планета" :) .
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

miro253 написа:
DJONI RINGO написа:Спокойно за снимките на филма с Вал Килмър,,Червената планета,, са могли да дойдат на Бело поле:)))))))
Да, ама трябваше да го кръстят "БЕлата планета" :) .[/quote
Асен ,Владетеля на Бялата планета:))))))))

Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mrenka »

miro253 написа:Бело поле е убит район вече. Държи, но редки и едри скобари.
Пак ще си говорим ...

Изображение

Това нещастно кленче беше още живо като го намерих вчера. Отиди тия дни на произволно място между Шишковци и Нов чифлик, това е наистина убит район. Водата е на минимум, през деня се полива, през нощта се мрежари, малкото вирове са опоскани от кормораните ... Има по някоя мренка в плитките бързеи и толкова.
Дейвид97
новобранец
новобранец

Мнение от Дейвид97 »

Проблема с рибата в Кюстендилска област, по специално Невестино, Четирци, Пастух и Бобошево не е в малкото вода, или че водата е студена. Проблема е че нема контрол, и селяните ебават мамата на рибата по малките рекички и вадички в които се качва да хвърля хайвера, требва да се затегне контрола и даже да се забрани изобщо ловенето в тая зона за поне 5години а във размножителния период да се пази денонощно Струма и секи нейн приток!! Да ви кажа защо от 5години няма скобар в Невестино, при положение че преди се ловеха по минимум 5бройки без специални приготовления. Пролетно време като скобара се качва да хвърля хайвера, а и мрената също, рибите както всички знаеме са леко неадекватни и там влизат в игра ДИВИТЕ СЕЛЯНИ!! Кепове, мрежи, запушване на пътища на рибата и така... та слушал съм ловили са със чували всяка нощ по 5 по 10чувала риба, слушал съм че Четирчане си хранили прасетата с тех... :( СРАМ СРАМ СРАМ!! От риболовците рибата не може да се свърши, рибата я нема заради селяните и НИКАКВИЯ КОНТРОЛ на горските по тея места!! п.п. Хората от селото се познават с горските и даже не биват проверявани, ако си от Кюстендил нема ядове, ако си от Перник вече те гледат гадно... а па ако си от София... ахахахахаха ЖАЛНА ТИ МАЙКА!! :)
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Добре де, толкова ли е зле положението по дефилето? Чак не мога да повярвам. Мисля да направя два, три дни на палатка в района на Пъстух. Миналата година пропуснах, но от по-миналата съм що годе доволен. Аз ходя заради природата и почивката де, но все пак и риболова ме интересува - донякъде :) . Понеже напоследък гледам много братята италианци как ловят, та съм решил да се пробвам и аз като тях. С техните монтажи основно да преследвам кефалите. Купих си дълги ботуши, специална жилетка, която има джобове за прашка и един кг. бял червей. Нова болонеза с макара. Сега ще правя една джаджа /хенд-мейд/ да си слагам болото на кръста. Абе добре, че там дето ходя няма много народ като вас да ми се смеете :lol: . Най-много да излезе, че много филми гледам, но пък шишчета с ракийка и салатка ще има.
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

Всичко е тотал щета, дефилето е оплоскано до неузнаваемост, още една две години и скобара ще изчезне като вид. Ако нещо оправи след 10 20 години закон хора и така нататък. :evil: :evil:
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Погребахте и ожалихте реката преждевременно.Според мен по някаква причина скобара се смъква надолу ? 2013-15 г намаля по участъка на област Кн, но се увеличи по Бл, нищо чудно сега да се смъква по Кресненското дефиле. Тази зима реката беше перманентно висока, малко риба се унищожи, все трябва да е някъде. Надявам се скоро да я открия и набода.. :wink:
Последно промяна от naskobo на Пет Юли 08, 2016 9:53 pm, променено общо 1 път.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Дейвид97
новобранец
новобранец

Мнение от Дейвид97 »

naskobo написа:Погребахте и ожалихте реката преждевременно.Според мен по някаква причина скобара се смъква надолу ? 2013-15 г намаля по участъка на област Кн, но се увеличи по Бл, нищо чудно сега да се смъква по Кресненското дефиле. Тази зима реката беше перманентно висока, малко риба се унищожи, все трябва да е някъде. Надявам се скоро да я открия на набода.. :wink:
Бацоу виж какво съм написал аз, а четох че и другите колеги са писали същото, голема малка река, не ги ловат по реката а по вадите и притоците, ебават им мамата с чували и десетки килограми... бех чел един пич разправяше по добре да не се забранява, от една страна е добре от друга също може да се забрани за 2-3-4-5 години ама да се контролират нещата... много болна тема за струмата... ебаха и майката гадовете :(
Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mrenka »

naskobo написа:Погребахте и ожалихте реката преждевременно.Според мен по някаква причина скобара се смъква надолу ? 2013-15 г намаля по участъка на област Кн, но се увеличи по Бл, нищо чудно сега да се смъква по Кресненското дефиле. Тази зима реката беше перманентно висока, малко риба се унищожи, все трябва да е някъде. Надявам се скоро да я открия на набода.. :wink:
Наско, от Пернишко до Невестино в момента реката е локва. Направо е за некролог. Скобари няма как да се качат нагоре при тоя минимален дебит, това е причината да са надолу.
Днес след 5 следобяд се пуснах на спининг по дефилето, като под параклиса хващаха скобари. Не слизах до реката да видя на какво ловят, но пред мен извадиха един, а в живарника имаше още няколко.
Под Пастух на няколко места видях да се блескат скобари, в дебели бързеи с големи камъни. На въдица няма как да се ловят, водата е много бърза.

Изображение

Това е някъде под Софарма, тук ми се мернаха доста скобари, а и хванах кленчета в плиткото до брега. С една дума, между Четирци и Бобошево има риба, но е концентрирана предимно в бързеите, където нито въдица, нито корморан могат да я стигнат.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”