Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
miro253
фен клуб-скобар

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от miro253 »

Вчера се върнах от четиридневен риболов в дефилето. Бях малко преди Пъстух. Мрените кълват много добре, но са в бързеите, а те са много плитки и риболов с плувка поне за мен е невъзможен. Три дни се мъчих с болото, но много слабо и от зор да ловя с новия такъм за малко да си остана с много слаб риболов. Вчера прибегнах до старите мренски методи и се убедих, че мрените кълват много добре на зеленка. Привечер на рибе кълве клен, но през деня го няма. Скобар не съм пипнал. Просто в района в който бях го нямаше. Абе няма го в дивотията. Реката е с много ниско ниво. Снимки съм правил само на една нахална лисица, която идваше на пет метра от масата, но едва ли ви интересува. Почивката все пак след данданията по морето беше зареждаща.
(bubsa)
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от (bubsa) »

miro253 написа:Вчера се върнах от четиридневен риболов в дефилето. Бях малко преди Пъстух. Мрените кълват много добре, но са в бързеите, а те са много плитки и риболов с плувка поне за мен е невъзможен. Три дни се мъчих с болото, но много слабо и от зор да ловя с новия такъм за малко да си остана с много слаб риболов. Вчера прибегнах до старите мренски методи и се убедих, че мрените кълват много добре на зеленка. Привечер на рибе кълве клен, но през деня го няма. Скобар не съм пипнал. Просто в района в който бях го нямаше. Абе няма го в дивотията. Реката е с много ниско ниво. Снимки съм правил само на една нахална лисица, която идваше на пет метра от масата, но едва ли ви интересува. Почивката все пак след данданията по морето беше зареждаща.
Кленовете даваха най-добре на булдо.Уцелиш ли под дърветата на отсрещния бряг бяха гол след гол.Гледах го един колега как ги разпука докато не му останаха булдата по клоните :lol: На воблер дори и на обед си удряха прилично и от 12 до 15ч имахме 15-тина бройки.Странното е,че и двата дни риболова умираше към 15:30 та до тъмно :roll:
Дейвид97
новобранец
новобранец

Мнение от Дейвид97 »

metoo написа:А не, ако искаш ще направим един риболов, но без да съм там не, казвам къде са.
Отиваме баце мето!! Дай телефон за връзка нещо алабала, аз са не съм у България ама след има нема 1седмица се прибирам :) Да направиме един излет да обмениме техники и тактики :D :D :fishing8:
Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mrenka »

Изображение

И по Благоевградско нивото е с педя - две надолу за седмица, водата е избистрила. Днес следобяд поредица от грешки при избор на място, после тъкмо набарах некакви мренки и кленчета, взе че заоблачи, затрещя, запръска и рибата се покри. Дори пръскачите изчезнаха, дето и трохата нападат като освирепели. Около 18 часа времето се успокои, показаха се малко анемични скобари, другата риба не пипна.
И едва в края на излета се уверих в нещо очевадно, дето цял следобяд ми се въртеше из главата - рибата е в най - невъзможните за риболов на плувка места, там дето ти трябва поне 70 гр кошница :rolleyes:
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Абсолютно е така. Водата е ниска и топла, а скобара и мрените искат вода богата на кислород.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Колеги вчера за няколко часа забих 12 скобара по кило в района на дефилето.Троха за стръв , 4-5 откачени .Водата бистра и малка .Ще опитам да кача снимки за радост на окото !
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Браво, че си ги намерил и добре дошъл.
Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mrenka »

При Симитли реката е паднала с нови 10 см от петък, бистра и топла. До 2 следобяд излизаха мренки и чат пат някой скобар, след това всички вкупом отказаха. Рибата се е групирала по най - яките бързеи и не е особено активна. Снимки няма, мързеше ме да ги бутам по живарници.
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

IMAG0902.jpg
Мартине къде са 12 те дай да вида те аз малко 10 ама класни
13918659_10205078335478495_1619008983_o.jpg
13918659_10205078335478495_1619008983_o.jpg (249.66 KiB) Преглеждано 1736 пъти
indzaghi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от indzaghi »

Ами не си изтрил добре камъните,та познах местото!Благодаря! Жив скобар нема да остане.
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

Мн са хиените малко е месото нема кой да ти показва места че после се спи по тех на хора се дават такъми за рушвет хахаха ... п.с тва беше слабо че имах учениси :). БатМарти ще ги пукаме ли чичките под мостооо
Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mrenka »

Приятел ми показа на телефона клипче със стадо полудиви патици при Агромах. Еха, нема такава държава - мяташ захранката и патките тутакси допляскват с мръсна газ :lol:
Аватар
Любо2
новобранец
новобранец

Мнение от Любо2 »

mrenka написа:Приятел ми показа на телефона клипче със стадо полудиви патици при Агромах. Еха, нема такава държава - мяташ захранката и патките тутакси допляскват с мръсна газ :lol:
Днес патиците дойдоха и при мен :D За малко да ми стъпят на къпинг-кита,докато къпирах храната!!!Много са нахални и досадни.
Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mrenka »

Тоя уикенд явно само аз съм бил по реката :)
Днес над Симитли - три извадени, три откачени и трийсетина мренки, едната гонеше трийсетака, общо взето всичко по 3. След 17.00 часа рибата се успива, имайте го предвид.
Изображение
Изображение
roamer
новобранец
новобранец

Мнение от roamer »

mrenka написа:Тоя уикенд явно само аз съм бил по реката :)
Днес над Симитли - три извадени, три откачени и трийсетина мренки, едната гонеше трийсетака, общо взето всичко по 3. След 17.00 часа рибата се успива, имайте го предвид.
Изображение
Изображение
Колега, сподели малко за такъма, метода и стръвта, ако е удобно. Тх.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”