Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Въдици, макари и такъми
naRiba.com

Форум

БОМБАРДИ И ВЛАКНА
Модератори: Димо Михалев, dobria1
- Angel_d4
- вече хвърля и на тежко
Re: БОМБАРДИ И ВЛАКНА
И аз благодаря за съвета на dobria1 ! Ще е хубаво ако може и някой друг да сподели мнение от личен опит, че около 50лв. не са малко пари за влакно 

- bobo_33333
- кандидат преподавател
Angel_d4 написа:И аз благодаря за съвета на dobria1 ! Ще е хубаво ако може и някой друг да сподели мнение от личен опит, че около 50лв. не са малко пари за влакно
Моето е това:Парите нямат значение (бях се замислил даже и за нанофил някой ползвал ли го е и изобщо удачен ли е за морски риболов на бомбарда)
8 lb, 0.006 инча, 0.013 сантиметра
Този НАНОФИЛ 0,004 е с тест 1,964гк,няма как да не се къса,отговаря на теста на монофил 0,14мм,
а се ползват за бомбарда и чепаре,поне 0,18мм или 0,20мм монофил
Аз там съм пораснал...
Колега ако помислим малко трезво,би трябвало да не си прав ама неко го кажем така,издържа до 2кг.(никога не гледам тез параметри ама карай) та на въпроса,да кажем че има 10 сафрида по 40-50гр. щото тук в нашто море са толкоз долу горе,така че логиката е ......bobo_33333 написа: Този НАНОФИЛ 0,004 е с тест 1,964гк,няма как да не се къса,отговаря на теста на монофил 0,14мм,
а се ползват за бомбарда и чепаре,поне 0,18мм или 0,20мм монофил
тук няма риби с този размер

пък и да има пак не би трябвало да има проблем щото тез сафриди нямат 200гр. ама за жалост ги няма.
Що ли това

п.п.и още нещо ВИНАГИ ползвам шок лидер за по сигурно

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

- pachosz
- сериозен играч
Щото не могат да се сравняват Берклито със Сънлайна. Берклито си е ширпотреба. Или поне това, което се внася у нас.
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Нещо не мога да схвана...
Да двете са различни като качества и
Сравнявате това 10 либри-4,200кг

Със това 4 либри,1,960кг

Ами да сравним тогава Сънлайн 10 лб,със Сънлайн 20 либри

Да двете са различни като качества и
Но поне да са със сходни или близки показателине могат да се сравняват Берклито със Сънлайна. Берклито си е ширпотреба. Или поне това, което се внася у нас.

Сравнявате това 10 либри-4,200кг

Със това 4 либри,1,960кг

Ами да сравним тогава Сънлайн 10 лб,със Сънлайн 20 либри

Аз там съм пораснал...
Исках да кажа че тези показатели нямат никакво значение(поне за мен) не го ползвам да си дърпам колата с него че да му гледам показателите.То ако всеки месец ще си купувам плетено де ще му излезне края.Вярно е че с него се прави уникална дистанция но .......bobo_33333 написа:Нещо не мога да схвана...![]()
Всеки сам си преценява,и на мен преди това ми казаха че не става ама аз като магаре на мост,ще пробвам,е пробвах е не съм доволен.Мнението си е само мое и никой да не го взема за чиста монета,може пък аз не(и)що да да не разбирам от тез неща,и внимателно с макарите че това изисква много внимателна употреба

-
- научил се да хвърля
Колега dobria1,
Аз ползвам от близо година нанофила за спининг. Размер 0,08 и 0,10. Просто е супер!!! Вадя костури по 500гр и нагоре без проблем. По кастин до сега не съм имал друго такова, а съм пробвал много и все скъпи, маркови. Работя с блесни от 1 до 4. С това в никакъв случай не искам да му правя раклама. Всеки си има собствени разбирания и предпочитания. Според мен много си се объркал с този размер на нанофила. За сафрид и попчета най-добре да беше се ориентирал към 0,12 и нагоре!
Поздрави
Аз ползвам от близо година нанофила за спининг. Размер 0,08 и 0,10. Просто е супер!!! Вадя костури по 500гр и нагоре без проблем. По кастин до сега не съм имал друго такова, а съм пробвал много и все скъпи, маркови. Работя с блесни от 1 до 4. С това в никакъв случай не искам да му правя раклама. Всеки си има собствени разбирания и предпочитания. Според мен много си се объркал с този размер на нанофила. За сафрид и попчета най-добре да беше се ориентирал към 0,12 и нагоре!
Поздрави
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Сега разбрахmilen_ilchev написа:Колега dobria1,
Поздрави

Ама трябва поне малка разлика да направи човек, между диаметър 0,06мм,16мм и 0,26мм
Аз там съм пораснал...
Що ли се обадих ама да взема да споделя и това че говорим за кастинг от над 100метра,както и че морската вода нищо общо няма с сладководната,както и че аз ходя всеки ден,както и че на ден мяташ по 50-60 па понякога и над 100 и сметнато става дума за 8-10километра всеки ден а и да не забравяме е се влачи олово от 50гр.а не блесна от 4-8гр.
п.п.пък с 0.10 или 0.12 ще направиш дистанция 100+ ако си на някоя скала 15-20метра висока ама от морското ниво повече от 70-80 е доста трудно. И нека не спорим кой колко плетени е пробвал щото никой не знае другия колко луд е на темата риболов и експерименти.
Като цяло със здраве да си го ползвате но тук четат и морски чада и поне те да си вземат поука
bobo имено размера е важен (за плетеното говорим нали
)
п.п.пък с 0.10 или 0.12 ще направиш дистанция 100+ ако си на някоя скала 15-20метра висока ама от морското ниво повече от 70-80 е доста трудно. И нека не спорим кой колко плетени е пробвал щото никой не знае другия колко луд е на темата риболов и експерименти.
Като цяло със здраве да си го ползвате но тук четат и морски чада и поне те да си вземат поука

bobo имено размера е важен (за плетеното говорим нали

- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Колеги взех си флуорокарбон на Mancho (AKE) теста със запалката го издържа на 100 процента.Та въпроса ми е той е 0,156мл. , дебел ли е за поводи за зарган и платерина защото досега за поводи съм ползвал само 0,12 и 0,14 обикновен монофил а с флуорокарбон до сега съм нямал контакт и незнам тва 0,16 дали няма да е дебело.За чепарета е идеален но за зарганиии....
Благодаря предварително за отговорите ви

Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ако се говори специално за морско и още по-специално за кастингово влакно аз лично винаги препоръчвам Varivas.Преди два сезона го препоръчаха на мен и от тогава намерих за себе си правилния плетеняк.Осем нишков уникален за мен брейд.За сафрид,чернокоп,карагьоз и т.н. използвам това..
http://www.ebay.com/itm/Varivas-Premium ... 23208a208f
Чесно казано ми е леко дебело и #1 ще е по-добрия избор а и ще намали до минимум свиренето.За зарган използвам това..
http://www.ebay.com/itm/VARIVAS-AVANI-S ... 43b137dd8e
От всички които съм пробвал това няма аналог и освен това на моите такъми не свири.Уникално е!Аз всъщност съм пробвал около шест или седем плетеняка досега.От България добър избор е това..
http://www.ebay.com/itm/SUNLINE-SALTWAT ... 564b62cb4e
Тоя линк ми попадна първо и затова не съм търсил българския но беше в някакъв дълър от Варна който се занимава с тази марка.Други читави марки са Toray,YGK.Там обаче аз лично другата година ще ровя
Между другото едно оригинално Power Pro също е много добър вариант ако трябва да не се дават много пари.Там малко либри и мм не са верни както и при много други де но пък мисля,че едно на което пише 10лб би било идеално както за зарган така и за сафрид,примерно.
http://www.ebay.com/itm/Varivas-Premium ... 23208a208f
Чесно казано ми е леко дебело и #1 ще е по-добрия избор а и ще намали до минимум свиренето.За зарган използвам това..
http://www.ebay.com/itm/VARIVAS-AVANI-S ... 43b137dd8e
От всички които съм пробвал това няма аналог и освен това на моите такъми не свири.Уникално е!Аз всъщност съм пробвал около шест или седем плетеняка досега.От България добър избор е това..
http://www.ebay.com/itm/SUNLINE-SALTWAT ... 564b62cb4e
Тоя линк ми попадна първо и затова не съм търсил българския но беше в някакъв дълър от Варна който се занимава с тази марка.Други читави марки са Toray,YGK.Там обаче аз лично другата година ще ровя

Качествени чепарета Borkata

Колега, доколкото знам от форума, ловиш с мач. Уважавам и вниматено следя твоите мнения и мисля, че не греша. Нямаш ли проблеми с възела на шок лидера и малкия диаметър на водачите? И ако не - какъв възел ползваш?dobria1 написа:п.п.и още нещо ВИНАГИ ползвам шок лидер за по сигурно
Пичове, някой да има преки впечатления от Trilene Transoptic Transition на Berkley,( размер 0,19мм ме инересува), как се държи с бомбарда и в солена вода?!?
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=2600
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=2600
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

-
- научил се да хвърля
Pe6o_Tikvata написа:Колеги взех си флуорокарбон на Mancho (AKE) теста със запалката го издържа на 100 процента.Та въпроса ми е той е 0,156мл. , дебел ли е за поводи за зарган и платерина защото досега за поводи съм ползвал само 0,12 и 0,14 обикновен монофил а с флуорокарбон до сега съм нямал контакт и незнам тва 0,16 дали няма да е дебело.За чепарета е идеален но за зарганиии....
Според повечето колеги размера ще е идеален , на мен даже ми е малко тънък

Държавата се издържа от платените данъци , а народа от укритите.
http://www.facebook.com/Veterinaren.kabinet.Todorovi
http://www.facebook.com/Veterinaren.kabinet.Todorovi
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Поне 0,18мм ще да еСпоред повечето колеги размера ще е идеален , на мен даже ми е малко тънък

Аз там съм пораснал...