Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Re: Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?

Мнение от Павел Иванов »

И си сигурен че минават през върховият водач на AVS56ULF2 :roll: Ако е тъй ще ме караш зорлем да стаам клиент на чичо ти Веско :lol: Я кът идеш насам вземи та земи един за проба , не друго ами №22 УЛ на Оунър не минава посмъртно , примерно :? То за вирбел с карабинка споменавам аз де , сал за вирбел кои ли не стават :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Па аз пркмерно махам карабинката и после пак я слагам. Ама не знам кога ли ще изрева :D
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Ми че то по-безболезнено , че даже и препоръчително е да се кръцне възела и да се превърже последствие , ми се струва :roll:

Павел Иванов
Аватар
capetano
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от capetano »

:D
Мързелът не мОри, а мъчи - народна мъдрост.
А батя ви е известен, че не обича ни да се мори, ни да се мъчи, па и не вижда много-много, та му е намерил колая ;)
Сега пак премерих, за всеки случай.. Чичо Весковите /GM 3006/ #22 са за 14 lb и минават отворени - с лек чалъм. Затворени не минават. Проблемни са 1-ви и 2-ри водач.
Вирбели с карабинка в стъкло от мен, Павка, но тояжката и кафето - от теб ;)
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...
Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Павел Иванов написа:Ми че то по-безболезнено , че даже и препоръчително е да се кръцне възела и да се превърже последствие , ми се струва :roll:
Хабсолютно, даже ми се струва, че при та процедура, коя отнема 15-20 сек. е хубаво да се огледа влакното в последния метър за наранявания и ако е нужно да се кръцне по нагорце, де е нужно....
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
stancom
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stancom »

Павел Иванов написа:И си сигурен че минават през върховият водач на AVS56ULF2 :roll:
А то некой ти е виновен, че си си взел пръчка с водачи дет трябва да ги вдеваш с игла :mrgreen: До третия водач не влизат дребните колмици.
capetano написа: Чичо Весковите /GM 3006/ #22 са за 14 lb и минават отворени - с лек чалъм. Затворени не минават.
:shock: :shock: :shock:
Да ти имам търпението. Три пъти ще превържа без очила 8) и по-бързо ще стане и по-малко нерви ще изхабя :mrgreen:
Аватар
capetano
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от capetano »

Стъклен бас че съм три пъти по-бърз! ;)
Момчета.. Просто съм мързелив, не обичам да връзвам и така ми е много по-лесно. :oops:
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...
Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"
del4ev90
новобранец
новобранец

Мнение от del4ev90 »

И аз не обичах да връзвам , ама сега си свиркам и режа възела всеки път. После точно за 30 сек съм вързал 8)
Пазете природата чиста ! Почиствайте след себе си !
Аватар
firefighter
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от firefighter »

Че какво му е трудното да вържете един възел,но не това е проблема а това ,че нямате търпение да метнете в Удата.
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Тук бих искал да споделя върховно спинингово майсторство, което ми спаси капото при днешния излет...
Кой може така да ги лови, А..?? Само на една кука.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Изображение
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Тук с ръка на сърцето трябва да призная че драгоценният ми капитано беше прав . `чо Весковите вирбели с карабинка от упоменатите минават , даже "капетаното" ми дари едно пликче с тех та да си ги ползвам :D

Павел Иванов
GeorgiStoyanov152
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от GeorgiStoyanov152 »

Vid написа:Тук бих искал да споделя върховно спинингово майсторство, което ми спаси капото при днешния излет...
Кой може така да ги лови, А..?? Само на една кука.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Изображение

Това ми напомня на моята случка как един път ми кълве на плувка, тъкмо засичам и какво да видя хванал съм каракуда за опашката :lol:
Ключарски услуги в София от професионален ключар и автоключар
peach
новобранец
новобранец

Мнение от peach »

Здравейте колеги,

След като изчетох доста по темата за спининговия риболов (по някоя тема в този форум и първите 10 страници от тази тема) за мен остава загадка това което съм си купил къде се нарежда в класификацията.

Моля някой да помогне поне да знам с какво разполагам, пък какво ще хвана с него е друг въпрос.

Тояга Shimano Catana 2.40 10-30
Макара Ryobi Zauber 4000
Плетка ForMax Vantage 0.16

До колкото разбрах 10-30 ми е тест по линията а от там насетне колко ще ми е примамката е друг въпрос.
Въпрос който за мен е без отговор.

№3-4 по Mepps ще се хвърля ли добре с това с което разполагам?
Тази плетка ако някой има впечатления има ли непоносимост към блесни? Или те към нея? Или рибата към двете в комплект?
Уж са я написал че е екстра раунд ама знам ли.

И един въпрос който се надявам да отнесем към "какво" и модераторите да ми простят, но аз съм Пловдивчанин заточен в София и тук в радиус 50 километра не знам "какво" и къде? Може ли някой съвет къде да похвърлям (обещавам че няма да държа никой отговорен ако не оттърва валата)? А ако се решите да ми кажете къде и за какво.. кажете и с какви примамки да се въоръжа?

Благодаря предварително и поздравления за хубавия форум.
Аватар
BaMnup
новобранец
новобранец

Мнение от BaMnup »

Колега peach според мен няма да имаш проблем с хвърлянето и воденето на блесните 3 и 4 номер а Мепс. Но това при условие, че си навил достатъчно влакно на макарата и шпулата не е полупразна. Трябва да има 2-3 мм до ръба на шпулата незапълнени.
А само искам да те попитам тази макара 4000 как се балансира с пръчката на Шимано на 2.40 ?
Красимир Атанасов написа: В момента изглеждаш като куче,което го сърби цвайтера и със задни крака зад ушите препуска през мегданя.
peach
новобранец
новобранец

Мнение от peach »

BaMnup написа:Колега peach според мен няма да имаш проблем с хвърлянето и воденето на блесните 3 и 4 номер а Мепс. Но това при условие, че си навил достатъчно влакно на макарата и шпулата не е полупразна. Трябва да има 2-3 мм до ръба на шпулата незапълнени.
А само искам да те попитам тази макара 4000 как се балансира с пръчката на Шимано на 2.40 ?
В обратен ред:

Баланса е добре - 2-3 пръста пред държача на макарата.

Макарата обаче се напълни странно. Уж е цилиндър профила на шпулата а след като пое 135 метра въже се нареди на конус и към въха до ръба на шпулата са повече от 3мм. Това ми е първата плетка и не знам това като какво да го третирам. Навих го на мокро (от леген) понеже чух че така се прави но за мен стана малко хлабаво (може така да си трябва). Като стисна каквото е намотано се усеща че не е плътно. Ако го прехвърля на друга макара и пренавия после проблем ли му е? Ще се създаде ли някакво усукване? Подпълване иска ли при положение че ми остава до ръба повече от 3мм? С какво да подпълня?

Ама колеги така няма да се разберем! Вместо да ми дадете отговори ми създавате още въпроси :drinkers: :rolleyes:
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”