Разкази за сома от залива на девиците

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Разкази за сома от залива на девиците

Мнение от bai mile1 »

Ади сега и куките ми не ареса :lol: За клъонка ,ако имаш мерак дай координати на лични ша опитам да помогна :wink: :fishing6:
Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

:fishing6: :fishing6: :fishing6: :fishing6:
Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

Вчера ходихме с комшията до Кичево при Киро да му ремонтира гуменяка,и прескочихме до Варна и си купих ей туй нещо да го ползвам като парашут,ако са наканя да клъонкам :lol: Някой ако го е ползвал,моля да сподели впечатления :fishing6:
Прикачени файлове
0-02-05-9659da7bde6364b434396fcf9df4f58412bf2e0d5fab49d3d5a135dc8a494736_full.jpg
0-02-05-9659da7bde6364b434396fcf9df4f58412bf2e0d5fab49d3d5a135dc8a494736_full.jpg (100.53 KiB) Преглеждано 889 пъти
Марк Твен
rsimeonov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от rsimeonov »

Колега аз съм го ползвал.Според мен не върши работа за кльонк.Лодката ми се мести осезаемо.Купих си правен за кльонк,и сега всичко е ок.Лодчето ми е риб 3,30.Поздрави.
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

Благодаря колега за отговора ,твоя колко е в диаметър,щото тоз е 1,20 имаше и по малки ама взех тоз щото събира емен емен половин кубик вода,а пък не ми са дават много кинти за баш клъонкаджийски парашут :lol: Щото кат духа обикновенно съм на завет на масата :lol: :lol: :fishing6:
Марк Твен
Аватар
ringo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ringo »

Дали ще пее?))))
Прикачени файлове
20171006_185415.jpg
20171006_185104.jpg
20171006_185042.jpg
Аватар
yankosan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от yankosan »

Прекалено се втелясвате по кльонковете,а те не са панацеяТатата...за свръх улов :drinkers:
Аватар
ringo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ringo »

:D :D :D Васе, туй чудо от зад трябва да има възможност за ригулиране на отвора както поплавъци и тежести. Къв тоз петльов гребен от зад? :fishing2: :fishing2: :fishing2: . Сомския така наречен парашут е 50 лв на черната котка. На цената на един ловящ воблер :fishing2: :fishing2: :fishing2:
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

писал съм и какъв парашут съм си направил,модел Франко :D пробвах го на язовира,видех че лодката при вълни, едвам се движи както си и трябва :wink: ,хукнах до града,за 2 часа спретнах един и пак на язовира,от плажен чадър го правех,но си има тук там да се барне като тапи,оловно въже,отвор от зад за реглаж и т.н. излезна ми.....само пътните :lol: стана приказка :D
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

Колега Колев66 много ме заинтригуваха думите ти :D и реших да дам шанс още веднъж на червеите на едната въдица :wink: просто стана страшно :lol: За мен червеите си остават грешната стръв за кльонка (не говоря за на дъно) сложих и камерата за да не са ми голи думите :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=qdnABscGn-s&t=45s
https://www.youtube.com/watch?v=BpdOJp016e8]
https://www.youtube.com/watch?v=3y7apzvlQWk&t=20s
На другата въдица бях на рибки -за които Благодаря на Мартин :D там имах два истински удъра с развиване и водене,но за съжаление само слус по линията........ :lol:
аксел написа:Димане,влез с една пръчка и си дръж линията в лявата ръка,така правя,когато сомовете не се засичат с въдицата.Никоя въдица не е толкова чувствителна,колкото пръстите на ръката ти.
Аксел :D аз мисля че истинската причина че не се закачват е на клиповете :fishing6: просто деведесет птоцента са бебета.........има и по големи ноооо........
Ринго -някой ден когато съм по свободен ще кача и нещо специално за теб,да видиш-от каде знам колко е голям сом който идва :D и откаде и как знам къде точно лежат големи :lol: Затова обикалям няколко места и ги пречуквам, ако не се вдигат тези за които съм отишъл-приключвам,слагам воблерите и продължавам.........след време пак на проверка :D
Много е важен момента-според мен де-момента в който няма малки а се вдигат или идват само големите....Успех на всички.... :drinkers:
Последно промяна от toci23 на Съб Окт 07, 2017 11:27 am, променено общо 1 път.
KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

bai mile1 написа:...ако са наканя да клъонкам ...
Досега без парашут ли си кльонкал? Не е невъзможно, но трябва да подбираш времето и местата. Като цяло, звучи несериозно.
Това, което си показал не е парашут, а плаваща котва. Не върши добра работа. Направи си сам. От стар плажен чадър. Две тапи от фибран, пришити в горната част и няколко малки тежинки, пришити в долната част. Въжетата- тънки, но здрави. На 1,5м от парашута се слага вирбел, който събира въжетата. Правиш всичко компактно. Така, че да няма никакво оплитане. И си ти!
Румене, този футуристичен кльонк не подлежи на никакви физични закони. Следя с интерес! Намери един дървен стругар. И ти изпращам чертежите на новата пета. Невероятна. Изработват се на струг, от сап за лопата- сух дъб.
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

Кат казахте чадър таман имам един от кока кола в гаража,миналата година се счупи тръбата и тъй стои плата :lol: само за регулируемия отвор отзад някой да обясни по подробно може и със снимки :wink: .Румба аз 50 кинта за фофлер не давам,даже и за ония вълшебните на господин Килимов :lol: :lol: :lol: :fishing6: Дан съм ,кат Тролката колекционер ценител :lol: :lol: :lol: :fishing6:
Марк Твен
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

toci23 написа:..... аз мисля че истинската причина че не се закачaт....просто деведесет птоцента са бебета
Според мен, тази примамка трябва да се използува в тихи води, за да работи октопода като голяма мормишка. И да се спазва техниката на ловене. За да има атака. Такава е идеята при създаването му. При силен дрейф и река, работи като спинербейт. Което не е същото.
Тоци, ти си човека! От теб могат да се научат много неща. Но октопода ти не ми харесва. Много се оплита и не работи добре. Вероятно има вълнение и дрейф. Когато дойде бебока, октопода трябва да бъде неподвижен. Така ме е учил Якуб Вагнер. :arrow: https://www.youtube.com/watch?v=-L_i5HIUEjg
Специално за теб, един октопод мое творение, който работи по-добре от MAD CAT. На мен ми остава да експериментирам с дължината на повода под октопода. Защото се оказа, че и това има значение, за да има атака. Имам няколко октопода, с различни цветове и тежести. Избрал съм случаен. :wink:

Изображение

Изображение
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

Бре много добре си ги барнал :smt023
Марк Твен
Аватар
yankosan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от yankosan »

.
Последно промяна от yankosan на Съб Окт 07, 2017 7:16 pm, променено общо 1 път.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на кльонк”