Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от залива на девиците
Модератор: bobopeli
Re: Разкази за сома от залива на девиците
Ади сега и куките ми не ареса
За клъонка ,ако имаш мерак дай координати на лични ша опитам да помогна

Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен

Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
Вчера ходихме с комшията до Кичево при Киро да му ремонтира гуменяка,и прескочихме до Варна и си купих ей туй нещо да го ползвам като парашут,ако са наканя да клъонкам
Някой ако го е ползвал,моля да сподели впечатления 

- Прикачени файлове
-
- 0-02-05-9659da7bde6364b434396fcf9df4f58412bf2e0d5fab49d3d5a135dc8a494736_full.jpg (100.53 KiB) Преглеждано 889 пъти
Марк Твен
Марк Твен
Колега аз съм го ползвал.Според мен не върши работа за кльонк.Лодката ми се мести осезаемо.Купих си правен за кльонк,и сега всичко е ок.Лодчето ми е риб 3,30.Поздрави.
Благодаря колега за отговора ,твоя колко е в диаметър,щото тоз е 1,20 имаше и по малки ама взех тоз щото събира емен емен половин кубик вода,а пък не ми са дават много кинти за баш клъонкаджийски парашут
Щото кат духа обикновенно съм на завет на масата

Марк Твен
Марк Твен
Прекалено се втелясвате по кльонковете,а те не са панацеяТатата...за свръх улов 

- Don4o_62
- учете се от него
писал съм и какъв парашут съм си направил,модел Франко
пробвах го на язовира,видех че лодката при вълни, едвам се движи както си и трябва
,хукнах до града,за 2 часа спретнах един и пак на язовира,от плажен чадър го правех,но си има тук там да се барне като тапи,оловно въже,отвор от зад за реглаж и т.н. излезна ми.....само пътните
стана приказка 

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Колега Колев66 много ме заинтригуваха думите ти
и реших да дам шанс още веднъж на червеите на едната въдица
просто стана страшно
За мен червеите си остават грешната стръв за кльонка (не говоря за на дъно) сложих и камерата за да не са ми голи думите 
https://www.youtube.com/watch?v=qdnABscGn-s&t=45s
https://www.youtube.com/watch?v=BpdOJp016e8]
https://www.youtube.com/watch?v=3y7apzvlQWk&t=20s
На другата въдица бях на рибки -за които Благодаря на Мартин
там имах два истински удъра с развиване и водене,но за съжаление само слус по линията........
аз мисля че истинската причина че не се закачват е на клиповете
просто деведесет птоцента са бебета.........има и по големи ноооо........
Ринго -някой ден когато съм по свободен ще кача и нещо специално за теб,да видиш-от каде знам колко е голям сом който идва
и откаде и как знам къде точно лежат големи
Затова обикалям няколко места и ги пречуквам, ако не се вдигат тези за които съм отишъл-приключвам,слагам воблерите и продължавам.........след време пак на проверка
Много е важен момента-според мен де-момента в който няма малки а се вдигат или идват само големите....Успех на всички....

https://www.youtube.com/watch?v=qdnABscGn-s&t=45s
https://www.youtube.com/watch?v=BpdOJp016e8]
https://www.youtube.com/watch?v=3y7apzvlQWk&t=20s
На другата въдица бях на рибки -за които Благодаря на Мартин

Акселаксел написа:Димане,влез с една пръчка и си дръж линията в лявата ръка,така правя,когато сомовете не се засичат с въдицата.Никоя въдица не е толкова чувствителна,колкото пръстите на ръката ти.

Ринго -някой ден когато съм по свободен ще кача и нещо специално за теб,да видиш-от каде знам колко е голям сом който идва

Много е важен момента-според мен де-момента в който няма малки а се вдигат или идват само големите....Успех на всички....

Последно промяна от toci23 на Съб Окт 07, 2017 11:27 am, променено общо 1 път.
KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Досега без парашут ли си кльонкал? Не е невъзможно, но трябва да подбираш времето и местата. Като цяло, звучи несериозно.bai mile1 написа:...ако са наканя да клъонкам ...
Това, което си показал не е парашут, а плаваща котва. Не върши добра работа. Направи си сам. От стар плажен чадър. Две тапи от фибран, пришити в горната част и няколко малки тежинки, пришити в долната част. Въжетата- тънки, но здрави. На 1,5м от парашута се слага вирбел, който събира въжетата. Правиш всичко компактно. Така, че да няма никакво оплитане. И си ти!
Румене, този футуристичен кльонк не подлежи на никакви физични закони. Следя с интерес! Намери един дървен стругар. И ти изпращам чертежите на новата пета. Невероятна. Изработват се на струг, от сап за лопата- сух дъб.
Кат казахте чадър таман имам един от кока кола в гаража,миналата година се счупи тръбата и тъй стои плата
само за регулируемия отвор отзад някой да обясни по подробно може и със снимки
.Румба аз 50 кинта за фофлер не давам,даже и за ония вълшебните на господин Килимов
Дан съм ,кат Тролката колекционер ценител

Марк Твен
Марк Твен
Според мен, тази примамка трябва да се използува в тихи води, за да работи октопода като голяма мормишка. И да се спазва техниката на ловене. За да има атака. Такава е идеята при създаването му. При силен дрейф и река, работи като спинербейт. Което не е същото.toci23 написа:..... аз мисля че истинската причина че не се закачaт....просто деведесет птоцента са бебета
Тоци, ти си човека! От теб могат да се научат много неща. Но октопода ти не ми харесва. Много се оплита и не работи добре. Вероятно има вълнение и дрейф. Когато дойде бебока, октопода трябва да бъде неподвижен. Така ме е учил Якуб Вагнер.

Специално за теб, един октопод мое творение, който работи по-добре от MAD CAT. На мен ми остава да експериментирам с дължината на повода под октопода. Защото се оказа, че и това има значение, за да има атака. Имам няколко октопода, с различни цветове и тежести. Избрал съм случаен.

Бре много добре си ги барнал 

Марк Твен
Марк Твен
.
Последно промяна от yankosan на Съб Окт 07, 2017 7:16 pm, променено общо 1 път.