Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от DJONI RINGO »

Мренка ,евала за инфото! Голем си! Мренка убиеца на мренки :D
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mrenka »

Шутърче, пак ме мезиш яко :)
Айде едно бързо инфо и от днес. Пътуване до кръчма в МК / Парк Гиновци/ и на връщане кратка спирка в Невестино без въдица. От новия мост до края на фабриката - четирима колеги. Поговорих с един при Кадин мост, реката според него е паднала с 30 см за два дни. При фабриката реката ми се видя направо жалка - ниска леко мътна вода с неестествен сивосинкав цвят. А имаше такива велики места.
На тоя фон Бело поле направо започна да ми липсва 8)
Аватар
LSFC
новобранец
новобранец

Мнение от LSFC »

Аз днес пък набарах некво стадо кленчета по шамар, шамар и малко :lol: и извадих над 20 :lol: Същото количество мренки и една скобарюга да ми вдигне адреналина. Като цяло съм доволен, но всичко приключи некъде около 13:30 - 14:00 часа. След това настъпи тотално мъртвило и си бих шута.
Изображение
Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mrenka »

В събота отново се замотах по реката - колкото се може по- на юг от Невестино :)
Заради мренките заложих на сравнително фина линия- 0.14 основно и 0.08 повод. Дали заради това, дали заради друго, нещата най - изненадващо потръгнаха. След първото късане качих повода на 0.10.
Изображение
Отказаха като по часовник в 15.30, дотогава извадих 12 риби. Всички в любимия диапазон на бат Марти : 1.300 - 1.700, три бяха може би и отгоре. Заради слабичката линия и един кофти върбалак ме измъчиха зверски, някои ги вадих по 10 минути. Може да ви се стори странно, но пак не реагираха на захранка, или поне нямаше видима връзка между захранване и активност. Хвърлих само един хляб на попара за 4 часа, на дребни порции колкото да им замирише. Просто стояха и си отваряха устите. След 15.30 до 19.00 намятах още един хляб, само дребни мренки и някой случаен пръскач.
Приятел от Кюстендил се е пекъл на слънце някъде на Бело поле, до 16.00 часа мренки и два скобара, изпрати ми селфи с по - големия : 1.950 кг, толкова едър не съм виждал.
Аватар
bruno11
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bruno11 »

mrenka - с кеф чета , твойте коментари в темата истинско богатство си за форума и за това,че споделяш с нас - тези които четем от офиса какво става по реката ...

браво за поредния успешен риболов
за да нямаш проблеми,трябва да си умрял ...
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

Мренка браво бе, пак върна скобарщите в първи клас. :D
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

metoo написа:Мренка браво бе, пак върна скобарщите в първи клас. :D
През ден е на реката-требваше да му се случи и на него нещо двуцифрено:DАма щом е сложил 0.10 повод вече си е скобарджия:D . Един съвет от мен-никога повече не слагай 0.8 -излишно е!Този път добре си ги зашил! Мренка лови скобари:DСега внимавай,защото ще започнат мили и интелигенти съобщения на лично с леко следователски характер;) Пас и другия път пак каре валета;)

Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mrenka »

DJONI RINGO написа: През ден е на реката-требваше да му се случи и на него нещо двуцифрено:DАма щом е сложил 0.10 повод вече си е скобарджия:D . Един съвет от мен-никога повече не слагай 0.8 -излишно е!Този път добре си ги зашил! Мренка лови скобари:DСега внимавай,защото ще започнат мили и интелигенти съобщения на лично с леко следователски характер;) Пас и другия път пак каре валета;)
Е-е-е, веднага намери обяснението :lol:
Тия дни така се случва, че съм всеки ден, не през ден. Днес отново - до 2 и половина си лових кротко мренки, двайсетина мерни, няколко над 25 см. Профилактично спасяване на капото ...
Изображение
После ми бръмна да хвана една - две тупалки и се преместих на вчерашното място. Реката обаче беше паднала с нови 10 см и се наложи да се местя още веднъж, та право в кацата с мед.
Изображение
За три часа - 23 броя. Малко по - дребни, но определено по - сговорчиви, някои с брачна окраска. Хвърлих малко повече храна и след две поредни късания хвърлих и 0.10 в коша. На снимката са 19, последните 4 ги върнах директно - почнаха да се прескачат в живарника. Предполагам, че можех да извадя и 40 за един следобяд, ако им бях настоявал. Но нямаше смисъл, лотарията за мило- то не мога да спечеля. Нито имам свидетел, нито бях в дефилето 8)
Водата беше топла, ставаше и за газене, и за къпане.
P.S. Миналата година на няколко пъти лових повече от 10, обаче не си бяхме достатъчно близки та да споделям :)
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Мренка,харесва ми че си честен! Обещавам ти една награда от мен! Браво и за риболова днеска-тва си е чист бой;) Нема как да се каже на кривото-право!

Аватар
bruno11
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bruno11 »

баси , мамата бой на негри в тъмна нощ !
за да нямаш проблеми,трябва да си умрял ...
Аватар
pojara28
фен клуб-скобар

Мнение от pojara28 »

и немало риба била мн мътна и луната по кръгла
скобара е риба проклета
Изображение
Аватар
Martin Mihailov
учете се от него
учете се от него

Мнение от Martin Mihailov »

На Симитли под моста бистра и ниско ниво
14407747_1433857319964559_1891581374_n.jpg
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

А това сигурно е кмета на Симитли?!?!? :lol:
Аватар
Martin Mihailov
учете се от него
учете се от него

Мнение от Martin Mihailov »

Дава инфо по телефона за скобарите и мрените
14429351_1433857613297863_678381896_n.jpg
Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mrenka »

DJONI RINGO написа:Мренка,харесва ми че си честен! Обещавам ти една награда от мен! Браво и за риболова днеска-тва си е чист бой;) Нема как да се каже на кривото-право!
Благодаря, приятно е да хвалят от тежката артилерия 8) . И приемам наградата :)
Обаче съм си упорит и както би казала Варвара на Варадин : Чакай! Чакай!
Краят на месеца още не е дошъл, а се сещам за две стада от своенравни скобари. И двете се плацикат между Пастух и Бобошево, нека минат дъждовете и ще видим. Ръкавицата така и така е хвърлена :wink:.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”