Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
-
- фен клуб-скобар
Re: Инфо за р. Струма!
Мренка ,евала за инфото! Голем си! Мренка убиеца на мренки 

Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Шутърче, пак ме мезиш яко
Айде едно бързо инфо и от днес. Пътуване до кръчма в МК / Парк Гиновци/ и на връщане кратка спирка в Невестино без въдица. От новия мост до края на фабриката - четирима колеги. Поговорих с един при Кадин мост, реката според него е паднала с 30 см за два дни. При фабриката реката ми се видя направо жалка - ниска леко мътна вода с неестествен сивосинкав цвят. А имаше такива велики места.
На тоя фон Бело поле направо започна да ми липсва

Айде едно бързо инфо и от днес. Пътуване до кръчма в МК / Парк Гиновци/ и на връщане кратка спирка в Невестино без въдица. От новия мост до края на фабриката - четирима колеги. Поговорих с един при Кадин мост, реката според него е паднала с 30 см за два дни. При фабриката реката ми се видя направо жалка - ниска леко мътна вода с неестествен сивосинкав цвят. А имаше такива велики места.
На тоя фон Бело поле направо започна да ми липсва

Аз днес пък набарах некво стадо кленчета по шамар, шамар и малко
и извадих над 20
Същото количество мренки и една скобарюга да ми вдигне адреналина. Като цяло съм доволен, но всичко приключи некъде около 13:30 - 14:00 часа. След това настъпи тотално мъртвило и си бих шута.

В събота отново се замотах по реката - колкото се може по- на юг от Невестино
Заради мренките заложих на сравнително фина линия- 0.14 основно и 0.08 повод. Дали заради това, дали заради друго, нещата най - изненадващо потръгнаха. След първото късане качих повода на 0.10.

Отказаха като по часовник в 15.30, дотогава извадих 12 риби. Всички в любимия диапазон на бат Марти : 1.300 - 1.700, три бяха може би и отгоре. Заради слабичката линия и един кофти върбалак ме измъчиха зверски, някои ги вадих по 10 минути. Може да ви се стори странно, но пак не реагираха на захранка, или поне нямаше видима връзка между захранване и активност. Хвърлих само един хляб на попара за 4 часа, на дребни порции колкото да им замирише. Просто стояха и си отваряха устите. След 15.30 до 19.00 намятах още един хляб, само дребни мренки и някой случаен пръскач.
Приятел от Кюстендил се е пекъл на слънце някъде на Бело поле, до 16.00 часа мренки и два скобара, изпрати ми селфи с по - големия : 1.950 кг, толкова едър не съм виждал.

Заради мренките заложих на сравнително фина линия- 0.14 основно и 0.08 повод. Дали заради това, дали заради друго, нещата най - изненадващо потръгнаха. След първото късане качих повода на 0.10.

Отказаха като по часовник в 15.30, дотогава извадих 12 риби. Всички в любимия диапазон на бат Марти : 1.300 - 1.700, три бяха може би и отгоре. Заради слабичката линия и един кофти върбалак ме измъчиха зверски, някои ги вадих по 10 минути. Може да ви се стори странно, но пак не реагираха на захранка, или поне нямаше видима връзка между захранване и активност. Хвърлих само един хляб на попара за 4 часа, на дребни порции колкото да им замирише. Просто стояха и си отваряха устите. След 15.30 до 19.00 намятах още един хляб, само дребни мренки и някой случаен пръскач.
Приятел от Кюстендил се е пекъл на слънце някъде на Бело поле, до 16.00 часа мренки и два скобара, изпрати ми селфи с по - големия : 1.950 кг, толкова едър не съм виждал.
mrenka - с кеф чета , твойте коментари в темата истинско богатство си за форума и за това,че споделяш с нас - тези които четем от офиса какво става по реката ...
браво за поредния успешен риболов
браво за поредния успешен риболов
за да нямаш проблеми,трябва да си умрял ...
-
- разбира нещата
Мренка браво бе, пак върна скобарщите в първи клас. 

-
- фен клуб-скобар
През ден е на реката-требваше да му се случи и на него нещо двуцифрено:DАма щом е сложил 0.10 повод вече си е скобарджия:D . Един съвет от мен-никога повече не слагай 0.8 -излишно е!Този път добре си ги зашил! Мренка лови скобари:DСега внимавай,защото ще започнат мили и интелигенти съобщения на лично с леко следователски характер;) Пас и другия път пак каре валета;)metoo написа:Мренка браво бе, пак върна скобарщите в първи клас.
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Е-е-е, веднага намери обяснениетоDJONI RINGO написа: През ден е на реката-требваше да му се случи и на него нещо двуцифрено:DАма щом е сложил 0.10 повод вече си е скобарджия:D . Един съвет от мен-никога повече не слагай 0.8 -излишно е!Този път добре си ги зашил! Мренка лови скобари:DСега внимавай,защото ще започнат мили и интелигенти съобщения на лично с леко следователски характер;) Пас и другия път пак каре валета;)

Тия дни така се случва, че съм всеки ден, не през ден. Днес отново - до 2 и половина си лових кротко мренки, двайсетина мерни, няколко над 25 см. Профилактично спасяване на капото ...

После ми бръмна да хвана една - две тупалки и се преместих на вчерашното място. Реката обаче беше паднала с нови 10 см и се наложи да се местя още веднъж, та право в кацата с мед.

За три часа - 23 броя. Малко по - дребни, но определено по - сговорчиви, някои с брачна окраска. Хвърлих малко повече храна и след две поредни късания хвърлих и 0.10 в коша. На снимката са 19, последните 4 ги върнах директно - почнаха да се прескачат в живарника. Предполагам, че можех да извадя и 40 за един следобяд, ако им бях настоявал. Но нямаше смисъл, лотарията за мило- то не мога да спечеля. Нито имам свидетел, нито бях в дефилето

Водата беше топла, ставаше и за газене, и за къпане.
P.S. Миналата година на няколко пъти лових повече от 10, обаче не си бяхме достатъчно близки та да споделям

-
- фен клуб-скобар
Мренка,харесва ми че си честен! Обещавам ти една награда от мен! Браво и за риболова днеска-тва си е чист бой;) Нема как да се каже на кривото-право!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

баси , мамата бой на негри в тъмна нощ !
за да нямаш проблеми,трябва да си умрял ...
- Martin Mihailov
- учете се от него
На Симитли под моста бистра и ниско ниво
А това сигурно е кмета на Симитли?!?!? 

- Martin Mihailov
- учете се от него
Дава инфо по телефона за скобарите и мрените
Благодаря, приятно е да хвалят от тежката артилерияDJONI RINGO написа:Мренка,харесва ми че си честен! Обещавам ти една награда от мен! Браво и за риболова днеска-тва си е чист бой;) Нема как да се каже на кривото-право!

Обаче съм си упорит и както би казала Варвара на Варадин : Чакай! Чакай!
Краят на месеца още не е дошъл, а се сещам за две стада от своенравни скобари. И двете се плацикат между Пастух и Бобошево, нека минат дъждовете и ще видим. Ръкавицата така и така е хвърлена