Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: Качествени чепарета
Дали не бъркаш флурисцентното с светещо(фосфорно)???рибар.от.бургас. написа:Може ли, да ми кажете от Бургас, къде мога да си купя 20-50мл от оранжево светещата боя
Понеже споменаваш дълбочини и това ме усъмни

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

- stareca
- ще става разбирач
За нощен не виждам приложение за дневен също .Поне според мойте представи ,конкретно за сафрид говоря .Димо Михалев написа:Аз искам да те питам тая боя за,какви риби ще я използваш и за дневен или нощен риболов.рибар.от.бургас. написа:Мерси, наслука и на теб, последната ти разработка е уникат, а тази боя се надявах, че лесно се намира демек в магазина.Братята ми предлагаха зелена фосфорна за разреждане
И не само твоитеstareca написа:За нощен не виждам приложение за дневен също .Поне според мойте представи ,конкретно за сафрид говоря .Димо Михалев написа:Аз искам да те питам тая боя за,какви риби ще я използваш и за дневен или нощен риболов.рибар.от.бургас. написа:Мерси, наслука и на теб, последната ти разработка е уникат, а тази боя се надявах, че лесно се намира демек в магазина.Братята ми предлагаха зелена фосфорна за разреждане

-
- новобранец
Ами възможно е да се бъркам и да незнам какво говоря специално за тези бои.Фосфора свети на тъмно а под Ув лампа още по силно, а тази оранжева боя свети само под Ув и незнам реално под вода свети ли, и кога. По-назад в темата някой беше обяснявал, нооdobria1 написа:Дали не бъркаш флурисцентното с светещо(фосфорно)???рибар.от.бургас. написа:Може ли, да ми кажете от Бургас, къде мога да си купя 20-50мл от оранжево светещата боя
Понеже споменаваш дълбочини и това ме усъмни
- Димо Михалев
- Модератор
Момчета,дайте едно по едно на рибар.от бургас.все още ми иска да му одобрявам мнението преди да го постна.Човека е нов явно не само във форума нека да му бъдем полезни,ама по от далече,както е думата
Флуоресцентната боя има едно основно свойство, което е полеззно за нас. Тя отразява ув светлината и при наличие дори на съвсемм малко светлина тя се вижда много ясно (особено за рибите).
За фосфорната боя е ясно, тя свети на тъмно след осветявне. Това което явно не е ясно за някои колеги обаче, е че повечето морски организми съдържат фосфор и излъчват светлина (която не е видима за човешкото око, но рибите я виждат) и е логично приамките с фосфор да работят добре. Без значение дали е през нощта или през деня - фосфора работи.
За фосфорната боя е ясно, тя свети на тъмно след осветявне. Това което явно не е ясно за някои колеги обаче, е че повечето морски организми съдържат фосфор и излъчват светлина (която не е видима за човешкото око, но рибите я виждат) и е логично приамките с фосфор да работят добре. Без значение дали е през нощта или през деня - фосфора работи.
Бих му препоръчал да прочете в интернет какво е флуоресценция и фосфоресценция, как виждаме цветовете, кога едно нещо поглъща и отразява един вид светлина и какъв е ефекта за зрението от това. Пълно е с информация. Щото по форумите и Фейсбук ще види много неверни, дори противоположни на истината, твърдения, обясняващи иначе верни наблюдения. И обратното. Това ще му помогне да отсее глупостите от ефекта на Дънинг-Крюгер.Димо Михалев написа:Момчета,дайте едно по едно на рибар.от бургас.все още ми иска да му одобрявам мнението преди да го постна.Човека е нов явно не само във форума нека да му бъдем полезни,ама по от далече,както е думата
- Димо Михалев
- Модератор
И много добре си направил.rap66 написа: Бих му препоръчал да прочете в интернет какво е флуоресценция и фосфоресценция...
-
- Модератор
Колега, похвално е, че искаш да се научиш.рибар.от.бургас. написа: .......
Ами възможно е да се бъркам и да незнам какво говоря ........
Ако си от Бургас, както споменава името ти, най-полезно ще ти е да научиш от извора на място. От снимки не е достатъчно.
Съвета ми е сега, до като няма риболов да отскочиш на 15 км. на юг от Бургас. След Крайморие на Ченгеле скеле.
Друг поминък нямат и познават морето в района. Учтиви са към възпитаните, ако е гладен, ще го нахранят. Ще ти покажат как връзват чепарета, какви трикове прилагат понякога.
Аз отново ще опитам да върна темата в правилна посока с едно ново за мен чепаре. При други цветове златната холограма се оказа много добре работеща, та заложих и на юбимото ми бяло за основа. Кристал флаша е лайм и в тази комбинация се получава много приятен златист оттенък. Не съм снимал куките преди картона, за което се извинявам, но все пак да видим и нещо красиво в тая тема.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Димо Михалев
- Модератор
Извиненията ти се приемат,по това време е нормално да не се връзват още куки и да нямаш такива подръка.Може и да греша,но тези,които връзват чепарета за продажба могат да наблегнат на майсторлъка и да показват как са изработили самото чепаре като начин на правата на възела и друго.Все пак да не забравяме,че не е нужди да правиш чепарета,за да разбираш от тях,може и само да купуваш,но като го видиш си вадиш преценка за човека,които го е изработил.Това се отнася за всички и не правя никаква реклама,просто това е един пост,който ползвам.Естествено,че всеки може да опитва да си го направи и сам.gergi_81 написа:Аз отново ще опитам да върна темата в правилна посока с едно ново за мен чепаре. При други цветове златната холограма се оказа много добре работеща, та заложих и на юбимото ми бяло за основа. Кристал флаша е лайм и в тази комбинация се получава много приятен златист оттенък. Не съм снимал куките преди картона, за което се извинявам, но все пак да видим и нещо красиво в тая тема.
Димо Михалев написа:Извиненията ти се приемат,по това време е нормално да не се връзват още куки и да нямаш такива подръка.Може и да греша,но тези,които връзват чепарета за продажба могат да наблегнат на майсторлъка и да показват как са изработили самото чепаре като начин на правата на възела и друго.Все пак да не забравяме,че не е нужди да правиш чепарета,за да разбираш от тях,може и само да купуваш,но като го видиш си вадиш преценка за човека,които го е изработил.Това се отнася за всички и не правя никаква реклама,просто това е един пост,който ползвам.Естествено,че всеки може да опитва да си го направи и сам.gergi_81 написа:Аз отново ще опитам да върна темата в правилна посока с едно ново за мен чепаре. При други цветове златната холограма се оказа много добре работеща, та заложих и на юбимото ми бяло за основа. Кристал флаша е лайм и в тази комбинация се получава много приятен златист оттенък. Не съм снимал куките преди картона, за което се извинявам, но все пак да видим и нещо красиво в тая тема.
Имам няколко редовни клиенти (вече бивши), които почнаха сами да си връзват чепаретата и това много ме радва. Питат от време на време кое как правя и се научиха. Няма по-сладко нещо в риболова от това да си хванеш риба с твоя собственоръчно изработена примамка. Пожелавам го на всички.
От "нацапаните" куки ще се пробват всякакви комбинации, но за сега, чисто визуално, най-много ми допада как седи на оранжево и любимото ми лилаво. Някой ако има предложения за други цветове, ще се радвам да ги пробвам.
-
- новобранец
Кука N°9 с чапраз
Поразходи се из рибарските магазините и търси меки силиконови шлауфки ка тези напримеррибар.от.бургас. написа:Кука N°3, на такъв вариант се спрях но шлауха не влиза лесно, ако влакното беше 0.26 щеше да заспи.
Кука N°9 с чапраз
Има ги в няколко размера.
Penax също имат подобни