Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

САФРИД - 2010
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- учете се от него
Re: САФРИД - 2010
Пешо, приятелю, ела на една от сбирките да се запознаем та да не се разминаваме така по морето

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч

Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

Вчера с малкия слязохме слетобеда в Каварна за риба.Аз почнах да мятам с чипарето а на детето му опънах една въдица с плувка да не закача и да не къса/да не си играя да му връзвам куки/.След около час аз бях изкарал 4 харипа и отидох да видя детето какво е хванало.А то горкото държи въдицата с плувката и вика тате много кълве.Като му видях улова щях да падна-30 -на сафрида а аз мятам като гламавите.Но понеже стана ракиено време си тръгнахме.Та относно рибата -ТЯ НЯМА КЪЩА.
- 1000n
- разбира нещата
Вчера, на Морска Гара, за целия ден, около 20-30 броя граца и една хамсия. На вълнолома пък абсолютно нищо - нито риба, нито много оптимисти да я ловят - голяма вълна! Наслука на всички! 

Вчера следобед от 18:30ч. до 19:30ч. на Морска гара на чепаре само една граца. Дигнах гълъбите и хайде отвънка на вълнолома. И понеже нямах граца за чернокопа, продължих на плувка с червей за сафрид. Хората бяха хвърлили вече дългите сопи и хващаха по някой и друг чернокоп.
Да ама и на нашата улица изгря слънце. Като каза дай да еде тоз сафрид, гол след гол. От 20:30ч до 23ч. към 1.5 кг. сафрид и две иларии. 50 % от сафрида беше едрооо, а другата половина нормален размер. От 23 ч. до 24ч. изчезна някъде рибата, хванати само 4-5 рибки. Голям кеф.
Колегите които бяха за чернокоп - слабо, от 1-2 рибки до 4-5 .
Изводът за мен беше : - По-добре че лових сафрид , отколкото да се пинкам за 2-3 чернокопа.
пп. - Морето тава. Много лек мъртвак. Тихо,само от времена време подухваше слабо от югоизток или от североизток.
Да ама и на нашата улица изгря слънце. Като каза дай да еде тоз сафрид, гол след гол. От 20:30ч до 23ч. към 1.5 кг. сафрид и две иларии. 50 % от сафрида беше едрооо, а другата половина нормален размер. От 23 ч. до 24ч. изчезна някъде рибата, хванати само 4-5 рибки. Голям кеф.
Колегите които бяха за чернокоп - слабо, от 1-2 рибки до 4-5 .
Изводът за мен беше : - По-добре че лових сафрид , отколкото да се пинкам за 2-3 чернокопа.
пп. - Морето тава. Много лек мъртвак. Тихо,само от времена време подухваше слабо от югоизток или от североизток.
-
- научил се да хвърля
Браво Любак!
Дано петък и събота да даде време, че отдавна се каня да отида привечер и аз
Дано петък и събота да даде време, че отдавна се каня да отида привечер и аз

То се видя че сам си пиша, сам си чета.
Алооооу, варналии !
И снощи на вълнолома беше тарапана. Много народ, много нещо. Ами пак си ги скубах сафридчетата, на яланкат с червей. По светло пробвахме на чепаре, слабоооо 6-7 граци. Стъмни се и обърнах на светулка. До 21:30 ч. слабо удряше, аха- аха да си тръгна. Но се почна и гол след гол. Край на риболова в 24ч.
Резултатът, около 1.5 - 2 кг. Доволно.
След обяд в морето имаше малко вълна /1 - 1.5 бала, правеше зайчета/, но към 21ч морето легна /съвсем лек мъртвак/.

И снощи на вълнолома беше тарапана. Много народ, много нещо. Ами пак си ги скубах сафридчетата, на яланкат с червей. По светло пробвахме на чепаре, слабоооо 6-7 граци. Стъмни се и обърнах на светулка. До 21:30 ч. слабо удряше, аха- аха да си тръгна. Но се почна и гол след гол. Край на риболова в 24ч.
Резултатът, около 1.5 - 2 кг. Доволно.
След обяд в морето имаше малко вълна /1 - 1.5 бала, правеше зайчета/, но към 21ч морето легна /съвсем лек мъртвак/.
Изглежда рибата започва да се навърта и по Южното черноморие. В темата за лефера колега казва, че на Маслен нос в момента ври (макар и да не кълвяло толкова много - http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 35#p625486), а мен току що ме информираха, че и в Поморие около фара тази вечер с лодки са хванали много доволно. Дано да уцелим и хубаво време време сега, че да можем и ние от бургаския край да половим малко риба, че ми омръзна само да чета във форума как ги късат на север.
Ами пак съм аз.
Ами пак бях на вълнолома и пак си хванах сафридчета. Но рибата нещо оредя и риболова бе тегаФ.
Сигурно съм я изловил.

Обличайте се хубаво, студено е вече и бая треперах снощи.
Ами пак бях на вълнолома и пак си хванах сафридчета. Но рибата нещо оредя и риболова бе тегаФ.
Сигурно съм я изловил.

Обличайте се хубаво, студено е вече и бая треперах снощи.

-
- новобранец
Ами така ще е, Любак, като не четеш прогнозитеliubak написа: Обличайте се хубаво, студено е вече и бая треперах снощи.

Животът е това, което ти се случва, докато правиш други планове.
Джон Ленън
Джон Ленън
krss написа:Ами така ще е, Любак, като не четеш прогнозитеliubak написа: Обличайте се хубаво, студено е вече и бая треперах снощи.![]()
![]()

Мънцата написа:krss написа:Ами така ще е, Любак, като не четеш прогнозитеliubak написа: Обличайте се хубаво, студено е вече и бая треперах снощи.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Днес, пред фара на Ахтопол, между 13:15 и 15:20 даде към 4кг. сафрид и 1 голям, заблуден зарган. Много гадна вълна ,само ние бяхме в морето.

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Ето фара на Ахтопол. Клипа е от вчера, имаше слънце и вълните бяха по малки от днес.
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/s2S-fvRVhMw?hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/s2S-fvRVhMw?hl=bg&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/s2S-fvRVhMw?hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/s2S-fvRVhMw?hl=bg&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
Ами така ще е, Любак, като не четеш прогнозитеliubak написа: и бая треперах снощи.

Обуй се,че ще ти измръзне Д...То