Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз.Пясъчник?
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- разбира нещата
Re: Какво кълве на яз.Пясъчник?
Виж колега, аз лично не присъствах на акцията за което съжалявам. Цялата информация я взех от мой приятел от друг форум, но те първа ще се изгладят нещата около актовете и за тройкаджиите. Проблема е, че като търмъчат с кастмастери е трудно да ги хванеш,че реално правят това понеже веднага като видят лодката на ИАРА и почват да правят нормални проводки все едно са за хищник. И на тях ще им хванем чалъма спокойно
А за връшането отново, ще започнат колегите много скоро да правят засади
А относно ловенето на шахтите - риболова от няколко години там е забранен и дори горе на паркинга го пише ! Това,че до сега никой не взимаше нужните мерки да гони хората от там не означава,че ще продължава вечно ! Ти ако си съвестен рибар и виждаш какво се случва с Пясъка и виждаш как поголомно намалява рибното богатство във водоема, като се прибират маломерните шаранчета и се ловят по 15 кила перки на човек, би трябвало да се зарадваш за тези акции. Всеки знае,че в зимно време там се концентрира рибата и ако така продължи да се излавя рибата до 2 години ще хващате само слънчаци ! Просто всичко се случва защото повечето риболовци нямат съвест и самосъзнание ! Вземи си 2 кила, а не 10-15 за да раздаваш на комшиите !!

А относно ловенето на шахтите - риболова от няколко години там е забранен и дори горе на паркинга го пише ! Това,че до сега никой не взимаше нужните мерки да гони хората от там не означава,че ще продължава вечно ! Ти ако си съвестен рибар и виждаш какво се случва с Пясъка и виждаш как поголомно намалява рибното богатство във водоема, като се прибират маломерните шаранчета и се ловят по 15 кила перки на човек, би трябвало да се зарадваш за тези акции. Всеки знае,че в зимно време там се концентрира рибата и ако така продължи да се излавя рибата до 2 години ще хващате само слънчаци ! Просто всичко се случва защото повечето риболовци нямат съвест и самосъзнание ! Вземи си 2 кила, а не 10-15 за да раздаваш на комшиите !!
- dimmitov
- ще става разбирач
Я колега кажи ти какво си направил за опазиш поне една риба на Пясъка?batlar написа:колега я кажи кажи как лодките с кастмастерите и троиките ловели само костур и не им написахте нищо
кажи как влязоха навътре в язовира и после се върнаха
кажете по кои закон е забранено ловенето от кулата до шахтата по скалите и как изгонихте мирните рибари от брега написахте 1 акт на хора без билет не прожерихте на 1 лодка въдиците а от лодката 3 пати ми хвърля върху перото и накрая като се развикак ми вика'' че на нас от брега все нещо ни пречело ''
И кои са тия мирни рибари около шахтата и пред нея че не се сещам.Онзи ден бях там и видях толкова ,, мирни рибари ,, че свят ми се зави.От 30 души имаше най-много двама ,, мирни,, както ги наричаш ти рибари.Покрай сухото ще гори и мокрото.Ако това да изгонят двама-трима ,,мирни,,рибари покрай 30-40 разбойници е необходимата цена, ДА СЕ ПЛАЩА!!! И от тук нататък проверките ще стават много по-чести, много по-организирани и с много повече хора които да участват в тях.Така че стига сте плюли ИАРА , ами започвайте да се настройвате че на този язовир вече законите ще се спазват.Докато има воля в ИАРА да си сътрудничим резултати ще има.

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛОВИ ВСИЧКАТА РИБА С ВЪДИЦА

- NikLess
- вече хвърля и на тежко
Ей мама му стара такава новина не съм чел с толкова кеф от не знам кога. Едно голямо БРАВО !!! Крайно време е да се остави на мира този язовир за да възвърне старата си слава !!!
Роден за риболов, принуден да работи !!!
- batlar
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
да видял си мангалите с троиките и тях ги видях бях там
но същия ден когато беше проверката нямаше цигани и всички ловехме нормално
въпроса е че тия с лодките дерат колко акта им се написаха
сменят монтажа ами да доидат на брега тихо и кротко без да бият на очи то се вижда кои как лови
еди си кои излизаи с лодката акт ти другия на брега акт
а рибарите по брега че ловели ми всички знаете кормурана каде се храни на шахтата
ок нека има проверки и мерене на риба нямам против
ама как все се разминава на мрежари и даракчии с неизвестен извършител а го ядем ние на брега
не се провери нито един такъм на лодкарите а оня ми вади 3 пъти перото с троиката но с колегата и сина му на 13 се заядоха как са хванали рибата
не ме разбираите погрешно и аз искам да има проверки и контрол а които трябва да си получи акта не да влезе навътре в язовира и след махането на ИАРА да се почва пак дрането с троики
но същия ден когато беше проверката нямаше цигани и всички ловехме нормално
въпроса е че тия с лодките дерат колко акта им се написаха
сменят монтажа ами да доидат на брега тихо и кротко без да бият на очи то се вижда кои как лови
а рибарите по брега че ловели ми всички знаете кормурана каде се храни на шахтата
ок нека има проверки и мерене на риба нямам против
ама как все се разминава на мрежари и даракчии с неизвестен извършител а го ядем ние на брега
не се провери нито един такъм на лодкарите а оня ми вади 3 пъти перото с троиката но с колегата и сина му на 13 се заядоха как са хванали рибата
не ме разбираите погрешно и аз искам да има проверки и контрол а които трябва да си получи акта не да влезе навътре в язовира и след махането на ИАРА да се почва пак дрането с троики
- dimmitov
- ще става разбирач
Все от някъде трябва да се започне.За последните години колко акции на ИАРА на Пясъка сте виждали?Не много, ако изобщо някой е виждал.Сега само за последния месец имаше 4-5 проверки (за толкова аз съм чул)Не трябва те отчайва факта че няма актове срещу мрежарите.И това ще стане .Но имай в предвид че една изадена мрежа спасява куп риба ,която иначе отива на пазара.Дори само за един следобед да изгонят всички разбойници от шахтата и тармъкчиите считай че е спасена най-малко 200 кила риба.А като имаш идеи как по ефетивно да се вземат мерки срещу разбойниците винаги можеш да ги споделиш.

- brandon76
- ще става разбирач
И на тях ще дойде реда колега,спокойноbatlar написа: въпроса е че тия с лодките дерат колко акта им се написаха

Поета е инициатива от голяма група риболовци за съвместни действия с ИАРА!
Кой с каквото може да помага, пък и да погледнем в себе си дали сме безгрешни първо!
Все някой ден нещата трябва да започнат да се случват

Поздрави и наслука на всички истински риболовци!
- kodek
- ще става разбирач
Аз бях близо до този дето се развика, да уточня от моята гледна точка.Бях там в 05:45ч. до 07:15 чаках да съмне , но 8 човека бяха там преди мен.Всички от брега бяха с по 1 въдица без тройки четворки и ток, рибата даваше само пред решетките! Аз хванах 3 червеноперки и 6 маломерни костурчета,които бяха връщани на момента.(бях оня с камуфлажа до решетката).Но дойде катера и изгони всички включително и лодките? Най неприятното беше, че двата десни таса на опелчето някой ги открадна горе на паркинга?batlar написа:колега я кажи кажи как лодките с кастмастерите и троиките ловели само костур и не им написахте нищо
кажи как влязоха навътре в язовира и после се върнаха
кажете по кои закон е забранено ловенето от кулата до шахтата по скалите и как изгонихте мирните рибари от брега написахте 1 акт на хора без билет не прожерихте на 1 лодка въдиците а от лодката 3 пати ми хвърля върху перото и накрая като се развикак ми вика'' че на нас от брега все нещо ни пречело ''
П.С. Точно в този ден нямаше нарушители от брега за което свидетелствам! Защо ни изгониха?По кой закон, като всички (дето познавам)бяхме редовни риболовци?
Затова ли плащам билет на ИАРА, да ме гонят без причина?Ако някъде съм нарушил закона има правила и съответно акт?
-
- разбира нещата
за 3-ти път - По закона,че е забранено да се лови на съораженията на язовирната стена ! Това не е от вчера или днес,а е от 3 години някъде. В началото хората ги беше страх, но явно махнаха охраната от стената и веднага налазиха отново ! Не съм казал,че всички са в нарушение, но предните дни много хора взимаха по 7-8 пъти над нормата риба, говорим за по 15 кила на човек, като това число вкючва и малки шаранчета ! Който не иска да се разкарва на празно нека спре да ходи там, който иска да бъде гонен и глобявам да продължава да ходи.
Точка по въпроса !!
Точка по въпроса !!
- kodek
- ще става разбирач
Хайде да приемем, че на съоръжението е забранено от съображения за сигурност на съоръжението.Но какво пречат лодките на 20-30-40м.от съоръжението?????
Ако ловят неправомерно--акт! но какво и кой закон нарушават с 1 въдица на червей с 1 кука?
П.С. Писна ми от неписани правила. В събота съм там. С лодка без въдици да видя кой ще ме изгони.Просто ще се возя с ......може би гранатомет.
(след този пост кой ще ми търси сметка? чакам ДАНС, МВР,ВКРи др.)чакам.
Ако ловят неправомерно--акт! но какво и кой закон нарушават с 1 въдица на червей с 1 кука?
П.С. Писна ми от неписани правила. В събота съм там. С лодка без въдици да видя кой ще ме изгони.Просто ще се возя с ......може би гранатомет.
- dimmitov
- ще става разбирач
Кodek , да те питам като си отишъл в 5.45 сутринта да завардиш място на решетката, щеше ли да си тръгнеш като наловиш 2 кила риба.Което щеше да стане след най-много един час риболов там.Стига вече сте ревали , много добре знаете какво се случва около тази решетка.Да не говорим за свинщината която е по целия бряг.Сигурно има 100 тона боклуци.Колкото и човек да го боли за този язовир като отида там и като видя оная обезумяла сган по брега дето цял ден крещи и прави зулуми, като видя цялата мизерия на около и обезрибения язовир направо се чудя има ли смисъл човек да го боли за там изобщо.И сега като има някаква воля от ИАРА и ентусиазъм от колегите съфорумци накрая да не се окаже че на всички е било удобно на Пясъка да няма контрол и покрай бракониерите всеки да прави каквото си иска.Колкото са виновни онези с мрежите толкова ако не и повече са виновни и всички които не спазват закона и разпоредбите.Така ,че стига реване.Ако може да помагате с нещо помагайте ако не, по-добре не се бъркайте и не пречете.

- dimmitov
- ще става разбирач
Няма проблем бе, само хубави хора ловите там.Затова я няма рибата.Само мангали и пенсии дето не им пука от нищо и прибират всичко.kodek написа:Хайде да приемем, че на съоръжението е забранено от съображения за сигурност на съоръжението.Но какво пречат лодките на 20-30-40м.от съоръжението?????

- batlar
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
кодек искаш ли компания за лаф в тая лодка бе че то без въдица ще ти стане скучно
домашно винце със суджук..... ммм мед ще ние е

домашно винце със суджук..... ммм мед ще ние е

-
- разбира нещата
Много сте забавни колеги
Направо се пукаме от смях хората, които мислим за единствения останал свободен язовир в Пловдивска област ! То е ясно,че никой няма да ви прави проблем ако ловите на перо и количествата са съобразени със закона ! Но както сами виждате, като се съберат 10-12 лодки на едно място и е невъзможно да се въведе контрол !
Искам да ви попитам нещо аз. Ако си риболовствате от лодката нормално и покрай вас се наредят 2-3 лодки да търмъчат ще им направите ли забележка ? Ще се обадите ли на 112 и ИАРА ?? Съмнява ме честно казано, понеже съм почти убеден,че нямате телефоните на ИАРА-Пловдив
Ако сте истински риболовци,а не месари и ви пука за този невероятен язовир, сами ще се замислите и ще си кажете,че
всичко това което се прави е повече от прекрасно за язовира и най-накрая се предприемат някакви действия !
За жалост повечето народ в този форум са месари и слушатели
Много скоро нещата ще се променят !
Язовира ще се напълни с риба, както е Копринка ! Но още веднъж, това няма как да стане без помоща на всеки
един риболовец, който обича и му пука за този невероятен язовир !!

Искам да ви попитам нещо аз. Ако си риболовствате от лодката нормално и покрай вас се наредят 2-3 лодки да търмъчат ще им направите ли забележка ? Ще се обадите ли на 112 и ИАРА ?? Съмнява ме честно казано, понеже съм почти убеден,че нямате телефоните на ИАРА-Пловдив

Ако сте истински риболовци,а не месари и ви пука за този невероятен язовир, сами ще се замислите и ще си кажете,че
всичко това което се прави е повече от прекрасно за язовира и най-накрая се предприемат някакви действия !
За жалост повечето народ в този форум са месари и слушатели

Язовира ще се напълни с риба, както е Копринка ! Но още веднъж, това няма как да стане без помоща на всеки
един риболовец, който обича и му пука за този невероятен язовир !!
- kodek
- ще става разбирач
http://www.google.bg/imgres?sa=X&biw=10 ... 100&ty=100
Това е гранатомета с който ще бъда там!
Не отивам да отстоявам някакви интереси, а да си правя кефа.Който иска да заповяда.Не отивам да се заяждам с когото и да било, е ако някой донесе и подходящо мезе...
Това е гранатомета с който ще бъда там!
Не отивам да отстоявам някакви интереси, а да си правя кефа.Който иска да заповяда.Не отивам да се заяждам с когото и да било, е ако някой донесе и подходящо мезе...
- kodek
- ще става разбирач
За други дни не знам,сигурно си прав,че има хора прибиращи риба над нормата, но конкретно за този ден не беше така.Тези които бяха ме видяха изсипах живарника и празен го сложих в кепа и така го носих до паркинга-да се изцеди.Да отговоря и на по-предно питане : защо отиде рано?dimmitov написа:Няма проблем бе, само хубави хора ловите там.Затова я няма рибата.Само мангали и пенсии дето не им пука от нищо и прибират всичко.kodek написа:Хайде да приемем, че на съоръжението е забранено от съображения за сигурност на съоръжението.Но какво пречат лодките на 20-30-40м.от съоръжението?????
Отидох рано да си хвана по-дащно място, да наловя доста риба да напрявя няколко снимки на успешен риболов, да я върна и доволен да се прибера в къщи да си метна няколко гранати от гранатомета.
(исега си меткам)НАЗДРАВЕ.