Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов около Добрич
Модератор: sapuna
Re: Риболов около Добрич
Каква риба има каде са местата кедето си заслужава данаправиш лагер за ден два. Там бях за последно има няма преди повече 20 години пътя ще го намеря но нищо друго не помня
Преди повече от 20 години ще да е било, защото преди 20 г. беше тотално пресъхнал. За местата по това време на годината е ясно - в плиткото, обаче там където е плитко или по точно където се влива реката е забранено за риболов и то не заради друго ами защото е трудно достъпно от охраната на язовира. Рибата която е "налична" е, шаран, каракуда, сулка и много раци. Или поне аз това съм вадил или съм виждал да вадят колеги. Инфото ми е от лятото на 2012 г. Рибата която хванах на последния си излет беше, 4 бр. шаранчета по 1.5-2 кг. Веднъж пробвах и за сулка обаче два пъти подред ми удариха две доста маломерни и се отказах. А това в момента дали има риба не мога да кажа със сигурност, дано да се включи някои колега с по прясно инфо.MAALUK написа:Каква риба има къде са местата където си заслужава да направиш лагер за ден два. Там бях за последно има няма преди повече 20 години пътя ще го намеря но нищо друго не помня
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
Благодаря колега ще намерим тоя плиткач
- jivko81
- научил се да хвърля
колега ако ще ходиш на звънец хвърли и за бяла риба
А на какво ти е излязоха шарковците ? защото аз като ходих там хванах 2 на червей......
once a gunner always a gunner
Колеги, Звънец и Одринци разрешени ли са през забраната ???
Условията таксите същите ли са ?
-
- вече хвърля и на тежко
NWC написа:А на какво ти е излязоха шарковците ? защото аз като ходих там хванах 2 на червей......
Миналата година имах 3 и 1/2 излети на звънец няколко шарана до 4 кг и всичките само на мед на нищо друго неми буташе.
Ако въпроса ти е към мен, стръвта беше суха царевица с аромат на ванилия и мед.NWC написа:А на какво ти е излязоха шарковците ? защото аз като ходих там хванах 2 на червей......
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
Интересна работа аз като ходих ми буташе само на торен червей царевицата не я помирисваше даже.. може да е от местата към опашката ли заставаш ?аз някъде към средата заставах..
once a gunner always a gunner
Заставам там където има сянка, като в същото време се стремя да е по към опашката.
s_toshkov написа:Колеги, Звънец и Одринци разрешени ли са през забраната ???
За Одринци разбрах
кажете за Звънец нещо -какво кълве , какви са условията -такси и т.н. , рибата как се плаща?
Колеги може ли малко инфо за яз Звънец.Мисля тия дни да го посетя и ще ми е от голяма полза ако някой колега ми сподели в коя част на язовира да търся рибата,стръв,монтажи,захранка.
- jivko81
- научил се да хвърля
колега недеи да ходиш там аз бях събота и неделя там пълно капо дори и хората които ловиха на плиткото бяха капо язовира е доста обезрибен пробваи на николаевка или засмяново
-
- вече хвърля и на тежко
Колеги някой ходил ли е на звънец вчера или днес че получих едно неприятно инфо.