Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Язовир "Искър", най-големият язовир в България.
Модератор: sapuna
- Bethoven
- вече хвърля и на тежко
Re: Язовир "Искър", най-големият язовир в България.
Люско, още има мегдан да се пълни. Това не е абсолютен рекордlusienn написа:Язовира в момента е пълен догоре-невиждано събитие за мене,поне от както го посещавам близо 35 години-в момента за сезона е абсолютен рекорд.
Даже ми казаха че още качва ниво.

Виж втората снимка на колегата rosakat от Шипочанския. Увеличи я и виж в дъното къде е Бункера. Преди голямото източване, язовира редовно месеците април-май си беше пълен като сега, дори бункера беше винаги във водата. Когато бункера остане под водата и не се вижда, тогава водата залива и почти целия асвалтов път на устието......е тогава е пълен до връх. Такова заливане преди 95-96та имаше няколко пъти.
Така че кой ти разправя за абсолютен рекорд.....да ходи да се гръмне

Лошото е, че само ниво мерим, ама ситуация...Bethoven написа:....Така че кой ти разправя за абсолютен рекорд.....да ходи да се гръмне
Никой ме казва, че това е абсолютния рекорд на язовира въобще, а че през последните 10-15 год. не е бил толкова пълен точно по това време на годината подържам. Който ми намери датирана снимка от март -април с по-пълен язовир нека да я постне.
Няма да се гръмна, но ще почерпя

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- Bethoven
- вече хвърля и на тежко
naskobo написа:Лошото е, че само ниво мерим, ама ситуация...Bethoven написа:....Така че кой ти разправя за абсолютен рекорд.....да ходи да се гръмне
Никой ме казва, че това е абсолютния рекорд на язовира въобще, а че през последните 10-15 год. не е бил толкова пълен точно по това време на годината подържам. Който ми намери датирана снимка от март -април с по-пълен язовир нека да я постне.
Няма да се гръмна, но ще почерпя
ААААА.......не така.
Нема да ми вадиш само цитат от поста

Ставаше въпрос за от 35 години насам.....по думите на Люско

Ясно съм написал преди голямото източване..... "Такова заливане преди 95-96та имаше няколко пъти".
Имаш да

В момента в Самоков вали сняг и температурите паднаха ... и така ще бъде до петък.За празниците обаче ще е хубаво време и ще ходя до язовира ... или на устието или на Шипочанският залив ...
Нивото е както беше пролетта и началото на лятото миналата година. Високо е, но не е нещо фрапиращо. Има доста паднали дървета по Римския мост и на другите места, но лагеруващите през лятото ще ги поразчистят. Риболовът ще е след забраната, освен ако до края на април не стане лято изведнъж. Дано да тръгне, но не ми се вярва.
Боци сложи една снимка на язовира от Щъркела пресна и всичко ще се изясни.
Нали мериме по него нивото.
Аз съм сложил досега най много в темата-та да не го играя като водещ.
Нали мериме по него нивото.
Аз съм сложил досега най много в темата-та да не го играя като водещ.

Риболовци.
Не съм снимал. Слезнах до Римския и мога да преценя горе-долу. Миналата година по това време беше същото. Минавах от там и исках да видя какво е положението. Високо е, но нищо притеснително. Въпроса е, че при високо ниво и толкова студена вода няма да ловим скоро платики. Фидерите ги полирам всеки ден, ама засега няма изглед да увъртя дръжките със слуз 

Пролетта и началото на лятото за нивото на язовира са съвсем различни неща.Обикновенно по това време е минимума, а в началото на юни-максимумаboci_ написа:Нивото е както беше пролетта и началото на лятото миналата година..

Тази снимка, преди Римския мост, е от края на март 2014, а след забраната нивото стигна на метър преди върха на скалите, виждаше се само най-горния малък камък.
Иди сега там и виж дали е същото!?
Е за това ви говоря.
Нивото през април достига най ниска точка.
А в края на Юни най висока.
Нивото през април достига най ниска точка.
А в края на Юни най висока.

Риболовци.
По-нагоре е с няколко метра сега. Може би първия риболов да съм направил след забраната, не помня. Аз миналата година не съм ловил толкова надолу по брега. Трябва да проверя кога съм ходил, но беше при подобно на сега ниво.
Сега като се загледах по снимката е около горната част на багажа ти (калъфа), някъде там е.
Сега като се загледах по снимката е около горната част на багажа ти (калъфа), някъде там е.
Гаранция си бил след забраната- миналата година заради изборите я съкратиха и откриването беше към 25 май, а язовира се напълни към края на юни.Разликата е, че в Рила тогава имаше малко сняг, а сега е над 2м.boci_ написа: Трябва да проверя кога съм ходил, но беше при подобно на сега ниво.
Като има повече сняг, съответно ще го пускат повече и така. Според мен нивото след забраната ще е като сега или съвсем малко по-нагоре. Каквото беше миналата година и ще може да се лови съвсем нормално.
Много риба ще оцелее хайверна-но не трябва да има мрежари.
Също така тия бели риби зарибителя,които пуснахме ще налази брега-и ще кълве и на всичко-според мен ще са като размер-300-400 грама.
Също така тия бели риби зарибителя,които пуснахме ще налази брега-и ще кълве и на всичко-според мен ще са като размер-300-400 грама.

Риболовци.
Ето как е било нивото на 30 04 2013 година на устието.
Тогава имахме нормална зима,но пак с по малко сняг от тази година.
В ляво 3та дига .
2 месеца по късно в края на юни 2013-пътя за филмовата беше залят до колената след кръчмата и
Бункера едва се показваше.
Миналата година беше рекордно топла през зимния период,но през май и юни падна доста повече дъжд от нормалното.
Климата нещо се обърка,уж затопляне глобално а днес и София осъмна със сняг.
Тогава имахме нормална зима,но пак с по малко сняг от тази година.

В ляво 3та дига .

2 месеца по късно в края на юни 2013-пътя за филмовата беше залят до колената след кръчмата и
Бункера едва се показваше.
Миналата година беше рекордно топла през зимния период,но през май и юни падна доста повече дъжд от нормалното.
Климата нещо се обърка,уж затопляне глобално а днес и София осъмна със сняг.

Риболовци.
Някой знае ли защо Шипочанският залив е наречен така ... то е ясно на с.Шипочан но то е доста далеко от язовира ... с.Ново село се намира доста по близо.В Самоков го наричаме точно така - залива при Ново село.
Относно зарибителя ... аз само се надявам поне 50% да оцелее.До колкото разбрах в другият форум бяха писали че рибките са били прекалено малки за да оцелеят ... но само цитирам мнение.
Относно зарибителя ... аз само се надявам поне 50% да оцелее.До колкото разбрах в другият форум бяха писали че рибките са били прекалено малки за да оцелеят ... но само цитирам мнение.