Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от залива на девиците
Модератор: bobopeli
Re: Разкази за сома от залива на девиците
Аз пък искам като твоите октоподи. Като го видях, подскочих до тавана. Не мога да намеря такива, от години. Всичко е изкупено. На тия сомаджии главите им работят.
.
Последно промяна от yankosan на Съб Окт 07, 2017 7:15 pm, променено общо 1 път.
Янич, аз съм махнат човек. Подлагам всичко на съмнение. Не става без да ги видя на живо. Има различни производители и качеството е много различно. Не трябва да бъдат твърди. Трябва да са жилави и здрави. Има големи ментета от некачествен силикон, тънък и лесно се къса, а ресните са прекалено тънки.
Видяхте ги, всеки може да си ги изработи, ако му се занимава с червеи. Но само на червеи рядко пипа.
Видяхте ги, всеки може да си ги изработи, ако му се занимава с червеи. Но само на червеи рядко пипа.
Димииии,октопода ми е на UNI CAT но съм си го тунинговал,без топчета е и реснита шрочки-аз си ги сцепвах за да си нанижа топчетата -точно топчетата ме дразнят на оригиналните октоподи
Аз имам много купени октопода,но все нещо не ми е както искам затова си го направих тоя
и цвета отдавна го търсех.На няколко години е и силикона не е мръднал
нема значение-на мен ми харесва и си ловя с него
ако кача всички клипове сигурно са над 20-30 атаки на на тоя октопод,не засичам за да не ги бода и да има повече в кадър.Клиповете са правени в оромни вълни
ама наистина мн големи,имаше моменти когато октопода скачаше свободно на доре на долу
Тука има и едно случайно заснеманебез да знам че съм в кадър- местене от едно място на друго....мисля че се вижда и октопода....

KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Ринго -някой ден когато съм по свободен ще кача и нещо специално за теб,да видиш-от каде знам колко е голям сом който идва
и откаде и как знам къде точно лежат големи
Тоци, не се сещам да съм участвал в подобна дискусия или изказани съмнения от моя страна. Но пък ще ми бъде интересно да споделиш. Лично за себе си вече имам моят филм-стратегия за кльонка и сома.
Румене, този футуристичен кльонк не подлежи на никакви физични закони. Следя с интерес! Намери един дървен стругар. И ти изпращам чертежите на новата пета. Невероятна. Изработват се на струг, от сап за лопата- сух дъб.
Димане, приключих с дървото, когато разбрах, че не мога да бъда перфектен там или да е нещо, което да радва мен самия. Този новият, пее като трио тенори. Ще кача клип. Работата с него е уникално лесна и няма никаква тайна или закони. С известна гордост мога да заявя, че при направата на кльонк няма вече тайни за мен. Просто пета-сфера или три в едно. Има нещо в размера, разбира се, до което стигнах с доста експеримент. Очаквай клип и благодаря за отзивчивостта.

Тоци, не се сещам да съм участвал в подобна дискусия или изказани съмнения от моя страна. Но пък ще ми бъде интересно да споделиш. Лично за себе си вече имам моят филм-стратегия за кльонка и сома.
Румене, този футуристичен кльонк не подлежи на никакви физични закони. Следя с интерес! Намери един дървен стругар. И ти изпращам чертежите на новата пета. Невероятна. Изработват се на струг, от сап за лопата- сух дъб.
Димане, приключих с дървото, когато разбрах, че не мога да бъда перфектен там или да е нещо, което да радва мен самия. Този новият, пее като трио тенори. Ще кача клип. Работата с него е уникално лесна и няма никаква тайна или закони. С известна гордост мога да заявя, че при направата на кльонк няма вече тайни за мен. Просто пета-сфера или три в едно. Има нещо в размера, разбира се, до което стигнах с доста експеримент. Очаквай клип и благодаря за отзивчивостта.
Ето това исках да чуя. Значи все пак има панацея. Започвам да те чета под лупа. Много бих искал да кажа същото и вместо с въпроси, да ви зареждам с щастие. За съжаление е точно обратното. Всеки път е различно. Днес едно работи, утре друго. И винаги нещо трябва да сменям и да променям. Днес смених цветовете на всичките си жълти олова. Веднага привличат рибите и се задържат дълго на оловото. Държи ги като магнит.ringo написа: Лично за себе си вече имам моят филм-стратегия за кльонка и сома.
Тоци, този цвят е много популярен.

Не вееее че си участвал в дискусия-или изказвания,просто ти прояви интерес за подводната камераringo написа: Тоци, не се сещам да съм участвал в подобна дискусия или изказани съмнения от моя страна. Но пък ще ми бъде интересно да споделиш. Лично за себе си вече имам моят филм-стратегия за кльонка и сома.

Последно промяна от toci23 на Съб Окт 07, 2017 3:24 pm, променено общо 1 път.
KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Аз изгледах доста неща в тубата от твоите. За мен това си е голяма иновация и ще чакам с интерес.toci23 написа:Не вееее че си участвал в дискусия-или изказвания,просто ти прояви интерес за подводната камераringo написа: Тоци, не се сещам да съм участвал в подобна дискусия или изказани съмнения от моя страна. Но пък ще ми бъде интересно да споделиш. Лично за себе си вече имам моят филм-стратегия за кльонка и сома.и искам да ти покажа как благодарение на нея ги намирам къде точно лежат-каде се хранят и на коя стръв и монтажи обръщат най голямо внимание
Това имах в предвид че ще кача специално за теб,сонара вижда и дава инфо -но само за движещи се риби и предмети,но когато си лежат на дъното не може да ги види ......
В тубата качвам само общи неща -за да пращам на приятели само линкове а не да им пълня паметта с клипове,иестествено че важните неща ги няма там-и това ми е грешката
Защото един бастун ми форматира дето мин година-и всичко отиде по дяволите,намерих някои които съм качвал в интрнет пространството,но най хубавите и важните не ги бях качи-или поне не помня къде са точно.Ся или ги търся или по някога сами излизат и веднага си ги свалям на ново... 

.
Последно промяна от yankosan на Съб Окт 07, 2017 7:10 pm, променено общо 1 път.
Тез светлозелените светят,вземах си и аз 3 броя 5кинта от китайския 

Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
От тези цветове, нито един. Някои светят.....няколко минути, що..щото са менте. И какво от това? В тъмното не ловя на цръви. И той надвечер не излиза горе да пасе цръви.
Още преди 15 дни (при първото захлаждане) - по-предната неделя, уловихме един 16 кг. на рибка, а днес нямахме рибки и само почуквания на червеи. Та, струва ми се, че от сега нататък ще иска рибки (може и да греша), нека някой с по-голям опит да каже. А за воденията и слузта - нямам намерение никога вече да ползвам тройка - само единички, най-често по една.toci23 написа:Колега Колев66 много ме заинтригуваха думите тии реших да дам шанс още веднъж на червеите на едната въдица
просто стана страшно
За мен червеите си остават грешната стръв за кльонка .......
На другата въдица бях на рибки -за които Благодаря на Мартинтам имах два истински удъра с развиване и водене,но за съжаление само слус по линията........
....
Много е важен момента-според мен де-момента в който няма малки а се вдигат или идват само големите....Успех на всички....
И това е ввярно-според мен-на всякъде е различноnkolev66 написа: Още преди 15 дни (при първото захлаждане) - по-предната неделя, уловихме един 16 кг. на рибка, а днес нямахме рибки и само почуквания на червеи. Та, струва ми се, че от сега нататък ще иска рибки (може и да греша), нека някой с по-голям опит да каже. А за воденията и слузта - нямам намерение никога вече да ползвам тройка - само единички, най-често по една.

Не мога да кажа как е на другите водоеми. Посещавам само един. "Всяка жаба да си знае гьола"- така ме е учил Н.С. Аз мога да кажа, че ден с ден не си приличат, когато времето е променливо. Театъра на бойни действия се променя даже за няколко часа. След големия вятър поведението на рибите се промени. Забиха в дълбокото и легнаха на дъното. Трудно се вдигаха до десетия- единайстия метър. Пуснах им стръвта на 12-13м., стръвта побесня и се стреми да бяга нагоре. Помислих,че там няма кислород, върнах я на 9м -успокои се. Пак се вдигнаха риби до 11 метър, пак я пуснах на дълбоко, пак подивя, но този път я оставих. Стръвта не умря. Този ден имаше завишено отделяне на метан от дъното. Екрана буквално почерняваше и монтажа се губеше в чернилката. Беше тегаво, все едно си без сонар. Намалих чувствителността, но това не помогна. Газовите мехури бяха големи. Там, където вчера беше играта, този ден беше мъчение.toci23 написа: И това е ввярно-според мен-на всякъде е различноиска се до голяма степен късмет...
Не искам да имам късмет, toci. Искам да имам познания. Ще ви кажа всичко, на което ме е научила практиката. Почти всичко.