Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: Качествени чепарета
Точно обратното е, UV поглъщаща е, не UV отразяваща. Ефекта е флуоресценция, пигмента поглъща енергия, в случая UV, и отделя фотони.gergi_81 написа:В интерес на истината е точно така. Свети ли под УВ светлина боята е УВ отразяваща или както и викат реактивна. Това е търсеният ефект.rap66 написа:Няма смисъл. Никой не сяда да прочете. Свети ли под лампата, значи е UVrashkoto1 написа:Боя с УВ![]()
![]()
.Мисля, че е по-правилно да се каже, че е флуоресцентна, че да не се заблуди някой!?
При силиконите същото се получава,
Поне мойте с които работя.
Сутрин ако влизам по тъмно ги
Осветявам с челника да поглъщат светлина,чернокопените и те също .
Има нещо по тях да светне на 40 метра
Дълбочина,дори да е парченцето с
Шлауха,затова си слагам фосфоресциращ.
На някой от калмарчета им светят само
Очите,другите целите си светят.
От 35 мм сега ще ги нашаря светло и тъмно розово.
Светлото свети цялото ,тъмното само очите му.
Но пилкера свети целия под чепарето,
И много риба му налита също.
През деня на плитко предпочитам перушината.
Поне мойте с които работя.
Сутрин ако влизам по тъмно ги
Осветявам с челника да поглъщат светлина,чернокопените и те също .
Има нещо по тях да светне на 40 метра
Дълбочина,дори да е парченцето с
Шлауха,затова си слагам фосфоресциращ.
На някой от калмарчета им светят само
Очите,другите целите си светят.
От 35 мм сега ще ги нашаря светло и тъмно розово.
Светлото свети цялото ,тъмното само очите му.
Но пилкера свети целия под чепарето,
И много риба му налита също.
През деня на плитко предпочитам перушината.

Риболовци.
- Димо Михалев
- Модератор
Люси ти не разбра ли,че не си за тая тема.Трябва ли да ти трия постоянно постовете или най-накрая ще се сетиш сам! Много хора включително и аз ти описаха грешките,които правиш.Май си живееш в някакъв измислен свят и хората,които те заобикалят нямат никаква представа от направата на чепарета и риболова с тяхlusienn написа:При силиконите същото се получава
П.П. Боята,която ползваш беше коментирана преди време.
Абсолютно си прав!rap66 написа:Точно обратното е, UV поглъщаща е, не UV отразяваща. Ефекта е флуоресценция, пигмента поглъща енергия, в случая UV, и отделя фотони.gergi_81 написа:В интерес на истината е точно така. Свети ли под УВ светлина боята е УВ отразяваща или както и викат реактивна. Това е търсеният ефект.rap66 написа: Няма смисъл. Никой не сяда да прочете. Свети ли под лампата, значи е UV
В реален свят съм.Димо Михалев написа:Люси ти не разбра ли,че не си за тая тема.Трябва ли да ти трия постоянно постовете или най-накрая ще се сетиш сам! Много хора включително и аз ти описаха грешките,които правиш.Май си живееш в някакъв измислен свят и хората,които те заобикалят нямат никаква представа от направата на чепарета и риболова с тяхlusienn написа:При силиконите същото се получава
П.П. Боята,която ползваш беше коментирана преди време.
Всеки сезон ми е пълен фризера с риба.
Пък ти си пиши не ми давай акъл,
Пиши за теб.

Риболовци.
- Димо Михалев
- Модератор
Въобще не си,но нямам нищо против да ти го покажа реалния!lusienn написа:
В реален свят съм.
Живи и здрави,и повече за риба.
Пък който както иска да си връзва,
Негово си право.
Негово си право.

Риболовци.
- Димо Михалев
- Модератор
Не е точно така.Има техника за връзване,която ти не умееш,а от това зависи дали ще ти е успешен риболова.И най-скъпите влакна и материали да вземаш като не можеш да ги вържеш все тая.lusienn написа:
- radoadvokat
- ще става разбирач
Михалев, в гршка си. Като му олзват разни гъбари и джазмени произведенията и хванат някой рибок и са доволни му помпат самочувствието.
п.п не се ли умори вече да му наливаш акъл.
п.п не се ли умори вече да му наливаш акъл.
- Димо Михалев
- Модератор
Прав си,ама гледам уж с не лошо пък и някой да прихване от думите ми,е явно не става и ще го подкарам по другия начин па нека има сърдити.Аз не мога да толерирам един човек,който не може дадено нещо за сметка на други 100 ,които могат!radoadvokat написа: п.п не се ли умори вече да му наливаш акъл.
Скоро питах за "лястовичките", размера кука на който пасват и дали ги лепите. Много колеги не ги лепят, но аз лично обичам една идея по-фин такъм и на влакно 0,260, 0,280, възелът не е достатъчно дебел за да задържи здраво силикончето и се принудих да пробвам няколко варианта. За сега най-евтин, бърз и удобен за мен вариант е това лепило. Слагам по една капка преди възела и внимателно нанизвам силикончето до желата позиция. За 2 часа е стегнало и може да се качва на картона. Държи много здраво и не стапя ламетата. Със сигурност не е най-добрият вариант. но на мен ми върши работа. Някой ако има други варианти да сподели.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Димо Михалев
- Модератор
Имам едно друго силиконово и е доста универсално съхне много бързо,но за съжаление разбрах,че вече не го внасят.Назад в темата съм го показвал.gergi_81 написа:Скоро питах за "лястовичките", размера кука на който пасват и дали ги лепите.
Става и така:
От всичко най-обичам, гол по пясъка да тичам!
Пробвах и с шлаухките от Джъмбо, с иеята да пазят куката, но не минават през лястовичката. Ще търся черна термошлауфка, но от твърдите.rashkoto1 написа:Става и така:
- Димо Михалев
- Модератор
Малко и от мен,оранжево плюс UV перла и кринкъл.