Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Разни в Разни ! :)
Модератор: dantho.mihov
- kukukuka
- кандидат преподавател
Re: Разни в Разни ! :)
едните инопланетяни казват че са потомци от Индия другите от Египет
ам аз разлика не правя щот сите ривът дай бати един лев чи децата болин

"Ако в крайна сметка се окажете със скучен, нещастен живот, защото сте слушали майка си, баща си, учителя си, свещеника или някой тип по телевизията, който ви казва как да вършите нещата, то вие си го заслужавате"
Дядо Гоше ти си втория дето ме предупреждаваш да спра с интригите.
Да очаквам ли вече " банннанче " ? Отказах се да пиша за избори,за политика,е вече и за племена ще се откажа.Мир да има.
Щуки няма,срам, не срам- само десет трапезни.
Снимки по разбираеми причини - няма.

Щуки няма,срам, не срам- само десет трапезни.
Снимки по разбираеми причини - няма.

Късмет.Всичко е до късмет. 

- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Павел Три написа:Дядо Гоше ти си втория .......
Не си ме разбрал, бре !

Политкоректните засега са извън този сайт.
Но са доста настойчиви да ни изгладят мозъка.
Снежанка била от Африка, Дядо Коледа от Латинска Америка,
Гътат статуи на великани от историята, защото били живи, когато имало робство преди векове.
"Black Lives Matter „Животът на чернокожите е от значение“ и т.н.
А на белите - сигурно не ?
И все в този дух.
А наистина във Фейсбук може да получиш бан, ако изкажеш мнение различно от тяхното.
Доста познати се оплакаха.
Та идват нови времена - да внимаване с изказните средства.
А десет щукички е добре.

Трапезни - още по-добре.
Верно, че не може да се прехвалиш с такива, ама гастрономична гледна точка е по-добрия вариант !

- G.Petkov
Ачо ♣ написа:Нищо старо не е забравено- нищо ново не е научено.............kukukuka написа:....................................................................................................................![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Кука,
Ти кога си писал за др.Тодор Живков, че нямам спомен в тази тема да сме повдигали въпроса ?
Или само те ползват за параван ?
- kukukuka
- кандидат преподавател
писал съм щот съм ходил в Правец и съм виждал паметник негов
че и байджа трудове ам не съм ги чел
та както каза ши са наведем да мине перестройката и ши реши дъл ши са преустройваме
ам тъй кат гледам наведени останахме

"Ако в крайна сметка се окажете със скучен, нещастен живот, защото сте слушали майка си, баща си, учителя си, свещеника или някой тип по телевизията, който ви казва как да вършите нещата, то вие си го заслужавате"
- G.Petkov
Ще допълня още малко !G.Petkov написа:Не си ме разбрал, бре !Павел Три написа:Дядо Гоше ти си втория .......![]()
В общата група на борците за правата на човека, влизат и тези, които се борят срещу робството, продължило до 18 век. Като става дума за чернокожи хора.
И тези борци, нарочно или по незнание, пропускат едно друго робство,
Над бели хора, продължило до края на 20 век.
Ключовата дума е ГУЛАГ.
Пише го в Уикипедия !
"Ленин нарежда „ненадеждните елементи“ да бъдат затваряни в лагери, като потенциални „врагове“ на Революцията. Първият концлагер в Съветска Русия е създаден през 1919 г. .... Така Съветският съюз за пръв път в историята поддържа концлагери: 1.)в мирно време, 2.)за собственото си население.
След смъртта на Ленин неговият наследник Йосиф Сталин има ново виждане за ролята на лагерите като база за ускоряване на индустриализацията чрез принудителен труд .............Едва през 1987 г. се започва окончателното премахване на съветските политически лагери.
По съветски образец, извън СССР е имало такива лагери и в Чехословакия, България, Полша, Унгария, ГДР, Румъния и Монголия. "
Е за това, защитниците на правата на човека в САЩ и Европа, не мъцват и дума.
Тях ги интересуват само правата на чернокожите и какво е било преди столетия.
С две думи - демагогия има навсякъде и по много !
- G.Petkov
kukukuka написа:писал съм щот съм ходил в Правец и съм виждал паметник негов .......
Ясно !
- kukukuka
- кандидат преподавател
ам тия далавери пак от европейци измислени
тръстове , триъгълни търговии , данъци , рекет , застраховайте при нас да не идваме у вас
Сомалия се прочу с пирати
туй чиляка не е чиляк ам мръсна сган от индивиди с голямо АЗ

- kukukuka
- кандидат преподавател
абе дедковци лупкате ли бабките празнично
ил съ освяткахте да не ги лупкате

kukukuka написа:абе дедковци.............

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Ти пък!G.Petkov написа:Радо.......
Каква е, че не им разбирам много ?
Не му задавай сложни въпроси

- Диканаров
- кандидат преподавател
Георги, пишеш Гулаг, но пропускаш, че има лагери и преди това! През 1916 год. на остров Керкерели гърците правят лагер за българи пленници и от беломорска Тракия! Даже са ги разтоварвали в морето и който доплувал, доплувал. На островът нямало вода и храна, та им подхвърляли чувалите във водата и хлябът ставал по-мек за ядене. Много хуманно!Хиляди са измряли от глад, жажда и болести, без да са броени удавените! А у нас лагерът в Белене е открит през 1923 година след Деветоюнският преврат и е бил за земеделци, а след въстанието от 23.09.1923 и за комунисти! И сега при ниски води в проливът между островите се виждат железните ребра на шлеповете с които са прекарвани арестуваните до лагера, но поради препълване с арестанти са били потопени с пасажерите в трюмовете. А не са били само в Белене, а и лагерите Гонда вода, Еникьой, остров Света Елена и други до 09.09.1944г. Та исках да подчертая, че някои страници от историята ни се някак упорито изличават от съзнанието на по-младото ни население и се насаждат щампи, отговарящи на нечии интереси, често пак не български! В селото където ми е колибата има 18 паметни плочи на демократично избити без съд и присъда българи в периода 1923-25 година. Приятелите ми от сайта, които ми гостуват ги знаят!Най-много са избитите в местността "Усоето", чиито останки са намерени при строеж на селскостопанска сграда през 1958г. и разпознати по обувки, колани и други белези. Всички са избити в деня на арестуване! Без съд, отлагания, многобройни адвокати, обжалвания при по-горна инстанция! И това е била практика НАВСЯКЪДЕ у нас! Масовите разстрели започват от времето на Радомирската република и войнишкото въстание,1919г. когато по бърза процедура са ликвидирани за дезертьорство хиляди! Та за десетилетия са се натрупвали пластове родова мъст и ми е разбираемо раздаването на лична справедливост след 09.09.1944 до м.11.1944г- когато това е прекратено от новата власт на ОФ и организиране на Народният съд! Има такава заповед в християнството:- не прави другиму това, което не искаш да ти се случи! Ама кой ли я е спазвал преди и спазва сега!
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
- G.Petkov
Диканаров написа:Георги, пишеш Гулаг, но пропускаш, че има лагери и преди това! .......
Да, пиша ГУЛАГ, защото никога преди и след това не е имало такъв геноцид.
Не случайно Путин забрани всякакви исторически изследвания по този въпрос.
За това, което се е случило в България съм донякъде запознат.
И по двете родствени линии има участници в тези събития - 1923 година и 1944 година.
Но, приказката бе за роби в 20 век !
Ти това го пропускаш !
А хората в ГУЛАГ са били роби в буквалният смисъл на думата.
Бели роби !
И това много ме дразни - защитниците на правата на човека са склонни да се върнат векове назад,
По време на колонизацията на Африка, когато вождовете на племена са продавали като стока,
Своите съплеменници.
А никой не ще да се върне само няколко десетилетия назад,
И да осъди робството в Европа !
Защото Русия, тогава СССР, има претенции да е европейска държава.
Тази демагогия не мога да приема.
- G.Petkov
Ще помоля, вицовете от Фейсбук да се пускат в темата "Смях" !
Там им е мястото !
Там им е мястото !
- Martin Mihailov
- учете се от него
Откьде па почнахте да пишете за лагери и роби
Неможели да пишете за масажни салони и таилански масажиски