Качествени чепарета

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
pshibaev
новобранец
новобранец

Re: Качествени чепарета

Мнение от pshibaev »

до Светослав- току що говорих с "пуфин"-а всеки след обяд ще е в магазина да види какъв е проблема а и аз накъсах 10 бройки от неговите за проверка - карбон е . добре е да отидеш / все пак така се прави рекламация/защото иначе думите ти ще бъдат приети като клевета ,защото всички знаят ,че той продава най-много и най-евтино в България . ето и тази година пак е свалил цените и нормално е да бъде атакуван от колеги -произвадители. нищо лично но така се решават проблемите.
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

dobria1 написа:влизате в много големи подробности май :wink: има флорокарбон и флорокарбон както и различни цени за него,нека не ги обсъждаме тук,доста писахме за това в темата БОМБАРДИ и ВЛАКНА
Има флуорокарбон, има и монофил с флуорокарбоново покритие.2-рото е пълна глупост.Пробвал съм да вързвам майка с този
Изображение
Останах разочарован,просто не е за тази работа.
Зарганолог
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Защо ве,аз с такива работя и нямам проблеми.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

КИРО написа:Защо ве,аз с такива работя и нямам проблеми.
Не се уточних, при замятане се къса лесно.Изкарва няколко риболова и се къса.За лодка не би трябвало да има проблем.
Зарганолог
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

разликата е че и ти като мен се силиш като луд от брега а този флорокарбон не издържа и при мен,ползвам го само за бидемите :wink: :wink:
от лодката е друго и по тежко олово от 35гр.да сложиш не замяташ като нас с всичка сила нали,отам идва разликата.
може спокойно да се използва и монофил за майка но да е здрава
(не напразно като ми поръчат чепаре питам за лодка или от брега имено заради това) :wink: :wink: :wink:
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

dobria1 написа:разликата е че и ти като мен се силиш като луд от брега а този флорокарбон не издържа и при мен,ползвам го само за бидемите :wink: :wink:
от лодката е друго и по тежко олово от 35гр.да сложиш не замяташ като нас с всичка сила нали,отам идва разликата.
може спокойно да се използва и монофил за майка но да е здрава
(не напразно като ми поръчат чепаре питам за лодка или от брега имено заради това) :wink: :wink: :wink:
Така е да,но аз предпочитам да ги правя от флуорокарбон целите,тая година мисля че намерих подходящ.Ти го видя и го пробва :) май беше здрав :).
Зарганолог
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

някъде бях пуснал една руска таблица за флорокарбона и този с покритието но беше отдавна и не помня къде,намерих го

http://israfish.com/WebFish/Articles/ri ... carbon.htm
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Аватар
kopoy_92
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от kopoy_92 »

Ето това се получи при мен :
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Добре са станали колега.
Зарганолог
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

dobria1 написа:някъде бях пуснал една руска таблица за флорокарбона и този с покритието но беше отдавна и не помня къде,намерих го

http://israfish.com/WebFish/Articles/ri ... carbon.htm
Ако дуела беше с покритие щеше да гори като фитил,палил съм монофил с фк покритие, щях да подпаля покривката на масата :).Нещо не и хващам вяра на тази таблица .
http://www.voblershop.com/vlakna/104/
Последно промяна от Mi7chell на Сря Фев 17, 2010 12:13 am, променено общо 1 път.
Зарганолог
Ribarina
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Ribarina »

И аз днес лакирах и направо ме е срам да ги снимам.Трагедията е пълна.Едно време учителя ми по рисуване си казваше човека че едвали ще си извадя ръцете от гъза за да почна да рисувам и си е прав човека.Трагедия.

А за кордите :Аз си ги правя с каквото ми хареса и досега проблеми съм нямал.Рядко се къса при замятане-трябва да се затвори скобата че тогава.Рибата си се хваща.Единственият ми проблем е че се къса долу при клубчето за тежестта.Сега работя по този проблем и май ще започна да слагам по едно вирбелче вместо да правя клуб.
Последно връзвам с една евтина FOCUS някаква си версия за морски риболов.Да ви кажа ролките са по 300 метра и сигурно вече минах 200 чепарета никой не ми се е оплакал.За следващото поколение чепарета мисля да използвам SHIMANO На едно магазинче видях да продават разфасовки по 100 метра от 0.10 до 0.40мм. смятам да си купя малко пък да видим дали ще е по-добре
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Ribarina написа:И аз днес лакирах и направо ме е срам да ги снимам.Трагедията е пълна.Едно време учителя ми по рисуване си казваше човека че едвали ще си извадя ръцете от гъза за да почна да рисувам и си е прав човека.Трагедия.

А за кордите :Аз си ги правя с каквото ми хареса и досега проблеми съм нямал.Рядко се къса при замятане-трябва да се затвори скобата че тогава.Рибата си се хваща.Единственият ми проблем е че се къса долу при клубчето за тежестта.Сега работя по този проблем и май ще започна да слагам по едно вирбелче вместо да правя клуб.
Последно връзвам с една евтина FOCUS някаква си версия за морски риболов.Да ви кажа ролките са по 300 метра и сигурно вече минах 200 чепарета никой не ми се е оплакал.За следващото поколение чепарета мисля да използвам SHIMANO На едно магазинче видях да продават разфасовки по 100 метра от 0.10 до 0.40мм. смятам да си купя малко пък да видим дали ще е по-добре
Колега флуорокарбона е доста по различен от обикновения монофил,има си качества и недостатъци.Недостатък е че ако го използваш за майка на чипаре се къса по-лесно от обикновено.
Зарганолог
Аватар
pluv4o
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pluv4o »

Защ си мисля,че само бидема трябва да е от флуорокарбон,а "майката" да си е от здраво влакно(месина).Моите чепарета си са точно такива и си хващах риба на поразия по сафриденото време.Доколкото съм запознат(от личен опит)флуорокарбона не е много подходящ за основно влакно и за "майка".
Ribarina
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Ribarina »

Не съм пробвал да правя нищо с флуорокарбон,но сега като ви гледам всички Варналии сте се запали ли много си поръчах ето това http://www.voblershop.com/1752/Duel.H.D..PRO100S/ Дано да се получи нещо .Ще го пробвам за бидеми взимам 0148мм.
А да знаете от къде да си поръчам хубави куки?
Досега връзвам с купени на поразия,но последно време не съм доволен много от количеството куки в кутиика.Никога не излизат 100.В най добрият случай 90-92.Започвам да се дразня вече.Не ми е за 2-3 стотинки,но много държа на дребните неща и направо полудявам за такива глупости.Последно си купих от Златко 11 номер и половината куки ги хвърлих защото нямаха лопатка и пак не бяха 100 а 87
Javor

Мнение от Javor »

За основно слагам Sunline V Hard 0.219mm 7lb
За поводи Sunline Super FC Sniper 0.19mm 5lb

V Hard го давад 30% подобрена издръжливост на възел в сравнение с другите флуорокарбони, подходящо ми се вижда за основно
Публикувай отговор

Обратно към “Изкуствени примамки”