Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Зарган 2013
Модератори: emo vasilev, alekst
- Гошко
- новобранец
- Обратна връзка:
Re: Зарган 2013
В неделя на СБА(Балчик) - 3та буна като цяло слаб риболов, докато зарганата не се появи към 15:20. Положението беше гол след гол - това до към 16:20, после само единични бройки и така до тъмно, когато съвсем спря.
Даваше въпреки вълните само на плаваща бомбарда с много бавно въртене.
Явно пак ще се ходи в събота
Даваше въпреки вълните само на плаваща бомбарда с много бавно въртене.
Явно пак ще се ходи в събота

-
- научил се да хвърля
В понеделник м/у Тюленово и Шабла капо.От там на Болата-2 бройки.Догодина пак.На слука на тези,които не са се отказали.
Айде сега и аз да се изкажа за неделя 24.11.2013.Аз стъпих първи на Агалина в седем без десет.Истинския риболов ако щете вярвайте започна след като преваля и падна вятъра-чак към 13.30.Бяхме останали само аз ,едно момче от Средец и един дядо който е редовен(с една малка червена кофичка)Аз прибрах към 16,30 с крайна бройка 60.Повечето бяха средна хубост а имаше и два три,който си бяха трепачи.След малко ще пробвам да кача и снимки.svened написа:Не те карам да вярваш на сила. Ние рибите си ги хванахме и си ги изядохме. То и тези на 10 метра до нас хванаха за цял ден по 6-7 риби, пък камо ли ти на 10-20 км. Вярно на Агалината нямаше риба и затова се преместихме на други ловни полета около Созопол.peicho peichev написа:стига лъга..вчера около Созопол и Черноморец и агалините риба нямаше само срещу биволите 6-7-бр.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Mich
- ще става разбирач
Голяма софра ще пада тука
това отпред на носа ли или скалата след къмпинг веселие

който не лови, няма да яде 

-
- учете се от него
rusty написа:..Аз стъпих първи на Агалина ...

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
- shturetc
- ще става разбирач
Значи,след 5 дневно пиЙИнИ и ЙедИнИ,забравих що е риболов и...коремът ми качи ,позагубени напоследък от гонене на вятъра,риби и михаля ,10-ина--15 кила!? Рекох си:"марш мазна свиньо на Моста да те обрули бургаски вятър!"(ако имах повече мангизи в джоба щях да се самонатиря с думите:"тичай на Моста,готин пухчо"
) и...речено-сторено. В ранни зори...тамън десет и половина-единадесет часа (миии,нямаше обед бе,к'во) разставих такъми на съоръжението,дет' се води символ на Бургас.До към 15 ч. отразих на плувка два заргана(единият на жива атерина,а другият на белена скарида).Колегата Ко-Каз взе два каиша само на жива атерина,а на платформата са се взели още два заргана на бомбарда,ама туй преди началото на света...т.е. в часовете преди 10 сабахлян.
Девойките от метеостанцията измериха температура на водата 11,2*С по икиндия.На моста температурата,заради неприятния северозападен,бръснещ вятър ,бе с около 12,2*С по-ниска от тази на водата ...по моя,субективна оценка,де
...От няколко часа се размразявам с лют ракиджок.Утре-пак там--умиргане има,предаване-никогаш!...Абе,'ко щете се бъзикайте с "двойките" рибоци(в смисъл,твърде малко за майсторите),ама...на мене любимото ми място за риболов(ако ще и ЗЕРО да сторя) е бургаския Мост и то,когато на него има макс 5-6 човека,а не ,както обикновено ,100 до 500 чиляка...сори за егоизма
...Пък и ако отбележа и някоя риба,вечерта се самочерпая с мазни свински мръвки ...щот ,макар и зодия Риби съм си роден в годината на Свинята
Абе,риба,студ и рокендрол,да го еВа!........

Девойките от метеостанцията измериха температура на водата 11,2*С по икиндия.На моста температурата,заради неприятния северозападен,бръснещ вятър ,бе с около 12,2*С по-ниска от тази на водата ...по моя,субективна оценка,де

Ам...Чи тъй де....
Изкефих се на подробния репортаж.

Изкефих се на подробния репортаж.

Мега репортаж!shturetc написа:Значи,след 5 дневно пиЙИнИ и ЙедИнИ,забравих що е риболов и...коремът ми качи ,позагубени напоследък от гонене на вятъра,риби и михаля ,10-ина--15 кила!? Рекох си:"марш мазна свиньо на Моста да те обрули бургаски вятър!"(ако имах повече мангизи в джоба щях да се самонатиря с думите:"тичай на Моста,готин пухчо") и...речено-сторено. В ранни зори...тамън десет и половина-единадесет часа (миии,нямаше обед бе,к'во) разставих такъми на съоръжението,дет' се води символ на Бургас.До към 15 ч. отразих на плувка два заргана(единият на жива атерина,а другият на белена скарида).Колегата Ко-Каз взе два каиша само на жива атерина,а на платформата са се взели още два заргана на бомбарда,ама туй преди началото на света...т.е. в часовете преди 10 сабахлян.
Девойките от метеостанцията измериха температура на водата 11,2*С по икиндия.На моста температурата,заради неприятния северозападен,бръснещ вятър ,бе с около 12,2*С по-ниска от тази на водата ...по моя,субективна оценка,де...От няколко часа се размразявам с лют ракиджок.Утре-пак там--умиргане има,предаване-никогаш!...Абе,'ко щете се бъзикайте с "двойките" рибоци(в смисъл,твърде малко за майсторите),ама...на мене любимото ми място за риболов(ако ще и ЗЕРО да сторя) е бургаския Мост и то,когато на него има макс 5-6 човека,а не ,както обикновено ,100 до 500 чиляка...сори за егоизма
...Пък и ако отбележа и някоя риба,вечерта се самочерпая с мазни свински мръвки ...щот ,макар и зодия Риби съм си роден в годината на Свинята
![]()
![]()
![]()
![]()

- bat stani68
- вече хвърля и на тежко
Днес официално закриване както си му е реда-пържоли,шишове и червено вино.Откъм риба мн зле....едва 4 заргана средна хубост и това до 8 часа....после хептен отряза и метнахме барбекюто.Ахтопол.А от мен наслука на тези които още ще упорстват!
по-добре да плачеш пред психолог,отколкото да се смееш пред психиатър!
-
- научил се да хвърля
Колеги, има ли червей още по морето и на какво гоните зарганите освен бял? Към Никулден ще съм по морето и не знам какво да си приготвя от тук освен бомбардите 

-
- вече хвърля и на тежко
колега аз не съм много зарганджия ама баш на бял не бях чувал да се хваща(червеят е блатен(морски))moholovka написа:Колеги, има ли червей още по морето и на какво гоните зарганите освен бял? Към Никулден ще съм по морето и не знам какво да си приготвя от тук освен бомбардите
Днеска с бащата направихме може би последен риболов на тая риба. Аз завърших с 11 заргана, а майстора ми направи показно въпреки 70- те си години. Имаше на финала 15 риби, повечето средни и едри. Това за почти цял ден. Много тънко пипа, на бавнопотъващи бомбарди. Въртяхме се между Черноморец и Созопол.
- plamenski4
- вече хвърля и на тежко
Днес на Ной за два часа един едър зарган 

-
- научил се да хвърля
Ами аз понеже в Гърция на бял съм ги ловил... Иначе тук знам за морския/блатен, ама точно това се чудех дали го продават още и ако не си намеря с какво мога да го заместя.slonski1981 написа:колега аз не съм много зарганджия ама баш на бял не бях чувал да се хваща(червеят е блатен(морски))moholovka написа:Колеги, има ли червей още по морето и на какво гоните зарганите освен бял? Към Никулден ще съм по морето и не знам какво да си приготвя от тук освен бомбардите
Хайде и аз да се отчета
. Вчера 01.12 от 13.30 до 17 часа на Дружба пред Рубин 12 заргана, като всичките риби бяха с добри размери. Като гледам прогнозите май това ще е за тази година. Като цяло колеги аз съм доволен от сезона
. Моите риби си ги улових. Маринована има, за никулден прясна има, смятам да мия и да смазвам вече, а след това доволно да си кажем по едно НАЗДРАВЕ за празника
. Айде много здраве и късмет на всички.