Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от Камилската долина
Модератор: bobopeli
Re: Разкази за сома от Камилската долина
Селянино мълчи когато господ говори,заради Янко спрех да ти обръщам внимание,ти пак се вреш
сам у лайната от където си произлезъл.Пиша у кулинарната ти тема,да и дам малко рибарски вид,
ама ти явно се почуства пренебрегнат,селянин в изолация,това е шок за всеки провинцялист.
Пиши си тука сам за измислените ти салатки,отровни метилови домашнярки и какво ти бил казал,некой друг като тебе изтрещел.
аь да има нещо смислено и да разбереш нещо и ти слушай сега нещо което твоя НГ не знае.
Риболовът на сом,във всякакъв му вид,би трябвало да бъде забранен през месеците,юни;юли,август,септемвири.
Ихтиолозите им е трудно да изследвт,тая риба,защото нито могат да вадат мрежи,нито могат да мислат,
язовирния сом пуска хайвер,през всичките тези месеци,а според закона риба която е в размножителен период е забранено да се лови.
От къде знам,
В годините почти пред къщата на всеки един от местните,беше опънат по един уклейник,не визирам само Ивайлов град-в различните части на язовира го пуска по различно време,малки сомчета,8-10см съм намирал в уклейниците
през всеки един от посочените месеци,включително и октомври.
Напускам ти темата,Селянино и те умолявам да не пишеш за риболов без да си рибар,това че контактуваш с рибари не те прави такъв,и за да ти го набия още по четвъртит,рекорда за улов на сом на клйонг се държи от Васко Едрото 2.75м
който е роден и израсъл в Горна Баня, Горна Баня е район който ражда рибари,а Камилски дол,тикви.
сам у лайната от където си произлезъл.Пиша у кулинарната ти тема,да и дам малко рибарски вид,
ама ти явно се почуства пренебрегнат,селянин в изолация,това е шок за всеки провинцялист.
Пиши си тука сам за измислените ти салатки,отровни метилови домашнярки и какво ти бил казал,некой друг като тебе изтрещел.
аь да има нещо смислено и да разбереш нещо и ти слушай сега нещо което твоя НГ не знае.
Риболовът на сом,във всякакъв му вид,би трябвало да бъде забранен през месеците,юни;юли,август,септемвири.
Ихтиолозите им е трудно да изследвт,тая риба,защото нито могат да вадат мрежи,нито могат да мислат,
язовирния сом пуска хайвер,през всичките тези месеци,а според закона риба която е в размножителен период е забранено да се лови.
От къде знам,
В годините почти пред къщата на всеки един от местните,беше опънат по един уклейник,не визирам само Ивайлов град-в различните части на язовира го пуска по различно време,малки сомчета,8-10см съм намирал в уклейниците
Напускам ти темата,Селянино и те умолявам да не пишеш за риболов без да си рибар,това че контактуваш с рибари не те прави такъв,и за да ти го набия още по четвъртит,рекорда за улов на сом на клйонг се държи от Васко Едрото 2.75м
който е роден и израсъл в Горна Баня, Горна Баня е район който ражда рибари,а Камилски дол,тикви.
Преди две лета,имам два хванати август с хайвер
Аз мисля,че започва след юни 

Какво да кажеш...и това е официално изказване на сътрудник на ИАРА. Нека да се гордеят с него, като прочетат...Славее написа:Селянино мълчи когато господ говори,заради Янко спрех да ти обръщам внимание,ти пак се вреш
От къде знам,

Дано Бог да пази България от такива, като тебе...касапи..

Подай си пълномощното. Но вярвам, че нямаш и капка достойнство да го направиш.
И не си мисли, че няма по-честни хора от теб.
И по-често на баня.
Как е днес чорбата от сома а..? И като я сърбаш се оглеждай в нея...., някои "гледат" вярно и на сомска чорба.

при зор тука ша е срещата.
..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m

Хайде да видим колко си ербап, да зададем въпроса тука в главния сайт с една анкета, дали си постъпил зле или добре, няма значение, че си сътрудник на ИАРА.
Ако си постъпил добре, ще ти се извиня публично- Обещавам!
Ако резултатите посочат, че не, не искам да се извиняваш.
..-Съгласен ли си?
Ще помоля администратора на сайта да зададе въпроса за анкетата по свое усмотрение...дори и без снимка на обесения сом..., за да няма влияние..
Същата анкета може да се проведе и в другия сайт, ако им държи...
Vox pópuli vox Déi „Глас народен — глас божи“

Ако резултатите посочат, че не, не искам да се извиняваш.

Ще помоля администратора на сайта да зададе въпроса за анкетата по свое усмотрение...дори и без снимка на обесения сом..., за да няма влияние..

Същата анкета може да се проведе и в другия сайт, ако им държи...

Vox pópuli vox Déi „Глас народен — глас божи“

И още нещо, защо си позволи за обиждаш не само мен, а и цяло село, което си е сегрегация от всякъде, не знам кой те упълномощил и от името на ИАРА да говориш?

И вземете да си плащате данъците без да ги укривате към държавата и тогава ще има достатъчно пари за охрана на язовирите, а не, някои със свински прякори да ни ги пазят. 

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Поне при нас на реката,сома си хвърля хайвера края на май,като това е съпроводено с определени брачни игри,за съжаление отдавна не съм ги наблюдавал,самката е винаги по-едра от самците,които провеждат турнирни битки за сърцето/хайвера/ и,като накрая остава само един самец.В зависимост от метеорологичните условия,сомовете могат и въобще да не хвърлят хайвер или да го хвърлят значително по-късно.Предполагам,че поради ограничените места за боища по язовирите,хвърлянето на хайвер може да продължи през цялото лято.Тази информация е специално за Ицо.
Славе,продължавай да се бориш срещу бракониерите,изцяло подкрепям,но за убития сом знаеш моето мнение,не за друго/майната и на рибата/,ама сега всички които закачат сом,ще го канджосват с оправданието ми те 105 кила сом утрепаха,та нашия дето е само два-трисе кила,що да го пускаме..... и най-лошото е,че за себе си ще са прави,лошият пример е много по-заразителен от добрия..... и така след година две ще си имаш напълно безполезна колекция от воблери,кльонкове и др.
Славе,продължавай да се бориш срещу бракониерите,изцяло подкрепям,но за убития сом знаеш моето мнение,не за друго/майната и на рибата/,ама сега всички които закачат сом,ще го канджосват с оправданието ми те 105 кила сом утрепаха,та нашия дето е само два-трисе кила,що да го пускаме..... и най-лошото е,че за себе си ще са прави,лошият пример е много по-заразителен от добрия..... и така след година две ще си имаш напълно безполезна колекция от воблери,кльонкове и др.
валатът не най-лошото нещо на света
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ице,не ме кефиш тия дни!
Когато нещата се приемат на лична основа,винаги загрубяват,а бат ти Троли никога не приема нападките лично,а като риболовец срещу риболовец!Славе е жесток сомаджия и така ще бъде и пребъде,но не си ти СЪДНИКА!
Приеми даден спор,като рибололовец срещу риболовец и тогава нещата са други,защото са замесени рибите!
Целта на риболова не е да се изправим един срещу друг,а да покажем качества при борбата със сериозен противник!
Гарантирам,че Славе го бива в риболова на кльонк или тролинг,това го е доказал през годините и само можем да го поздравим за успехите=нищо повече!Дали е умен или тъп е без значение за мен,защото съм ОБЕКТИВЕН и го оценявам по рибите и знанията,а за действията и касапницата е въпрос на възпитание и развитие!Човека е приел дадени приоритети за най-важни и не го интересува екологията-примерно!
Няма как да го съдиш за това,че е убил не по правилата даден сом,защото от 100% хванати сомове,95% дават фира и се колят за пържоли,но не се коментират и всичко е тайна/вчера са клали една 30-ка на брега на Бориславци за пържоли,ма ти не знаеш/!
Просто сме бедни и това е!Ако си на зор и некой ти предложи 500-1000лева за "твоя" сом,не знам дали ще се въздържиш?
На мен ми предложиха веднъж и треаше да избирам и повярвай ми,много е гадно да си нарушиш принципите!Аз устоях,но като те хванат на зор и знаеш ли колко е труден избора?
Та за мен ти си "пътник",когато се нахвърляш срещу Славе,но ти си знаеш!
Избра грешната мишена,защото големия лайнар в риболова на сом е друг и вече ти би шута,та недей го забравя!Бъди злобен към мръсника,който те ебава,а не към Славе дет не ти мисли лошото и не е лицемер да ти се мазни,па после да те пореже! 

- spookymiro
- ще става разбирач
Явно брачната игра не оказва негативно влияние по отношение на апетита. Ето снимки на една 12-ка клъвнала на воблер с газене около 4 метра, при дълбочина на язовира над 18 метра в момента на удара. Ясно се виждат белезите по главата, гърба и опашката, които са вероятно следствие на точно тези брачни игри.аксел написа:Поне при нас на реката,сома си хвърля хайвера края на май,като това е съпроводено с определени брачни игри,за съжаление отдавна не съм ги наблюдавал,самката е винаги по-едра от самците,които провеждат турнирни битки за сърцето/хайвера/ и,като накрая остава само един самец...

Към създателя на тази тема:
В подписа ти виждам сом 102кг, който доколкото знам е изваден след изпразването на един пълнител в главата му.
На Краси 100-те кила също е мъртвец, въпреки че въобще не е искал рибата да умре и го е било много яд, че това се е случило.
Сомът на НГ също го видях проснат и мъртъв някъде в началото на темата.
Това ме кара да мисля, че нямаш нищо против съдбата на рибите а отчиташ факта, че са били победени.
На Росен и Славе рибата също е победена.
Това са фактите така както аз ги виждам и ми се струва, че аршинът при оценките ти не е един и същ.
В процеса на битката, под влияние на адреналина не винаги си в състояние да вземеш най-правилното решение.
Особено когато виждаш, че вадиш рекорден сом. Влизаш в историята или рискуваш да влезнеш в изгубените битки.
Интересна дилема, която обаче трябва да се реши на мига в язовира а не по пантофи пред компютъра.
Поздрави!
Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.
yco написа:Хайде да видим колко си ербап, да зададем въпроса тука в главния сайт с една анкета, дали си постъпил зле или добре, няма значение, че си сътрудник на ИАРА.
Ако резултатите посочат, че не, не искам да се извиняваш.![]()
..-Съгласен ли си?
Ще помоля администратора на сайта да зададе въпроса за анкетата по свое усмотрение...дори и без снимка на обесения сом..., за да няма влияние..![]()
Същата анкета може да се проведе и в другия сайт, ако им държи...![]()
Vox pópuli vox Déi „Глас народен — глас божи“![]()
![]()
![]()

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Единствения,който разпространява гнусната лъжа,че Милко Георгиев е изпразнил пълнител от милиционерския си пистолет в 102.5кила Сом е Емо83!
По този начин иска да оплюе Рекорда на Милко,за да изпъкне неговия,което е долно,лицемерно и лайнарско!
Сечено и бел ден да не види тая лъжа и производителя и!
А колкото до "ИСТОРИЯТА" на Булгеришен сом,тя ще си остане селска и на местно ниво,докато се отнасяме като аборигени с него!
Типичен Лицемер и Селянин е автора на следната сентенция: "Влизаш в историята или рискуваш да влезнеш в изгубените битки. "= Няма значение,как ще го убиеш стига да влезеш в Селската История на Българската класация на сомове!
Много-жалко за такива медузи,които са способни да оправдаят всеки грях,според потребностите си!
Този вид хора се наричат "ниски" или на жаргон "долнопробни"!

Алуууууууу
бе кои сте вия
да съдите човека кво да направи със улова си
,закона в БГ какво пише , че всеки има правото да задържи уловения от него трофей.Вия да не сте над закона
Я първо идете и хванете риба 50+ после,, съдете ,,хората ............
Бриджид Бардо ви зове

Бриджид Бардо ви зове

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Имам сом на кльонк в началото на Ноември с хайвер,утре ще се поровя в архивите за снимки!
Но хайвера няма нищо общо със ситуациите,които обсъждаме в момента,а именно кои сомове да бъдат осъдени на смърт?
И защо,кога,къде?
А най-големия проблем и селска изява си остава бракониерската канджа с контра!

- spookymiro
- ще става разбирач
Езикът и термините, които използваш са впечетляващи. Ако г-н Карбовски има възможност да се запознае с тях, може и да ти се отвори нова възможност за медийна изява.Troli Rapala написа:Единствения,който разпространява гнусната лъжа,че Милко Георгиев е изпразнил пълнител от милиционерския си пистолет в 102.5кила Сом е Емо83!По този начин иска да оплюе Рекорда на Милко,за да изпъкне неговия,което е долно,лицемерно и лайнарско!
![]()
Сечено и бел ден да не види тая лъжа и производителя и!
![]()
![]()
А колкото до "ИСТОРИЯТА" на Булгеришен сом,тя ще си остане селска и на местно ниво,докато се отнасяме като аборигени с него!
![]()
![]()
Типичен Лицемер и Селянин е автора на следната сентенция: "Влизаш в историята или рискуваш да влезнеш в изгубените битки. "= Няма значение,как ще го убиеш стига да влезеш в Селската История на Българската класация на сомове!
![]()
Много-жалко за такива медузи,които са способни да оправдаят всеки грях,според потребностите си!
![]()
Този вид хора се наричат "ниски" или на жаргон "долнопробни"!
![]()
Аз обаче не смятам да отговарям в същият стил и да правя сеир на хората. Но и не мисля да търпя такова отношение. Едно е да се заяждаме, друго е да се обиждаме. Затова най-учтиво те моля да внимаваш в думите, които използваш когато се обръщаш пряко или косвено към мен.
По отношение на използването на канджа бих искал да те попитам в кое се изразява разликата в това дали има контра или не? Ако идеята е да не се наранява допълнително рибата - моята дунавска канджа без контра може би ще направи повече поражения от някоя доста по-тънка но с контра.
Дали нещата не опират до това въобще да се използва канджа? Нямам спомен да съм виждал клип от сомаджийските сайтове, в който рибата да не е извадена с ръце.
В този ред на мисли, гледал съм как ловят алигатор гар и как ползват въже с примка. Това ако се приложи успешно влиза ли в графа позволени средства?
Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.
Pudra Madraaaaaa
6-та фаза ИЗХОЖДАНЕ
....дерзаертйте