Разкази за сома от Камилската долина

Модератор: bobopeli

Заключено
Славее
новобранец
новобранец

Re: Разкази за сома от Камилската долина

Мнение от Славее »

Селянино мълчи когато господ говори,заради Янко спрех да ти обръщам внимание,ти пак се вреш
сам у лайната от където си произлезъл.Пиша у кулинарната ти тема,да и дам малко рибарски вид,
ама ти явно се почуства пренебрегнат,селянин в изолация,това е шок за всеки провинцялист.
Пиши си тука сам за измислените ти салатки,отровни метилови домашнярки и какво ти бил казал,некой друг като тебе изтрещел.
аь да има нещо смислено и да разбереш нещо и ти слушай сега нещо което твоя НГ не знае.
Риболовът на сом,във всякакъв му вид,би трябвало да бъде забранен през месеците,юни;юли,август,септемвири.
Ихтиолозите им е трудно да изследвт,тая риба,защото нито могат да вадат мрежи,нито могат да мислат,
язовирния сом пуска хайвер,през всичките тези месеци,а според закона риба която е в размножителен период е забранено да се лови.
От къде знам,
В годините почти пред къщата на всеки един от местните,беше опънат по един уклейник,не визирам само Ивайлов град-в различните части на язовира го пуска по различно време,малки сомчета,8-10см съм намирал в уклейниците
през всеки един от посочените месеци,включително и октомври.
Напускам ти темата,Селянино и те умолявам да не пишеш за риболов без да си рибар,това че контактуваш с рибари не те прави такъв,и за да ти го набия още по четвъртит,рекорда за улов на сом на клйонг се държи от Васко Едрото 2.75м
който е роден и израсъл в Горна Баня, Горна Баня е район който ражда рибари,а Камилски дол,тикви.
Аватар
yankosan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от yankosan »

Преди две лета,имам два хванати август с хайвер :idea: Аз мисля,че започва след юни :wink:
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Славее написа:Селянино мълчи когато господ говори,заради Янко спрех да ти обръщам внимание,ти пак се вреш
сам у лайната от където си произлезъл.Пиша у кулинарната ти тема,да и дам малко рибарски вид,
ама ти явно се почуства пренебрегнат,селянин в изолация,това е шок за всеки провинцялист.
Пиши си тука сам за измислените ти салатки,отровни метилови домашнярки и какво ти бил казал,некой друг като тебе изтрещел.
аь да има нещо смислено и да разбереш нещо и ти слушай сега нещо което твоя НГ не знае.
Риболовът на сом,във всякакъв му вид,би трябвало да бъде забранен през месеците,юни;юли,август,септемвири.
Ихтиолозите им е трудно да изследвт,тая риба,защото нито могат да вадат мрежи,нито могат да мислат,
язовирния сом пуска хайвер,през всичките тези месеци,а според закона риба която е в размножителен период е забранено да се лови.
От къде знам,
В годините почти пред къщата на всеки един от местните,беше опънат по един уклейник,не визирам само Ивайлов град-в различните части на язовира го пуска по различно време,малки сомчета,8-10см съм намирал в уклейниците
през всеки един от посочените месеци,включително и октомври.
Напускам ти темата,Селянино и те умолявам да не пишеш за риболов без да си рибар,това че контактуваш с рибари не те прави такъв,и за да ти го набия още по четвъртит,рекорда за улов на сом на клйонг се държи от Васко Едрото 2.75м
който е роден и израсъл в Горна Баня, Горна Баня е район който ражда рибари,а Камилски дол,тикви.
Какво да кажеш...и това е официално изказване на сътрудник на ИАРА. Нека да се гордеят с него, като прочетат... :roll: Бакшиш да им е!.... :lol:
Дано Бог да пази България от такива, като тебе...касапи.. :twisted:
Подай си пълномощното. Но вярвам, че нямаш и капка достойнство да го направиш.
И не си мисли, че няма по-честни хора от теб.
И по-често на баня.
Как е днес чорбата от сома а..? И като я сърбаш се оглеждай в нея...., някои "гледат" вярно и на сомска чорба. :lol: :lol:
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Хайде да видим колко си ербап, да зададем въпроса тука в главния сайт с една анкета, дали си постъпил зле или добре, няма значение, че си сътрудник на ИАРА.
Ако си постъпил добре, ще ти се извиня публично- Обещавам!
Ако резултатите посочат, че не, не искам да се извиняваш. :wink: :lol: ..-Съгласен ли си?

Ще помоля администратора на сайта да зададе въпроса за анкетата по свое усмотрение...дори и без снимка на обесения сом..., за да няма влияние.. :lol:

Същата анкета може да се проведе и в другия сайт, ако им държи... :wink:

Vox pópuli vox Déi „Глас народен — глас божи“ :wink: :wink: :wink: :lol:
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

И още нещо, защо си позволи за обиждаш не само мен, а и цяло село, което си е сегрегация от всякъде, не знам кой те упълномощил и от името на ИАРА да говориш?
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

И вземете да си плащате данъците без да ги укривате към държавата и тогава ще има достатъчно пари за охрана на язовирите, а не, някои със свински прякори да ни ги пазят. :lol:
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Поне при нас на реката,сома си хвърля хайвера края на май,като това е съпроводено с определени брачни игри,за съжаление отдавна не съм ги наблюдавал,самката е винаги по-едра от самците,които провеждат турнирни битки за сърцето/хайвера/ и,като накрая остава само един самец.В зависимост от метеорологичните условия,сомовете могат и въобще да не хвърлят хайвер или да го хвърлят значително по-късно.Предполагам,че поради ограничените места за боища по язовирите,хвърлянето на хайвер може да продължи през цялото лято.Тази информация е специално за Ицо.
Славе,продължавай да се бориш срещу бракониерите,изцяло подкрепям,но за убития сом знаеш моето мнение,не за друго/майната и на рибата/,ама сега всички които закачат сом,ще го канджосват с оправданието ми те 105 кила сом утрепаха,та нашия дето е само два-трисе кила,що да го пускаме..... и най-лошото е,че за себе си ще са прави,лошият пример е много по-заразителен от добрия..... и така след година две ще си имаш напълно безполезна колекция от воблери,кльонкове и др.
валатът не най-лошото нещо на света
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Ице,не ме кефиш тия дни! :cry: :oops: Когато нещата се приемат на лична основа,винаги загрубяват,а бат ти Троли никога не приема нападките лично,а като риболовец срещу риболовец!Славе е жесток сомаджия и така ще бъде и пребъде,но не си ти СЪДНИКА! :idea: Приеми даден спор,като рибололовец срещу риболовец и тогава нещата са други,защото са замесени рибите! :idea: Целта на риболова не е да се изправим един срещу друг,а да покажем качества при борбата със сериозен противник! :idea: Гарантирам,че Славе го бива в риболова на кльонк или тролинг,това го е доказал през годините и само можем да го поздравим за успехите=нищо повече!Дали е умен или тъп е без значение за мен,защото съм ОБЕКТИВЕН и го оценявам по рибите и знанията,а за действията и касапницата е въпрос на възпитание и развитие!Човека е приел дадени приоритети за най-важни и не го интересува екологията-примерно! :wink: Няма как да го съдиш за това,че е убил не по правилата даден сом,защото от 100% хванати сомове,95% дават фира и се колят за пържоли,но не се коментират и всичко е тайна/вчера са клали една 30-ка на брега на Бориславци за пържоли,ма ти не знаеш/! :idea: Просто сме бедни и това е!Ако си на зор и некой ти предложи 500-1000лева за "твоя" сом,не знам дали ще се въздържиш? :rolleyes: На мен ми предложиха веднъж и треаше да избирам и повярвай ми,много е гадно да си нарушиш принципите!Аз устоях,но като те хванат на зор и знаеш ли колко е труден избора? :cry: Та за мен ти си "пътник",когато се нахвърляш срещу Славе,но ти си знаеш! :roll: Избра грешната мишена,защото големия лайнар в риболова на сом е друг и вече ти би шута,та недей го забравя!Бъди злобен към мръсника,който те ебава,а не към Славе дет не ти мисли лошото и не е лицемер да ти се мазни,па после да те пореже! :drinkers:
Аватар
spookymiro
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от spookymiro »

аксел написа:Поне при нас на реката,сома си хвърля хайвера края на май,като това е съпроводено с определени брачни игри,за съжаление отдавна не съм ги наблюдавал,самката е винаги по-едра от самците,които провеждат турнирни битки за сърцето/хайвера/ и,като накрая остава само един самец...
Явно брачната игра не оказва негативно влияние по отношение на апетита. Ето снимки на една 12-ка клъвнала на воблер с газене около 4 метра, при дълбочина на язовира над 18 метра в момента на удара. Ясно се виждат белезите по главата, гърба и опашката, които са вероятно следствие на точно тези брачни игри.

Изображение

Изображение

Към създателя на тази тема:

В подписа ти виждам сом 102кг, който доколкото знам е изваден след изпразването на един пълнител в главата му.
На Краси 100-те кила също е мъртвец, въпреки че въобще не е искал рибата да умре и го е било много яд, че това се е случило.
Сомът на НГ също го видях проснат и мъртъв някъде в началото на темата.

Това ме кара да мисля, че нямаш нищо против съдбата на рибите а отчиташ факта, че са били победени.
На Росен и Славе рибата също е победена.
Това са фактите така както аз ги виждам и ми се струва, че аршинът при оценките ти не е един и същ.

В процеса на битката, под влияние на адреналина не винаги си в състояние да вземеш най-правилното решение.
Особено когато виждаш, че вадиш рекорден сом. Влизаш в историята или рискуваш да влезнеш в изгубените битки.
Интересна дилема, която обаче трябва да се реши на мига в язовира а не по пантофи пред компютъра.

Поздрави!
Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.
Bokata77

Мнение от Bokata77 »

yco написа:Хайде да видим колко си ербап, да зададем въпроса тука в главния сайт с една анкета, дали си постъпил зле или добре, няма значение, че си сътрудник на ИАРА.
Ако си постъпил добре, ще ти се извиня публично- Обещавам!
Ако резултатите посочат, че не, не искам да се извиняваш. :wink: :lol: ..-Съгласен ли си?

Ще помоля администратора на сайта да зададе въпроса за анкетата по свое усмотрение...дори и без снимка на обесения сом..., за да няма влияние.. :lol:

Същата анкета може да се проведе и в другия сайт, ако им държи... :wink:

Vox pópuli vox Déi „Глас народен — глас божи“ :wink: :wink: :wink: :lol:
:lol: :lol: :lol:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Единствения,който разпространява гнусната лъжа,че Милко Георгиев е изпразнил пълнител от милиционерския си пистолет в 102.5кила Сом е Емо83! :shock: По този начин иска да оплюе Рекорда на Милко,за да изпъкне неговия,което е долно,лицемерно и лайнарско! :twisted: :evil: Сечено и бел ден да не види тая лъжа и производителя и! :evil: :twisted: :axe: А колкото до "ИСТОРИЯТА" на Булгеришен сом,тя ще си остане селска и на местно ниво,докато се отнасяме като аборигени с него! :cry: :oops: :mrgreen: Типичен Лицемер и Селянин е автора на следната сентенция: "Влизаш в историята или рискуваш да влезнеш в изгубените битки. "= Няма значение,как ще го убиеш стига да влезеш в Селската История на Българската класация на сомове! :cry: :oops: Много-жалко за такива медузи,които са способни да оправдаят всеки грях,според потребностите си! :cry: :oops: Този вид хора се наричат "ниски" или на жаргон "долнопробни"! :wink: :drinkers:
Bokata77

Мнение от Bokata77 »

Алуууууууу :rolleyes: бе кои сте вия :finga: да съдите човека кво да направи със улова сиИзображение,закона в БГ какво пише , че всеки има правото да задържи уловения от него трофей.Вия да не сте над закона :butthead: Я първо идете и хванете риба 50+ после,, съдете ,,хората ............ :finga:
Бриджид Бардо ви зове :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Имам сом на кльонк в началото на Ноември с хайвер,утре ще се поровя в архивите за снимки! :wink: Но хайвера няма нищо общо със ситуациите,които обсъждаме в момента,а именно кои сомове да бъдат осъдени на смърт? :roll: :oops: И защо,кога,къде? :rolleyes: А най-големия проблем и селска изява си остава бракониерската канджа с контра! :cry: :oops:
Аватар
spookymiro
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от spookymiro »

Troli Rapala написа:Единствения,който разпространява гнусната лъжа,че Милко Георгиев е изпразнил пълнител от милиционерския си пистолет в 102.5кила Сом е Емо83! :shock: По този начин иска да оплюе Рекорда на Милко,за да изпъкне неговия,което е долно,лицемерно и лайнарско! :twisted: :evil: Сечено и бел ден да не види тая лъжа и производителя и! :evil: :twisted: :axe: А колкото до "ИСТОРИЯТА" на Булгеришен сом,тя ще си остане селска и на местно ниво,докато се отнасяме като аборигени с него! :cry: :oops: :mrgreen: Типичен Лицемер и Селянин е автора на следната сентенция: "Влизаш в историята или рискуваш да влезнеш в изгубените битки. "= Няма значение,как ще го убиеш стига да влезеш в Селската История на Българската класация на сомове! :cry: :oops: Много-жалко за такива медузи,които са способни да оправдаят всеки грях,според потребностите си! :cry: :oops: Този вид хора се наричат "ниски" или на жаргон "долнопробни"! :wink: :drinkers:
Езикът и термините, които използваш са впечетляващи. Ако г-н Карбовски има възможност да се запознае с тях, може и да ти се отвори нова възможност за медийна изява.

Аз обаче не смятам да отговарям в същият стил и да правя сеир на хората. Но и не мисля да търпя такова отношение. Едно е да се заяждаме, друго е да се обиждаме. Затова най-учтиво те моля да внимаваш в думите, които използваш когато се обръщаш пряко или косвено към мен.

По отношение на използването на канджа бих искал да те попитам в кое се изразява разликата в това дали има контра или не? Ако идеята е да не се наранява допълнително рибата - моята дунавска канджа без контра може би ще направи повече поражения от някоя доста по-тънка но с контра.

Дали нещата не опират до това въобще да се използва канджа? Нямам спомен да съм виждал клип от сомаджийските сайтове, в който рибата да не е извадена с ръце.

В този ред на мисли, гледал съм как ловят алигатор гар и как ползват въже с примка. Това ако се приложи успешно влиза ли в графа позволени средства?
Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.
Bokata77

Мнение от Bokata77 »

Pudra Madraaaaaa :mrgreen: 6-та фаза ИЗХОЖДАНЕ :drinkers: ....дерзаертйте :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Изображение
Заключено

Обратно към “Риболов на кльонк”