Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: Качествени чепарета
Аз го ползвам в Гърция като ловя сарго и спароси, които по принцип прегризват другите влакна това държи. Но за чепаре не съм го ползвал.Димо Михалев написа:Да попитам някой ползвал ли го е?
- Димо Михалев
- Модератор
Ще споделиш ли как се държи на възел,отговаря ли си що годе на показаните параметри за издръжливост макар,че там нещата са много относителни.Предполагам,че ползваш варианта Power -f,което е по-твърдото.eenergie написа:
Аз го ползвам в Гърция като ловя сарго и спароси, които по принцип прегризват другите влакна това държи. Но за чепаре не съм го ползвал.
Работата е малко "Дон Кихот"gergi_81 написа:А като стана въпрос за ролки, някой дали е успял да се пребори с този проблем? Има ли начин да се изправи?
Мокря и пренавивам стегнато, има подобрение значително но пак не става
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

Аз мисля, че е нагърчено точно защото е навито стегнато и се пречупва от застъпването на намотките, но твоето предложение звучи много идейно и ще пробвам. Благодаря.dobria1 написа:Работата е малко "Дон Кихот"gergi_81 написа:А като стана въпрос за ролки, някой дали е успял да се пребори с този проблем? Има ли начин да се изправи?
Пренавих го намокрено и стегнато, и ме трясна една идея....
Ще видя утре как е... След като изстине
Изстина... Стана! Сравнително право е и не се гърчи.

Ще видя утре как е... След като изстине

Изстина... Стана! Сравнително право е и не се гърчи.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Според мен се държи добре ползвам power -f, вадил съм ципури по 1кг с 0.148мм по твърдо е от fxr. При правенето на възел трябва да има възможно най малко триене иначе се протрива и се къса по лесно.Димо Михалев написа:Ще споделиш ли как се държи на възел,отговаря ли си що годе на показаните параметри за издръжливост макар,че там нещата са много относителни.Предполагам,че ползваш варианта Power -f,което е по-твърдото.eenergie написа:
Аз го ползвам в Гърция като ловя сарго и спароси, които по принцип прегризват другите влакна това държи. Но за чепаре не съм го ползвал.
- stareca
- ще става разбирач
Мисля че е пречупено защото преди да се появи на чисти ролки е било премесено с други боклуци нишките са точно 10 както и полиестера на братята е точно 10 нишки странно съвпадение само че на братята е премешено с някви флашове и е нагърчено по същия начин .Вероятно материала идва от едно и също място на огромни шпули по 1000 м. Виждал съм готов материал при турците по 1000 м като на братята ,вероятно от КИНА си идва нагърчено .А защо аджеба само на Яни е гладко немога да кажа ,за момента на яни е и най много като количество .Ето ги на снимките нагърчени и премесено с други кончета на по 1000м.gergi_81 написа:Аз мисля, че е нагърчено точно защото е навито стегнато и се пречупва от застъпването на намотките, но твоето предложение звучи много идейно и ще пробвам. Благодаря.dobria1 написа:Работата е малко "Дон Кихот"gergi_81 написа:А като стана въпрос за ролки, някой дали е успял да се пребори с този проблем? Има ли начин да се изправи?
Последно промяна от stareca на Чет Апр 22, 2021 8:08 am, променено общо 1 път.
И на Пуфина има прави ролки. Всъщност само с това жълтото има проблем, другите са ОК. Да, по-малко е материала, но пък цветовете му са супер и е 2лв. Добре, че Рашката ме светна, та си допълних с няколко цвята. Оранжевото е страхотно.stareca написа:Мисля че е пречупено защото преди да се появи на чисти ролки е било премесено с други боклуци нишките са точно 10 както и полиестера на братята е точно 10 нишки странно съвпадение само че на братята е премешено с някви флашове и е нагърчено по същия начин .Вероятно материала идва от едно и също място на огромни шпули по 1000 м. Виждал съм готов материал при турците по 1000 м като на братята ,вероятно от КИНА си идва нагърчено .А защо аджеба само на Яни е гладко немога да кажа ,за момента на яни е и най много като количество .Ето ги на снимките нагърчвни и премесено с други кончета на по 1000м.gergi_81 написа:Аз мисля, че е нагърчено точно защото е навито стегнато и се пречупва от застъпването на намотките, но твоето предложение звучи много идейно и ще пробвам. Благодаря.dobria1 написа:
Работата е малко "Дон Кихот"
- Димо Михалев
- Модератор
И лилавото е добро,иска ми се и черно да има,че това,което имам от Сия-та е по-скоро някой да си изплете пуловер.За сега ще скубем опашката на петела или ще чакаме някой щъркел да го удари тока.gergi_81 написа:
....Оранжевото е страхотно.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
На мен ми попадна едно черно,което доста ме изкефи.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Това черно има доста излишен пълнеж според мен, взех го само заради косата(и защото го нямам
)...1-2 ув-тайлчета тънки има вътре, които са ок, но сините гирлянди не ги слагам.
Чакаме акацията да цъфне и ....
П.П. На Люската няма да му кажа кринкъла какъв е на "хокайдото", щото не ми показа нищо и той....

Чакаме акацията да цъфне и ....

П.П. На Люската няма да му кажа кринкъла какъв е на "хокайдото", щото не ми показа нищо и той....
От всичко най-обичам, гол по пясъка да тичам!
Колеги някой ползвал ли е това? И ако има такъв,какви са му наблюденията.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Така си е,и едно тъмно зелено има,точно като нюансите на перушината на петела,rashkoto1 написа:Това черно има доста излишен пълнеж според мен, взех го само заради косата(и защото го нямам)...1-2 ув-тайлчета тънки има вътре, които са ок, но сините гирлянди не ги слагам.
Чакаме акацията да цъфне и ....![]()
и него го оставям.
Поначало от всички ролки ползвам косата,и някое УВ ако го имат.
Преди акацията ще цъфне люляка ве,всеки момент ,тогава и чепаретата
влизат в експлоатация,не само скаридата.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Киро, ще трябва да викнем някой спец, който разпознава врани и спарита на сонара.....Не виждам как ще стане иначе и налъм да цъфне 

От всичко най-обичам, гол по пясъка да тичам!
-
- ще става разбирач
Ранга,не се занимавай с глупости ми връзвай пераrashkoto1 написа:Киро, ще трябва да викнем някой спец, който разпознава врани и спарита на сонара.....Не виждам как ще стане иначе и налъм да цъфне
моята риба никой не може да я хване ,
въпроса е да мога аз да я хвана
въпроса е да мога аз да я хвана