Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: Качествени чепарета
Защо не може да се качи снимка на материала? Иначе с такива капризни материали, които се "рошат" решението е с възел от лопатката към извивката. Така се прибират ламетата и седи много добре.Димо Михалев написа:Значи взех един материал да го пробвам,ама нещо не се получава,едно като козина стои и не се връзва ич, всяка витка на влакното го извива заедно с това,което връзвам.С малко"коса" от ролките нещо се получи,ама не съвсем иначе шарката е добра,за съжаление форума не ми дава възможност да кача цялата снимка на материала та само снимката на куката.
Като говорим за материали, днес ми пристигнаха първите ролки InvizX от САЩ и определено съм мнoго впечатлен. Всичко е точно както са обявили в сайта и е произведено в Япония. Има и версия InvizX, която се прави в Китай и за това малко бях скептичен, но всичко е ОК. Още на пипане на опаковката се усеща, че лъха на качество. Влакното се ниже някак мазно през намотките, и възлите се стягат много приятно. Ще го видим до колко е най-прозрачното влакно на пазара и дали наистина е най-здравото на възел, както споделят по щатските форуми.
В амазон има и по-евтини варианти, но са от китайските. Ще ги видя и тях до няколко седмици.
В амазон има и по-евтини варианти, но са от китайските. Ще ги видя и тях до няколко седмици.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Димо Михалев
- Модератор
От тия новите телефони нещо не става,а с възела от лопатката към куката нещо не ми се получава.Аз го въртя на обратно,някога така си връзвахме куките,а и като връзваш за себе си правиш нещата според нуждите си,там тренинга се губи.Не е лош материла като се върже стои добре и да се разроши с няколкото придъпвания се опряват,може би ,ако му добавя някой друг кринкъл и нещо друго ще се получат нещата,Другото,което е,че малко е пипкава работата като при перата нишките са дълги 4-5см.gergi_81 написа:
Защо не може да се качи снимка на материала? Иначе с такива капризни материали, които се "рошат" решението е с възел от лопатката към извивката. Така се прибират ламетата и седи много добре.
Ясно. Нещо мухарско ще е.Димо Михалев написа:От тия новите телефони нещо не става,а с възела от лопатката към куката нещо не ми се получава.Аз го въртя на обратно,някога така си връзвахме куките,а и като връзваш за себе си правиш нещата според нуждите си,там тренинга се губи.Не е лош материла като се върже стои добре и да се разроши с няколкото придъпвания се опряват,може би ,ако му добавя някой друг кринкъл и нещо друго ще се получат нещата,Другото,което е,че малко е пипкава работата като при перата нишките са дълги 4-5см.gergi_81 написа:
Защо не може да се качи снимка на материала? Иначе с такива капризни материали, които се "рошат" решението е с възел от лопатката към извивката. Така се прибират ламетата и седи много добре.
Чета тука Борката предлага на старите
Цени флуорото,и ми е един кеф
Включвам се в неговия отбор,
Ще поръчам липсите ми от размер.
Все пак е по-доброто цена качество.
Проверено Е.
Цени флуорото,и ми е един кеф

Проверено Е.

Риболовци.
- Димо Михалев
- Модератор
Тъй е,ама реших да го пробвам!gergi_81 написа:
Ясно. Нещо мухарско ще е.
- Димо Михалев
- Модератор
Аз пък моето решение съм го взел,ще пробвам един много по-качестен флуорокарбон за бидемите пък за "майката"ще използвам това или някой друго,може и това дето използва Рангел,ще видим.Не е за продаване де,такова чепаре излиза над 2.50 лвlusienn написа:Чета тука Борката предлага на старите
Цени флуорото,и ми е един кеф![]()
Проверено Е.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Излиза на всеки различно труда.
Има хора бачкат за милиони на ден
Има хора бачкат за милиони на ден

Риболовци.
Можеш едно "Благодаря" да кажеш за цените. А дали е по-добро.... всички останали, от които си научил всичко, мислят друго.lusienn написа:Чета тука Борката предлага на старите
Проверено Е.
И пак ти казвам, всеки път когато ТИ споменеш Борката, му правиш лоша услуга. Ти точно не си в позиция да рекламираш някого.
Не знам от къде е тази заблуда в повечето колеги, че влакното за бидеми трябва да е по-качественото и са готови да правят компромиси с влакното за майка. Точно влакното за майка е най-важно. То е най-голямата част от чепарето и най-видима и издайна за рибите. Освен това там е важно да държ на възел и да е здраво.Димо Михалев написа:Аз пък моето решение съм го взел,ще пробвам един много по-качестен флуорокарбон за бидемите пък за "майката"ще използвам това или някой друго,може и това дето използва Рангел,ще видим.Не е за продаване де,такова чепаре излиза над 2.50 лвlusienn написа:Чета тука Борката предлага на старите
Проверено Е.
- Димо Михалев
- Модератор
Ми не знам,ама тия дето аз съм ги показвал, с които връзвам са много по качествени от тия ,които се използват нормално, това Трабуко съм го пробвал от брега и 0.22 няма никакъв проблем да издържи и 50гр олово,не се къдри и да го навиеш около пръста си като пружина пак можеш да го изправиш.Другото нещо е,че на различни места се използват различни чепарета и можеш да видиш и бидем 0.16,а майката да е 0.23,5 тогава се използват и различни възли за връзване на бидема към майката.gergi_81 написа:
Не знам от къде е тази заблуда в повечето колеги, че влакното за бидеми трябва да е по-качественото и са готови да правят компромиси с влакното за майка. Точно влакното за майка е най-важно. То е най-голямата част от чепарето и най-видима и издайна за рибите. Освен това там е важно да държ на възел и да е здраво.
Това какво общо има? Кое е по-по- най няма никакво значение. Въпросът е, че много хора си мислят, че влакното за бидема им е по-важно от майката. Ти си готов да заложиш на висок клас влакно за бидема, но среден клас за майка, което обезсмисля цялата инвестиция в скъпо влакно за бидем.Димо Михалев написа:Ми не знам,ама тия дето аз съм ги показвал, с които връзвам са много по качествени от тия ,които се използват нормално, това Трабуко съм го пробвал от брега и 0.22 няма никакъв проблем да издържи и 50гр олово,не се къдри и да го навиеш около пръста си като пружина пак можеш да го изправиш.Другото нещо е,че на различни места се използват различни чепарета и можеш да видиш и бидем 0.16,а майката да е 0.23,5 тогава се използват и различни възли за връзване на бидема към майката.gergi_81 написа:
Не знам от къде е тази заблуда в повечето колеги, че влакното за бидеми трябва да е по-качественото и са готови да правят компромиси с влакното за майка. Точно влакното за майка е най-важно. То е най-голямата част от чепарето и най-видима и издайна за рибите. Освен това там е важно да държ на възел и да е здраво.
- Димо Михалев
- Модератор
Нещо бъркаш и двете влакна са много по-висок клас от тия,които използвате.Никой не ви го каза заради Борката това,което ползвате е за навиване на основно влакно на макарата и не е за морски риболов,и двата модела.Едно качествено чепаре излиза доста скъпо,за да се продава за 5-6лв.Някога като нямаше куки Ювела ползвахме само Мустад и една кука бе около 7ст,а една боза 6-8ст според това кой кога е се е родил.gergi_81 написа:
Това какво общо има? Кое е по-по- най няма никакво значение. Въпросът е, че много хора си мислят, че влакното за бидема им е по-важно от майката. Ти си готов да заложиш на висок клас влакно за бидема, но среден клас за майка, което обезсмисля цялата инвестиция в скъпо влакно за бидем.
Пак нищо не искаш да прочетеш и си знаеш твоето. За различни неща говорим. А докато мислиш, че Трабуко е качествено влакно не искам да ми говориш за чепарета.Димо Михалев написа:Нещо бъркаш и двете влакна са много по-висок клас от тия,които използвате.Никой не ви го каза заради Борката това,което ползвате е за навиване на основно влакно на макарата и не е за морски риболов,и двата модела.Едно качествено чепаре излиза доста скъпо,за да се продава за 5-6лв.Някога като нямаше куки Ювела ползвахме само Мустад и една кука бе около 7ст,а една боза 6-8ст според това кой кога е се е родил.gergi_81 написа:
Това какво общо има? Кое е по-по- най няма никакво значение. Въпросът е, че много хора си мислят, че влакното за бидема им е по-важно от майката. Ти си готов да заложиш на висок клас влакно за бидема, но среден клас за майка, което обезсмисля цялата инвестиция в скъпо влакно за бидем.

Трабуко е бранд доста под средния клас за каквото и да е. Това, че има нещо, което се продава скъпо изобщо не означава, че е качествено. Даже и най-евтиното влакно на Seaguar ще е по-добро от това трабуко, гарантирам ти.
Георги ми е малко смешен.
Първо предлагаше да ударим едно
Рамо на Борката.
После се помисли за големата работа
Първо предлагаше да ударим едно
Рамо на Борката.
После се помисли за големата работа

Риболовци.