Качествени чепарета

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
gergi_81
разбира нещата
разбира нещата

Re: Качествени чепарета

Мнение от gergi_81 »

Димо Михалев написа:Значи взех един материал да го пробвам,ама нещо не се получава,едно като козина стои и не се връзва ич, всяка витка на влакното го извива заедно с това,което връзвам.С малко"коса" от ролките нещо се получи,ама не съвсем иначе шарката е добра,за съжаление форума не ми дава възможност да кача цялата снимка на материала та само снимката на куката.
Защо не може да се качи снимка на материала? Иначе с такива капризни материали, които се "рошат" решението е с възел от лопатката към извивката. Така се прибират ламетата и седи много добре.
Аватар
gergi_81
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi_81 »

Като говорим за материали, днес ми пристигнаха първите ролки InvizX от САЩ и определено съм мнoго впечатлен. Всичко е точно както са обявили в сайта и е произведено в Япония. Има и версия InvizX, която се прави в Китай и за това малко бях скептичен, но всичко е ОК. Още на пипане на опаковката се усеща, че лъха на качество. Влакното се ниже някак мазно през намотките, и възлите се стягат много приятно. Ще го видим до колко е най-прозрачното влакно на пазара и дали наистина е най-здравото на възел, както споделят по щатските форуми.
В амазон има и по-евтини варианти, но са от китайските. Ще ги видя и тях до няколко седмици.
187017984_10215967169130942_5954243465790277197_n.jpg
186558533_10215967174771083_1719734382305313283_n.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
Димо Михалев
Модератор
Модератор

Мнение от Димо Михалев »

gergi_81 написа:
Защо не може да се качи снимка на материала? Иначе с такива капризни материали, които се "рошат" решението е с възел от лопатката към извивката. Така се прибират ламетата и седи много добре.
От тия новите телефони нещо не става,а с възела от лопатката към куката нещо не ми се получава.Аз го въртя на обратно,някога така си връзвахме куките,а и като връзваш за себе си правиш нещата според нуждите си,там тренинга се губи.Не е лош материла като се върже стои добре и да се разроши с няколкото придъпвания се опряват,може би ,ако му добавя някой друг кринкъл и нещо друго ще се получат нещата,Другото,което е,че малко е пипкава работата като при перата нишките са дълги 4-5см.
Аватар
gergi_81
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi_81 »

Димо Михалев написа:
gergi_81 написа:
От тия новите телефони нещо не става,а с възела от лопатката към куката нещо не ми се получава.Аз го въртя на обратно,някога така си връзвахме куките,а и като връзваш за себе си правиш нещата според нуждите си,там тренинга се губи.Не е лош материла като се върже стои добре и да се разроши с няколкото придъпвания се опряват,може би ,ако му добавя някой друг кринкъл и нещо друго ще се получат нещата,Другото,което е,че малко е пипкава работата като при перата нишките са дълги 4-5см.
Ясно. Нещо мухарско ще е.
lusienn
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

Чета тука Борката предлага на старите
Цени флуорото,и ми е един кеф :D

Включвам се в неговия отбор,
Ще поръчам липсите ми от размер.

Все пак е по-доброто цена качество.

Проверено Е.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
Димо Михалев
Модератор
Модератор

Мнение от Димо Михалев »

gergi_81 написа:
Ясно. Нещо мухарско ще е.
Тъй е,ама реших да го пробвам!
Аватар
Димо Михалев
Модератор
Модератор

Мнение от Димо Михалев »

Screenshot_20210409-214801_1.png
lusienn написа:Чета тука Борката предлага на старите

Проверено Е.
Аз пък моето решение съм го взел,ще пробвам един много по-качестен флуорокарбон за бидемите пък за "майката"ще използвам това или някой друго,може и това дето използва Рангел,ще видим.Не е за продаване де,такова чепаре излиза над 2.50 лв
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
lusienn

Мнение от lusienn »

Излиза на всеки различно труда.
Има хора бачкат за милиони на ден :drinkers:

Риболовци.
Аватар
gergi_81
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi_81 »

Проверено Е.
Можеш едно "Благодаря" да кажеш за цените. А дали е по-добро.... всички останали, от които си научил всичко, мислят друго.
И пак ти казвам, всеки път когато ТИ споменеш Борката, му правиш лоша услуга. Ти точно не си в позиция да рекламираш някого.
Аватар
gergi_81
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi_81 »

Димо Михалев написа:
Screenshot_20210409-214801_1.png

Проверено Е.
Аз пък моето решение съм го взел,ще пробвам един много по-качестен флуорокарбон за бидемите пък за "майката"ще използвам това или някой друго,може и това дето използва Рангел,ще видим.Не е за продаване де,такова чепаре излиза над 2.50 лв
Не знам от къде е тази заблуда в повечето колеги, че влакното за бидеми трябва да е по-качественото и са готови да правят компромиси с влакното за майка. Точно влакното за майка е най-важно. То е най-голямата част от чепарето и най-видима и издайна за рибите. Освен това там е важно да държ на възел и да е здраво.
Аватар
Димо Михалев
Модератор
Модератор

Мнение от Димо Михалев »

gergi_81 написа:
Не знам от къде е тази заблуда в повечето колеги, че влакното за бидеми трябва да е по-качественото и са готови да правят компромиси с влакното за майка. Точно влакното за майка е най-важно. То е най-голямата част от чепарето и най-видима и издайна за рибите. Освен това там е важно да държ на възел и да е здраво.
Ми не знам,ама тия дето аз съм ги показвал, с които връзвам са много по качествени от тия ,които се използват нормално, това Трабуко съм го пробвал от брега и 0.22 няма никакъв проблем да издържи и 50гр олово,не се къдри и да го навиеш около пръста си като пружина пак можеш да го изправиш.Другото нещо е,че на различни места се използват различни чепарета и можеш да видиш и бидем 0.16,а майката да е 0.23,5 тогава се използват и различни възли за връзване на бидема към майката.
Аватар
gergi_81
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi_81 »

Димо Михалев написа:
gergi_81 написа:
Ми не знам,ама тия дето аз съм ги показвал, с които връзвам са много по качествени от тия ,които се използват нормално, това Трабуко съм го пробвал от брега и 0.22 няма никакъв проблем да издържи и 50гр олово,не се къдри и да го навиеш около пръста си като пружина пак можеш да го изправиш.Другото нещо е,че на различни места се използват различни чепарета и можеш да видиш и бидем 0.16,а майката да е 0.23,5 тогава се използват и различни възли за връзване на бидема към майката.
Това какво общо има? Кое е по-по- най няма никакво значение. Въпросът е, че много хора си мислят, че влакното за бидема им е по-важно от майката. Ти си готов да заложиш на висок клас влакно за бидема, но среден клас за майка, което обезсмисля цялата инвестиция в скъпо влакно за бидем.
Аватар
Димо Михалев
Модератор
Модератор

Мнение от Димо Михалев »

gergi_81 написа:
Това какво общо има? Кое е по-по- най няма никакво значение. Въпросът е, че много хора си мислят, че влакното за бидема им е по-важно от майката. Ти си готов да заложиш на висок клас влакно за бидема, но среден клас за майка, което обезсмисля цялата инвестиция в скъпо влакно за бидем.
Нещо бъркаш и двете влакна са много по-висок клас от тия,които използвате.Никой не ви го каза заради Борката това,което ползвате е за навиване на основно влакно на макарата и не е за морски риболов,и двата модела.Едно качествено чепаре излиза доста скъпо,за да се продава за 5-6лв.Някога като нямаше куки Ювела ползвахме само Мустад и една кука бе около 7ст,а една боза 6-8ст според това кой кога е се е родил.
Аватар
gergi_81
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi_81 »

Димо Михалев написа:
gergi_81 написа:
Нещо бъркаш и двете влакна са много по-висок клас от тия,които използвате.Никой не ви го каза заради Борката това,което ползвате е за навиване на основно влакно на макарата и не е за морски риболов,и двата модела.Едно качествено чепаре излиза доста скъпо,за да се продава за 5-6лв.Някога като нямаше куки Ювела ползвахме само Мустад и една кука бе около 7ст,а една боза 6-8ст според това кой кога е се е родил.
Пак нищо не искаш да прочетеш и си знаеш твоето. За различни неща говорим. А докато мислиш, че Трабуко е качествено влакно не искам да ми говориш за чепарета. :lol: :lol: :lol:
Трабуко е бранд доста под средния клас за каквото и да е. Това, че има нещо, което се продава скъпо изобщо не означава, че е качествено. Даже и най-евтиното влакно на Seaguar ще е по-добро от това трабуко, гарантирам ти.
lusienn

Мнение от lusienn »

Георги ми е малко смешен.
Първо предлагаше да ударим едно
Рамо на Борката.
После се помисли за големата работа :D

Риболовци.
Публикувай отговор