Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
nocalled
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от nocalled »

еее, ми казвайте ги тея неща!
днес от 10 до 16 на габра, без пипане. само аз и един приятел бяхме, никой друг не се мярна на гьола.
след това минахме през веринско. и там никой и още по-силен вятър. пазача мигом долетя и каза, че вчера са пускали 100кг пъстърви...по 300 грама. колко е истина всеки може да прецени.
рано им е на тия гьолове, според мен.
you'd better run...
asencvetichev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от asencvetichev »

nocalled написа:еее, ми казвайте ги тея неща!
днес от 10 до 16 на габра, без пипане. само аз и един приятел бяхме, никой друг не се мярна на гьола.
след това минахме през веринско. и там никой и още по-силен вятър. пазача мигом долетя и каза, че вчера са пускали 100кг пъстърви...по 300 грама. колко е истина всеки може да прецени.
Мина ли някои да вземе пари?Какво е положението сега там?На какво ловихте?
Аватар
nocalled
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nocalled »

никой не се появи.
та нямаше и кой да питаме за положението.
боклуците си бяха на мястото и едва ли някой е ходил тая година да ги почиства.
нямаше живот и около бараката.
опитвахме на бял, торен, комбинации от двата.
подхранвахме с бял и гранули. на фидера захранка размесена с пръст от къртичина.
you'd better run...
Emo-el
новобранец
новобранец

Мнение от Emo-el »

asencvetichev написа:
nocalled написа:еее, ми казвайте ги тея неща!
Мина ли някои да вземе пари?Какво е положението сега там?На какво ловихте?

Да ви кажа малко лоши новини за Габра - Тараторското. Чака се назначаване на нов собственик, а в момента Данчо и Венци Пеев от Доганово пускат мрежи, за да изловят каквото е останало и евентуално да го прехвърлят в локвите на Венци!
asencvetichev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от asencvetichev »

Ако това е вярно е много лошо...предишния собственик беше готин и имаше не лош риболов там...сега с новите пак ще объркат нещата...там трудно може да бъде изловена рибата заради дърветата...но толупите ще ги оберат...
jabakuchi
новобранец
новобранец

Мнение от jabakuchi »

В неделя ходих на седмиците. Времето прекрасно, малко вятър, лека вълна, но труден риболов. От 40-50 човека се извадиха общо 20-тина пъстърви от 8 до 14 часа. Аз не хванах нищо. Слагам хикс и на този гьол. Не може да си платиш уж да хващаш и нищо да не хващаш.
stiviti
новобранец
новобранец

Мнение от stiviti »

[quote="jabakuchi"]В неделя ходих на седмиците. Времето прекрасно, малко вятър, лека вълна, но труден риболов. От 40-50 човека се извадиха общо 20-тина пъстърви от 8 до 14 часа. Аз не хванах нищо. Слагам хикс и на този гьол. Не може да си платиш уж да хващаш и нищо да не хващаш.[/qu
Колега , и аз няколко пъти съм изпадал в твоето положение ,но друг път съм ловил повече от съседите ми. Мисля ,че всичко е до място , стръв и умения за риболов .На седмиците пускат различни видове -сивен, американка ловил съм и сьомгови пъстърви мутант между тях и сивена и всяка от тях има своите особености ,хабитат и предпочитат различна стръв .Доста съм си мислил дали собствениците не правят разни шашми ,та да не кълве , но в последно време мисля,че рибата е невероятно капризна към промените на времето ,свързано с промените в атмосферното налягане. Имай предвид ,че не се смятам за специалист по пъстървите , но четох доста за техните навици и предпочитания и в последно време имам приятни изживявания. В началота и аз бях няколко пъти капо или с една -две риби. Това не е гаранция ,че утре също няма да бъда капо ......??
jabakuchi
новобранец
новобранец

Мнение от jabakuchi »

Да, така е. Гаранции няма. И аз доста попрочетох. Мисля, че ползвам и фини такъми като за повод ползвам флуорокарбон на трабуко 0,14. Знам, че там пускат и по-големи рибоци от сьомговите, затова 0.14 мисля е добър вариант. Със същата линия и монтаж съм правил по 7, 8 пъстърви по други водоеми. Следователно това го отхвърлям като причина. Да, мястото е много важно, както и късмет трябва да има човек. Е, хайде може да му дам още един шанс. Пък и то вече се затопля времето, та ще спрат да зарибяват с пъстърва скоро. Ще чакаме да се раздвижат шаркотата. Някой може да сподели дали е тръгнал някъде шарана по околните водоеми :)
Аватар
nocalled
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nocalled »

Да ви кажа малко лоши новини за Габра - Тараторското. Чака се назначаване на нов собственик, а в момента Данчо и Венци Пеев от Доганово пускат мрежи, за да изловят каквото е останало и евентуално да го прехвърлят в локвите на Венци![/quote]
---------------------------
на тоя мазен мрежав венци за това не му стъпвам на догановските локви
you'd better run...
Аватар
Surveyor
новобранец
новобранец

Мнение от Surveyor »

Да споделя за Панчарево, това дето казват че излизал уклей на бъбрека. Потресаваща картинка. От моста дърпат едни дребни уклейчета от детската градина с размери между 5 и 8 см. при минимална норма на рибетата по закон 15 см. събират ги в едни кофи без вода и си ги прибират. тук там в някоя кофа се виждаше по една червеноперка или бабушка. хора много но без сериозни кълванета. После се чудим защо няма риба.
Аватар
bogno
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bogno »

За съжаление простотията ходи по хората.............Тъжна картинка.
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
Pelzer
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Pelzer »

Освен на местата дето е написал колегата риболов има и на стената на Панчапево.Вчера бях с приятели именно на стената и хванахме по някоя бабушка и кустур.Риболова бе на плувка стьв бял и близо до дьното.Наслука
Аватар
ludiqdoctor
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ludiqdoctor »

Инфо от събота на Пожарево - от 11:30 до 15:00 две пъстърви и около две кила каракуда, като 95% от тях бяха женски. Явно мъжките ги тресе вече хормона и затова кълването не беше много интензивно. Водата мътна и все още много студена.
Антистрес терапия - с въдица в ръка!
Аватар
ILEGAL
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ILEGAL »

ludiqdoctor написа:Инфо от събота на Пожарево - от 11:30 до 15:00 две пъстърви и около две кила каракуда, като 95% от тях бяха женски. Явно мъжките ги тресе вече хормона и затова кълването не беше много интензивно. Водата мътна и все още много студена.
Мерси за инфото, колега! Само да ти кажа, че каракудата е на 99% женска, затова хайвера и се опложда от други шаранови :fishing3: Има много писано по въпроса, ако се разровиш ще намериш море от информация за тази риба, която не е баш като другите риби :fishing12:
Аватар
nocalled
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nocalled »

стига бе!?
то тряаа да е пълно с мелези и метиси на каракудата тогаа
а аз се сещам само за тия де им викат в УК Ф1
you'd better run...
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”