Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- stelco
- ще става разбирач
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
Ей,сега се поразходих един час по р.Марица между моста на ВХВП и железния мост в гр Пловдив.Има доста риболовци.Поспрях се до един според мен профи риболовец,погледах как човека си постри линията как си утежни перото още при второто третото замятане закачи някяква риба но след няколко навивки на макарата се откачи.Не видях други риболовци да са хванали нещо,(освен SUPER MARIO може би).Мъглата е доста гъста но по малко почва да се раздига.
Последно промяна от stelco на Чет Дек 23, 2010 5:55 pm, променено общо 1 път.
-
- вече хвърля и на тежко
на мръсния канал днес рибата си дава доволно но като цяло по слабо от завчера пак на хляб бял червей и жълъдов червей.
САМО БОТЕВ
-
- разбира нещата
Сега се връщаме с колегата Spinhead от помпите на Пещерско с поредният спининг-валат!
Но, упорството му е майката-все пак намокрихме по някоя друга примамка

Но, упорството му е майката-все пак намокрихме по някоя друга примамка

- SUPER MARIO
- ще става разбирач
Ами кълве,що да не кълве.Ето излета от завчера.stelco написа:SUPER MARIO ,кълве ли още на р. Марица ,пусни някоя снимка да видим някоя риба.
Ето и от днес.
Малко слабичко,ама и на мен ми се случва да хващам малко.

Бързай бавно.
Евала ти праим Супер Марио, познаваш си реката и тва е !! 

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Тези риби,които показва Супер Марио,със сигурност не са хващани на търмък,вижте колко са чисти и как почти не липсват люспи.Нормално е имайки предвид българската психика да не иска да казва мястото,напълно го разбирам..........,мене лично не ме интересува изобщо къде ги е хващал тези риби,та нали,ако ми каже-на ето тук на такава стръв,на такава дълбочина,къде ще ми остане кефа,да си ги намеря сам,да си ги захраня сам и да си ги вадя ,или не,та нали това е удоволствието,иначе и на покойната ми баба да и дам една въдица да сложа стръв и да я заметна където са рибите и да и кажа,кога да дърпа и тя ще хване. 

валатът не най-лошото нещо на света
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
Mного си прав колега.Няма по-голям кеф от това да намериш пасажа и после да го накараш да кълве.Относно информацията ,давам инфо разбира се, и то на доста колеги от Пловдив, но ги познавам лично и съм сигурен че не използват бракониерски методи.аксел написа:Тези риби,които показва Супер Марио,със сигурност не са хващани на търмък,вижте колко са чисти и как почти не липсват люспи.Нормално е имайки предвид българската психика да не иска да казва мястото,напълно го разбирам..........,мене лично не ме интересува изобщо къде ги е хващал тези риби,та нали,ако ми каже-на ето тук на такава стръв,на такава дълбочина,къде ще ми остане кефа,да си ги намеря сам,да си ги захраня сам и да си ги вадя ,или не,та нали това е удоволствието,иначе и на покойната ми баба да и дам една въдица да сложа стръв и да я заметна където са рибите и да и кажа,кога да дърпа и тя ще хване.
Бързай бавно.
Днес с едни приятели направихме сефтето на марица за тази година.
Обичайният валат,нормално.
Става дума за спинингов риболов.
Но останахме потресени от това което видяхме.
Мястото е 9км.от страната на Оризаре.Само косачи заварихме на вьпростното място.Останахме 10мин.и трьгнахме кьм друго място.Направих някоя друга снимка.Пловдивчани дали ще познаете някои от вьпростните паразити.

Жалко че си даваме парите на вятара.Следващите няколко снимки,ви показвам как ще изглеждат след време нашите скьпи паметници.Дали ще ни трябват след време вьдици.

Обичайният валат,нормално.

Но останахме потресени от това което видяхме.
Мястото е 9км.от страната на Оризаре.Само косачи заварихме на вьпростното място.Останахме 10мин.и трьгнахме кьм друго място.Направих някоя друга снимка.Пловдивчани дали ще познаете някои от вьпростните паразити.

Жалко че си даваме парите на вятара.Следващите няколко снимки,ви показвам как ще изглеждат след време нашите скьпи паметници.Дали ще ни трябват след време вьдици.

И ние днес завъртяхме поредния Маришки валат,при нас косачите също са много,даже казват,че са хванали,един 17кг ,един 10кг ,един 8, и много други малки,общо около 20 сома.

- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Този с белите обувки на третата снимка е познаваем отвсякъдеbeis написа:... дали ще познаете някои от вьпростните паразити...

- tiktak
- ще става разбирач
Аз пък днес се разходих по Марица из града. От пешеходния до моста на ВХВП, ама си останах и аз само с разходката. Над моста гъз до гъз, ама тройкаджии не видях. Хвърляха си хората на сланинка. Излизаше по някоя риба, предимно кефал.
Ч.Н.Г. на всички.Закрих старата и открих новата година все на Маричка.Имах големи планове за риболов на 30.12.,но работата ме спъна и бях на реката едва към 15.00ч.Все пак хванах доволно морунажи и един бонус кефал.След перфектния двучасов риболов на 31.12. в 8.00 вече разпъвах/въпреки че имах проблеми с колата в тоя студ и се наложи да ме зимат/.Риболовът беше интезивен,но с много гелета от моя страна.В най-големия студ и замрязлек към 8.30 плувката се потопи,засякох и се започна едно помпене...не след дълго в кепа се озова това
малкият шаро се беше излакомил да захапе жъладовия червей и изобщо не беше ленив.След като се запознахме го изпратих у тях да посреща новата година ,защото е още малък.Риболовът приключих с няколко много добри карабалъка и доста гелосани,но като цяло излета влиза в графата "много успешен",а и аз бях повече от доволен.На 02.01 след като се съвзехме от новогодишните махмурлуци,решех че ще откривам годината и хайде на реката.Резултата е две малки кефалчета,реката много паднала и риболова много труден.
Наслука на всички и дано тази година е по-успешна за всички.

Наслука на всички и дано тази година е по-успешна за всички.
-
- научил се да хвърля
Този с белите обувки на 31ви беше заедно с колегата до който седи на ВХВП и си хващаха по някоя риба на плувка дори се караха на един циганин 4е тьрмь4ил а сега кво ставаG.Petkov написа:Този с белите обувки на третата снимка е познаваем отвсякъдеbeis написа:... дали ще познаете някои от вьпростните паразити...!

- mitiogt
- ще става разбирач
Не го познавам , въпросният господин с белите обувки , но въдицата му не е разпъната !kalata1912 написа:Този с белите обувки на 31ви беше заедно с колегата до който седи на ВХВП и си хващаха по някоя риба на плувка дори се караха на един циганин 4е тьрмь4ил а сега кво ставаG.Petkov написа:Този с белите обувки на третата снимка е познаваем отвсякъдеbeis написа:... дали ще познаете някои от вьпростните паразити...!
![]()
Любими Риболовни сайтове:
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu
Няма какво да се вайкате.КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА РАЗБЕРЕМ,ЧЕ НЕЩАТА ЗАВИСЯТ ОТ НАС.Като видите нещо нередно веднага вдигате телефона и набирате тел.112 и съобщавате за проблема.Централата 112 е по европейски или не знам какъв стандарт и всички обаждания се записват.Хората си вършат съвестно работа и препращат сигнала на който трябва.Просто няма как да не се отзоват на сигнала от ИАРА,защото вече е документиран.Действа безотказно.Даже и полиция идва чак.Докато си затваряме очите няма да има риба.Ние си плащаме билетите и имаме право да си пазим рибата.