МАРИЦА-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
stelco
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: МАРИЦА-всичко за и по реката

Мнение от stelco »

Ей,сега се поразходих един час по р.Марица между моста на ВХВП и железния мост в гр Пловдив.Има доста риболовци.Поспрях се до един според мен профи риболовец,погледах как човека си постри линията как си утежни перото още при второто третото замятане закачи някяква риба но след няколко навивки на макарата се откачи.Не видях други риболовци да са хванали нещо,(освен SUPER MARIO може би).Мъглата е доста гъста но по малко почва да се раздига.
Последно промяна от stelco на Чет Дек 23, 2010 5:55 pm, променено общо 1 път.
s.s..
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от s.s.. »

на мръсния канал днес рибата си дава доволно но като цяло по слабо от завчера пак на хляб бял червей и жълъдов червей.
САМО БОТЕВ
burg
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от burg »

Сега се връщаме с колегата Spinhead от помпите на Пещерско с поредният спининг-валат! :( :(
Но, упорството му е майката-все пак намокрихме по някоя друга примамка :D
Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SUPER MARIO »

stelco написа:SUPER MARIO ,кълве ли още на р. Марица ,пусни някоя снимка да видим някоя риба.
Ами кълве,що да не кълве.Ето излета от завчера.
Изображение
Ето и от днес.
Изображение
Малко слабичко,ама и на мен ми се случва да хващам малко. :lol: :lol: :lol:
Бързай бавно.
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

Евала ти праим Супер Марио, познаваш си реката и тва е !! :D
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Тези риби,които показва Супер Марио,със сигурност не са хващани на търмък,вижте колко са чисти и как почти не липсват люспи.Нормално е имайки предвид българската психика да не иска да казва мястото,напълно го разбирам..........,мене лично не ме интересува изобщо къде ги е хващал тези риби,та нали,ако ми каже-на ето тук на такава стръв,на такава дълбочина,къде ще ми остане кефа,да си ги намеря сам,да си ги захраня сам и да си ги вадя ,или не,та нали това е удоволствието,иначе и на покойната ми баба да и дам една въдица да сложа стръв и да я заметна където са рибите и да и кажа,кога да дърпа и тя ще хване. :idea:
валатът не най-лошото нещо на света
Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SUPER MARIO »

аксел написа:Тези риби,които показва Супер Марио,със сигурност не са хващани на търмък,вижте колко са чисти и как почти не липсват люспи.Нормално е имайки предвид българската психика да не иска да казва мястото,напълно го разбирам..........,мене лично не ме интересува изобщо къде ги е хващал тези риби,та нали,ако ми каже-на ето тук на такава стръв,на такава дълбочина,къде ще ми остане кефа,да си ги намеря сам,да си ги захраня сам и да си ги вадя ,или не,та нали това е удоволствието,иначе и на покойната ми баба да и дам една въдица да сложа стръв и да я заметна където са рибите и да и кажа,кога да дърпа и тя ще хване. :idea:
Mного си прав колега.Няма по-голям кеф от това да намериш пасажа и после да го накараш да кълве.Относно информацията ,давам инфо разбира се, и то на доста колеги от Пловдив, но ги познавам лично и съм сигурен че не използват бракониерски методи.
Бързай бавно.
Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от beis »

Днес с едни приятели направихме сефтето на марица за тази година.
Обичайният валат,нормално. :lol:Става дума за спинингов риболов.
Но останахме потресени от това което видяхме.
Мястото е 9км.от страната на Оризаре.Само косачи заварихме на вьпростното място.Останахме 10мин.и трьгнахме кьм друго място.Направих някоя друга снимка.Пловдивчани дали ще познаете някои от вьпростните паразити.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Жалко че си даваме парите на вятара.Следващите няколко снимки,ви показвам как ще изглеждат след време нашите скьпи паметници.Дали ще ни трябват след време вьдици. :twisted:
Изображение

Изображение

Изображение
Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

И ние днес завъртяхме поредния Маришки валат,при нас косачите също са много,даже казват,че са хванали,един 17кг ,един 10кг ,един 8, и много други малки,общо около 20 сома.
Изображение Изображение
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

beis написа:... дали ще познаете някои от вьпростните паразити...
Този с белите обувки на третата снимка е познаваем отвсякъде :lol:!
Аватар
tiktak
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tiktak »

Аз пък днес се разходих по Марица из града. От пешеходния до моста на ВХВП, ама си останах и аз само с разходката. Над моста гъз до гъз, ама тройкаджии не видях. Хвърляха си хората на сланинка. Излизаше по някоя риба, предимно кефал.
kef4e
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kef4e »

Ч.Н.Г. на всички.Закрих старата и открих новата година все на Маричка.Имах големи планове за риболов на 30.12.,но работата ме спъна и бях на реката едва към 15.00ч.Все пак хванах доволно морунажи и един бонус кефал.След перфектния двучасов риболов на 31.12. в 8.00 вече разпъвах/въпреки че имах проблеми с колата в тоя студ и се наложи да ме зимат/.Риболовът беше интезивен,но с много гелета от моя страна.В най-големия студ и замрязлек към 8.30 плувката се потопи,засякох и се започна едно помпене...не след дълго в кепа се озова това

Изображениемалкият шаро се беше излакомил да захапе жъладовия червей и изобщо не беше ленив.След като се запознахме го изпратих у тях да посреща новата година ,защото е още малък.Риболовът приключих с няколко много добри карабалъка и доста гелосани,но като цяло излета влиза в графата "много успешен",а и аз бях повече от доволен.На 02.01 след като се съвзехме от новогодишните махмурлуци,решех че ще откривам годината и хайде на реката.Резултата е две малки кефалчета,реката много паднала и риболова много труден.
Наслука на всички и дано тази година е по-успешна за всички.
kalata1912
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kalata1912 »

G.Petkov написа:
Този с белите обувки на 31ви беше заедно с колегата до който седи на ВХВП и си хващаха по някоя риба на плувка дори се караха на един циганин 4е тьрмь4ил а сега кво става :shock: :idea:
Аватар
mitiogt
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mitiogt »

kalata1912 написа:
G.Petkov написа:
Този с белите обувки на 31ви беше заедно с колегата до който седи на ВХВП и си хващаха по някоя риба на плувка дори се караха на един циганин 4е тьрмь4ил а сега кво става :shock: :idea:
Не го познавам , въпросният господин с белите обувки , но въдицата му не е разпъната !
Любими Риболовни сайтове:
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu
kef4e
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kef4e »

Няма какво да се вайкате.КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА РАЗБЕРЕМ,ЧЕ НЕЩАТА ЗАВИСЯТ ОТ НАС.Като видите нещо нередно веднага вдигате телефона и набирате тел.112 и съобщавате за проблема.Централата 112 е по европейски или не знам какъв стандарт и всички обаждания се записват.Хората си вършат съвестно работа и препращат сигнала на който трябва.Просто няма как да не се отзоват на сигнала от ИАРА,защото вече е документиран.Действа безотказно.Даже и полиция идва чак.Докато си затваряме очите няма да има риба.Ние си плащаме билетите и имаме право да си пазим рибата.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”