БОМБАРДИ И ВЛАКНА

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: БОМБАРДИ И ВЛАКНА

Мнение от Borkata »

Това измерване не е коректно тъй като вътре влиза както парабулата получена при замятането така и няколко излишни намотки от инерцията.Така мисля аз без да искам да наложа мнение.Поздрави :drinkers:
Качествени чепарета Borkata
Изображение
Аватар
ТАРАЛЕЖ
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ТАРАЛЕЖ »

Пак не съм съгласен!!
Кога хвърлям от нивото на водата?? Никога! Винаги съм на високо!
Колкото и да хвърля,(75-80-90м),после от самата инерция,печеля още метри(в зависимост на каква височина съм)!! Елементарно! :drinkers:
AC/DC
Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Borkata »

Ми премери бе,бате,стига сме спорили.Пък после ше черпя:)
Качествени чепарета Borkata
Изображение
Аватар
PlamenIvanov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от PlamenIvanov »

Здравеите колеги, днес след обиколка по магазините видях тази бомбарда HORIZONTAL-ZOCKER LAUFT. http://www.exori.de/main.php?menu=1&sub ... 9&omod=349" onclick="window.open(this.href);return false; моля ако някои има наблудения нека сподели мнението си.
Когато човек иска нещо намира начин, а когато не иска намира причина.
Митко Кирилов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Митко Кирилов »

Здравей колега,
Позвлявам си да изкажа своето лично мнение.
Това са маркови, качествени бомбарди, предназначени преди всичко за улов на пъстърва в сладка вода.Поради това от предлаганата гама от мой личен опит за улов на зарган за предпочитане са следните два модела:
1.HORIZONTAL-ZOCKER LAUFT. 0,5-2 METER-може да се приеме като полупотъваща, водена приблизително в указания диапазон в зависимост от скоростта на убиране на влакното.Условно може да се приеме като най-подходяща и универсална.
2.HORIZONTAL-ZOCKER LAUFT. 2-4 METER- това тип бързопотъваща бомбарда, подходяща при наличие на вълни или когато рибата е "долу".
Причините, поради което се отказах от тях са следните:
1.Въпреки качеството и техните добри характеристики за мен цената е висока.Все пак това е консуматив, а и местното производство/или китайско/ все пак вършат сходна работа.Това се отнася най-вече за плуващите бомбарди.Колкото и опит да има човек не може през сезона да не загуби 5-6 бомбари/макар, че миналия сезон загубих "само" 4 бр/.
2.Предлаганото максималното тегло от 25 гр. не ме устройва: работя с 35 гр. 40 гр и повече, с оглед постигане добра дистанция, като при това снаряжението ми го позволява.
3.Част от бомбардите ми са "тунинговани с допълнително утежняване"1, а имам и собствени изработки.
Това е, което мога да споделя по въпроса.
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
Митко Кирилов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Митко Кирилов »

Здравей колега,
Това са маркови, качествени бомбарди, предназначени преди всичко за улов на пъстърва в сладка вода.Поради това от предлаганата гама от мой личен опит за улов на зарган за предпочитане са следните два модела:
1.HORIZONTAL-ZOCKER LAUFT. 0,5-2 METER-може да се приеме като полупотъваща, водена приблизително в указания диапазон в зависимост от скоростта на убиране на влакното.Условно може да се приеме като най-подходяща и универсална.
2.HORIZONTAL-ZOCKER LAUFT. 2-4 METER- това тип бързопотъваща бомбарда, подходяща при наличие на вълни или когато рибата е "долу".
1.Въпреки качеството и техните добри характеристики за мен цената е висока.Все пак това е консуматив, а и местното производство/или китайско/ все пак вършат сходна работа.Това се отнася най-вече за плуващите бомбарди.Колкото и опит да има човек не може през сезона да не загуби 5-6 бомбари/макар, че миналия сезон загубих "само" 4 бр/.
2.Предлаганото максималното тегло от 25 гр. не ме устройва: работя с 35 гр. 40 гр и повече, с оглед постигане добра дистанция, като при това снаряжението ми го позволява.
3.Част от бомбардите ми са "тунинговани с допълнително утежняване"1, а имам и собствени изработки.
Здравей колега,
3.Част от бомбардите ми са "тунинговани с допълнително утежняване", а имам и собствени изработки.
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
neyton
новобранец
новобранец

Мнение от neyton »

ей хора да ви кажа едно място за евтини бомбарди във Варна по левче има има и по скъпи аз си взех черна 25 и 30 грама за левче има различни грамажи и са си съвсем нормални поне на вид де :) самия магазин се намира към пътя за виница във вдясно има 1 отбивка и пише на самия магазин риболовни стоки на складови цени :) има- не казвам голям ,но добър избор на стоки като макари,пръчки и всякакви аксесоари на добри цени :)
Ivan_nikolov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ivan_nikolov »

neyton написа:ей хора да ви кажа едно място за евтини бомбарди във Варна по левче има има и по скъпи аз си взех черна 25 и 30 грама за левче има различни грамажи и са си съвсем нормални поне на вид де :) самия магазин се намира към пътя за виница във вдясно има 1 отбивка и пише на самия магазин риболовни стоки на складови цени :) има- не казвам голям ,но добър избор на стоки като макари,пръчки и всякакви аксесоари на добри цени :)
Ами колега от там само чепаретата и бомбардите са на добра цена , поне според мен . Иначе да черните бомбарди са на 1 лв няма значение от грамажа , прозрачните почват от 1 лв за 15 гр до 1.9 за 30 гр.
simonb
новобранец
новобранец

Мнение от simonb »

neyton написа:ей хора да ви кажа едно място за евтини бомбарди във Варна по левче има има и по скъпи аз си взех черна 25 и 30 грама за левче има различни грамажи и са си съвсем нормални поне на вид де :) самия магазин се намира към пътя за виница във вдясно има 1 отбивка и пише на самия магазин риболовни стоки на складови цени :) има- не казвам голям ,но добър избор на стоки като макари,пръчки и всякакви аксесоари на добри цени :)
Къде по-тончо е магазина, след като минеш 'камерите' вдясно някъде, така ли ?
Ivan_nikolov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ivan_nikolov »

Да колега след като подминеш камерите на около 1км нагоре в дясната страна. Има си рекламна табела няма как да не я видиш .
simonb
новобранец
новобранец

Мнение от simonb »

Ivan_nikolov написа:Да колега след като подминеш камерите на около 1км нагоре в дясната страна. Има си рекламна табела няма как да не я видиш .
Мерси, бомбардите значи ги оправихме, сега за влакното..; понеже плетеняка ми идва много скъпо, се спрях на Формакс, на едната шпула за морето навивам това (първа снимка), а на другата за спининг това (втора снимка). 8) Цената е много добра.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

Мерси, бомбардите значи ги оправихме, сега за влакното..; понеже плетеняка ми идва много скъпо, се спрях на Формакс, на едната шпула за морето навивам това (първа снимка), а на другата за спининг това (втора снимка). 8) Цената е много добра.
Това 0,20мм от първата снимка е поне 0,22мм :wink:
Аз там съм пораснал...
simonb
новобранец
новобранец

Мнение от simonb »

bobo_33333 написа:
Това 0,20мм от първата снимка е поне 0,22мм :wink:
Тоест не е хубаво, така ли ? Защото аз мисля точно обратното за влакната на Формакс. :roll:
Някой знае ли къде се произвеждат ?
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

Може и да е хубаво,ама не е с реален диаметър и за това е толкова здраво...
Начи може спокойно да ползваш 0,18мм за бомбардата

Произвежда се в Китай,както всичко друго
Аз там съм пораснал...
Ivan_nikolov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ivan_nikolov »

Колега simonb миналата година ползвах http://www.suvenir.bg/Vlakno-s-yarak-fl ... /24922/30/" onclick="window.open(this.href);return false; като за 1 ролка цената беше около 7-8 лв . Китайче е ама върши работа + това е и с голям метраж ;) бях доволен , НО по доволен съм от нанофила на бъркли който си вземах ( благодаря на bobo_33333 че ме убеди да си го заприходя :) ).
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици, макари и такъми”