Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Re: Качествени чепарета
За основно - може би ( абе чак толкова масраф пък )pluv4o написа:Защо си мисля,че само бидема трябва да е от флуорокарбон,а "майката" да си е от здраво влакно(месина).Моите чепарета си са точно такива и си хващах риба на поразия по сафриденото време.Доколкото съм запознат(от личен опит)флуорокарбона не е много подходящ за основно влакно и за "майка".
ама за майка - вече тъй работя ( нали все новото гоним )
Мите,ако ще се прави нещо,да е като хората.Поне такова ми е мнението.
Относно въпроса на Рибарина за куките,
съвет с който не те задължавам де.
Да не ти пука от качеството им,има едни на МОРСКИ ОРЕЛ,които са леко изкривени около стеблото,
ама от тях трудно се откача риба.А че бързо ги хваща ръждата - колко ще го използваш едно чепаре ?

Като си купувам куките за чепаре,гледам колко са лъскави.
То всяка година,наново почваме да си правим чепаретата.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Добър избор колега,скъпичко но добро.Не че съм го пробвал но за тези пари предполагам ,че ще си заслужава.Инъче на твое място бих взел 0.235 за майка.Все пак нали е фк.На пролет да споделиш има ли късания.Javor написа:За основно слагам Sunline V Hard 0.219mm 7lb
За поводи Sunline Super FC Sniper 0.19mm 5lb
V Hard го давад 30% подобрена издръжливост на възел в сравнение с другите флуорокарбони, подходящо ми се вижда за основно
Зарганолог
pluv4o написа:Защо си мисля,че само бидема трябва да е от флуорокарбон,а "майката" да си е от здраво влакно.Доколкото съм запознат(от личен опит)флуорокарбона не е много подходящ за основно влакно и за "майка[/b][/color]".
Към 1-я цитат : за основно не съм си и помислял,но за майка твърдо да.Все пак това е най-грубата част от чипарето.КИРО написа:Мите,ако ще се прави нещо,да е като хората.Поне такова ми е мнението.
Към 2-я цитат : те за това говоря.
Последно промяна от Mi7chell на Вто Фев 16, 2010 9:11 pm, променено общо 1 път.
Зарганолог
- КИРО
- Обратна връзка:
Бе не мога си намеря чепарето на дядо ми,ма как фащаше само.
Ама ша напрая едно,ще го покажа де.
Ама ша напрая едно,ще го покажа де.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Аз имам чепаре от 1990-1991 година използвано на Бургаският мост от чичо ми.Само кордата му е изгнила и перата са му опадали,но няма нищо общо с нашите сега.Куките са 6-ти номер,влакното 0.20 на 0.25 (по моя предценка).КУКИТЕ НЯМАТ РЪЖДА.
- КИРО
- Обратна връзка:
Ааааа,не знам от кога е,он си замина къде 77-а година. 

- Моряка
- кандидат преподавател
Това май не е 100 процента чист флуорокарбон,а монофилно влакно с покритие.Аз на Дуел за 50 метра монофил с покритие давах 17-18 лв.Ribarina написа:Не съм пробвал да правя нищо с флуорокарбон,но сега като ви гледам всички Варналии сте се запали ли много си поръчах ето това http://www.voblershop.com/1752/Duel.H.D..PRO100S/
не че няма да свърши работа.
А сега де? 

-
- вече хвърля и на тежко
а защо един пуска чепаре примерно за 6-7-8 лв(ФК), а той за 2 и 50лвpshibaev написа:до Светослав- току що говорих с "пуфин"-а всеки след обяд ще е в магазина да види какъв е проблема а и аз накъсах 10 бройки от неговите за проверка - карбон е . добре е да отидеш / все пак така се прави рекламация/защото иначе думите ти ще бъдат приети като клевета ,защото всички знаят ,че той продава най-много и най-евтино в България . ето и тази година пак е свалил цените и нормално е да бъде атакуван от колеги -произвадители. нищо лично но така се решават проблемите.

Станиславе,нещо се е объркало я при теб я при него .по съвет на Добрия от форума наскоро купих от него 2500 чепарета .видях и влакното с което ги връзват -японско флуорокарбон на такива бобини ,че свят да ти се завие а с монофил изобщо не работи. та при опита със запалка връхчето трябва да стане черно а не да капе .
П.П:мойто изгоря от раз(влакно от бидемите и от майката ) и това не е клевета а точно така(за тези пари не очаквах друг резултат)а за това да отида да поговоря с него-може направо да купя няколко и пред него да го пробвам със запалката. може пък да се е объркал човека случва се защото чепаретата от ФК имат горе лепенка на която пише "flourocarbon" нещо такова беше може да е сложил обикновено в него пликче
Няма такова нещо Моряк,фк с покритие гори като фитил.Това съм го пробвал.Моряка написа:Това май не е 100 процента чист флуорокарбон,а монофилно влакно с покритие.Аз на Дуел за 50 метра монофил с покритие давах 17-18 лв.Ribarina написа:Не съм пробвал да правя нищо с флуорокарбон,но сега като ви гледам всички Варналии сте се запали ли много си поръчах ето това http://www.voblershop.com/1752/Duel.H.D..PRO100S/
Зарганолог
-
- вече хвърля и на тежко
фк с покритие и чисто фк влакно как се различават (от рибата де) 

- Моряка
- кандидат преподавател
Няма такова нещо Моряк,фк с покритие гори като фитил.Това съм го пробвал.[/quote]Mi7chell написа: Това май не е 100 процента чист флуорокарбон,а монофилно влакно с покритие.Аз на Дуел за 50 метра монофил с покритие давах 17-18 лв.
E как ФК с покритие!Покритие на ФК с какво

А сега де? 

E как ФК с покритие!Покритие на ФК с каквоМоряка написа:Няма такова нещо Моряк,фк с покритие гори като фитил.Това съм го пробвал.Mi7chell написа: Това май не е 100 процента чист флуорокарбон,а монофилно влакно с покритие.Аз на Дуел за 50 метра монофил с покритие давах 17-18 лв.

Грешката е вярна,исках да кажа монофил с фк покритие.
Зарганолог
-
- вече хвърля и на тежко
Забелязах, че от месец насам цените на доста риболовни продукти са свалениМоряка написа:
Това май не е 100 процента чист флуорокарбон,а монофилно влакно с покритие.Аз на Дуел за 50 метра монофил с покритие давах 17-18 лв.

Здр. колеги. Извинявам се, че отконявам малко темата, но скоро и аз пак започвам с бродериите на чепаретата та исках да ви питам нещо. Зеленоглава патица (ешелбаш) и див юрдек една и съща птица ли е ? Имам една обещана а всички и казват различно и вече се обърках с тези кокошки
Мерси