Качествени чепарета

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Re: Качествени чепарета

Мнение от КИРО »

pluv4o написа:Защо си мисля,че само бидема трябва да е от флуорокарбон,а "майката" да си е от здраво влакно(месина).Моите чепарета си са точно такива и си хващах риба на поразия по сафриденото време.Доколкото съм запознат(от личен опит)флуорокарбона не е много подходящ за основно влакно и за "майка".
За основно - може би ( абе чак толкова масраф пък )
ама за майка - вече тъй работя ( нали все новото гоним )
Мите,ако ще се прави нещо,да е като хората.Поне такова ми е мнението.

Относно въпроса на Рибарина за куките,
съвет с който не те задължавам де.
Да не ти пука от качеството им,има едни на МОРСКИ ОРЕЛ,които са леко изкривени около стеблото,
ама от тях трудно се откача риба.А че бързо ги хваща ръждата - колко ще го използваш едно чепаре ? :D

Като си купувам куките за чепаре,гледам колко са лъскави.
То всяка година,наново почваме да си правим чепаретата.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Javor написа:За основно слагам Sunline V Hard 0.219mm 7lb
За поводи Sunline Super FC Sniper 0.19mm 5lb

V Hard го давад 30% подобрена издръжливост на възел в сравнение с другите флуорокарбони, подходящо ми се вижда за основно
Добър избор колега,скъпичко но добро.Не че съм го пробвал но за тези пари предполагам ,че ще си заслужава.Инъче на твое място бих взел 0.235 за майка.Все пак нали е фк.На пролет да споделиш има ли късания.
Зарганолог
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

pluv4o написа:Защо си мисля,че само бидема трябва да е от флуорокарбон,а "майката" да си е от здраво влакно.Доколкото съм запознат(от личен опит)флуорокарбона не е много подходящ за основно влакно и за "майка[/b][/color]".
КИРО написа:Мите,ако ще се прави нещо,да е като хората.Поне такова ми е мнението.
Към 1-я цитат : за основно не съм си и помислял,но за майка твърдо да.Все пак това е най-грубата част от чипарето.
Към 2-я цитат : те за това говоря.
Последно промяна от Mi7chell на Вто Фев 16, 2010 9:11 pm, променено общо 1 път.
Зарганолог
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Бе не мога си намеря чепарето на дядо ми,ма как фащаше само.
Ама ша напрая едно,ще го покажа де.
Изображение

Ribarina
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Ribarina »

Аз имам чепаре от 1990-1991 година използвано на Бургаският мост от чичо ми.Само кордата му е изгнила и перата са му опадали,но няма нищо общо с нашите сега.Куките са 6-ти номер,влакното 0.20 на 0.25 (по моя предценка).КУКИТЕ НЯМАТ РЪЖДА.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Ааааа,не знам от кога е,он си замина къде 77-а година. :smt017
Изображение

Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Ribarina написа:Не съм пробвал да правя нищо с флуорокарбон,но сега като ви гледам всички Варналии сте се запали ли много си поръчах ето това http://www.voblershop.com/1752/Duel.H.D..PRO100S/
Това май не е 100 процента чист флуорокарбон,а монофилно влакно с покритие.Аз на Дуел за 50 метра монофил с покритие давах 17-18 лв.
не че няма да свърши работа.
А сега де? :roll:
*Станислав*
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от *Станислав* »

pshibaev написа:до Светослав- току що говорих с "пуфин"-а всеки след обяд ще е в магазина да види какъв е проблема а и аз накъсах 10 бройки от неговите за проверка - карбон е . добре е да отидеш / все пак така се прави рекламация/защото иначе думите ти ще бъдат приети като клевета ,защото всички знаят ,че той продава най-много и най-евтино в България . ето и тази година пак е свалил цените и нормално е да бъде атакуван от колеги -произвадители. нищо лично но така се решават проблемите.
а защо един пуска чепаре примерно за 6-7-8 лв(ФК), а той за 2 и 50лв :?: :roll: всеки би си помислил,че има нещо (или е старо или некачествен карбон)
Станиславе,нещо се е объркало я при теб я при него .по съвет на Добрия от форума наскоро купих от него 2500 чепарета .видях и влакното с което ги връзват -японско флуорокарбон на такива бобини ,че свят да ти се завие а с монофил изобщо не работи. та при опита със запалка връхчето трябва да стане черно а не да капе .
П.П:мойто изгоря от раз(влакно от бидемите и от майката ) и това не е клевета а точно така(за тези пари не очаквах друг резултат)а за това да отида да поговоря с него-може направо да купя няколко и пред него да го пробвам със запалката. може пък да се е объркал човека случва се защото чепаретата от ФК имат горе лепенка на която пише "flourocarbon" нещо такова беше може да е сложил обикновено в него пликче
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Моряка написа:
Ribarina написа:Не съм пробвал да правя нищо с флуорокарбон,но сега като ви гледам всички Варналии сте се запали ли много си поръчах ето това http://www.voblershop.com/1752/Duel.H.D..PRO100S/
Това май не е 100 процента чист флуорокарбон,а монофилно влакно с покритие.Аз на Дуел за 50 метра монофил с покритие давах 17-18 лв.
Няма такова нещо Моряк,фк с покритие гори като фитил.Това съм го пробвал.
Зарганолог
*Станислав*
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от *Станислав* »

фк с покритие и чисто фк влакно как се различават (от рибата де) :D
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Mi7chell написа: Това май не е 100 процента чист флуорокарбон,а монофилно влакно с покритие.Аз на Дуел за 50 метра монофил с покритие давах 17-18 лв.
Няма такова нещо Моряк,фк с покритие гори като фитил.Това съм го пробвал.[/quote]

E как ФК с покритие!Покритие на ФК с какво :D Нали говорим и така писах де, има монофилни влакна с флуорокарбоново покритие и влакна само от ФК.
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Моряка написа:
Mi7chell написа: Това май не е 100 процента чист флуорокарбон,а монофилно влакно с покритие.Аз на Дуел за 50 метра монофил с покритие давах 17-18 лв.
Няма такова нещо Моряк,фк с покритие гори като фитил.Това съм го пробвал.
E как ФК с покритие!Покритие на ФК с какво :D Нали говорим и така писах де, има монофилни влакна с флуорокарбоново покритие и влакна само от ФК.[/quote]
Грешката е вярна,исках да кажа монофил с фк покритие.
Зарганолог
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

То,като гледам и аз съм се омазал с цитатите,ай лека
tatkoogi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tatkoogi »

Моряка написа:
Забелязах, че от месец насам цените на доста риболовни продукти са свалени :) ! Това важи и за ФК. Така, че цената няма да е определящият фактор в момента. Смятам, че това с пробите в домашна обстановка е като на времето дето си горяхме дънките с цигара :shock:! Ако прогори, значи не са оригинални :lol:! Ключът се крие в подробното описание на продукта от производителя. Не вярвам сериозни производители да мамят. В "гаража" обаче грешки се допускат. Както при колегата Станислав Симеонов.
MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MARLIN »

Здр. колеги. Извинявам се, че отконявам малко темата, но скоро и аз пак започвам с бродериите на чепаретата та исках да ви питам нещо. Зеленоглава патица (ешелбаш) и див юрдек една и съща птица ли е ? Имам една обещана а всички и казват различно и вече се обърках с тези кокошки :lol: Мерси
Публикувай отговор

Обратно към “Изкуствени примамки”