САФРИД - 2010

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
Аватар
stih
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: САФРИД - 2010

Мнение от stih »

Брейй, за 4 дни никой ли не е хващал?! Днес пред Балчик за час и половина /около обяд/ към кило дребошлък. Голяма част от тях на засечка - за опашки, за гръб...не му се яде на хайванчето. Все пак обаче е нещо, щото последните няколко дни само писукане на сонар имаше.
lapiss
новобранец
новобранец

Мнение от lapiss »

Днес пред Галата имаше мако селце, отидохме но риба нямаше взехме по 2 граци, имаше и колеги с повече риба но като цяло я няма.
roko-koko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от roko-koko »

Вчера около Буджака до кръста над Созопол и пред Германката извадихме доста граца,потърсихме чернокоп наоколо ама нъцки Това беше след като се върнахме от Маслен нос кадето лодки колкото искаш а риба почти никаква .Та така колеги приятно време за риболов ама рибата я нямаше никакава е почти де направихме по кило граца колкото за :drinkers: :drinkers: :drinkers: .Поздрави и успешна седмица :D
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

Една каса около острова и Черноморец - вчера, колегите :wink:
Изкарали и десетина чернокопа, кандидат лефери :shock:
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

Мънцата написа:
krss написа:
liubak написа: Обличайте се хубаво, студено е вече и бая треперах снощи. :lol:
Ами така ще е, Любак, като не четеш прогнозите :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:
Аз пък искам да се застъпя за Любака в случая! :D

Първо човекът ни дава за пореден път прогноза и ни съветва как да се обличаме, като казва "Обличайте се хубаво, студено е вече" и за доброто на всички се е бил облякъл леко, за да не прави зимата да идва по-рано от обичайното(както, например, би се изразил някой индианец :wink: ). Или може да се е опитвал да се калява човекът! Вие откъде знаете!? Защо направихте извода, че Любакът не е познал времето и не се е справил с прогнозите или пък, че не ги бил чел!? Той и обущарят ходи със скъсани обувки, но това не означава, че не може да си поправи обущата, нали! :roll: А и на него работата му не е да чете прогнози, а да пише такива!!!!!! :wink: :lol: А сега майтапа настрана! На 5.септември тази година лових риба на вълнолома. В интервала от време от около 10:00 до към 16:00 часа вятърът се променяше на няколко пъти от силен югоизточен, вдигащ вълна до силен северозападен изглаждащ водата в открито море, но правещ вълни в пристанището, а имаше и моменти, в които имаше затишие и безветрие. Побърках се ту да слагам пуловери и якета, ту да стоя гол до кръста, защото имаше и слънце. Добре, че ходя за риба с голям сак пълен с дрехи за всякакво време! :idea: :wink: А сега, след като ви казах какво беше времето в диапазон от шест часа на 5.09.2010г. представете си, че можете да се върнете назад във времето (например на 04.09.2010г.) и можете разбира се да дадете идеално точна прогноза за следващия ден(05.09.2010г.) - Е, иска ми се чуя как точно ще звучи вашата прогноза? :wink: Може би нещо като ще бъде тихо, слънчево и топло, но ще бъде и студено и ветровито, като ще духа откъдето си поиска - от североюг или от изтокозапад ......... Ама това е само около вълнолома и то за период не от 24 часа, а за само около 6 часа, докато в центъра на Варна, например, времето може да е съвсем различно! :wink: Или пък друг пример - в София съм близо до Арена в посока Люлин и понеже съм на последния етаж в една от многото панелки в града, мога да видя как на около 3 или 4 километра (например над Люлин или Надежда или Обеля има слънце, докато над нас се сипе дъжд и обратно там(на 3-4 километра) хвърчат светкавици и се чуват гръмотевици, а над нас си грее слънце! 'Айде после дайте прогноза - ама не за страната, не за Североизточна или Северозападна България, ами дори само за територията на един град! :wink: Мисля си, че има принципна грешка в подхода за даване на прогнози въобще, защото като се дава прогноза за дълъг период от време (а аз мисля, че 24 часа не е малък период от време) и/или за голяма територия и площ(а аз вече казах, че дори площта на един по-голям град си е голяма територия) възможността да се даде точна и еднозначна прогноза е почти нерешима задача! :roll:
Любак, имам идеи и въпроси, свързани с изменението на температурата на Земята, но ще те питам в твоята тема, в която даваш прогнози! :!:
Ей, това мнение си стана големичък спам ама си мисля, че е важно, защото тръгнем ли на риболов синоптичната прогноза винаги би ни била в полза, въпреки, че не можем на 100% да й се предоверяваме! :D Наслука на всички! :D
OPKA
новобранец
новобранец

Мнение от OPKA »

На север риба НЯМА !
Почвайте трушиите и да обръщате внимание на жените си, че нито риба им носите нитоИзображениеИзображение
Изображение
Аватар
liubak
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от liubak »

Снощи на Морска гара - Варна от 18ч до 20ч,/ на яланкат с червей/, нищооо. Даже и кълване нямаше. Плувката ми, си умря от скука горката. :lol: :roll:
Отвънка , на Вълнолома заливаше яко и не ставаше за риболов. :(
roko-koko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от roko-koko »

OPKA написа:На север риба НЯМА !
Почвайте трушиите и да обръщате внимание на жените си, че нито риба им носите нитоИзображениеИзображение
А.....и таз добра , много рано се предаваш бе колега,недей се отчайвай така , а и нас скосяваш по този начин :D :D :D .Поздрави :D :drinkers: . p.s. Добре ,че съпругите не влизат в тоя форум , че лош пример даваш ей.(базикам се)
Аватар
toffifee77
новобранец
новобранец

Мнение от toffifee77 »

roko-koko написа:
OPKA написа:На север риба НЯМА !
А.....и таз добра , много рано се предаваш бе колега,недей се отчайвай така , а и нас скосяваш по този начин :D :D :D .Поздрави :D :drinkers: . p.s. Добре ,че съпругите не влизат в тоя форум , че лош пример даваш ей.(базикам се)
Влизаме, влизаме и ние. Не минава и ден без да съм прегледала прогнозата и отчета на останалите. Така, че почвайте трушиите, а пък ще чакаме междувременно рибата :D
roko-koko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от roko-koko »

:D :rock: Извинявам се ,отивам да слагам зелето . :D
Аватар
Шморхи
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Шморхи »

Днес ми казаха, че на 20 метра от пристана в Китен, в интервала от 16:30 до 18 часа - 6-7 кила много едър сафрид и чат-пат по някой чернокоп. Аз малко не вярвам, та ако някой знае нещо, нека сподели, че вече май отписах риболова за тази година.
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
vanko h
новобранец
новобранец

Мнение от vanko h »

Що никой не пише тук за днес на Агалината много хора си хванаха доволно граца. Хей ко си траете ве. И аз похвърлях малко доката не ми замина чепарето барабар с върха на пръчката ама за малкото време което хвърлях извадих около едно кило граца. Другите дето хванаха повече да пишат да не се услушват. :evil:
Мънцата

Мнение от Мънцата »

Мдааа, който не е разбрал - от три дни сафрида е на Бяла-Емине :!:
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Мънцата написа:Мдааа, който не е разбрал - от три дни сафрида е на Бяла-Емине :!:
И ко правим тогаз ? :smt017
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
pako
новобранец
новобранец

Мнение от pako »

КИРО написа:И ко правим тогаз ? :smt017

и аз това се питам Киро. Подмина ни таз година и черокопа и сафрида, като товарен влак малка гара. А пусто ниямам време да слизам чак оттатък Варна да търся михаля, че то докато съм слязъл ще трябва на Босфора май да го диря.
addicted to the wind !
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”