Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Заключено
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Мнение от трапера »

Весела Коледа!!!

В предния си пост, Вид е много прав, че си требе движение.
Бяхме решили да се пораздвижим на шейни-пистите, ама нъцки, нема сняг. При тия плюсови температури :evil:
След не много дълго умуване, взехме решение да отскочим близо до Австрийската граница в солната мина Salzbergwerk Berchtesgaden

Берхтесгаден

Берхтесгаден (на немски: Berchtesgaden) е селище в Южна Бавария, Германия. Намира се на 20 km западно от австрийския град Залцбург. В миналото е основен център за производство на сол в региона, чрез своите мини със солни находища. В близост до него е комплексът от резиденция и бункери през Втората световна война Оберзалцберг, един от главните центрове на местоположението на Адолф Хитлер (Бергхоф). На 6 km от селището се намира Кьонигзее (Кралско езеро), главна туристическа дестинация в Бавария. Тук се помещава Международната федерация по шейни (FIL), а в близост до селището се намира улей за шейни и бобслей. Население 7 649 жители към 30 юни 2007 г.
Има малко информация в нета и много снимки.

Но човек да се потопи лично в планинските недра, си е едно малко приключение!

Седнахме на влакчето, готови да пропътуваме 600метра до дълбините на планината. Имах чувсвото, че ще ми опре главата в тавана- толкова ниско е! "Работни" костюми има за всички, даже и за най-малките миньорчета,като това от последния вагон :D
Изображение

Тая синя бездна,която изглежда като дъно на езеро е дълбока само трийсетина метра. И няма вода в нея. Целия ефект е постигнат с лазери, в 3D формат
Изображение

И след като лазерите угаснаха, всички се спуснахме по миньорската пързалка надолу
Изображение

В различните галерии има много експонати, останали от отдавна отминали времена-снимки,техника,оборудване...

Много впечатляваща е тази помпа-14 тона месинг,работила в продължение на 110 години безотказно
Изображение

В края на подземната разходка трябваше да преплуваме подземното езеро.

Така изглежда от "брега",на светло
Изображение

А така от корабчето, по време на плаването,на тъмно
Изображение

Изображение

Изображение

След, като излязохме на бял свят, пихме по едно греяно вино (под червените чадъри на втората снимка) и проверих за рибоци (визуално) в рекичката
Изображение

Изображение

(Риби имаше!)

Взе да се смрачава и трябваше да тръгваме. А искахме да отидем на КьонигЗее и до вилата на Фюрера....

Без да искам, се прибрахме през Австрия :rolleyes: Добре, че беше късо разстоянието, че без винетка..... :evil:

.........................................................................................

Та, така общо взето минаха Коледните дни.
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

трапера написа:... Добре, че беше късо разстоянието, че без винетка..... :evil: ....
Ти стискай палци да не те е щракнала някоя камера че късо , късо , колко да е късо .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

На фниманието на Жорето и Свилен - дайте ьош снимки и инфо де - от Берлин и вилата на фюрера.
Австрия, Германия, Чехия - все хубави коледни дестинации!

Защо бе, мама му стара, сме урочасани да духаме супата в БГ?! :roll: Глей к'ви чудеса има по света - толкова ли е трудно и тук да е така? Човек ще каже, че нашите политици никога не са ходили в чужбина и не знаят какво е по белия свят... :smt017

К'во коледно настроение да има човек в БГ, камо ли в дивия северозапад? :shock:
Навън мрачно, мъгливо, сиво........тъпо и безлично, никакви забавления, никакъв коледен дух!

...оффффф....мъка, мъкааааааа.....отивам на рибарска сбирка, разбирайте на апка и пийка....ще се видим дружината, ще почешем езици, накрая ще теглим по една майна на държавата и всеки ще хване към вкъщи...към своите си радости и неволи...
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

Павел Иванов написа:
трапера написа:... Добре, че беше късо разстоянието, че без винетка..... :evil: ....
Ти стискай палци да не те е щракнала някоя камера че късо , късо , колко да е късо .

Късо, късо. Не повече от 15-20 км. Ма беше тъмно и валеше дъжд.... та са надявам да не е, пък и карах като новобранец- със скорост по-ниска от разрешената.
Иначе имам фото от една царевична нива със кръстовище по средата и. Ма много скъпи тез австрийските фотки-80кинта бе, мааму стара :evil: Иначе гледат да не останеш неинформиран-след месец и половина ми пратиха обяснително писмо 8)
GODzillata написа:На фниманието на Жорето и Свилен - дайте ьош снимки и инфо де.........
Кире,то не е много готино сега да снима човек природа. Поне да имаше сняг... То затуй и аз пуснах няколко снимки от нета-там са винаги убави :D Не, че нямах фотоПарат, ма го бях оставил в колата, пък и мислех, че няма да става за снимане в мината....

Напролет, след Март, ще се разхождаме на лов за снимки. Ако взема и изпита рибарски, ще има и риболовни такива :mrgreen:

Сега отиваме пак в Парсдорф на шопинг за абитурйентски костюм, а аз пак Ш съ гмурна в рибарския магазин (оня на трите нива)

Пък кво те бърка да прескочиш насам- глей ко прави Павел?!
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

трапера написа:

Ако взема и изпита рибарски, ще има и риболовни такива :mrgreen:
K'ъв тоя изпит бе баце. :roll: Не съм информиран за правилата там.
Тук повечето са без риболовни билети, та камо ли изпит.
Виж, за пушкала разни е обяснимо, но за риболов ...
Я ме светни, та да науча как е по широкия свят.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

трапера написа:... глей ко прави Павел?!
Тва ме присети що да не направим една международна с локация Виена ? То и без това пътека направих до там :lol: :lol: :lol: Какво предлагам ? Януари , или февруари , да се сберем у некой пушком по районите , с предпочитание към трети :oops: Аз палим от БГто , за да е солидарен Краси пристига от Стокхолм , е го е де е . Свилен си е близо та нема какво да го мисля , една винетка и е там :D Трябва да пазариме Косьо да избере място за срещата и кой друг от форума желае и той да се индикира :D Свилене , като спомена ония фотки по осемдесетачка да ти споделя аз какво правя . Отивам до там , събирам две - три бележки по осемдесетачка , прибирам се тук и веднагически продавам автомобила с който съм бил до там , другият собственик да му мисли ако реши да ходи по Австрия случайно :twisted: Правих го на два пъти тоя номер :oops: :lol: :lol: :lol:

Павел Иванов
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

GODzillata написа:..тъпо и безлично, никакви забавления, никакъв коледен дух.
Не отиде до Финско както го бе планирал,а даде кинтите за прахосмучка нъл тъй?
С'я няма да мрънкаш. :mrgreen:
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

[quote="Павел Иванов"

Тва ме присети що да не направим една международна с локация Виена ? :[/quote]
Уффффф как добре звучи само....Вече едни шницели си правят шега със мозъчето ми.Но пусти европейци къде не стигат.Не точно,че не стигат, ами остана още малко до като събера този праг от 20%кеш които трябва да дам за нова къщичка...Нищо не се знае може и да се случат нещата един ден.
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Красимир Атанасов написа:....Вече едни шницели си правят шега със мозъчето ми...
А ако знаеш баш в трети район какви благи ги правят .... а каква русичка сервитьорка ги разнася ... а и места за паркиране къде не дебнат да ти лепнат тикет за осемдесе пари ако не си си платил такса паркинг се найдват в околовръст ... абе ....

пп - само Киро няма да го каниме щото едно не пуши , второ ще е на диета тогава :mrgreen:

Павел Иванов
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

И тук няма сняг, но как хубаво всичко се е заскрежило... :D
Изображение

Дет' се вика - студ на кутийки......брррррррррр........зат'ва човек трябва да се подгрее вътрешно, започвайки с една шкембелия с люта чушка и лют пипер: :mrgreen:
Изображение

И люта рИкия с айрянче........и между другото една толкова невероятна цикада, драги зрители, ръчна изработка от наш Марио - лови, та дрънка! :D
Изображение

И вече по същество:
Изображение
Изображение

Десертчето а-ха да го снимам и докога да фана фотото - и оп! - вече го бях изял. :oops: :mrgreen:

Та такива ми ти работи... :drinkers: .....за фо да одим до Австрия чак, куту и тук мое с енапие човек...хлъц! :lol:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
lusienn

Мнение от lusienn »

Здрасти от мене.Честита коледа.Кире тия дни много сбирки направих-ходих,и ми идваха гости.Сега за компания,сипвах 20 грамаИзображение и малко мезеИзображение Наздраве на Именниците.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
minchoto
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от minchoto »

Бушмилс, доматен сок и луканка - неочаквано добра комбинация :D :rolleyes:
lusienn

Мнение от lusienn »

minchoto написа:Бушмилс, доматен сок и луканка - неочаквано добра комбинация :D :rolleyes:

А колега-в шишето е домашна ракийка,остана малко от вчера-като ми идват гости си носят пиене.Това сега за начло,докато се пече пилето с ориза у фурната.

Риболовци.
lusienn

Мнение от lusienn »

Изображение Е пак наздраве-на Данчо Михов,гледам ч„е е на линия.

Риболовци.
Аватар
minchoto
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от minchoto »

lusienn написа: А колега-в шишето е домашна ракийка,остана малко от вчера...
Така и предположих :D Не че имам нещо против и другия вариант де, важното е да му е сладко на човек :smt023
Наздраве :drinkers:
Заключено

Обратно към “Разни”