Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Модератор: dantho.mihov
- трапера
- сериозен играч
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Весела Коледа!!!
В предния си пост, Вид е много прав, че си требе движение.
Бяхме решили да се пораздвижим на шейни-пистите, ама нъцки, нема сняг. При тия плюсови температури
След не много дълго умуване, взехме решение да отскочим близо до Австрийската граница в солната мина Salzbergwerk Berchtesgaden
Но човек да се потопи лично в планинските недра, си е едно малко приключение!
Седнахме на влакчето, готови да пропътуваме 600метра до дълбините на планината. Имах чувсвото, че ще ми опре главата в тавана- толкова ниско е! "Работни" костюми има за всички, даже и за най-малките миньорчета,като това от последния вагон

Тая синя бездна,която изглежда като дъно на езеро е дълбока само трийсетина метра. И няма вода в нея. Целия ефект е постигнат с лазери, в 3D формат

И след като лазерите угаснаха, всички се спуснахме по миньорската пързалка надолу

В различните галерии има много експонати, останали от отдавна отминали времена-снимки,техника,оборудване...
Много впечатляваща е тази помпа-14 тона месинг,работила в продължение на 110 години безотказно

В края на подземната разходка трябваше да преплуваме подземното езеро.
Така изглежда от "брега",на светло

А така от корабчето, по време на плаването,на тъмно

След, като излязохме на бял свят, пихме по едно греяно вино (под червените чадъри на втората снимка) и проверих за рибоци (визуално) в рекичката

(Риби имаше!)
Взе да се смрачава и трябваше да тръгваме. А искахме да отидем на КьонигЗее и до вилата на Фюрера....
Без да искам, се прибрахме през Австрия
Добре, че беше късо разстоянието, че без винетка.....
.........................................................................................
Та, така общо взето минаха Коледните дни.
В предния си пост, Вид е много прав, че си требе движение.
Бяхме решили да се пораздвижим на шейни-пистите, ама нъцки, нема сняг. При тия плюсови температури

След не много дълго умуване, взехме решение да отскочим близо до Австрийската граница в солната мина Salzbergwerk Berchtesgaden
Има малко информация в нета и много снимки.Берхтесгаден
Берхтесгаден (на немски: Berchtesgaden) е селище в Южна Бавария, Германия. Намира се на 20 km западно от австрийския град Залцбург. В миналото е основен център за производство на сол в региона, чрез своите мини със солни находища. В близост до него е комплексът от резиденция и бункери през Втората световна война Оберзалцберг, един от главните центрове на местоположението на Адолф Хитлер (Бергхоф). На 6 km от селището се намира Кьонигзее (Кралско езеро), главна туристическа дестинация в Бавария. Тук се помещава Международната федерация по шейни (FIL), а в близост до селището се намира улей за шейни и бобслей. Население 7 649 жители към 30 юни 2007 г.
Но човек да се потопи лично в планинските недра, си е едно малко приключение!
Седнахме на влакчето, готови да пропътуваме 600метра до дълбините на планината. Имах чувсвото, че ще ми опре главата в тавана- толкова ниско е! "Работни" костюми има за всички, даже и за най-малките миньорчета,като това от последния вагон

Тая синя бездна,която изглежда като дъно на езеро е дълбока само трийсетина метра. И няма вода в нея. Целия ефект е постигнат с лазери, в 3D формат

И след като лазерите угаснаха, всички се спуснахме по миньорската пързалка надолу

В различните галерии има много експонати, останали от отдавна отминали времена-снимки,техника,оборудване...
Много впечатляваща е тази помпа-14 тона месинг,работила в продължение на 110 години безотказно

В края на подземната разходка трябваше да преплуваме подземното езеро.
Така изглежда от "брега",на светло

А така от корабчето, по време на плаването,на тъмно

След, като излязохме на бял свят, пихме по едно греяно вино (под червените чадъри на втората снимка) и проверих за рибоци (визуално) в рекичката

(Риби имаше!)
Взе да се смрачава и трябваше да тръгваме. А искахме да отидем на КьонигЗее и до вилата на Фюрера....
Без да искам, се прибрахме през Австрия

.........................................................................................
Та, така общо взето минаха Коледните дни.
лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Ти стискай палци да не те е щракнала някоя камера че късо , късо , колко да е късо .трапера написа:... Добре, че беше късо разстоянието, че без винетка.........
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- GODzillata
На фниманието на Жорето и Свилен - дайте ьош снимки и инфо де - от Берлин и вилата на фюрера.
Австрия, Германия, Чехия - все хубави коледни дестинации!
Защо бе, мама му стара, сме урочасани да духаме супата в БГ?!
Глей к'ви чудеса има по света - толкова ли е трудно и тук да е така? Човек ще каже, че нашите политици никога не са ходили в чужбина и не знаят какво е по белия свят...
К'во коледно настроение да има човек в БГ, камо ли в дивия северозапад?
Навън мрачно, мъгливо, сиво........тъпо и безлично, никакви забавления, никакъв коледен дух!
...оффффф....мъка, мъкааааааа.....отивам на рибарска сбирка, разбирайте на апка и пийка....ще се видим дружината, ще почешем езици, накрая ще теглим по една майна на държавата и всеки ще хване към вкъщи...към своите си радости и неволи...
Австрия, Германия, Чехия - все хубави коледни дестинации!
Защо бе, мама му стара, сме урочасани да духаме супата в БГ?!

К'во коледно настроение да има човек в БГ, камо ли в дивия северозапад?

Навън мрачно, мъгливо, сиво........тъпо и безлично, никакви забавления, никакъв коледен дух!
...оффффф....мъка, мъкааааааа.....отивам на рибарска сбирка, разбирайте на апка и пийка....ще се видим дружината, ще почешем езици, накрая ще теглим по една майна на държавата и всеки ще хване към вкъщи...към своите си радости и неволи...
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- трапера
- сериозен играч
Павел Иванов написа:Ти стискай палци да не те е щракнала някоя камера че късо , късо , колко да е късо .трапера написа:... Добре, че беше късо разстоянието, че без винетка.........
Късо, късо. Не повече от 15-20 км. Ма беше тъмно и валеше дъжд.... та са надявам да не е, пък и карах като новобранец- със скорост по-ниска от разрешената.
Иначе имам фото от една царевична нива със кръстовище по средата и. Ма много скъпи тез австрийските фотки-80кинта бе, мааму стара

Кире,то не е много готино сега да снима човек природа. Поне да имаше сняг... То затуй и аз пуснах няколко снимки от нета-там са винаги убавиGODzillata написа:На фниманието на Жорето и Свилен - дайте ьош снимки и инфо де.........

Напролет, след Март, ще се разхождаме на лов за снимки. Ако взема и изпита рибарски, ще има и риболовни такива

Сега отиваме пак в Парсдорф на шопинг за абитурйентски костюм, а аз пак Ш съ гмурна в рибарския магазин (оня на трите нива)
Пък кво те бърка да прескочиш насам- глей ко прави Павел?!
лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
-
- Модератор
K'ъв тоя изпит бе баце.трапера написа:
Ако взема и изпита рибарски, ще има и риболовни такива![]()

Тук повечето са без риболовни билети, та камо ли изпит.
Виж, за пушкала разни е обяснимо, но за риболов ...
Я ме светни, та да науча как е по широкия свят.
- Павел Иванов
Тва ме присети що да не направим една международна с локация Виена ? То и без това пътека направих до тамтрапера написа:... глей ко прави Павел?!

Павел Иванов
Павел Иванов
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Не отиде до Финско както го бе планирал,а даде кинтите за прахосмучка нъл тъй?GODzillata написа:..тъпо и безлично, никакви забавления, никакъв коледен дух.
С'я няма да мрънкаш.

- Красимир Атанасов
- учете се от него
[quote="Павел Иванов"
Тва ме присети що да не направим една международна с локация Виена ? :[/quote]
Уффффф как добре звучи само....Вече едни шницели си правят шега със мозъчето ми.Но пусти европейци къде не стигат.Не точно,че не стигат, ами остана още малко до като събера този праг от 20%кеш които трябва да дам за нова къщичка...Нищо не се знае може и да се случат нещата един ден.
Тва ме присети що да не направим една международна с локация Виена ? :[/quote]
Уффффф как добре звучи само....Вече едни шницели си правят шега със мозъчето ми.Но пусти европейци къде не стигат.Не точно,че не стигат, ами остана още малко до като събера този праг от 20%кеш които трябва да дам за нова къщичка...Нищо не се знае може и да се случат нещата един ден.
- Павел Иванов
А ако знаеш баш в трети район какви благи ги правят .... а каква русичка сервитьорка ги разнася ... а и места за паркиране къде не дебнат да ти лепнат тикет за осемдесе пари ако не си си платил такса паркинг се найдват в околовръст ... абе ....Красимир Атанасов написа:....Вече едни шницели си правят шега със мозъчето ми...
пп - само Киро няма да го каниме щото едно не пуши , второ ще е на диета тогава

Павел Иванов
Павел Иванов
- GODzillata
И тук няма сняг, но как хубаво всичко се е заскрежило...

Дет' се вика - студ на кутийки......брррррррррр........зат'ва човек трябва да се подгрее вътрешно, започвайки с една шкембелия с люта чушка и лют пипер:

И люта рИкия с айрянче........и между другото една толкова невероятна цикада, драги зрители, ръчна изработка от наш Марио - лови, та дрънка!

И вече по същество:

Десертчето а-ха да го снимам и докога да фана фотото - и оп! - вече го бях изял.
Та такива ми ти работи...
.....за фо да одим до Австрия чак, куту и тук мое с енапие човек...хлъц! 

Дет' се вика - студ на кутийки......брррррррррр........зат'ва човек трябва да се подгрее вътрешно, започвайки с една шкембелия с люта чушка и лют пипер:

И люта рИкия с айрянче........и между другото една толкова невероятна цикада, драги зрители, ръчна изработка от наш Марио - лови, та дрънка!

И вече по същество:

Десертчето а-ха да го снимам и докога да фана фотото - и оп! - вече го бях изял.

Та такива ми ти работи...

На риба - като на война! Fish'n'chicks!

Здрасти от мене.Честита коледа.Кире тия дни много сбирки направих-ходих,и ми идваха гости.Сега за компания,сипвах 20 грама
и малко мезе
Наздраве на Именниците.

Риболовци.
- minchoto
- ще става разбирач
Бушмилс, доматен сок и луканка - неочаквано добра комбинация

minchoto написа:Бушмилс, доматен сок и луканка - неочаквано добра комбинация![]()
А колега-в шишето е домашна ракийка,остана малко от вчера-като ми идват гости си носят пиене.Това сега за начло,докато се пече пилето с ориза у фурната.

Риболовци.

Риболовци.
- minchoto
- ще става разбирач
Така и предположихlusienn написа: А колега-в шишето е домашна ракийка,остана малко от вчера...

Наздраве