Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Кой какъв фидер ползва
Модератор: Paublo_Eskobar
- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
Re: Кой какъв фидер ползва
Нека не забравяме ,че не въдицата лови риба а Риболовеца.Пръта просто помага при ваденето
.Абе ще се дават пари то се е видяло.Ама до кога ???Всеки път си казвам това е последната въдица или макара.За консумативи няма да споменавам те са като кафето и циграите . 

Не тръгвай с голяма кошница за гъби
-
- разбира нещата
Да не прозвучи като съвет но вземи пръта с по малката акция.......тази 200г. ми се вижда направо невероятна за фидер...

- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
Поражда се и друг проблем .Тук има в наличност само 3,90 150г .а намен някак ми се ще да е 4,20 .Колеги с повече опита казват 4,20 за Езеро и 3,90 .3.60 за река.та незнам Катаната е на 3,90 с удължител на 4,25 това ми допада в него НО ...... накря е ясно Или ще се смея или ще плачаBZI написа:Да не прозвучи като съвет но вземи пръта с по малката акция.......тази 200г. ми се вижда направо невероятна за фидер...

Не тръгвай с голяма кошница за гъби
Колеги с повече опита казват 4,20 за Езеро и 3,90 .3.60 за река.

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
-
- вече хвърля и на тежко
По-назад в темата съм писал,че ловя с Търнамента на Дайва и го сравнявам със Спийдмастера-лично на мен Дайва ми идват малко по-твърди пръчи отколкото бих желал.От линка,който си дал видях,че присъства фидера за който говоря-имай едно наум,че при акция до 150 грама пръчката е много по-мощна от доста други с тест до 200 грама.
-
- ще става разбирач
Не можах нещо да разбера-защо на река е по-добре да е къс фидера,а на язовир да е дълъг?
- каридата
- учете се от него
щото при наличие на дървета над и зад тебе с по дълга сопа ще ти е много тръдно замятането.Ана дън му.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
4.20 в повечето случаи са с по-големи акции или за шарански риболов.Имах 4.20 и го смених,че ми се видя неудобен и на река и на язовир.Въпрос на стил,от тогава ловя с 3.90 а от вчера имам и пикер-25гр акция 3м. с три връхчета,направо като го разклатя ми се струва,че ще се счупи.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
От достата изчетено по форумите,в търсенето на моя фидер стигнах до заключението,че 3.90м е оптималната дължина за фидер.Няколко човека, както butnik ,споделиха,че над тази дължина фидерите не ги кефят и са ги сменили за 3.90м.Подчертавам,че това си е лично мое заключение и не карам никой да се съобразява с него 

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
-
- учете се от него

Последно промяна от Бачо Илия на Пон Юни 08, 2009 10:09 pm, променено общо 1 път.
- каридата
- учете се от него
Дека.То и моя е на 3.90м,авашимка,същия е като твоя,по скоро е медиум от колкото хеви,Много ме кефи че като гепя някоя риба се огъва целия,параболичен строй май се казва.Инъче има и такива като се хване риба се огъва само връхчето и не може да се разбере имали риба или няма.Имал съм и такъв.Бе не ме кефеше и го продадох.Инъче беше Тубертини компакт фидер 3.90 акция 50-200,вери хард да го ева.Като качество не беше лош.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
Хендмейдър
paranorm:

От това ме беше страх при избора ми на фидеркаридата написа: като се хване риба се огъва само връхчето и не може да се разбере имали риба или няма.

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
-
- учете се от него

Последно промяна от Бачо Илия на Пон Юни 08, 2009 10:10 pm, променено общо 2 пъти.
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Само не разбрах на моя къкво му е лошото ?!?butnik написа:Аз мога по същия начин да реагирам за твоята

Без риболов няма любов !