Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Колеги,къде е каята?
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Колеги,къде е каята?
България е единствената държава в света където има забрана за риболов на морска риба с въдица.Да ни е честито.
Колеги събота и неделя се гмурках около Черни нос - навсякъде беше пълно с кая/страшно много/, само лихмус не видях. До колкото разбрах от рибарите на лодките рибата още не яде както трябва. Иначе на 9-10 м под водата беше ок 10 градуса. До седмица ми се струва, че който излезе с лодка ще пълни кофите. Смятам тогава да пиша отново. 

Последно промяна от Vincente на Пон Апр 21, 2008 3:52 pm, променено общо 1 път.
Колеги морски риболовци , в главната страница на саита има раздел,,ГОРЕЩИ ТЕЛЕФОНИ,,направих си труда и позваних на ИАРА с вьпрос има ли забрана за риболов с вьдица в черно море....Одговорьт-----НЕ НЯМА ТАКАВА ЗАБРАНА.

За да поискаш, трябва да дадеш
В неделя на Дружба хванахме 20-ина попчета(всички бяха едри) и три лихнуса.Това е от 7h.-12h.Като цяло не съм доволен.Очаквах повече.Тук е мястото,където искам да споделя за един проблем и той се нарича чучурини или там както му викате.Изобщо не дава на каята да припари до стръвта.Единствения начин бе като залагахме на половинки гюмюшчета и замятане навътре.Тая риба преди години изобщо я нямаше или беше много рядка.В момента мисля,че има бум на популацията на тая гад и не знам на какво се дължи
.Иначе през празниците май ще ходя на Обзор при един приятел и ще излизаме с лодката за кайоци.Тогава вече ми се струва,че ще се накефя максимално.Все пак ще ми е за първи път. 

На яхтеното пристанище бяхме.
Аз също бях в неделя на яхтеното пристанище. Отидохме там в 16 ч. и още докато пусна, взех да вадя. Много хубава, едра кая, такава на пръчка не бях хващал. Тресе сопата, маса време минава докато я вдигнеш от дъното. Изкарах също няколко лихмуса и няколко чифтета. Дребно нямаше. Градинката, която уцелих, не спря да дава до 7 ч., с малки прекъсвания. А бе много риба - 5 кила ги има одма; снимката е в галерията. Куки - No3, стръв - осолени преди седмица миди, рибка и относително пресни скариди. Не успях да се похваля досега, понеже едва днес взех компютъра от ремонт. Дано така да дава и по празниците. Само си намерете кой да я чисти.
-
- научил се да хвърля
време : вторник 22.04 16-19ч и сряда 7-11ч
условия: слънце, безветрие, 4 бири
място: 3 буна западна страна
оръжие: 5м прът с плувка
стръв: бяла мида
улов: общо 2кг не особено едри с изключение на 3 попа
условия: слънце, безветрие, 4 бири
място: 3 буна западна страна
оръжие: 5м прът с плувка
стръв: бяла мида
улов: общо 2кг не особено едри с изключение на 3 попа
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
ИВАНКО,има такава риба,и наистина е гадна работа да попаднеш на нея,но се лекува.Слагай за ем от нея,тогава каята върви,а чучурината не поглежда.
Какво е това КАЯ?
пише го по книгите това 

- SILVESTER
- ще става разбирач
Май се гъбаркаш,бат Милене?batmilen написа:Какво е това КАЯ?
Или аз нещо не вдявам

... Изобщо не ме интересува кой е баща ти! Докато аз ловя риба, никой няма да ходи по водата.
- КИРО
- Обратна връзка:
Батето на попчето,ай стига с това,ами кажи карагьоза на чепаре ли бара,че утре имам намерение да излизам.Тъй или иначе,чепаре ще има във водата,ако стане нещо,че се хвалим.batmilen написа:Какво е това КАЯ?
- turing
- вече хвърля и на тежко
а накъде смяташ да влизаш? ако нее тайна, щото и аз се замисллям но още несъм решил 

- КИРО
- Обратна връзка:
Или пред Галата,или пред Траката,ще видя.Там ми е непозната зона и тепърва ще търся места.В краен случай,и при добро море,пред Кабакум.