Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Стъпка по стъпка - воблер?
Модератор: emo vasilev
Re: Стъпка по стъпка - воблер?
А как хищника възприема воблера, колега, според, теб?milo69 написа:очичките щяха да са важни ако хищника възприема воблера като малка рибка...ама ме съмнява да е така...

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
-
- ще става разбирач
ми дразни го...
А очите не спомагат ли да го "дразни" по-ефективноmilo69 написа:ми дразни го...

Да не говорим, че на някой воблери слагат и "второ" око като спомагащо на хищника да се "прицелва" по-точно.lorda написа: Според мен едно голямо и реалистично око допринася за уловитостта на една примамка.
Взето е като идея от точката намираща се отстрани на малката рибка "шад", която не се среща у нас и се е доразвило и доказало като ефективен способ за съсредоточаване вниманието на хищните рибки

-
- ще става разбирач
бе да ти кажа истината сигурно е в "третото око" 

Такива прозрения не са осенили досега скромната ми спининг натураmilo69 написа:бе да ти кажа истината сигурно е в "третото око"

Ако, Вие, г-н. Мило сте го установили, маля споделете обстойно с нас възгледите и наблюденията си.
Нека заедно, посредством емпиричните спининг наблюдения стигнем до изначалната същност на ПРИМАМКАТА

Е то ако не го възприема като рибка като какво друго??? нали с тая цел всички производители правят воблери приличащи на рибки/в някои случаи жабки, скакалци и тн./ все храна на рибите а не дразнители. Не ми се вярва рибата да напада скакалеца с цел да го пропъдиmilo69 написа:очичките щяха да са важни ако хищника възприема воблера като малка рибка...ама ме съмнява да е така...

Успех!
-
- ще става разбирач
Владко, а виждал ли си истински скакалец паднал във водата,уверявам те движенията му нямат нищо общо с движенията на воблер-скакалец,също така досега не съм виждал рибка която поне малко от малко да се движи като воблер,ама да речем че воблера поне прилича на рибка и хищника може да се измами-хвърляш воблера във водата и чакаш без да го движиш въобще - би трябвало да удари щом прилича на рибка...ама няма... ами въртележките на какво приличат...
milo69 написа:...досега не съм виждал рибка която поне малко от малко да се движи като воблер...

По принцип всички ние се стараем обратното да постигнем

Па от де да знаеш дали на рибките не им се иска да се движат като воблери

Имал съм доста такива случаи, колега.milo69 написа: ...ама да речем че воблера поне прилича на рибка и хищника може да се измами-хвърляш воблера във водата и чакаш без да го движиш въобще - би трябвало да удари щом прилича на рибка...ама няма...

-
- ще става разбирач
с падането на воблера да ти удари - да, ама така свободно носещ се във водата 

-
- ще става разбирач
хайде да спрем, че темата тук е друга и я оакахме за което лично аз се извинявам 

Същото предлогом и аз, колегаmilo69 написа:хайде да спрем, че темата тук е друга и я оакахме за което лично аз се извинявам

Темата е интересна, но май не е за този раздел

П.П.
Тази щука от аватара ми виждаш ли я, колега.milo69 написа:с падането на воблера да ти удари - да, ама така свободно носещ се във водата
Удари си точно на стояща във водата примамка (воблера с реалистична украска над устата и) в една от паузите при водене.

- чуруликпенчо
- сериозен играч
Дали,.....или не се знае,но предполагам,че ако правим воблерите си така ,че на нас /и на околните/ да ни харесват,то и рибата би трябвало да ги уважи. Считам,че няма нищо лошо да сме и естети освен "сръчковци".
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Ето го тоя с очите вече боядисан и с "цветовете на войната". Жалко че като изсъхна лака очите доста се смалиха.

Колега, това е перфектен кефалоубиец.
Страшен си
Само един съвет ако позволиш.
Носовата халка се старая да я оформяш по-добре.
Ще спомага за правилната игра.
Другите за тройките са по маловажни
Страшен си

Само един съвет ако позволиш.
Носовата халка се старая да я оформяш по-добре.
Ще спомага за правилната игра.
Другите за тройките са по маловажни

Радвам се че ти харесва колега
. Воблерчето прилича на нещо ама задвъдичното устройство не се справя много добре
.
Напълно приемам съвета за халките. Сигурно не ми се получават много добре понеже кантала е много дебел па и клещите които ползвам не са много читави. Дали ще е по добре ако сложа и на носа халка като за куките?

Напълно приемам съвета за халките. Сигурно не ми се получават много добре понеже кантала е много дебел па и клещите които ползвам не са много читави. Дали ще е по добре ако сложа и на носа халка като за куките?