4 X 4

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
marinov1973
фен клуб-скобар

Мнение от marinov1973 »

Да кажа и аз мнение. Щом си имаш кола за асфалт една нова нива е 12 и малко хил дали има и толкова. Не си ли чувал най-хубавата ккола е служебната и след нея новата. новите ниви са малко по-калпави от старите дават дребни дефекти но са лесни за отстраняване. пък и подръжката на нивата е доста евтина. Не са и много капризни.Малко са тесни но ако е само за риболов сще те изкара. но всичко е въпрос на личен избор.
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

marinov1973 написа:новите ниви са малко по-калпави от старите дават дребни дефекти но са лесни за отстраняване. пък и подръжката на нивата е доста евтина. Не са и много капризни.Малко са тесни но ако е само за риболов сще те изкара. но всичко е въпрос на личен избор.
Мда...и моят личен избор е - Нива НЕ! :lol:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
alex_teo
новобранец
новобранец

Re: 4 X 4

Мнение от alex_teo »

Здравейте колеги,
Видях темата и реших, без да отварям нова тема, да се възползвам от Вашите знания и опит за автомобили 4х4.Ще съм много благодарен на всеки , който може да сподели нещо за Daewoo Musso.
Благодаря Ви предварително.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

alex_teo написа:Ще съм много благодарен на всеки , който може да сподели нещо за Daewoo Musso.
Благодаря Ви предварително.
В смисъл? Какво точно?
alex_teo
новобранец
новобранец

Мнение от alex_teo »

[Благодаря Ви предварително.[/quote]

В смисъл? Какво точно?[/quote]
Търся информация за плюсовете и минусите на двигателя( 2.9 и 2.4 дизел) и ходовата част на този модели джип. Трябва ми нещо с огромен багажник, в който да се събира риболовното ми оборудване и багажа на съпругата при семейна почивка. Няма да се ползва по прекалено трудни терени.
snegk

Мнение от snegk »

Ако взимаш от новите добре,но предните модели горят много,тракат,друсат,дават дефекти.По едно време бях си харесал един 2001г,но ме разубедиха
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

УАЗ или Нива за риболов не е оправдано да се купува освен, ако ще се използват предимно на къси разстояния и по черни пътища... Също така собственикът трябва да има монтьорски умения и мераци... Щото ремонтите са почти постоянни, а това че частите са евтини не помага много, когато плащаш за труд /ремонт/... Освен това за комфорт може да се говори само при УАЗ Патриот, но цената дори на втора употреба е над 20000лв, а дефекти си има като всяка руска кола...

В момента излиза по-изгодно да се кара бензинов джип на газ, дизелите са по-бавни, по-скъпи и по-често имат проблеми /говориме за втора употреба 5-10 хиляди Евро/...

Аз бях много доволен от моя Галопер - първо беше много комфортен и с всички екстри, второ достатъчно просторен за 6 души + багаж...
Лошото му беше, че беше малко тромав и сравнително бавен за магистрала /нормална постоянна скорост 90-110кмч/, а аз обичам по-бързичкото каране... Разход 10-12л нафта... Бензиновият харчи 13-20/100, но е 43кс повече, а това не е малко...

Вкарвал съм го в много сериозен офроуд и се държеше отлично - наравно с УАЗ... Единствено в много дълбока кал или големи камъни му отстъпваше, защото е по-дълъг и малко по-нисък... Който има регистрация в "Офроуд България", може да разгледа галерията ми там...

Изображение
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

забравих да добавя, че Санта Фе-то, което имам е много добър вариант за универсален автомобил - през седмицата за работа - бърз, комфортен и икономичен 8-10л нафта/100км и достатъчно проходим за черни пътища където лека кола минава с бутане и удари отдолу...
Задната седалка дори е по-широка от на джипа, а по магистралата 140 и дори 160кмч не са проблем... При поддържане на 120-140кмч дава 8/100 разход...
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Хубаво е да си имаме истински офф-роудър при нас! :D

Моят човек едва днес (или утре :evil: ) ще тръгне за Италия и тия дни чакам резултати.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Годзила,качвай се на колата със твоя приятел и тръгвай за италия.Имам човек там който ще ти помогне за намирането на джип и даже мисля че има три Ланд ровъри под ръка.Няма да ти взима процент за това че ти е намерил колата.Само ми кажи че отиваш и ще му се обадя за да те посрещне и да ти свърши работа.Който и да поеме ангажимент да ти докара кола от там,ще ти вдигне цената и няма да се мине без това.Има и друг проблем !!! Ако си я избереш сам,после няма да съжаляваш каквото и да стане,защото ще си сам виновен за това което си купил.Знаеш какво правят италианските измамници със колите и ги тъпчат със разни подобрители и тям подобни за да продадат дори и на майка си кола на която и е взета душата.Абе,същите са като наще измамници,които не са малко по салоните на България. :lol: :lol: :lol: :!: :idea:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
HarryCarp
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от HarryCarp »

Здравейте колеги.
Тази тема ме засяга пряко, но при мен нещата са малко по различни.Карам Е-класа 2002 г. и съм много доволен от автомобила, но се сдобих с каравана 6 м./виж в галерията/, и сега съм разколебан какво да правя:
Вариант 1.Да продам Е-класата и да си взема някой джип след 2002 г. за да мога да върша и работата с него през седмицата .
Вариант 2. Да си оставя Е-класата да си я карам и да я дублирам с някой джип след 95 г. за караваната.
Не знам дали да бъде къса или бълга база!Дали да е автомат или ръчна скоростна кутия!И при кой от двата варианта какъв да ми е избора.За втория вариант май съм се насочил към Паджеро /дълга база / заради возията, но незнам дали за теглене на караваната с къса база няма да е по-добре.Дайте съвет, че съм се видял в чудо.Постоянно ми се мени мнението.
Благодаря предварително.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Хари ,има едно неписано правило,че масата на колата/джипа/към тази на караваната трябва да е 2:1,така че дългото Паджеро ще ти е точно.Караваната си е голяма/дълга/ и при неравности и със скорост повдига /люлее/късата база.Теглех такъв вариянт преди време с къс джип.Сега смених с по-къса и няма проблем и с леката кола.Караваната ти е супер от новите модели,да не е Бюрстнер,те имат такъв модел.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Krokibg написа:Годзила,качвай се на колата със твоя приятел и тръгвай за италия.Имам човек там който ще ти помогне за намирането на джип и даже мисля че има три Ланд ровъри под ръка.
Кроки, благодаря ти за помощта, но Ланд ровер не ми е в списъка...сума неща изчетох и се консултирах, всеки вика, че откъм издръжка е майка плаче.
Нямам време да ходя до Италия, а дори и да имах, не бих рискувал да тръгна да се прибирам на ход с нещо новозакупено.
:)
Аватар
HarryCarp
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от HarryCarp »

Благодаря ти за съвета MITKO70.С каква скоростна кутия трябва да бъде според теб? За мен ще е по лесно да е автомат, но за теглене май не е много удачно. Паджерото с какъв двигател да го търся? Караваната е точно Бюрстнер април 2007г. Благодаря ти още веднъж.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Паджеро имат доказан мотор2.5ТДИ/има и 2.8тди,но за него нямам впечатления/и съм карал само с ръчна скоростна кутия.Но чувам ,че няма строшени скорости и раздатки с автоматична скоростна кутия,а и за теглене незнам.Тедо от сайта може да ти даде акъл,той е по в час.Виж и на сайта ОFFRoad-Bulgaria.com,там има много компетентни.Пак казвам караваната е супер,следя го Бюрстнер и аз съм с такава ,но по-стара,къса само с WC,новите са с много повече екстри.Поздравления за избора.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”