Разисквания по темата воблери !!!

Модератор: sestrata

Публикувай отговор
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Re: Разисквания по темата воблери !!!

Мнение от Stefko »

Остана да кажете, че ратлините ловят успешно и распери ;) За справка - Речния човек :D

Поздрави!

П.П. Аз още нямам уловена риба с тия воблери :x
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

Stefko написа:Остана да кажете, че ратлините ловят успешно и распери ;) За справка - Речния човек :D
Поздрави!
Не, распери не :roll: Но ако искаш да извадиш голяма щука от хралупата няма по уловист за мен лично !!! 8)
Говоря за тази шарка и малко по оранжевите варианти 8)
Аз пък Бяла риба не съм виждал уловена :lol:
Изображение
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
chopara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от chopara »

Като пручих малко техиката на водене ми се струва че долната тройка непрекъснато ще се закача по подводни препятсвъя :wink:
кьоркефали
RAMIREZ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от RAMIREZ »

AL KAPONE написа:
Stefko написа:Остана да кажете, че ратлините ловят успешно и распери ;) За справка - Речния човек :D
Поздрави!
Не, распери не :roll: Но ако искаш да извадиш голяма щука от хралупата няма по уловист за мен лично !!! 8)
Говоря за тази шарка и малко по оранжевите варианти.......
a този вариант удачен ли е ?
Изображение
Изображение
Bai Ves
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bai Ves »

Удачен е, с този заградения взимам успешно риби на дълбочина 3 м. Видимо играе добре. Но нали е от типа Ратлин, важно е да се играе с ръчичка от брега. Успех! Пробвай ги. Не са скъпи, Корделите. Има резон да се учиш с проводките. А като дойде време, има по- скъпи играчки. :mrgreen:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Ратлина на Рапала е един от воблерите в които се кълна :lol:

Лови много, няма никаква философия във воденето му, определено вдига по-едри риби от очакваните за размера му.

На него съм хващал, бяла, костур, щука и распер.

Предпочитам го при пасивна риба :wink:

Тези на Котън Кордел стават за украса на коледната елха или за замеряне. Мноооооого са леки и да ги накараш да играят е мъка :lol:

От Ратлините на Рапала съм хващал само с 7 и 8 см моделите.

Изключително успешен при риболов на распер, винаги атакува едър екземпляр да не кажа най-едрия от ятото :wink:
При тегло 22 грама и липса на лопатка дистанции от 70-80 метра не са проблем :D
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

колиги сега попаднах на тази хубава и стара тема , малко ще я изтупам от прахта , имам следното питане поръчах си рапала магнум , че един колега я похвали за сом на искъра но не ми е ясно следното описани
Идеален е за тролинг, дори и при големи скорости. Най-голямото му предимство е, че човката му е подвижна и можете да поправите наклона й на момента след някоя свирепа атака на хищник. Помнете, че човката се накаланя само с пръсти и със съвсем леко усилие и то само настрани! Ако се опитате да променяте наклона й във вертикална посока ще се наложи да си купувате нов воблер. Изключително фината настройка на ъгъла на атака е почти невъзможно да бъде повторена, ако бъде разместена! Count Down Magnum потъва бързо с главата надолу, а малките размери могат да се използват за улов на дебнещи хищници, а също и на места, където трябва да се следват стриктно подводните структури или наклонът на брега.
както и да е поръчах си модел BSRD 7см някой има ли наблюдения как се държи на искъра и как трябва да се води
Изображение

също бих искъл да ми препоръчата някое зури за яз Искър , че не ми се дават една камара пари докато попадна на работещ
jylt
новобранец
новобранец

Мнение от jylt »

Питах sampo,но не отговаря,затова да питам някой от вас дали знае какво представлява крилото,което слагат на воблера(евентуално снимка)за да слиза до определена дълбочина и от къде може да се купи такова.Никъде не можах да намеря снимка,или да продават такова нещо.Благодаря предварително!
каментодоров
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от каментодоров »

И аз искам да питам по знаещите колеги има ли начин да се утежнява воблера на по голяма дълбочина
моите са за 3.5 метра за 5 метра и за 7 метра.когато на телевизора показва че рибата е 15-20 метра немога да я накарам пущината да кълве та ако има чалъми някои да сподели ще съм много благодарен :!:
тои не умира1912
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Колега,няма как да утежниш воблер който гази до 4.5м до такава степен че да слезе на 19 :o :shock: :roll: :mrgreen: :lol: Имам в предвид,да се човърка самия воблер или преправя :idea: :!: :idea: :!: :idea: :!: Три начина има,това да стане факт.Първия е с Даунригер,втория с крило и третия с една шпилка - оловна или неръждаема,която от горния край да има присаден вирбел.За първите две си има указание за ползване и се иска малко и аритметика, а при третия,всичко зависи от това колко му разбира човек на този начин за поднасяне на примамката.Мисля че си иска и малко фантазия и проби.Шпилката или както там искаш го нареч,се вързва с основното влакно за вирбела а с друго метър и нещо до два метра влакно се пуска назад и на края се вързва карабинката за воблера.Когато се троли,шпилката върви по дъното и а воблера,задължително трябва да е плуващ и да не забива на долу.Гледал съм това да го правят руснаците и го ползват също така и на места където има закачки по дъното.Дано да съм бил изчерпателен !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
jylt
новобранец
новобранец

Мнение от jylt »

Точно за крилото ми е питането.Не можах да намеря да продават такова нещо,нито да видя някъде какво представлява.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Питай в Гуглето,то всичко знае.А човека,който може да те ущастливи/color] по въпроса Сампо !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
nasko1971
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nasko1971 »

jylt написа:Точно за крилото ми е питането.Не можах да намеря да продават такова нещо,нито да видя някъде какво представлява.
Не мога да намеря снимка, но такова крило продават в Майсторски риболов, на Корморан е, зелено на цвят и струва 9 лв.

http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/en ... p1197.html
jylt
новобранец
новобранец

Мнение от jylt »

Точно на Сампо писах,но може да не поглежда има ли лични съобщения.Търсех нещо в България,но благодаря Наско!
nasko1971
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nasko1971 »

Нали това ти казвам, че в Майсторски риболов, при Ивайло ги има със сигурност.
Публикувай отговор

Обратно към “Изкуствени примамки”