Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Разисквания по темата воблери !!!
Модератор: sestrata
Re: Разисквания по темата воблери !!!
Остана да кажете, че ратлините ловят успешно и распери
За справка - Речния човек
Поздрави!
П.П. Аз още нямам уловена риба с тия воблери

Поздрави!

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Не, распери неStefko написа:Остана да кажете, че ратлините ловят успешно и распериЗа справка - Речния човек
![]()
Поздрави!

Говоря за тази шарка и малко по оранжевите варианти

Аз пък Бяла риба не съм виждал уловена

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Като пручих малко техиката на водене ми се струва че долната тройка непрекъснато ще се закача по подводни препятсвъя 

кьоркефали
a този вариант удачен ли е ?AL KAPONE написа:Не, распери неStefko написа:Остана да кажете, че ратлините ловят успешно и распериЗа справка - Речния човек
![]()
Поздрави!
П.П. Аз още нямам уловена риба с тия воблериНо ако искаш да извадиш голяма щука от хралупата няма по уловист за мен лично !!!
![]()
Говоря за тази шарка и малко по оранжевите варианти.......

-
- вече хвърля и на тежко
Удачен е, с този заградения взимам успешно риби на дълбочина 3 м. Видимо играе добре. Но нали е от типа Ратлин, важно е да се играе с ръчичка от брега. Успех! Пробвай ги. Не са скъпи, Корделите. Има резон да се учиш с проводките. А като дойде време, има по- скъпи играчки. 

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Ратлина на Рапала е един от воблерите в които се кълна
Лови много, няма никаква философия във воденето му, определено вдига по-едри риби от очакваните за размера му.
На него съм хващал, бяла, костур, щука и распер.
Предпочитам го при пасивна риба
Тези на Котън Кордел стават за украса на коледната елха или за замеряне. Мноооооого са леки и да ги накараш да играят е мъка
От Ратлините на Рапала съм хващал само с 7 и 8 см моделите.
Изключително успешен при риболов на распер, винаги атакува едър екземпляр да не кажа най-едрия от ятото
При тегло 22 грама и липса на лопатка дистанции от 70-80 метра не са проблем

Лови много, няма никаква философия във воденето му, определено вдига по-едри риби от очакваните за размера му.
На него съм хващал, бяла, костур, щука и распер.
Предпочитам го при пасивна риба

Тези на Котън Кордел стават за украса на коледната елха или за замеряне. Мноооооого са леки и да ги накараш да играят е мъка

От Ратлините на Рапала съм хващал само с 7 и 8 см моделите.
Изключително успешен при риболов на распер, винаги атакува едър екземпляр да не кажа най-едрия от ятото

При тегло 22 грама и липса на лопатка дистанции от 70-80 метра не са проблем

колиги сега попаднах на тази хубава и стара тема , малко ще я изтупам от прахта , имам следното питане поръчах си рапала магнум , че един колега я похвали за сом на искъра но не ми е ясно следното описани

също бих искъл да ми препоръчата някое зури за яз Искър , че не ми се дават една камара пари докато попадна на работещ
както и да е поръчах си модел BSRD 7см някой има ли наблюдения как се държи на искъра и как трябва да се водиИдеален е за тролинг, дори и при големи скорости. Най-голямото му предимство е, че човката му е подвижна и можете да поправите наклона й на момента след някоя свирепа атака на хищник. Помнете, че човката се накаланя само с пръсти и със съвсем леко усилие и то само настрани! Ако се опитате да променяте наклона й във вертикална посока ще се наложи да си купувате нов воблер. Изключително фината настройка на ъгъла на атака е почти невъзможно да бъде повторена, ако бъде разместена! Count Down Magnum потъва бързо с главата надолу, а малките размери могат да се използват за улов на дебнещи хищници, а също и на места, където трябва да се следват стриктно подводните структури или наклонът на брега.

също бих искъл да ми препоръчата някое зури за яз Искър , че не ми се дават една камара пари докато попадна на работещ
Питах sampo,но не отговаря,затова да питам някой от вас дали знае какво представлява крилото,което слагат на воблера(евентуално снимка)за да слиза до определена дълбочина и от къде може да се купи такова.Никъде не можах да намеря снимка,или да продават такова нещо.Благодаря предварително!
-
- новобранец
- Обратна връзка:
И аз искам да питам по знаещите колеги има ли начин да се утежнява воблера на по голяма дълбочина
моите са за 3.5 метра за 5 метра и за 7 метра.когато на телевизора показва че рибата е 15-20 метра немога да я накарам пущината да кълве та ако има чалъми някои да сподели ще съм много благодарен
моите са за 3.5 метра за 5 метра и за 7 метра.когато на телевизора показва че рибата е 15-20 метра немога да я накарам пущината да кълве та ако има чалъми някои да сподели ще съм много благодарен

тои не умира1912
- krokibg
- учете се от него
Колега,няма как да утежниш воблер който гази до 4.5м до такава степен че да слезе на 19
Имам в предвид,да се човърка самия воблер или преправя
Три начина има,това да стане факт.Първия е с Даунригер,втория с крило и третия с една шпилка - оловна или неръждаема,която от горния край да има присаден вирбел.За първите две си има указание за ползване и се иска малко и аритметика, а при третия,всичко зависи от това колко му разбира човек на този начин за поднасяне на примамката.Мисля че си иска и малко фантазия и проби.Шпилката или както там искаш го нареч,се вързва с основното влакно за вирбела а с друго метър и нещо до два метра влакно се пуска назад и на края се вързва карабинката за воблера.Когато се троли,шпилката върви по дъното и а воблера,задължително трябва да е плуващ и да не забива на долу.Гледал съм това да го правят руснаците и го ползват също така и на места където има закачки по дъното.Дано да съм бил изчерпателен !!!

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Точно за крилото ми е питането.Не можах да намеря да продават такова нещо,нито да видя някъде какво представлява.
- krokibg
- учете се от него
Питай в Гуглето,то всичко знае.А човека,който може да те ущастливи/color] по въпроса Сампо !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
-
- вече хвърля и на тежко
Не мога да намеря снимка, но такова крило продават в Майсторски риболов, на Корморан е, зелено на цвят и струва 9 лв.jylt написа:Точно за крилото ми е питането.Не можах да намеря да продават такова нещо,нито да видя някъде какво представлява.
http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/en ... p1197.html
Точно на Сампо писах,но може да не поглежда има ли лични съобщения.Търсех нещо в България,но благодаря Наско!
-
- вече хвърля и на тежко
Нали това ти казвам, че в Майсторски риболов, при Ивайло ги има със сигурност.