Янтралайт

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Ato
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Янтралайт

Мнение от Ato »

гладът ги е подгонинил и сЪ кльопат взаимно :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
пускай дребосъка ако искаш да хванеш ЙЕдро
ba4_iulian
новобранец
новобранец

Мнение от ba4_iulian »

По-скоро брачна традиция :wink:
Ilian70
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Ilian70 »

Откриването вече е факт!
Лично на мен ми донесе много положителни емоции, независимо от слабата активност на рибите.
Ставане в 5.00 ч., среща с приятел и в 6.30 - регистрирано първо замятане :) .
Място на действието - с. Долна Студена. Мина около час и половина в смяна на позиции, примамки, подходи и т.н., но... без резултат. Смяна на мястото. Честно казано досега имах впечатлението, че воблерите Rigge 35f са малко прекалено фаворизирани от спининговата гилдия, но вчерашният ден промени представите ми.
Сложих посочения воблер - замятане, лек туич и ... току в краката ми распер около 2кг го взе. Видях атаката, но после борба нямаше. Дебеланкото изправи куките и си отиде :( .
Приятелят ми Андрей усъвършенстваше ултра лайт техниката си, като "заши" три рибета на Пантер Мартин №1 (сподели, че на нищо друго не е имал кълване).
За разллика от кефалите, распера бухаше начесто, но всичките ми усилия да имам повторен удар се оказаха безрезултатни.
Пробвахме и на Ценово - нищо.
Накрая стигнахме Белцов. Там нещата се промениха, но не коренно. Имах вяли кълванета и то само на Риджито. Някои от тях виждах, но риба не хванах. Смених позицията и ... дойде дългоочакваното сефте :)

Изображение
Подир него още едно:

Изображение

... и още едно

Изображение

Андро хвана най-голямата рибка - около 30см.

Изображение

Всичко хванато се радва отново на живота, с изключение на два уклея с хищнически нрав, които при откачането най-вероятно са дали фира.
Поздрави и много приятни емоции на всички колеги!
За глухия всички, които танцуват, са луди.
Festina lente!
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

Браво колега :drinkers: :drinkers:
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
Аватар
A.S.H
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от A.S.H »

Ilian70 написа:....Приятелят ми Андрей усъвършенстваше ултра лайт техниката си....
Каква радост ми донесоха тези дребосъци уловени на ултра бюджетния ми ултра лайт :mrgreen:

Изображение

Изображение

Поздрави и успех на всички :D
Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор

Мнение от bobopeli »

Малко ''Габровски'' кефалчета:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Всички рибки удариха в края на бързей,воблер медалист-PROFI
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор

Мнение от bobopeli »

За два часа след работа Янтра с.Скалско ,около 10 броя основно дребосък.
Пробвах с 5.5 см. PROFI с надеждата за нещо по едро.

Изображение

Изображение

Изображение
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
Ato
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Ato »

брово колега
Ilian70
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Ilian70 »

Цветът на реката днес беше на боза, нивото беше високо, но все пак си личеше, че спада.
Трима приятели атакувахме в ранни зори, с намерение да покажем на кефалите "... кон боб яде ли; патка сол лиже ли!", но се случи почти обратното
Около девет сутринта имах едно нереализирано кълване, предполагам на кефал и веднага след това расперче. Малко борба, приятен шум от аванса и рибката се озова на брега.
Малко снимки:

Изображение

Изображение

От колегите Андро хвана едно кефалче около мярката и всичко друго беше празни кълванета.
От там нататък много коприва и тръни и никакви рибки.
Получи се поредният труден риболов, но пък за мен беше чудесен начин да разпусна след напрежението от работната седмица.
Поздрави и наслука на всички колеги!
За глухия всички, които танцуват, са луди.
Festina lente!
Ato
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Ato »

ами браво бе , все пак е имало емоции ако не от риби поне от коприва и тръни
Jikosasa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Jikosasa »

С малко закъснение от петък. Янтра отново ме зарадва с чудесни риби:

Изображение

Понеже за съжаление само пътьом имам удоволствието да и се радвам, всеки път мястото е ново. Този път попаднах на широк разлив, от плитката страна. Единствено този Екогиър стигаше до отсрещните дървета, та избора на примамка стана лесен. Мятах във всички посоки - нягоре, надолу по течението, покрай водораслите, между камъните, на отсрещния бряг... Имах удари или преследвачи почти на всяко мятане - при приводняване, при потегляне, при проводката, преди излизане от водата.
Абсолютен кеф!
Снимал съм само най-големите. Имаше от всички размери.

Изображение
Аватар
A.S.H
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от A.S.H »

След лош старт на неделния ден и неуспешно стартиране на студентлъка,продължението на неделята се превърна в повече от добър риболов :D

Кратка сутрешна уговорка с колегата ato и в 13:00ч. към Янтра пътуваме малка,но солидна група от четирима русенски спинингисти.Пристигаме на предвиденото място и започваме да облавяме едни плиткажи с незавиден успех.След едночасова мъка клоняща към нулева резултатност се качваме по-нагоре по реката в търсене на нещичко :roll:
Там се намираме с още трима русенски спинингисти от които получаваме окуражаващата информация за няколко уловени кефала и един нелош распер уловен от Данчо(karaburov) на лайт такъмче :)

Изображение

Ето и едно кефалче:
Изображение

Докато се чудя накъде да хвана колегата Kaloyan87 зачесва едни кефалета много умело под едни доста надвиснали клонаци.Преобладаващият размер е такъв,но имаше и по-големшки:

Изображение

ato пък бодва няколко мерни по бързейте,а аз още незнам къде съм :lol: е все пак си намирам едно хубаво местенце и макар,че колегите са го преслушали решавам да остана и да посменям малко примамки.Още с първите подавания бодвам един дребосък което ме стимулира допълнително.Сменям няколко воблера докато не стигнах до един Keison Mitts 28S с единична кука без контра.Поупорствах малко повече на него и резултатът не закъсня-мощен удар последван от взимане на аванс.Следва няколко минутна напрегната борба минала през клони и водорасли,довела до мокренето на телефона ми,успявам да извадя на брега хубав кефал 39см.

Изображение

Мой личен рекорд за такава риба :D Специални благодарности за Калоянския,че ми асистира на края :wink:
Реших,че е редно да пусна този красавец и след 20сек. реанимация и нервен плясък с опашка рибока си отплава :D
Истинско удоволствие беше да го преборя с УЛ такъмчето си-St.Croix Avid 1.71 0.9-5 с макаретка Шимано нексейв 1000 и влакно 0.14 фокус енерджи.Такъма го споменавам тук неслучайно,за да не решите,че това е рибата тествала възможностите му :wink:

Малко по-късно двете русенски групи отпрашваме за друга дестинация.Пръсваме се и всеки се захваща да чопли с нещо :)
Напред в резултата дръпва ato още в началните секунди с мерен кефал :D След това за съжаление следва дълго затишие при всички нас :oops:

Разделяме се на групички като една от тях бяхме аз,ato и karaburov.Харесваме една перспективна позиция и започваме да я облавяме.Резултатите не закъсняват и от бързея веднага излизат няколко мерни кефала и распера като темпото не спада-на няколко хвърляния риба.Аз облавям едни по-тихи местенца малко над бързея.Хвърлям с едра тумбеста тракалка Видра м/у началото на бързея и едни водорасли и веднага дръпвам кефале около нормата.Решавам естесвено да повторя и потретя като следващата риба дойде на третото хвърляне.Следващите няколко минути ще помня дооооста дълго време......на 4-5 метра централно над бързея закачам.Правя тръс-тръс,а отсреща тръсссс-тръсссс наддавам вик за колегите,че нещо се случва като бавно тегля рибата в силната струя.Рибата се бори мощно,но успешно успявам да я придърпвам към мен без да чувствам никаква несигурност от страна на такъма.Като дойде на 3-4 метра от мен видях доста по-голямо туловище от това което очаквах(мислех си за распер около 50см.),а не след дълго видях,че това е щука при което изпаднах в огромна паника и взех да викам към колегите"Абе тая риба е голямшка".Очаквах всеки момент да тръсне глава и да си отиде.Все пак успях да я докарам до мен и посегнах да я взема,но се оказа,че рибата не е много изморена което доведе до най-страшния момент за мен и най-смешния за другите колеги-мощно потегляне обратно към бързея което ме остави без никакъв контрол над рибата и в поза подходяща за ходене до тоалетната,въдицата се тресеше бясно,а макарата пускаше ли,пускаше аванс :lol: :lol: :lol: Това предизвика у мен само една неадекватна реакция при която не можах да разбера аджеба затягам ли или отхлабвам аванса :shock: За щастие рибата се укроти успях да я върна към мен и да я извадя към плиткажа където с малко помощ от колегите най-накрая я хванах-щука 65см. :D

Изображение

Естествен продължихме да опитваме като хванахме няколко кефалчета до момента в който слуката не се усмихна и на Данчо.Той замента една въртушка от 1.20лв. имитация на mepps XD в крайбрежния плиткаж,който никои от нас не се беше сетил да преслуша преди това.Там въпросната блесна не се въртеше,а по скоро се клатеше,но това няма значение тъй като донесе хубава риба на колегата и вече може да я пенсионира с почести :mrgreen: Започна борба която колегата доведе до успех с лайт такъмчето си Серт ексийд на 2.10м. и не след дълго вече позираше за снимка с хубава охранена 63см. щука :D

Изображение

Изображение

Помятахме още малко и доволни и щастливи от хубавия излет тръгнахме към колите,че вече отиваше към стъмване :wink:

Поздрави и успех на всички :fish2:
nikawr
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nikawr »

Супер излет колега.... :)
Браво за рибоците! :drinkers:
Аватар
Whassup
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Whassup »

Никой не пише в тази тема. Това защото няма риба ли е или друга причина :lol:
Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор

Мнение от bobopeli »

Whassup написа:Никой не пише в тази тема. Това защото няма риба ли е или друга причина :lol:
За имането има но трудно се чоплят :D

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”