Зарган и илария

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Зарган и илария

Мнение от kalkan4o »

Anto написа:Отивам днес в кварталния магазин , но червеи няма. Отскочих до този на автогарата , а там червеите по 3 лева.Дори и не попитах има ли, или няма.Вбесих се! Като че ли заговора от миналата година се повтаря, а сценария е ясен: няколко дни без червеи , а после ...

Нищо общо...

...магазините на този човек си провадат червейте по 3лв от началото на сезона ! Никой не те кара да си купуваш червей. Ако не ти е изгодна бягай да мааш с лопатата :wink: .
За бракониерите само слънчаци :lol: !
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Anto написа:Отивам днес в кварталния магазин , но червеи няма. Отскочих до този на автогарата , а там червеите по 3 лева.Дори и не попитах има ли, или няма.Вбесих се! Като че ли заговора от миналата година се повтаря, а сценария е ясен: няколко дни без червеи , а после ...

:twisted: :twisted: :twisted: Аре пак,Варненски НОМЕРА :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
На магазин "Робинсон" /този до автогарата/ цената е 3 лв. , защото бройката червеи е по-голяма.Един приятел каза,че е сравнявал дозите с тези от други магазини.
Колкото до заговора,то той ще стане факт вероятно през септември,когато рибата тръгне активно. :twisted: :twisted:
На който не му харесва ,да хваща лопатата. Тъкмо ще се поразредим побуните. :D :D :D :D
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

чуруликпенчо написа:

:twisted: :twisted: :twisted: Аре пак,Варненски НОМЕРА :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
На магазин "Робинсон" /този до автогарата/ цената е 3 лв. , защото бройката червеи е по-голяма.Един приятел каза,че е сравнявал дозите с тези от други магазини.
Колкото до заговора,то той ще стане факт вероятно през септември,когато рибата тръгне активно. :twisted: :twisted:
На който не му харесва ,да хваща лопатата. Тъкмо ще се поразредим побуните. :D :D :D :D

Полковник, чета днес газетите...Варна щяла да става едномилионна...ширнала се от Девня до Балчик...така, че днес с 3 , а утре с 5 кинта ще се блъкнете...и ранобудни ингели пак ще има.До 2-3 години може и график да въведат за рибарите...с четни номера на ЕГНтата на четна дата и т.н. 8)
А какви времена минаха...като пуснаха първите "култивирани" нереисти...струваха стотинки пакетчето... :lol:
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Живо-здраво,Батьо!
Прав си ,както винаги.Луди времена настанаха , а какви ни очакват- един Господ знае. Ние да сме живи и здрави,пък ако и 10 лв. да стане дозата червеи,ние пак ще мятаме. То , като гледам и сладководния риболов станал безумно скъпо удоволствие,тъй че ще ги догонваме . Тука ,разни курортисти /от западните ни покрайнини :D :D / взеха да разлигавят и морската риба.Топки със захранка хвърлят, табиета ни развалят , скоро ще и се молим като по язовирите- да клъвне..... :evil: :evil: :evil: Искат за десет дена почивка фризера с риба да напълнят...... След нас-потоп.То не става само с ядене... :finga: :finga:
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Ами нали трябва да напълним пак гъзовете на ТИМ-аджиите, знам че на всяка доза вземат по 50 процента.
Пашата обича смелите.
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

Здравейте!
Имам въпрос - как точно се връзва бомбарда?
:roll: Аз слагах вирбел под бомбардата, но нещо ми се оплиташе постоянно такъма и още - трябва ли да ограничавам движението на самата бомбарда с клечка за зъби, например, или с възелче? Благодаря предварително за отговорите!
Аватар
Краси 7650
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Краси 7650 »

нека да стане 10 лева пък да видим кой кого ще мета в морето
когато няма в магазина и сам си изкарам - повечето ги раздавам
нека някой да се направи на отворен и да види каква лопата съм си купил :D
Красимир от Балчик
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

batmilen написа:...Варна щяла да става едномилионна...

Тука ми се струва, че леко леко си пообъркал глаголното време :ANAL: :lol: :lol: :lol: !
За бракониерите само слънчаци :lol: !
Sme6NIKa
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Sme6NIKa »

1000n написа:Здравейте!
:roll: Аз слагах вирбел под бомбардата, но нещо ми се оплиташе постоянно такъма и още - трябва ли да ограничавам движението на самата бомбарда с клечка за зъби, например, или с възелче? Благодаря предварително за отговорите!
Без да съм специалист - все пак съм от София и в морския риболов съм лаик (не че в другия не съм), мога да ти кажа какъв е моя монтаж: на основното влакно бомбардата се движи свободно - не се ограничава със стоп-възел или по друг начин. Под бомбардата слагам мек амортизатор - гумено мънисто или нещо подобно за да пази възела от ударите на бомбардата и след това връзвам вирбел с карабинка - обикновено троен. Бидема ти е ясен предполагам.
Във връзка със заплитането - много рядко ми се случва. Обикновено, ако не успея да изпъна линията при замятане преди приводняването или ако има силен насрещен вятър.
Дано съм ти бил полезен, но все си мисля, че морските майстори могат да ти дадат по-точни съвети (особено чуруликпенчо, на когото специално благодаря за миналогодишните съвети, които ми даде на л.с. :prayer: :prayer: :prayer: ).
Мерака винаги е по-голям от възможностите....или поне при мен е така!
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

Sme6NIKa написа:
1000n написа:Здравейте!
Без да съм специалист - все пак съм от София и в морския риболов съм лаик (не че в другия не съм), мога да ти кажа какъв е моя монтаж: на основното влакно бомбардата се движи свободно - не се ограничава със стоп-възел или по друг начин. Под бомбардата слагам мек амортизатор - гумено мънисто или нещо подобно за да пази възела от ударите на бомбардата и след това връзвам вирбел с карабинка - обикновено троен. Бидема ти е ясен предполагам.
Във връзка със заплитането - много рядко ми се случва. Обикновено, ако не успея да изпъна линията при замятане преди приводняването или ако има силен насрещен вятър.
Дано съм ти бил полезен, но все си мисля, че морските майстори могат да ти дадат по-точни съвети (особено чуруликпенчо, на когото специално благодаря за миналогодишните съвети, които ми даде на л.с. :prayer: :prayer: :prayer: ).
Много точен отговор, в никакъв случай не се ограничава движението на бомбардата, тъй като ще се изгуби чувствителноста на целия монтаж. Оплитането е неизбежно, особено при насрещен или страничен вятър, но все пак се намалява до минимум при стопирване на полета на бомбардата-секунда, две преди преди да цопне във водата.
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Слаба работа беше риболова днес.Морето като тепсия,водата бистра,в далечината чайките се стрелкаха във водата,.....и накрая нищо.Пробвах какви ли не бомбарди , ама нъцки.Накрая дръпнах един единствен,но квалитетен зарган и приключих риболова. Колегите около мен се представиха малко по-добре-по около 3-4 риби,но като цяло нищо общо с миналата седмица. Дано утре нещата се развият по по-различен начин.
Успех на всички!
Аватар
Боро
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Боро »

kalkan4o написа:
batmilen написа:...Варна щяла да става едномилионна...

Тука ми се струва, че леко леко си пообъркал глаголното време :ANAL: :lol: :lol: :lol: !
Точно ! По данни на полицията и общината в града живеят 900 000 , а в предградията (така наречените вилни зони) 400 000 души. Т.е. населението на Варна е над 1 300 000.
Hristo
новобранец
новобранец

Мнение от Hristo »

Здравейте колеги ,
днес реших да направиа един риболов на буната на Ной ,общото взето положението не е кои знае колко розово
отидох към 6.15 и до 7.10 само 1 заргана после взе да се обажда от време на време до към 9.30
резултата е 5 зарганчета и 3 иларии. Другите колеги също имаха сходен улов, като зарганата преобладава.
Наслука :)
Хубаво нещо е риболова,обаче трябва да се работи!
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

Здравейте!
Не знам към коя тема да си задам въпроса и дали тук е най-удачното място, но къде точно се намира тази буна на Ной и с какво тя е нещо повече от другите буни? :roll: Да не би буната на Ной да е тази на Писател? Тя с два рога ли е или само с един? Гледах в http://maps.google.com/ и ако е с два рога това ще намали предположенията ми ...... Благодаря предварително за отговорите :)
Аватар
turing
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от turing »

Да не би буната на Ной да е тази на Писател? Тя с два рога ли е или само с един?

точно така колега.викат и ной заради хотел "ной".иначе си я знаем писател и си е с два рога :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Рибите, навици, особености и как да ги ловим.”