Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Риболов на Костур
Модератор: sapuna
- pe6o_bonev
- научил се да хвърля
Re: Риболов на Костур
колеги дали е време вече за големите костури понеделник го дават да вали и да стане студено 10 градуса
- pe6o_bonev
- научил се да хвърля
как да накарам големите костури да лапнат рибката
Пробвах няколко излета за костур на яз.искър и установих че най добре дава на лещанки,хванати от р.искър.Колегите,които бяха с други рибки имаха слаби резултати,а при мен беше гол след гол и то на екземпляри между 300 и 600 гр.
Винаги костура зима най-добре на местни рибки от водоема,в който е.
-
- новобранец
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0% ... %B1%D0%B0)Кърцата написа:Aз... пожеланиеdrat написа:Преди 15-20г. на Богров рядко се ловеше костур, но рибите бяха от 0.5 до 1кг. Сега е пълно с костур колкото малкия ми пръст. Някой можили да ми обясни защо е така.![]()
![]()
![]()
Когато има малко костури на голяма водна площ, има и много рънъ и растат като бесни. Стават голвеми тучове. Обаче и се размножават като бесни. И после...
Като няма достатъчно хранителна база някак си се запичат и спират да растат на големина около педя...
На много водоеми навремето имаше огромни костури ама рядко. Лично съм виждал 3 килограмов. Навремето на Студен кладенец се ловяха редки костури м/у белите риби с тегло м/0.5 -1.5 кг.
После се навъди дребосъка и лолемите почти изчезнаха. След туй популацията се прехвърли и на яз. Кърджали... и там се повтори тая история. Първо редки тучове, после много педарки. Туй нещо съм го наблюдавал и на десетина по малки водоема...
Къде ги ловите тези 3 кг.?????????????????????????????????????????????????

- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Ей тоя колега май много ги намира.VNNaidenov написа:Къде ги ловите тези 3 кг.?????????????????????????????????????????????????

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=135&t=65530

- Angel Ivanov
- новобранец
Ходих на нашата корекция за щуки ноември месец. Замятах замятах, но щука не удари и се разхождах нагоре на доло по корекцията намерих едно миниатюрно воблерче бяло със червен гръб сигурно беше някъде към 1.5 гр. Реших да хвърля на него. Заметнах веднъж да видя играта му и буквално видях как от водораслите тръгна да го напада костурче извадих го не беше голям около 150 гр и след тва почнах по упорито навътре да хвърлям беше трудно с лекия воблер но се хващаха добри риби общо всичките бяха около 26/7 като под 100 гр ги пусках най голям беше около половин кило около 20 см и така това ми беше първия риболов на костур 

Рано или късно, всеки рибар бива заразен от спининга .. 

Лятото, когато ловя на язовир Огоста костур на жива рибка го търсим 6-8 метра дълбочина. Рибките, които ползваме са слънчеви, малки костурчето, виолетки, които много често не са от същия язовир.
Резултатите винаги са добри, намерим ли го къде е се започва изкл. динамичен риболов.
Резултатите винаги са добри, намерим ли го къде е се започва изкл. динамичен риболов.
- empar
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колеги споделете някоя методика за набавяне на местни рибки за стръв: малки слънчаци, уклейчета и т.н. Цапало, кош???? Какво да си измисля, че отдавна ми е станала банална "шайбата" от уклей 

'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
Рачило.
Препечен или сух хлебец. Хвърляш рачилото и 1-2 топченца от хлебеца. Чакаш 5-6 мин. и вадиш/
Ние така си ги набавяме.
Препечен или сух хлебец. Хвърляш рачилото и 1-2 топченца от хлебеца. Чакаш 5-6 мин. и вадиш/
Ние така си ги набавяме.
- Sleepwalker_
- разбира нещата
В рачилото всичко може да се сложи, важното е да се разтваря бързо. Кюспе или хляб е най-добре, но става и с купешки захранки. 

- empar
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Вееерно, че имаше и такива неща. А къде по София се продават рачила??? За дръжка мисля да ползвам някоя композитна гьостерица 4-5м, че и без това имам няколко 

'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Колеги да не решите че се заяждам ама ми казаха че някои колеги изгоряли докато ловили рибки за стръв с рачило водил се бил бракониерски уред аз вече 2-3 години не смея да го извадя за да си ловя стръв със него
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

Никога не съм имал проблеми. Ловил съм си рибки на река и на яз. Огоста
Говорих веднъж с един служител на яра и отговора му беше
"Ако си ловиш за стръв и си ги пускаш в кофичката с водата-нема проблеми. Ма ако си ги тураш от турбата да си ги пръжиш у вазе ше те глобим"
Говорих веднъж с един служител на яра и отговора му беше
"Ако си ловиш за стръв и си ги пускаш в кофичката с водата-нема проблеми. Ма ако си ги тураш от турбата да си ги пръжиш у вазе ше те глобим"