"Мрън-мрън" по темата "макари"

Модератор: sapuna

Публикувай отговор

Коя от изброените марки прави най качествени макари според вас

Shimano
183
37%
Daiwa
126
26%
D.A.M.
19
4%
Shakespeare
12
2%
Tica
24
5%
Zebco
8
2%
Abu Garcia
16
3%
Mitchell
38
8%
TUBERTINI
5
1%
Друга марка
58
12%

Общо гласове: 489

Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Re: Най-добра марка макари

Мнение от Павел Иванов »

Ми Ице , то нали знаеш че "клас" е много относително понятие :wink: Добре те разбрах какво имаш внапредвид все пак де , ама тва за аудиторията та да не се хвърлят да правят съпоставки между ценови "клас" и клас на база технически характеристики :lol: :lol: :lol:

CAVERN , лошо нема ама нищо в случаят начи ! Купуваш си две такива и детското ти се възвръща :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
baroveca
новобранец
новобранец

Мнение от baroveca »

добре butnik аз съм на 14години колко си хвърлял с твойта макара и въдица кажи ми какви марки са аз съм сигорен ,че ще хвърля повече от теп с пръчка баирън и макара дам която макара събира 0.30 280метра

butnik аз ти говоря за риболов на дъно на косъм а не на мач аз на мач ловя с balzer4.20 и макара balzer която събира 150метра 0.14 аз ловя с 0.14
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

butnik написа:Ама да ми твърдите,че две макари от един и същи клас и едната ще хвърля повече,не мога да се съглася,чакам обяснения,ако е така,защо хвърля.
Сега ще ви обесна за да ви стане ясно .. макари от един клас .. защо едната хвърля повече .. защото това е битката на производителите.. едните правят шпулата с по-голям диаметър .. което леко смущава реденето на влакното . но затва пък хвърля и прибира повече от другите .. смесват плувкарския с дънарския риболов и правят мач-лонкаст шпула .. затва ви дадох пример със секреткарп , понеже единствено в него съм виждал такива .. шпулата е със смразяващ поглед :lol:
Изображение
Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

baroveca написа:добре butnik аз съм на 14години колко си хвърлял с твойта макара и въдица кажи ми какви марки са аз съм сигорен ,че ще хвърля повече от теп с пръчка баирън и макара дам която макара събира 0.30 280метра

butnik аз ти говоря за риболов на дъно на косъм а не на мач аз на мач ловя с balzer4.20 и макара balzer която събира 150метра 0.14 аз ловя с 0.14
Ами с това 0.14 само ще се изплюеш,ако разбираш какво ти казвам.Павка,аз разграничавам нещата,нямам ама нищо против Дайва,напротив,това също ми е любима марка.Ама това "хлапе с 4.20 мачле и 0.14 корда,ами аз със спининга ще си хвърля повече от него без да замахвам. :D :D :D :D А по-голям ваглер от 28гр нямам,и те са Butnik-killer,т.е. мое производство. :oops: А баровче,това ,че умея да постигам с мача дистанции,не значи,че нямам или не мога да хвърлям с карпови такива,и то във време когато си бил в по-далечен роднина,сещаш ли се къде.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
baroveca
новобранец
новобранец

Мнение от baroveca »

аз говоря за дънен риболов на косъм а не на мач с ваглер
gmurkacha
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от gmurkacha »

Ей сладък я избърши мустака от лютеница и смени памперса че си се подмокрил ,а и ми намирисваш леко и тогава спори с тези хора ,който са минали през толкова марки и тъкъми ,че ти сигурно и на сън няма да си ги представиш, а камо ли да ги имаш!!!!!!!!!!!!!!!!!
BZI
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от BZI »

baroveca написа:добре butnik аз съм на 14години колко си хвърлял с твойта макара и въдица кажи ми какви марки са аз съм сигорен ,че ще хвърля повече от теп с пръчка баирън и макара дам която макара събира 0.30 280метра

Сори за спама ама този е ултра сладур :D :D :D :D :D :D
Изображение Пазете природата чиста !!!!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

baroveca написа:аз говоря за дънен риболов на косъм а не на мач с ваглер
Ами щом умея да хвурлям с ваглер,значи съм минал и през дънният период на развитие.То си е някаква закономерност.И на дъно съм навит,ама трябва да ми услужи някой с въдица ,да не харча излишни пари за едното доказване,че моите са в Испания.И към колегата -пиша еднакви в ценови клас и модел,или искаш да ме изкараш ,че не съм виждал Голямата Берта. :D :D :D Не забравякте,че повечето от вас са на годините на децата ми.Виждал съм ги,а още повече и продавал,.Излишен спор,ама с тия редки риболови ,освен да чешем езици ,друго не остава,майтап да става.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Ша Off-на малко,ама не се сдържах!
Та ... много малко хора са чували за трите класа Едрогърдеста мадама! Браво Ице! :wink:
Да и се порадваме малко а?!?!?!

Изображение
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от майсторчето страхил »

Ша Off-на малко,ама не се сдържах!
Та ... много малко хора са чували за трите класа Едрогърдеста мадама! Браво Ице! :wink:
Да и се порадваме малко а?!?!?!p

Само и само да види картинките шарана излиза до сами въдиците и цопва в живарника :lol:
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗИзображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Митак, ей за това ми беше речта,а ако ти се свидят да видш как "фъргам" с тях,ще ползвам панагюрския Мичел,ама първо да намеря гъба за миене на съдове от корда,по-"дъртите"я знаят процедурата по нататък.Айде,че съм на бач,лек и спорен ден от мен,ако няма рима ...удари ма :D :D :D
Nikkolay
новобранец
новобранец

Мнение от Nikkolay »

И аз мисля,че Шимано и Дайва са на едно ниво.Но ще избера Дайва!
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

обърках се :wink: :oops: :drinkers:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Какво се обърка бре Иве ? Кат мъ нанъпли да ти препоръчвам шаранджийски макари ли :roll: :lol:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
POPOV
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от POPOV »

SHIMANO е номер 1! И евтините модели са доста добре направени за цената си, но за мен като минимум спинингарска макара от въпросната марка е NEXAVE FD серията. Ако ще е от тези за японския пазар - минимум Biomaster поне 2008 година модела (произвежда се в Япония и е един клас преди Twinpower-a), но там цената не е от ниските. Класовете под него мисля ги правят вече извън Япония.
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”