Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Май и аз ще спинингаря
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- mandy73
- новобранец
- Обратна връзка:
Re: Май и аз ще спинингаря
Не мога да се сдържа и аз да не изкажа своето мнение, въпреки че ми се струва че нещата наистина загрубяха, и се загуби диалога. Аз нямам богатия опит на повечето колеги пишещи тук относно риболова с качествени плетени влакна.
И сега по същество: според мен вероятноста при спининговия риболов щуката да достигне влакното над вирбела зависи от размера на примамката, размера на рибата и от случайноста. За по голяма точност би трябвало да попитаме колегите, които ловят на естествена стръв. И моето мнение е че ако се търси целенасочено щука то задължително трябва да се ползва метален повод, защото плетеното влакно колкото и да е качествено не би издържало по-продължителна в съприкосновение със зъбите на щуката.
И сега по същество: според мен вероятноста при спининговия риболов щуката да достигне влакното над вирбела зависи от размера на примамката, размера на рибата и от случайноста. За по голяма точност би трябвало да попитаме колегите, които ловят на естествена стръв. И моето мнение е че ако се търси целенасочено щука то задължително трябва да се ползва метален повод, защото плетеното влакно колкото и да е качествено не би издържало по-продължителна в съприкосновение със зъбите на щуката.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
КхххЪм , от Унитиката съм уеко разочарован 

- Skorpi
- сериозен играч
Значи, първо ще пробваме ПауърПро. Това за превързването на вирбела ще го имам в предвид 

- Павел Иванов
Правилно решение 

- Skorpi
- сериозен играч
има ли начин да се познава кое е остаряло и кое е ново, или задължително да питам от кога е 

Да не я прегриза някой прозрачно щуклеПавел Иванов написа:КхххЪм , от Унитиката съм уеко разочарован

- Павел Иванов
Прегриза го въртящата блесна
По принцип не ме кефат брейдове за които изрично е посочено че под дадена дебелина не стават за въртящи блесни като говориме за истински брейдове щото на другите не си правят труда да го споменат
Инак при Унитика под 10 либри въртележката и ебава майката за един излет от два часа преко сили 

Съгласен 

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Сложил съм си на единия спининг 0.15 ,20 либри shimano aspire дали ще ми прави проблеми с въртележките.Колко трябва да му е дебелината за да нямам грижи?
- Павел Иванов
20либри са повече от 10либри а 0.15мм в случаят е около 0.30мм реални та не би требвало 

Павел Иванов написа:20либри са повече от 10либри а 0.15мм в случаят е около 0.30мм реални та не би требвало
Тука не съм съгласен и не е прав нашиат любим мордератор, колкото и да не ми се иска

0.15 в случая не са повече от 0.20

Сто процента съм сиурен, че няма да прави проблеми с въртележките

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
25.33 либри е даже, а наблюдения върху самия бреид има ли някой (shimano aspire)?
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
До сега съм го пробвал само с воблери,за здравината му се убедих и не се заплита ,доста добре се държи за сега
Няма как да разбереш докато не го пробваш с въртящи блесни. YGK-то което споменах си брадясваха 20 либри също както 8 и то с качествени блесни № 1+, 2 и 3 Мепс Аглиа Лонг и Лонгкаст. Айде възела ще го разплетеш, но поражението върху влакното остава. Имам горчив спомен отпреди 2 месеца и не бих искал да се повтори.
Извод: Направи ли брада веднъж - режи и хвърляй до възела, колкото и да ти свиди, за да не си мачкаш после каскета.
Извод: Направи ли брада веднъж - режи и хвърляй до възела, колкото и да ти свиди, за да не си мачкаш после каскета.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Това за каскета ми хареса
.Като го пробвам с блесни ще споделя.А за малки 0,1,2 блесни дебело ли е 0.15 брейд?