За поводите..
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
-
- ще става разбирач
Re: За поводите..
Та за поводите... кажете ми, подходящо ли е влакно 0,10 - 0,12 за повод, при основно 0,20 (питам конкретно за фидер) 

-
- вече хвърля и на тежко
0.12 - 0.14 за мен е удачен вариянт...
Не е съвсем коректен въпроса. Уточни, моля, какво имаш в предвид под "подходящо"? Какви са ти опасенията? По принцип една система е толкова здрава, колкото е здраво най-слабото звено. Моето мнение, че не би трябвало да имаш проблем да ловиш риба с размери и вид адекватни на повода ти при основно 0.20.dundurma написа:Та за поводите... кажете ми, подходящо ли е влакно 0,10 - 0,12 за повод, при основно 0,20 (питам конкретно за фидер)
Иначе отговорът е -зависи. Зависи каква риба(вид и размери), на каква дистанция, при какви условия и в кой сезон ще я ловиш.
Сега в момента, на пример, рибата е вяла взима много вяло и индикациите са страшно дискретни. Мисля, че ако дъното позволява, не е проблем да ловиш и бабушки и каракуди пък що не и шаран с повод 0.10. Съвсем скоро на фидера извадих две шаранчета към кило кило и канче, на 0.14 основно и .12 флуоркарбонов повод. Ако беше лятото щеше да ми е по-трудно. Сега нямах проблем.
В активния сезон, основно влакно 0.20 ще ти даде предимството да ловиш с хранилки от по 30-40 грама и нагоре.
Ако пък и кълве... Още по-добре!
-
- ще става разбирач
Благодаря Hobby, намерих отговора в поста тиHobby написа:Не е съвсем коректен въпроса. Уточни, моля, какво имаш в предвид под "подходящо"? Какви са ти опасенията? По принцип една система е толкова здрава, колкото е здраво най-слабото звено. Моето мнение, че не би трябвало да имаш проблем да ловиш риба с размери и вид адекватни на повода ти при основно 0.20.dundurma написа:Та за поводите... кажете ми, подходящо ли е влакно 0,10 - 0,12 за повод, при основно 0,20 (питам конкретно за фидер)
Иначе отговорът е -зависи. Зависи каква риба(вид и размери), на каква дистанция, при какви условия и в кой сезон ще я ловиш.
Сега в момента, на пример, рибата е вяла взима много вяло и индикациите са страшно дискретни. Мисля, че ако дъното позволява, не е проблем да ловиш и бабушки и каракуди пък що не и шаран с повод 0.10. Съвсем скоро на фидера извадих две шаранчета към кило кило и канче, на 0.14 основно и .12 флуоркарбонов повод. Ако беше лятото щеше да ми е по-трудно. Сега нямах проблем.
В активния сезон, основно влакно 0.20 ще ти даде предимството да ловиш с хранилки от по 30-40 грама и нагоре.

Тази джаджа може ли да си види някъде в нетаReptile написа: Връзвам с връзвачка SENSAS и стават перфектни клупове.

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Етоdekata написа:Тази джаджа може ли да си види някъде в нетаReptile написа: Връзвам с връзвачка SENSAS и стават перфектни клупове.

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
-
- вече хвърля и на тежко
Колеги някой ползвал ли е Maxx one и моля ви кажете нещо което си заслужава парите че тотално се обърках в избора си.
А между другото в он -лайн магазина на Аква спорт от Бургас има Browning Cenitan понеже колегата каза .че по складовете е свършило това да не е менте.

-
- вече хвърля и на тежко
Колегата, за който говориш е служител в този магазин...Аз си взех от това влакно 0.91, но още нямам потапяне във вода, ама на пръв поглед изглежда надежноsloncho написа:Колеги някой ползвал ли е Maxx one и моля ви кажете нещо което си заслужава парите че тотално се обърках в избора си.
А между другото в он -лайн магазина на Аква спорт от Бургас има Browning Cenitan понеже колегата каза .че по складовете е свършило това да не е менте.

-
- вече хвърля и на тежко
Добре де последно влакното става ли за поводи или не.
-
- вече хвърля и на тежко
ДА!sloncho написа:Добре де последно влакното става ли за поводи или не.
Колега, не се фрагментирай толкова - всяко влакно, малко или много става за поводи. Що и това да не става?! Хващаш го в ръката си преценяваш. Най-много да установиш, че не отговаря на твоите критерии и тогава излизаш от ситуацията обогатен с лично мнение.sloncho написа:Добре де последно влакното става ли за поводи или не.

-
- вече хвърля и на тежко
Canitan доколкото разбарх е влакно за поводи, така че... А пък и цената му е под 5лв. , едвали толкова ще те заболи ако не ти хареса 

-
- вече хвърля и на тежко
Колеги понеже не живея в БУРГАС единствения начин да ги поръчам е по интернет а доставката е с куриер не е много евтина а смятам да поръчам няколко диаметъра за да намаля разхода.За това питам. 

Ти явно много държиш точно на това влакно? Едва ли в Търново няма друго, което да не върши работа?! Но понякога така става - фиксираме се в нещо и ходи ни носи аргументи. Ще си поръчаш влакно от Бургас, че нямате влакна в Търново... Очевидно искаш и някой друг да ти поеме отговорноста за избора - добре! Вземи това влакно колега!
На моя отговорност. Ако не ти хареса... почерпи по една Болярка тъмно като се видим. 

-
- вече хвърля и на тежко
Не точно така колега живея на 50 метра от магазина на Мариян Димитров обаче като вляза в магазина никой не благоволява да те попита какво търсиш камо ли да ти обясни нещо.Аз съм запален риболовец от 7-8 месеца не разбирам всичко и за това се опитвам да избирам според мнението на много от колегите във форума.Всяка седмица пътувам до Русе,Плевен и почти всички градове в Северна България дори имам колега състудент които има магазин в Русе и ми дава добри отстъпки но не подържа асортимент от всички марки на пазара затова се налага да поръчвам някои неща по интернет.