Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Риболовен билет и документи
naRiba.com

Форум

Билети и членски карти за 2009...
Модератор: sapuna
Re: Билети и членски карти за 2009...
днес се опитах да си заверя билета в Бургаската ИАРА но май тая година ще се явявам бракониер и така ще е по добре...??!!
... Та днес от агенцията ми казаха че немогат да ми заверят билета тъй като нямали съответните бланки (ами аз ли да им ги отпечатам шибаните бланки
) и ме препратиха към ловнорибарското дружество "лебед" там някакъв господин ми обясни че ще ми завери билета но в момента неможе защото имал гости....?!!?
(на работното му мястро в работното му време).... чаках близо 1 час и реших да се спусна по главната докато му свърши "гостито" .Върнах се след час и един друг господин ми каза че билети за днес не се издават тъй като било вече късно ...!!! а часа беше 16:00 ...!?! а работното време следобед беше от 12:30 до 17:00..... днес бях си взел почивен ден само заради шибания билет ..... но както писах по горе тази година ще съм от другата страна на барикадата....

от скоро съм регистриран във форума и явно не съм обърнал внимание за което се извинявам ..... но пък от тея хора кадето един билет немогат да ти презаверят ... а от тях се очаква да се борят с бракониерството дрън дрън ...
питах и за слуха за членските карти ...само предложение било още не било сигурно.... 

На 52 водоема в страната ще се лови с членски карти и риболовен билет....!!! заповедта влиза в сила от 14.03.2009 г.
- GODFATHER
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Е сега ако кажеш и къде е публикувана или предстои да се публикува въпросната ЗАПОВЕД - цена нямаш 

I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
преди малко се пребрах от ловнорибарското дружество .. извадих си билет и членска карта на промоция за 35 лв.. и служителят ми обясни че при тях имало вече такава заповед... Каза също че е обнародвана(или предстои да се обнародва ) в държавен весник... Според заповедта най големите 52 язовира в страната минават за стопанисване към ловнорибарските дружества ....
Членска карта на Националното ловно-рибарско сдружение
За да извършвате любителски риболов в един от тези язовири http://www.vidrax-fishing.com/b/images/14.jpg е нужно освен билета за риболов да притежавате и карта на Националното ловно-рибарско сдружение с платена годишна такса. За разлика от риболовния билет, който е валиден 12 месеца след датата на издаване, тази карта е валидна само от 1 Януари до 31 Декември в годината на издаване.
Това верно ли е или само ни събират парите за лични облаги
Благодаря предварително
За да извършвате любителски риболов в един от тези язовири http://www.vidrax-fishing.com/b/images/14.jpg е нужно освен билета за риболов да притежавате и карта на Националното ловно-рибарско сдружение с платена годишна такса. За разлика от риболовния билет, който е валиден 12 месеца след датата на издаване, тази карта е валидна само от 1 Януари до 31 Декември в годината на издаване.
Това верно ли е или само ни събират парите за лични облаги

Благодаря предварително
-
- и господ не е толокова добър
Нищо вярно 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- научил се да хвърля
Днес си платих карта и билет-34 лв. и двете.От ловното ми казаха че от края на Март за Жребчево е задължителна Членската карта.
Благодаря за отговора
аз намерих това
НАРЕДБА № 37 ОТ 10 НОЕМВРИ 2008 Г. ЗА ПОЛЗВАНЕТО НА ЯЗОВИРИТЕ - ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, В РИБНОСТОПАНСКО ОТНОШЕНИЕ И ПРАВИЛАТА ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА СТОПАНСКИ, ЛЮБИТЕЛСКИ РИБОЛОВ И АКВАКУЛТУРИ В ОБЕКТИТЕ - ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ ПО ЧЛ. 3, АЛ. 1 ОТ ЗАКОНА ЗА РИБ........
Раздел II.
Правила за извършване на любителски риболов
Чл. 15. (1) Любителски риболов в определените за това обекти или зони от тях се извършва от лица, притежаващи билет за любителски риболов.
(2) Когато не е издадено разрешително за стопански риболов във водни обекти или зони от тях, предназначени за извършване на стопански риболов, любителският риболов в тях е разрешен.
(3) В язовири - държавна собственост, предназначени за аквакултури, когато няма извършена регистрация по реда на чл. 25 ЗРА, любителският риболов е разрешен.
(4) Любителски риболов във водни обекти - държавна собственост, където управлението на рибните ресурси е възложено по реда на чл. 15а, ал. 1, 2 и 3 ЗРА, се извършва от лица, които притежават билет за любителски риболов и членска карта на съответното сдружение по чл. 11 ЗРА.
Според мен тези членски карти за сега не са ни нужни за язовирите посочени по горе
предполагам че на никой няма да му пречи да даде още 12лв за въпросната членска карта но да има за какво
ние си даваме целогодишно стократно повече пари за оборудване
аз намерих това

НАРЕДБА № 37 ОТ 10 НОЕМВРИ 2008 Г. ЗА ПОЛЗВАНЕТО НА ЯЗОВИРИТЕ - ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, В РИБНОСТОПАНСКО ОТНОШЕНИЕ И ПРАВИЛАТА ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА СТОПАНСКИ, ЛЮБИТЕЛСКИ РИБОЛОВ И АКВАКУЛТУРИ В ОБЕКТИТЕ - ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ ПО ЧЛ. 3, АЛ. 1 ОТ ЗАКОНА ЗА РИБ........
Раздел II.
Правила за извършване на любителски риболов
Чл. 15. (1) Любителски риболов в определените за това обекти или зони от тях се извършва от лица, притежаващи билет за любителски риболов.
(2) Когато не е издадено разрешително за стопански риболов във водни обекти или зони от тях, предназначени за извършване на стопански риболов, любителският риболов в тях е разрешен.
(3) В язовири - държавна собственост, предназначени за аквакултури, когато няма извършена регистрация по реда на чл. 25 ЗРА, любителският риболов е разрешен.
(4) Любителски риболов във водни обекти - държавна собственост, където управлението на рибните ресурси е възложено по реда на чл. 15а, ал. 1, 2 и 3 ЗРА, се извършва от лица, които притежават билет за любителски риболов и членска карта на съответното сдружение по чл. 11 ЗРА.
Според мен тези членски карти за сега не са ни нужни за язовирите посочени по горе
предполагам че на никой няма да му пречи да даде още 12лв за въпросната членска карта но да има за какво
ние си даваме целогодишно стократно повече пари за оборудване
-
Нестава на въпрос за карта и пари.Въпроса е че тези водоеми не са взети от здружения и следователно не е необходима кара.Лично ходих в Бургаската иара и хората ми се изсмяха
Затова които иска да дава,"не е луд тоз който яде баницата атоз който я дава."

Аз от миналата година имам такава карта ама ми я дадоха с билета без допълнителни такси и т.н. Но тази година когато отидох да си заверя билета ми взеха 30 кинта общо 25 за билет и 5 за карта.Така че искрено се надявам да има засилен контрол особено по марица след трагедията която видях миналата седмица в симеоновград.Пък дай боже всичко да е за добро.Не вярвам някой да го съборят 5,10 или там колкото струва въпросната карта стига да има резултат.
Днес ходих да си заверя билета. Не знам откъде е тази разлика но на мен ми взеха 32лв за билета и членска карта. В разговора който водих там ми казаха че до края на годината ще станат 200 язовира отдадени на дружества.
- MITKO70
- кандидат преподавател
То,че така трябва да стане е ясно и така казват в ЛРД,а обратно в ИАРА.Даже се е забатачила работата още,според СЛРБ,инфо от днес, вестник Рибар.ИАРА е взела решение повече да не предоставят бланки за издаване на риболовни билети на сдруженията членуващи в СЛРБ.По този начин се спъвало изпълнението на наредба 22 и влизането в сила на тази прословута заповед.За сега си е по старо му-билета от ИАРА задължителен,членските карти от СЛРБ доброволни/ако искаш да ползваш 20%отстъпка от билета/.chorta82 написа:На 52 водоема в страната ще се лови с членски карти и риболовен билет....!!! заповедта влиза в сила от 14.03.2009 г.
Всичко може,но не всеки го можe.

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
В една друга тема
sapuna написа:Фактите са следните:
Изтече ми билета!Отивам днес да презаверявам и ми се казва,че и тази година имаме проблем с бланките!"Иди .../еди къде си/"!
Отивам-"Ела в края на месеца!"
Е...питам аз как да постъпя през уикенда?Тенденционално да ида за риба и фактически да стана бракониер,или фактически да си остана в къщи и тенденциално да се натискам до края на месеца?!?!?!
На въпроса ми за някаква алтернатива,ми бе отговорено:"Спасявай се!Ние не носим отговорност,но да знаеш че от Ловното трети ден обикалят по проверки!"
До къде я докарахме!!!
-
Дефакто си бракониер,деюре не си виновен