Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

направи си сам...плувки
Модератор: emo vasilev
- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: направи си сам...плувки
Спрей . 

-
- разбира нещата
Нека аз...нека аз...stich написа:Утре ще ни ги покажеш ли пак?
На къса плувка,в репея...
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
И аз се пробвах да измайсторя някоя плувчица от ето това,най-обикновени джапанки

получи се ето това

тези килове са от шлайфан бамбук , и не ми харесват особено,но при първа възможност ще ги заменя с карбонови

получи се ето това

тези килове са от шлайфан бамбук , и не ми харесват особено,но при първа възможност ще ги заменя с карбонови

Късмета е резултат от много добро планиране !!!
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
-
- вече хвърля и на тежко
всичко ми е ясно за плувките но никой не казва как си прави телчетата за самите плувки и от какъв материал
утре ще пусна снимки на някои от моите шедйоври
утре ще пусна снимки на някои от моите шедйоври
-
- новобранец
Привет колеги!Зимата поотминава вече и пристига времето на активен риболов- какво по-хубаво от това!
Та сега по темата.От миналата година се опитвам да правя воблери(или по-скоро подобия на воблери),но тази година реших да се пробвам в плувкостроенето.Снабдих се с машинка(от онези в кутия с много джаджи), и щастлив и доволен ,започнах да правя първата си плувка.За жалост щастието продължи само няколко секунди когато липата(само с нея и с фибран розполагам)заено с кила (изработен от бамбуков шиш)изхвърча в незнайна посока.Трудно ги намерих после.
Опитвах отново и отново ,но все не се получава.Въпросът ми е:Може ли някой да ми посъветва какво да правя в такава ситуация?
Наслука,
Лека Вечер

Наслука,
Лека Вечер
- antivik
- кандидат преподавател
А как ги закрепяш към машинарията? И сложи ако можеш някоя и друга снимка да я видим какво представлява.pike_master написа:Привет колеги!Зимата поотминава вече и пристига времето на активен риболов- какво по-хубаво от това!Та сега по темата.От миналата година се опитвам да правя воблери(или по-скоро подобия на воблери),но тази година реших да се пробвам в плувкостроенето.Снабдих се с машинка(от онези в кутия с много джаджи), и щастлив и доволен ,започнах да правя първата си плувка.За жалост щастието продължи само няколко секунди когато липата(само с нея и с фибран розполагам)заено с кила (изработен от бамбуков шиш)изхвърча в незнайна посока.Трудно ги намерих после.
Опитвах отново и отново ,но все не се получава.Въпросът ми е:Може ли някой да ми посъветва какво да правя в такава ситуация?
Наслука,
Лека Вечер
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
-
- и господ не е толокова добър
Взимате материала за плувка, правите му грубите обработки, след това разпробивате за кила, взимате някакъв конусна клечка,шиш или нещо подобно, слагате го на заготовката, другия край в някаква машина с патронник.От там нататък е лесно, с парче шкурка шлайфаме като машината трябва да е на бавни обороти. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- новобранец
Проблема май е в оборотите,защото най-бавното въртене е 13 000 в минута.Благодаря за отзива.
П.П Снимки ще кача по-късно,защото в момента зареждам батериите на апарата.
П.П Снимки ще кача по-късно,защото в момента зареждам батериите на апарата.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Та като стана въпрос за плувки,аз вече не смятам да купувам.Вижте защо;

Ето и малко различен изглед

За 2 дни работа , с малко четене оттук там.Вечните плувки,направени от микропорест каучук импрегнирани с специален разтворител за каучук много разреден за да не ги повреди,не пиещи вода и не стареещи.Какво повече му трябва на човек когато си ги е направил сам -много риба освен и това е.
Успех и на всички други ентусиасти по темата.

Ето и малко различен изглед

За 2 дни работа , с малко четене оттук там.Вечните плувки,направени от микропорест каучук импрегнирани с специален разтворител за каучук много разреден за да не ги повреди,не пиещи вода и не стареещи.Какво повече му трябва на човек когато си ги е направил сам -много риба освен и това е.
Успех и на всички други ентусиасти по темата.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
- Бай Гого- Сиромаха
- кандидат преподавател
Ето и от мене некоя,от прословутия лопен..
Клечките за зъби и иглите са времянка,само докът изсъхне лака,за да не се запълнат дупките..

Клечките за зъби и иглите са времянка,само докът изсъхне лака,за да не се запълнат дупките..
А някой би ли показал как да монтирам глава от дрелка на електромотор, понеже искам да си направя малко стругче. Дори, ако някой има такова, което не ползва - нека ми пише едно ЛС да се разберем