Качествени чепарета

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Re: Качествени чепарета

Мнение от Mi7chell »

tuhlaedinichka написа:странно ми се вижда да се правят (освен ако няма какво да правиш)чепарета след като цената им пада и е вече в една разумна(цена на консуматив)граница .
Кое е странното след като на Фк вече е факт ,че дава повече.Купешкото иди го разбери с Фк ли е с монофил ли е.И да се скъса ще си знаеш,че ти си го правил,и няма да псуваш магазинерите.
Зарганолог
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

КИРО написа:но не се вързваше толкова трудно,
както имаше някъде мнение.
Или по-точно,няма разлика.40 мин за едно чепаре стигат.
Някои видове Фк не държат на възел,аз попаднах веднъж на такова...ужас!
Има и монофил,който не държи на възел - Suffix не купувайте такова влакно,за нищо не става.
Зарганолог
tuhlaedinichka
новобранец
новобранец

Мнение от tuhlaedinichka »

не обичам да пиша често ,но дължа отговор на ми7шел- ако ВИЕ не можете да направите разлика между две влакна кое е моно и кое флуо явно от скоро ползвате тея влакна и все още ВИ е трудно да ги разпознавате . и още нещо - всеки има свой риболовен магазин от който пазари, и това предполага голям процент доверие ,а ако той липсва- магазини много,но първо -(ако смея ) един съвет научи се да различаваш влакната. надявам се ,че тонът ми е бил коректен
Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Borkata »

поради наличието на рибоци и аз се замислих да обърна внимание на качеството на чепаретата ми.понеже никога не съм ползвал ФК и постоянно чувам противоречиви мнения инвестирах днес някой лев в две ролки взех и куки и ги дадох на мой познат да ми направи чепарета с по 15 куки,защото в момента нямам време да се занимавам пък да видим какво ще стане.разбрах,че перушината поне тук в Бургас била малко дефицит та едвам измолих тоя мой познат да ми направи с неговата понеже тия 3 дни в които ловя ми направи впечатление,че на ламе взима доста по-малко отколкото на перушина.края на седмицата живот и здраве ще пиша как е положението с този прословут ФК.между другото немога да схвана каква е идеята на влакно което е отвън ФК отвътре обикновено.или едното или другото баси :) незнам дали е писано и дали е истина но днес ми казаха как съм можел да различа истински ФК от обикновено влакно .като се запали края на ФК след като махнеш пламъка веднага изгасва докато обикновеното влакно гори като фитил.направих опити в магазина и се оказа,че май наистина е така.
Последно промяна от Borkata на Пон Апр 20, 2009 7:40 pm, променено общо 1 път.
Качествени чепарета Borkata
Изображение
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

tuhlaedinichka написа:не обичам да пиша често ,но дължа отговор на ми7шел- ако ВИЕ не можете да направите разлика между две влакна кое е моно и кое флуо явно от скоро ползвате тея влакна и все още ВИ е трудно да ги разпознавате . и още нещо - всеки има свой риболовен магазин от който пазари, и това предполага голям процент доверие ,а ако той липсва- магазини много,но първо -(ако смея ) един съвет научи се да различаваш влакната. надявам се ,че тонът ми е бил коректен
Единствения познат за мен начин да ги различавам е като ги запаля със запалка.Монофила гори като фитил след като спреш подадения огън,а флуорокарбона веднага изгасва след като спреш огъня.Не върви да отида в магазина и да запаля чепаретата.Да отскоро ползвам такива влакна,и не твърдя,че съм специалист,след като си по запознат открехни ме как мога да ги различавам по друг начин.
Зарганолог
Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Borkata »

баси майката.. все едно сме си плюли в устата.едновременно го написахме тва.ооо аз бях в магазина днес и палих наред !!! :D :D :D
Изображение
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

При мен компромис няма,изцяло ФК и гледам майката да е още 20-30 санта,свободна и тогава да се свърже с основното влакно.Днеска вързах две чипарета,с по-големички куки,утре може би още. :D
А сега де? :roll:
Аватар
preslav
новобранец
новобранец

Мнение от preslav »

Chipi,фани си и дваисе лонди ако дал господ,но тия с малкото сафрид не са ловили точно сафрид... сешташ ли се?С куки на чепарето колкото малкия ти пръст не се хвашта много сафрид :twisted: Ако искаш сафрид на тон си е твои проблем.У нас никои не го иска и не го ловя кат невидяллллл...Аз просто влизам заради кефа,и за някоя по ,маркова, риба.Ако някои иска да разстрелва сафрида,малки куки с ламе... Пробваите..(куките супер мини с ярко жълто-зелено ламе)БЕ епи
Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chipi_ »

preslav написа:Chipi,фани си и дваисе лонди ако дал господ,но тия с малкото сафрид не са ловили точно сафрид... сешташ ли се?С куки на чепарето колкото малкия ти пръст не се хвашта много сафрид :twisted: Ако искаш сафрид на тон си е твои проблем.У нас никои не го иска и не го ловя кат невидяллллл...Аз просто влизам заради кефа,и за някоя по ,маркова, риба.Ако някои иска да разстрелва сафрида,малки куки с ламе... Пробваите..(куките супер мини с ярко жълто-зелено ламе)БЕ епи
Това че се засякохме на Калиакра не значи че
визирах теб,защо си мислиш тъка.Аз знам от това което сме говорили че гониш чернокопа.
За сведение всеки път когато бях там а те бяха 5или 6 имах познати от поне
4-5 лодки.Аз за риба на сляпо не тръгвам.Само по инфо, и съм за едро и по много.Успех тоя сезон. :smt023
п.п сигурно пак ще се видим там.
Изображение
Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Borkata »

моля някой който има наблюдения къде в Бургас изпипват добре чепарета по поръчка да ме светне ако е удобно ако има и цени още по-добре:wink: благодаря предварително!
Изображение
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Пробвахме ги днес чепаретата / със шурито /,
меджида налита добре на тях,поради липса на сафрид.:D
Но утре ще пусна репортажа,че днес още имам доста ангажименти.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
ribkata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ribkata »

Хах казах ли че бат Киро е майстор...вие не ламе че ламе ... Сега ще видите като излезе сафрида кой ще ги лови...Искам и ас такива ама се оказа че нямам материал ...
!!!НАСЛУКА!!!
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

liubak написа:Момчета, аз пък не мога да си намеря перушина от бърне /светла/. Всичко друго си го копувам от магазините, ама това чудо не мога да го намеря. :smt015 :smt102 За лични нужди е. Няма да правя чепарета за продан. Обещавам, :smt109 да се реванширам при пръв удобен случай. Помогнете. :prayer:
Здравей, колега!
Каква е тази "перушина от бърне /светла/"? :roll: Да не би да става дума за перушина от див юрдек? :roll: Защото двете много си приличат. И двете са на раета, но при бърнето широките раета са тъмни и затова перата изглеждат почти черни, докато при дивия юрдек широките раета са светли и затова перата изглеждат почти бели. Аз имам малко пера от див йордек, но от бърне нямам. Ако те интересуват мога да ти изпратя няколко пера в пощенски плик. :D На мен пък ми трябват около 6 метра или поне 2 метра от това прословуто флуорокарбоново влакно DUEL, 0.14 или 0.16, за да мога да го сравня с Gorilla на Tubertini(също флуорокарбон). Защото на мене макарата ми струва колкото този DUEL. :lol: А вече съм накупил корди за 10 години напред :lol: Наслука на всички! :D
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

Една снимка на перата от див юрдек
Изображение
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=11765462
Малко е размазана, защото е правена с телефон :lol:
Последно промяна от 1000n на Сря Апр 22, 2009 6:08 pm, променено общо 1 път.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

На бърнето са малко по-тъмни,отколкото на дивия юрдек.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Публикувай отговор

Обратно към “Изкуствени примамки”