Тролинг-сезон 2009г!

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: Тролинг-сезон 2009г!

Мнение от Ivak »

Шад рап е модела сигнатурата на цвета е НТ кой търсят твойте познати. Лесно ще го намерят :wink:
А този магнум, който си пуснал на снимката лови доволно бели риби, пробвай и други цветове. :D
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Не съм Ванга,просто на снимката със сомето се вижда воблера! :D Ивака бърка,моделът е Х-рап-шад с цвят Хот-хийт 6см.! :wink: Време е вече да видим и рибите на Ивака! :drinkers:
Аватар
spookymiro
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от spookymiro »

Утре ще разберем победителя във викторината :D. Аз мисля, че предположението на Троли не е вярно, защото го имам този воблер (вижда се на снимката с магнума, горе в ляво) а на него липсват каквито и да са черни ивици по гърба. Предположението на Ивака като окраска поне по каталога го докарва горе долу ама с обяснението за газене 2.7-3.3 не се връзва. Аз имам SR-7, на който пише 1.5-3.3 и SR-9 на който пише 2.4-4.5.
За сега от моите воблери на рапала, само CD-7 MAG го докарва на такова газене. Даже днес ходих до Орозов и си взех си още един магнум същия по размер ама с окраска RD, взех си и JSR-7 с цвят HTP, JSR-5 с цвят FT, TD-5 с цвят HT. Парното май ще почака малко....

Моля за малко информация за JRS модела. Кога трябва да се използва? Постоянно го пробвам, обаче освен две бели хванати на Кърджали в един ден в началото на септември през 2007, повече не съм имал удар нито там, нито на Жребчево, нито на Студен кладенец нито на Искъра.

Ще хода през почивните дни до един платен язовир. Ще гоня бяла на кастинг от брега. Освен с джиги със силиконче, ще пробвам и воблери. Моля да ме посъветвате на какви воблери да наблегна (не че няма да пробвам повечето :D ). Дали тракащи или не, джойнтед или цели.

Поздрави!
Последно промяна от spookymiro на Вто Апр 28, 2009 11:47 pm, променено общо 1 път.
Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

Всяка прилика в ... очите е случайна .
Изображение

Изображение

Спора около идентификацията на модела е ненужна, всеки воблер има бърза писта, но не всеки път собственика му цели ваксата. Риболова е като секса, при тях теоретиците и практиците са на различни щандове :smt018 .
spookymiro написа: Развило от линията ама някакъв колега пресекал с лодката на 60-тина метра зад тях и линията се скъсала. Не разбрах обаче, дали рибата или лодката са скъсали.
Само пъстървата и Blue Marlin качват линията нагоре и късане от лодка е възможно, останалите се правят на котви :roll: .
Последно промяна от sampo на Вто Апр 28, 2009 11:11 pm, променено общо 1 път.
На платено не одим !
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Изобщо не си прав,бате Сампо!Аз теоретик или практик съм? :shock: Изборът на воблер за даденият момент е най-важен! :idea: Аз знам,кво иска в момента Голямата бяла и доказателството е,че имам шест много-добри риби за шест отделни дни на два различни модела рапали,но близки по цвят!Разликата между Ред-хед салмо и Ред-хед Магнум е една! :idea: Магнума лови яко сомове и трофейни бели,пък на салмо една свестна риба не съм видел! :oops: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

А,Спокимиро съвсем се оплете! :D Прочети,кво си написал а също и снимките! :D Горе в ляво на втора снимка има Ред-хед,а и това би трябвало да не са твоите воблери,а на Пловдивчаните! :D Сега станаха твои и нищо чудно,и сомето да е твое!На първа снимка се вижда ясно оранжев воблер на крайна лява гега,а у кутията има само един-горе у десно! :D Ти си чудесен сценарист за "Народния театър"! :drinkers: Нема лошо,аз съм ЗА! :D
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

Troli Rapala написа:пък на салмо една свестна риба не съм видел! ...
:lol: :lol: :lol: За да видиш ще се наложи "смяна на съпругите" :lol: .
В петък по обяд влезнахме уж да направи малко тен , аз проба на салмото, надърпа ги набързо без да знае какво се клати в края на линията. Ако чуе "Ред-хед салмо и Ред-хед Магнум" ще си помисли че става дума за лак за нокти :lol:
Действието не се развива в оная кланница, наречена Ивайловград :
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... 500&page=1
Според нея тайната на успеха е в екипировката :
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... =1&cat=500
Само един от новите воблери на Салмо ме разочарова, 2 дни по около 2 часа = 0 :x . Ще му дам втори шанс на откриването, ако пак ми се оплези с език, отива за тунинговане.
Последно промяна от sampo на Сря Апр 29, 2009 6:17 am, променено общо 1 път.
На платено не одим !
Аватар
spookymiro
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от spookymiro »

Troli Rapala написа:А,Спокимиро съвсем се оплете! :D Прочети,кво си написал а също и снимките! :D Горе в ляво на втора снимка има Ред-хед,а и това би трябвало да не са твоите воблери,а на Пловдивчаните! :D Сега станаха твои и нищо чудно,и сомето да е твое!На първа снимка се вижда ясно оранжев воблер на крайна лява гега,а у кутията има само един-горе у десно! :D Ти си чудесен сценарист за "Народния театър"! :drinkers: Нема лошо,аз съм ЗА! :D

Другото лево бре! Горния десен ъгъл исках да кажа ама по тъмно ги бъркам малко :D. Воблерита са си моите, не видиш ли че съм ги снимал вчера. Никъде не съм казал, че воблерита са на Пловдивчани, а че ме светнаха това онова. Сомето е на приятелчето, аз съм два пъти по-голям и няма да се хвана на снимката :lol: (направих си аватарче заради тебе). Оранжевия воблер дето се вижда на лявата гега не е мой и ако ми кажат утре ще напиша точно какъв е.
За да залича съмненията, обзели те по късна доба, прилагам актуална снимка от двете страни на куфарчето с воблерите. Там са и новите придобивки за които писах. Направих някои размествания, което твоето зорко око ще забележи със сигурност :wink:

Изображение

Изображение

Поздрави!
Аватар
magiosnika---
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от magiosnika--- »

Спокимиро, Тролката не е Ванга :lol: Просто обича да стреля в тъмното :wink: Пуска един трасиращ и започва да слухти,като гърмяно зайче :lol: Който се върже добре,който не се- пак е добре :wink: :lol: 8)
Аватар
spookymiro
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от spookymiro »

magiosnika--- написа:Спокимиро, Тролката не е Ванга :lol: Просто обича да стреля в тъмното :wink: Пуска един трасиращ и започва да слухти,като гърмяно зайче :lol: Който се върже добре,който не се- пак е добре :wink: :lol: 8)
Благодаря за отговора :)
Не го познавам човека, не мога да го коментирам. Съвсем нов съм във форума и не познавам никой. Мога обаче да кажа, че го помолих за помощ, (извън риболова) и беше любезен да ми обясни каквото ме интересуваше.

Така и така отворих дума за помощ, а и съм си показал набора от воблери та моля да ми препоръчате на кои от тях да наблегна при кастинг за бяла риба от брега. Ако пък практиката е всеки да си пази тайните, кажете и няма да досаждам с въпроси повече.

Въпросния воблер от викторината е ТD05 RDT и гази 1.8-2.7 В склада на Орозов го няма и казаха, че е спрян от производство а в магазина имаше 2 бройки само (познайте кой ги взе 8) ). В предишните "показания" които бяха дали моите хора, единственото вярно е оранжевия цвят ( частично) и че е на рапала :lol: В сайта на рапала излиза като цвят на модела TDD, на TD го няма.

Прибрах се в къщи и ето снимка на воблера, само че реалния цвят е по-червен отколкото излиза на снимката:

Изображение

Поздрави!
Последно промяна от spookymiro на Сря Апр 29, 2009 4:53 pm, променено общо 1 път.
Речния човек
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Речния човек »

spookymiro написа: ..Така и така отворих дума за помощ, а и съм си показал набора от воблери та моля да ми препоръчате на кои от тях да наблегна при кастинг за бяла риба от брега. Ако пък практиката е всеки да си пази тайните, кажете и няма да досаждам с въпроси повече...

Здравей!

За бряг от ръка аз бих предпочел джигови примамки. Ще ми дадат по-голяма дистанция от воблерите в кутията ти.
Иначе, TD 5-ичките не са лоши,но със замятането от бряг нещата са тегави..Това за затворен водоем,за река винаги можеш да ги пуснеш по течението.. Jointed shad-rap мисля,че е по-добре за замятане от ръка,но не знам дали ще реагират положително рибките на него в конкретният ден..
С джиг е по-лесно.. :)

Ето няколко примерни палавника,които предпочитам в моите условия - река и течение..

Изображение

Поздрави!
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Сгреших! :oops: Това доказва,че не съм Господ в тролинга! :D Има такъв Магнум,Стайнлес стийл производство 2002 и 2003 години!

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
magiosnika---
научил се да хвърля
научил се да хвърля

:lol: Ти да видиш, Тролката да си признае :rolleyes:
Аватар
magiosnika---
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Този горният - скумрииката е един от любимите ми :wink: :drinkers:
Имам каталозите на Рапала от 2003 до 2008 :lol: Тези дни ще имам и 2009 :lol: :drinkers:
Последно промяна от magiosnika--- на Чет Апр 30, 2009 9:33 pm, променено общо 1 път.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Обърнете внимание на последната снимка,последното изречение! :idea: The good FIGHT! :idea: Защо да не ви пожелая-Big or great FIGHT!За най-добрите тролингисти остава FIGHT to dead! 8) :drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”