Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Днес на морето
Re: Днес на морето
След като "скъсах" платерините от бой реших да видя къде е каята. Ранно ставане, гласуване и беж на моренцето с лодката. Местото-даляна Юрий Гагарин. В началото нещо не уцелих местото и излизаха само дребни, но след час лутане ги набарах. Първо извадих няква бяла рибка и тя се откачи на две педи под водата. Стори ми се, че е меджит. После пак закълва и се оказа, че това наистина е било меджит. Много едър между 15-20 см. А по два на попченския такъм направо потапяха върха във водата. Много си приличат с дракона обаче и на два пъти хванах дракони, които в залисията замалко да хвана с гола ръка. Пазете се от тях! Обаждаше се и тук-таме и кая среден сайз. Едни колеги дойдоха на стотина метра от мен и след малко си тръгнаха. Викнах ги при мен и ги зачесахме заедно. Те ловяха с попченски такъм, но имаха едно постоянно пуснато във водата чипаре, което вадеха през десетина минути. Почти винаги имаше по 5-6 едри меджита на него. Жалко, че не взех фотото в лодката. Към 12 ч се изнесох на брега с 5-6 кг рибка, а там баджо бе наскубал други морски обитатели. Естествено направихме бартер риба за паури и рапани.
Следват снимките на половината улов без коментари.

Абе доволно. Мислих да зазимявам лодката и да мятам зизитата, ама май ще има поне още един риболов на меджиди за чирус. Другио пат па.
Поздрави и наслука!

Абе доволно. Мислих да зазимявам лодката и да мятам зизитата, ама май ще има поне още един риболов на меджиди за чирус. Другио пат па.
Поздрави и наслука!
-
- и господ не е толокова добър
Пак осигури иеденето

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Ако ще ходиш само за меджит вземи едно чепаре с голи куки и им слагай по 1-2 бели черъвчета ако е гъст ще го пукнеш ,така съм правил по 5-6 кг.на плоската скала преди години и задължително един пакет едра сол ,че иначе не издържа .
Беше време за сефтето на бомбардата. Още в 5 ч. бях на обекта и имах удоволствието да се запозная и риболовствам рамо до рамо с Боцмана. Голям човек. И рибар
. Емна ги зизитата като спринтьор на къси разстояния, а аз само маах на празни обороти и гледах отблизо показното му. Трябваше ми малко време за да вляза в ритъм и не след дълго направих сефтето. В един момент на пауза Боцмана ме викна при него. Беше се завъртял пасаж платерини и след втората риба повода 0,125 естествено се скъса. Как да се върна бос по грапавите скали до чантата с такъмите? Пасажа може да си замине. И тогава пак Боцмана ми услужи с повод и кука.И първите три замятания с неговия такъм и 2 платерини и едно зизи посетиха кофата ми. А като си тръгваше си остави и дозата червей, че моята беще отишла. За всичко това
на Боцмана. Но с неговото тръгване се изнесе и рибката, хванах още 2-3 и приключих риболова с 5 зизита и 18 платерини-едно перфектно откриване на бомбардения сезон, като го съпоставя с миналата година. Те го и резултата- повече от доволно.

-
- учете се от него
Колега, за сега ти като че ли се заформяш като "най-уловистия морски"
Успех и все така добър улов и репортажи 

-
- сериозен играч
евала
Вчера след обед се засилих към японското. Карагьоза го бях отписал поне да пробвам грацата. Пътя е труден, но славен
и поне дава переспективи за снимане.

След двайсетина минутния преход заех позиция и заразпъвах новонаправеното чипаре. Куки малки, номер неизвестен, щото са от татово време, но ги бях съчетал с модерните флоркарбон и зелено ламе. Резултата не беше никак зле при тва нямане и при положение, че колегите до мен с чипарета с над 20 куки накрая имаха същия улов. Бавно и методично по една по две рибките задъниха кофата. Не бяха нито нормален сафрид, нито дребна граца, по-скоро нещо средно-сафридчета. От стоящия наблизо кораб един колега също замята чипарето и не хвана повече от десетина рибки общо. Но... Негов бил късмета да измъкне един едър карагьоз, при което целия екипаж се изреди да го види. Те ги и рибоците, с които смятам да изпия довечера някоя и друга биричка-около кило.

А в един момент се появиха и едри хамсии. Ето за кво става въпрос-по-дълги от сафрида.

А с тая прекрасна снимка ви казвам до следващия път и до скоро на морето.

След двайсетина минутния преход заех позиция и заразпъвах новонаправеното чипаре. Куки малки, номер неизвестен, щото са от татово време, но ги бях съчетал с модерните флоркарбон и зелено ламе. Резултата не беше никак зле при тва нямане и при положение, че колегите до мен с чипарета с над 20 куки накрая имаха същия улов. Бавно и методично по една по две рибките задъниха кофата. Не бяха нито нормален сафрид, нито дребна граца, по-скоро нещо средно-сафридчета. От стоящия наблизо кораб един колега също замята чипарето и не хвана повече от десетина рибки общо. Но... Негов бил късмета да измъкне един едър карагьоз, при което целия екипаж се изреди да го види. Те ги и рибоците, с които смятам да изпия довечера някоя и друга биричка-около кило.

А в един момент се появиха и едри хамсии. Ето за кво става въпрос-по-дълги от сафрида.

А с тая прекрасна снимка ви казвам до следващия път и до скоро на морето.

Абе има- нема , винаги оцапваш тиганите

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
А бе не е точно винаги.bkd написа:Абе има- нема , винаги оцапваш тиганите
Туй въведение май си го пропуснал. Знаеш ли колко пъти ходих за платерини на дъно и какво хванах? От 5-6 излета само три бр. и то в един излеткарид написа:След като "скъсах" платерините от бой

-
- и господ не е толокова добър
Ей,гладен нема да ходиш

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Браво на майсторите 

-
- разбира нещата
направо сте ги отрепали

тези, които не са рибари , какво ли ядатsnegk написа:Ей,гладен нема да ходиш![]()
![]()