Риболов край ямбол!!!

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
ekstazy87
новобранец
новобранец

Re: Риболов край ямбол!!!

Мнение от ekstazy87 »

За да си най-добрия играч трябва да си добър навсякъде ,но да си специaлен някъде .
krotyshka
новобранец
новобранец

Мнение от krotyshka »

снимките на колегатаИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
ekstazy87
новобранец
новобранец

Мнение от ekstazy87 »

Може ли да ми кажете как става това сас снимките и как да си сложа вав профила :)
За да си най-добрия играч трябва да си добър навсякъде ,но да си специaлен някъде .
vacheto
новобранец
новобранец

Мнение от vacheto »

Здравейте колеги,
на тези снимки ми се вижда доста водата на язовира.Аз миналото лято го посетих веднъж за 3 часа - 1 шаран - 1 кг и един бял амур 3.5 кг и двата на торен.Тогава всички ловяха на рибка, само на това излизал шаро.Въпроса ми е ако някой знае дали са изпускали гьола съвсем есента или са му запазили рибите ? В смисъл по-едрите.
Иначе не е лош язовира...
А някой има ли прясно инфо за Симеоново малкия ?
Аватар
S.Koychev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от S.Koychev »

Здрасти, до колкото знам язовира не е изпускан, рибата се развъжда сама, мисля че не зарибяват, но като цяло има доста риба в язовира.Тая година има пуснати и няколко бройки маломерни сомчета, а водата е наистина много поне с 1 метър повече от миналата година.Вчера на Търнава от 5.30 сутринта до 20.30 имах едно изкарано шаранче около 1 кг и 10-на кг каракуда, общо взето добър риболов се получи( само 1 шаранче ама ... ), рибата вземаше както на царевица така и на торен ;)
Ribarche
rosen_bg
новобранец
новобранец

Мнение от rosen_bg »

Днес на Търнава един шаран , 20-тина каракуди и много вятър. :shock: :rolleyes: :shock:
Аватар
S.Koychev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от S.Koychev »

Интересуваме Симеоновския язовир, от къде се минава за него, как е пътя в смисъл при лошо време може ли да се отиде,разбрах че имало едри шарани ( носят се слухове че били 4-5 кг) , на какво илизат и кои са добрите места :D Леко нахален станах ама .....
Ribarche
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Benicio написа:Интересуваме Симеоновския язовир, от къде се минава за него, как е пътя в смисъл при лошо време може ли да се отиде,разбрах че имало едри шарани ( носят се слухове че били 4-5 кг) , на какво илизат и кои са добрите места :D Леко нахален станах ама .....
Калайджата ли имаш предвид (този, който е над Теневския)? Предполагам, че за него питаш, караш от Ямбол за Елхово, на Теневския разклон завиваш вляво, караш около километър нагоре към Симеоново и гледаш вляво от пътя. На едно леко завойче на пътя има отбивка вляво от главния път (почти напреки на пътя е). Ако е кално времето, по-добре остави там колата, язовира е на 100-тина метра, само че се спускаш рязко надолу и е жълта пръст. Този язовир има изворна вода и колкото и да пада нивото, все си държи някаква свежа вода. Изключително е обрасъл, което прави по-трудно обирането на шарана. На мен лично ми е едно от любимите места, където съм имал незабравими спомени. А и е близо до Ямбол :wink:
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
vacheto
новобранец
новобранец

Мнение от vacheto »

mita4eto написа:
Benicio написа:Интересуваме Симеоновския язовир, от къде се минава за него, как е пътя в смисъл при лошо време може ли да се отиде,разбрах че имало едри шарани ( носят се слухове че били 4-5 кг) , на какво илизат и кои са добрите места :D Леко нахален станах ама .....
Калайджата ли имаш предвид (този, който е над Теневския)? Предполагам, че за него питаш, караш от Ямбол за Елхово, на Теневския разклон завиваш вляво, караш около километър нагоре към Симеоново и гледаш вляво от пътя. На едно леко завойче на пътя има отбивка вляво от главния път (почти напреки на пътя е). Ако е кално времето, по-добре остави там колата, язовира е на 100-тина метра, само че се спускаш рязко надолу и е жълта пръст. Този язовир има изворна вода и колкото и да пада нивото, все си държи някаква свежа вода. Изключително е обрасъл, което прави по-трудно обирането на шарана. На мен лично ми е едно от любимите места, където съм имал незабравими спомени. А и е близо до Ямбол :wink:
Колега, по обясненията ти разбирам, че обясняваш за 2рия водоем по пътя.Значи след като завиеш на ляво на разклона след 500 метра има една табела "Жива Риба", подминаваш и следващата в ляво е за обраслия водоем.Е такива борбени шарани не съм хващал никъде !
Ако не са го прецакали есента сега ще е супер язовирчето, където и да застанеш задължително захранвай и забрави за червеите - бъкано е с каракуда.Масово шараните бяха по 1.5-3 кг миналата година , аз по-голям там не съм хващал, но си е истинско удоволствие да вадиш рибата.Само миг да не внимаваш и се набива в папура, а и да - въобще не слушайте какво ви говорят местните рибари - шарани излизат на дъно, на плувка, на царевица с повдигач и без, на топчета ...... аз лично храних с царевица и коноп варени.Само да се прибера и отивам да дърпам диваците...
Аватар
S.Koychev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от S.Koychev »

ами на мен ми казаха за 2-я язовир, ако може инфо от коя страна да застана ,че знам ли къде да я търся на тоя водоем , а в сряда ще ходя да я търся че да видим какво ще стане ;)
Ribarche
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Втория казваш значи, честно казано не зная нищо за вътрешния язовир. Ходил съм десетки пъти на малкия (този, за който писах по-горе), като последното ми ходене беше миналата година началото на есента. Язовира е много обрасъл с шавари, местата са доста ограничени - едоното е до фургона, на стената има също, но там никога не съм заставал, от другата страна има също едно място вътре в самите шавари и то е за предпочитане (но с ботуши), понеже е най-забутано и рибата е сравнително ненаплашена. Също така като се спускаш от високото към язовира вдясно след върбата има дупка в шавара с дълбочина не повече от метър (лятото е към 70-80 см) и там с една плувка и стара накисната царевица стават чудеса. Абе на място ще се ориентираш, надявам се да не е още по-обрасъл водоема от миналата година. И дано имаш късмет да се здрависаш с добър шарко!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
vacheto
новобранец
новобранец

Мнение от vacheto »

Значи като съм ходил там, където и да съм заставал все съм хващал.То и водоемчето си е доста малко де.Първия път като ходих замятах към отсрещния бряг пред тревите( там играеше доста риба), но нямах успех.Преместих дънните на 30-тина метра до шавара и след 30 мин имах 2 шарана.Ако сега ходя мисля че ще избера или мястото под фургона, но не между двата шавара а в ляво точно до него или на 20 метра наляво под дръвчетата пак срещу шавара.Храня само с царевица, топчета и коноп с прашката, ракета няма да ти трябва.Затегни си авансите, че като удари развиват доста влакно и то все вътре в шавара - от там трудно ще го извадиш.Имах някъде снимки ама не мога да ги намеря още, щеше да се ориентираш идеално.Айде ще чакам да кажеш как е положението тази година там.
Аватар
bigfisherman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от bigfisherman »

PoIoGaVo написа:Пич пиши на кирилица, не се срамувай от собствената си азбука ;)
:smt075 :smt023
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

vacheto написа:Значи като съм ходил там, където и да съм заставал все съм хващал.То и водоемчето си е доста малко де.Първия път като ходих замятах към отсрещния бряг пред тревите( там играеше доста риба), но нямах успех.Преместих дънните на 30-тина метра до шавара и след 30 мин имах 2 шарана.Ако сега ходя мисля че ще избера или мястото под фургона, но не между двата шавара а в ляво точно до него или на 20 метра наляво под дръвчетата пак срещу шавара.Храня само с царевица, топчета и коноп с прашката, ракета няма да ти трябва.Затегни си авансите, че като удари развиват доста влакно и то все вътре в шавара - от там трудно ще го извадиш.Имах някъде снимки ама не мога да ги намеря още, щеше да се ориентираш идеално.Айде ще чакам да кажеш как е положението тази година там.
Напълно съгласен съм, колега :)
trifondeli
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от trifondeli »

колеги ако става въпрос за калаиджата и аз имам добри спомени от там.ама дали още е под аренда и какви са условията могат да кажат колеги които са ходили тази година.на село бояджик язовира вече е оставен и обезводнен.което значи и обезрибен :wink:
уникат-без дубликат!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”