За сом с кльонк

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Re: За сом с кльонк

Мнение от VGS »

Къде го гледа ?
Дай и ние да го видим!
chanio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chanio »

Подариха ми го двд-то в рибарския магазин,дето си пзарувам.Ако го кача в нета ще дам линк.
Ачо ♣

Мнение от Ачо ♣ »

chanio написа:.........Ако го кача в нета ще дам линк.....
Качвай и давай линк .Образованието е майка на знанието.Човек до като е жив се учи ! :D
мирославмладенов
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от мирославмладенов »

качваи де,иде време
мирославмладенов
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

колеги,даите съвет,на 11 след забраната ще се пробвам в язовир,които не е много голям,но е дълбок 23 метра при кулата.къде да го търся сома,над дълбоките ями около кулата,в по плитката част ,в ръкавите и на каква дълбочина да пусна стръвта....нямам сонар,нито опит,но ще натрупвам,надявам се и с ваша помощ
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Без сонар,само ще си губиш акъла.По добре забери някой дето има,та да видите къде лежи.Иначе е вятър работа да го търсиш на сляпо.Не че аз винаги съм ходил със сонар,но са ми казвали местата,понеже и той си има места къде лежи,а тогава е лесно :D .
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
мирославмладенов
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

нямам такъв познат :( .но знам къде клъонкаха колеги от софия миналата и хванаха три 14 , 16 , 22...цяла нощ там си биха,призори пак,бяха инати,щото си пренощуваха в лодките,бяха с две...а моя учител там е вадил до 45 кила преди 20 години,има и снимки :idea: от него знам и ямите където лежи,но според него сега се търси в плиткото на тапа,а пък аз искам да пробвам на клъонк,а пък моя човек не е клъонкаджия,и за това питам,и ми е наи интересно да разбера долу ли да го търся,дето си е една температура,или горе високо,дето се е постоплило,това са три метра горе долу и си мисля че ще е много блиско до лодката клина сега....абе нямам сигурно предположение,и за това търся помощ :oops: :oops: :oops: имам вече 100 сома,но само по реки,до 10 кг :oops: и аз искам товарния,време и акъл не ми пречат,вече съм болен от сомската......
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Като чета,и теб те е ударила центровката с тоя сом :D .Също като нас.Остави тия, преди години,толко броя,толко големи и т.н..Щом си толкоз запален,купи си сонар,оборудвай се с добра въдица,и най важното,научи се да кльонкаш.След всичко това,като събереш оборудването и четеното от форума в едно,всичко ще си дойде на място :D .
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
мирославмладенов
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

така и ще направя,но за 11 няма как да се справя,а така и така ще се пробвам без сонар,та за това питам за дълбочината
Аватар
Franko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Franko »

Вземи си повече рибки за стръв.Умира ли хайвана,значи си под клина-трябва да вдигаш нагоре.
Така,така и докато набараш точната дълбочина(термо-клина).При малък язовир можеш да го обловиш целият.
Чукаш час и се местиш.Щом ги знаеш що годе местата,значи ще се справиш и без сонар.
Преди и аз съм нямал сонар,но си бях направил въженце с тежест и възли през пет метра .Винаги знаех колко е до дъното.
http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

мирославмладенов написа:нямам такъв познат :( .но знам къде клъонкаха колеги от софия миналата и хванаха три 14 , 16 , 22...цяла нощ там си биха,призори пак,бяха инати,щото си пренощуваха в лодките,бяха с две...а моя учител там е вадил до 45 кила преди 20 години,има и снимки :idea: от него знам и ямите където лежи,но според него сега се търси в плиткото на тапа,а пък аз искам да пробвам на клъонк,а пък моя човек не е клъонкаджия,и за това питам,и ми е наи интересно да разбера долу ли да го търся,дето си е една температура,или горе високо,дето се е постоплило,това са три метра горе долу и си мисля че ще е много блиско до лодката клина сега....абе нямам сигурно предположение,и за това търся помощ :oops: :oops: :oops: имам вече 100 сома,но само по реки,до 10 кг :oops: и аз искам товарния,време и акъл не ми пречат,вече съм болен от сомската......
Послушай учителя си и мисли.Сома сега няма работа в дълбокото.Намира се в плитките слоеве на водата.Ако кльонкаш го търси отново в плитчините,малко над дъното.Чукай рядко и привечер.....след залез слънце.Сега взима дори от самата повърхност,но там за кльонк не говорим. :wink:
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Чета и се кефя!
Миро, във всеки написан пост има много истини. Ако знаеш местата, опитвай там. Където е текло, пак ще тече. Кльонкащият без сонар изпитва истинската тръпка от риболова- тръпката от неизвестното. Говоря от личен опит. Но никога няма да рабере какво се случва под лодката, не се виждат и перспективните места. Кофти. Ако след няколко серии не се появи риба на екрана, няма смисъл да продължаваш и да настояваш. Местиш се. Ако има риба и е в активна фаза, се вдига до третата серия и надлъгването започва. Всяко излишно настояване е вредно за този спорт и в частност за теб.
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Сложих между оловото и куката един червен силиконов октопод, но не знам къде точно да го позиционирам - веднага над куката ли, за да я крие или една педя по-нагоре, та края на ресните да идва леко над ствола на куката? :roll:
Emo-83 написа:Чукай рядко и привечер.....след залез слънце.Сега взима дори от самата повърхност,но там за кльонк не говорим. :wink:
Това предполагам, че важи и за Дунава?
Като не говорим за кльонк, за к'во говорим - спининг и/или тапа? :roll:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

За Дунава си важи.Той не е дълбок и сома сега е близо до стръвта.
Не важи за дълбоките части по язовира.Топлата вода е от горе....късна есен става обратното.
Чета постовете на колеги и се питам знаят ли кое се нарича сомско място :!: И не се ли променя то според сезона!
Както и да е...въпроси много....мнения също.Дано поне си помагаме с тях.
Дори да откриеш сом в средата на язовира....то той е в горния слой вода.Това,че е дънна риба го забравете.Там почива,но се храни където е другата риба.При това не почива на 30м. дълбочина....освен ако на вън не е -30градуса. :idea:Лежи на дъното на 1м. дълбочина във водораслите.При другата риба и е там където има праг.Начините му за ловене са 100 вида...въпрос на избор.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

A за октопода? :roll:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на кльонк”