Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

ПЛАВНИЦИ
Модератор: nkolev66
- alex_vp
- научил се да хвърля
Re: съвет за плавници
Сафридчо, взимай ги тези плавници, дето си си ги харесал и няма да съжаляваш. Аз с такива изкарах 3 години гмуркане за миди и рапани (за жалост единия се скъса на пантофа при пръстите и няма лепене), много бях доволен от тях. Даже първите ми влизания в морето с цел подводен риболов миналото лято пак бях с тях и си ми беше добре - все пак говорим за дълбочина от около 4-5м. Поздрави
Последно промяна от alex_vp на Сря Юни 16, 2010 8:26 pm, променено общо 1 път.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Сафридчо, послушай Алекс защото и аз имах такива. Изкараха ме два сезона, но все пак не влизай по дълбоко от 5м. Да късат се на пръстите, но два сезона не са малко 

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
-
- научил се да хвърля
thanks за инфото от всички и ще си го купя и дано да изкарам поне три сезона с тях
By the way маската ми е марес, дали става за нещо,
или скоро ще се разпадне?
Поздрави на всички и добра слука !!!

Поздрави на всички и добра слука !!!

Кръв повръщам, пари Ни Връщъм !!!
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Да екстра е ползвам марес вече 3-4 гдини, сменил съм само каишката веднъж. 

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
-
- разбира нещата
това че маската ти е марес е добре но...името е важно като марка а дали ще ти прилепва по лицето и да се пълни с вода е по важното.има теми за избора на маска и как да разбереш дали е правилната за твоето лице.това да влезеш на 5--6 метра дълбочина и да се пълни с вода не е шега работа.
Re: ПЛАВНИЦИ
Здравейте, искам малко мнение за ето тези плавници: http://pureinstinct.mares.com/products/ ... ?region=eu
никои не ги е споменал незнайно защо, а аз възнамерявам с тези да се екипирам?
Благодаря предварително
никои не ги е споменал незнайно защо, а аз възнамерявам с тези да се екипирам?
Благодаря предварително

Само нинджа може да настъпи друга нинджа!
- alex_vp
- научил се да хвърля
Ето ти ТУК малко информация за плавника, но понеже е от новите модели не знам дали ще има някой, който да го е ползвал вече.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Ето ти нещо изпробвано и доказало се http://pacific-bg.com/bg/products/view/cat/21/id/187 и това http://pacific-bg.com/bg/products/view/cat/21/id/60 И нещо също така добро http://pacific-bg.com/bg/products/view/cat/21/id/53
- Kitenec
- новобранец
- Обратна връзка:
Привет колеги!
Моля за коментари и впечатления за този плавник:

Това което показа grizmin преди няколко мнения не ми се хареса особено но все пак ...
Смятам да ги ползвам за подводен риболов до 10-15 м дълбочина! Крака ми е 42 а на плавника пише 42-44, като смята да ползвам неопренов чорап 5 мм. Плавниците не съм ги купувал, подарък са. Знам само че марката е добра, средно твърди(клонят към твърди).
Поздрави!
Моля за коментари и впечатления за този плавник:

Това което показа grizmin преди няколко мнения не ми се хареса особено но все пак ...
Смятам да ги ползвам за подводен риболов до 10-15 м дълбочина! Крака ми е 42 а на плавника пише 42-44, като смята да ползвам неопренов чорап 5 мм. Плавниците не съм ги купувал, подарък са. Знам само че марката е добра, средно твърди(клонят към твърди).
Поздрави!
Цаца ама риба .... 

Не е най-доброто, ама щом са ти подарък, не можеш да имаш претенции.
Доста са твърди и тежки и ако не си ползвал харпунджийски плавници, доста ще те уморяват, но да речем, че ще им свикнеш. По лошото е, абсолютно сигурен съм, че ще ти са малки и е изключено с чорап 5мм да ти станат. Дори и да ги обуеш само след десетина минути в морето ще ти пречернее от болка. Щом носиш №42, на теб ти трябва плавник №44-46 за да ги ползваш с чорап и да се чувстваш комфортно.
Съжалявам ако съм те разочаровал с мойто мнение.
Доста са твърди и тежки и ако не си ползвал харпунджийски плавници, доста ще те уморяват, но да речем, че ще им свикнеш. По лошото е, абсолютно сигурен съм, че ще ти са малки и е изключено с чорап 5мм да ти станат. Дори и да ги обуеш само след десетина минути в морето ще ти пречернее от болка. Щом носиш №42, на теб ти трябва плавник №44-46 за да ги ползваш с чорап и да се чувстваш комфортно.
Съжалявам ако съм те разочаровал с мойто мнение.

Никоя риба не е по - важна от живота !
- Kitenec
- новобранец
- Обратна връзка:
Всъщност за моя радост, явно съм бил в грешка, сега ходих да погледна пак номера е 44-46

Благодаря Ви vatus56 за мнението!
Като му доиде времето да се цопнем във водата, а той и не остана - има няма 2-3 месеца ще преценя дали са за моя крак. Малко ме притеснява, че ми се гледат доста твърдички, но както споменахте приказката за харизания кон ....

Благодаря Ви vatus56 за мнението!
Като му доиде времето да се цопнем във водата, а той и не остана - има няма 2-3 месеца ще преценя дали са за моя крак. Малко ме притеснява, че ми се гледат доста твърдички, но както споменахте приказката за харизания кон ....

Цаца ама риба .... 

Китенец, аз по себе си забелязах, че номера на крака + дебелината на чорапа в милиметри ми дава номера на плавника който ми става.
Не е страшно при тебе. Ако те устройва тази "формула", значи с 3мм чорапчета си ОК.
Аз от както гмуркам с чорапи, повече от 3мм не съм ползвал, но всеки сам си знае. Но все пак колегите са абсолютно прави, че не е никак добре да те стяга плавникът. Спира ти кръвообращението към табаните и след няколко минути, болката е неописуемо отвратителна, дори и да не е студена водата.
Даже ще те посъветвам да си тунинговаш табаните на чорапчетата с хелметекс преди сезона, та да те изкарат по-дълго време, без да се скъсат.
Не е страшно при тебе. Ако те устройва тази "формула", значи с 3мм чорапчета си ОК.

Аз от както гмуркам с чорапи, повече от 3мм не съм ползвал, но всеки сам си знае. Но все пак колегите са абсолютно прави, че не е никак добре да те стяга плавникът. Спира ти кръвообращението към табаните и след няколко минути, болката е неописуемо отвратителна, дори и да не е студена водата.
Даже ще те посъветвам да си тунинговаш табаните на чорапчетата с хелметекс преди сезона, та да те изкарат по-дълго време, без да се скъсат.

Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
- Kitenec
- новобранец
- Обратна връзка:
Благодаря за съвета gunman, непременно ще ги ъпгрейдвам с лепилце!
Относно дебелината, така или иначе ми предстои покупка на чорапчета, така че може да се отиде направо с плавника и да се пробва с колко мм ще ми е най комфортно.
Поздрави!
Относно дебелината, така или иначе ми предстои покупка на чорапчета, така че може да се отиде направо с плавника и да се пробва с колко мм ще ми е най комфортно.
Поздрави!
Цаца ама риба .... 

Точно така! Най правилното решение е с чорапчето и плавника.
И постой обут известно време за да усетиш дали има някакво стягане.
И постой обут известно време за да усетиш дали има някакво стягане.
Никоя риба не е по - важна от живота !