Любимия воблер!

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
nasko1971
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Любимия воблер!

Мнение от nasko1971 »

veso1968 написа:
ULDO1 написа:
Щото съм го бъкнал като оригинал
Браво браво,аз моите воблери ги свалям също с олово но го слагам на 1.5до 2.0м пред самия воблер.Имам и самоделен даурингер но с оловото ми е по удобно,само дето трябва много проби докато разбера колко слиза.
И как го разбираш :?: ако не е тайна :idea: :wink:
Трудно е да се определи. Поне за мен единствения начин е където воблера да почне да причуква и да задира по дъното. Правят се опитис различни олова и дълбочини.

Абе даунригера си трябва за големи дълбочини - другото е компромис. И аз се замислям да си заприходя един.
ULDO1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ULDO1 »

====================
Последно промяна от ULDO1 на Вто Ное 09, 2010 5:50 pm, променено общо 1 път.
nasko1971
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nasko1971 »

val написа:Кире явно мяма.
За да продължим темата с любимци , ще Ви покажа оригинала на един воблер като нов.
Изображение
На тази снимка е след едногодишна употреба от едната страна.
Изображение
На тази е от другата страна.
Изображение
Разликата е очевадна.
Зададох въпрос на когото никой не подаде дори наченки на отговор. Затова и публикувам тези снимки.
Воблера е уловил достатъчно количество риба- костур, кефал, бяла и соме.
Воблера не е “Rapala”.
А в този Bassday и аз се кълна. Имал съм много добри резултати както на Ивайловград, така и на Жребчево. Имам и 3 сомчета на него до 5 кг, както бели риби и кефали. Имам 3 разцветки от него, но интересното е, че това е верният цвят. ПОне при мен е така. Много често ме е спасявал от валата, когато няма активност.
nasko1971
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nasko1971 »

ULDO1 написа:
И как го разбираш ако не е тайна
Докат се изпиша и Наско ме изпреварил,та така докато воблера почне за бие по дъното.
Абе даунригера си трябва за големи дълбочини - другото е компромис.
Абе не съм много впечатлен,незнам дали щото не е ориджинал ама на моя като карам се чува едно бъждене от въжето, вероятно дето трепти под водата и си мисля че то пречи на риболова.Иначе с даурингера мисля е най добрия вариант да знае човек къде му е воблера в момента, по добър от крилото по мое мнение
А при теб въжето на тежестта от корда ли е или е стоманено ?
ULDO1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ULDO1 »

=================
Последно промяна от ULDO1 на Вто Ное 09, 2010 5:50 pm, променено общо 1 път.
nasko1971
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nasko1971 »

ULDO1 написа:Стоманено с пластмасова обвивка.Просто много набързо скалъпих гюлето и това въже ми бе под ръка,интересно е че е много тънко а се получава това бъждене.
А в този Bassday и аз се кълна.
Ейййй сега ще ни отваряте работа да го търсим щом е толкоз уловист.Впрочем колко гази тва нещо
Обикновено го влача на 50-60 метра зад лодката, с Power pro 0.23, гази 3.5-4 м., някъде на 3.8 м почва да причуква.
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

Andrey_76 написа:
xoxo написа:
........кажи нещо и за това:
Изображение
доста се изписа са него - маи всичко. аз лично го ползвам при тролинг /бавен/да потапям по дълбоко силикони с малки глави или малки живи рибета. колеги бяха писали че го исползват и с воблери за допълнително потапяне - аз лично не съм пробвал -/имам опасения че съпротивлението на воблера ще го "обърне' и изкара на горе. например рибе 300-400гр го обраща и изкарва. ще взема да пробвам този сезон с воблер /въпреки че ако е за по дълбоки риби ползвам други неща за риболова им.
Аватар
petro_op
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от petro_op »

Малка гатанка :D

Не че съм проучвал задълбочено, но така и нямам идея каква марка е воблера долу .
Преди години ми го подари един приятел Холандец ама и той не знаеше производителя.

В този ред на мисли - някой има ли идея 8) ?!

Воблера е плуващ, 12 см. Има страшно буйна игра ....

Изображение
Аватар
val
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от val »

Добре изглежда. Прилича на японец със сменена тройка.
Аватар
petro_op
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от petro_op »

Тройките аз си ги сменям, че съм чувствителен на тема здравина и острота :) и на мен ми е най-близо до японец - изработката е ювелирна ...но дотам :oops:
Аватар
petro_op
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от petro_op »

Поразрових се малко по-усърдно и намерих модела и марката:

Марката:
http://reactionstrike.com/index.html

Модела:
http://voblery.com.ua/catalog/ac-55.html

Та някой да е ползвал за тролинг нещо от Reaction Strike случайно :shock:

За мен марката е 100% непозната, но имат доста интересни модели ...
Аватар
тони котев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от тони котев »

Миналата и тази година,на Салмо Хорнет 5 костурче гази на 3.8 -4м.имах много добри попадения.Това малкото ,излъга даже и един 15кг. сом.Правих му операция да га извадя.Когато го сложих след 2ву дневно капо просто пощуряха рибите.Затова трябва постояство и експерименти,рибата си взема,но на точното място и на точният воблер.
Аватар
val
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от val »

Много точно казано.
Аватар
petro_op
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от petro_op »

Това с "постоянството" е ясен и неоспорим факт, коментиран в множество форумни теми !

Идеята ми беше да получа евентуално някаква информация относно непознат за мен производител на изкуствени примамки и как те се държат в реални условия - в което не виждам нищо лошо.

Все пак историята познава както тролингисти, така и спинингисти притежаващи четирицифрен брой примамки и интересуващи се далеч повече от мен например от показателите им.
Аватар
тони котев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от тони котев »

petro_op написа:Това с "постоянството" е ясен и неоспорим факт, коментиран в множество форумни теми !

Идеята ми беше да получа евентуално някаква информация относно непознат за мен производител на изкуствени примамки и как те се държат в реални условия - в което не виждам нищо лошо.

Все пак историята познава както тролингисти, така и спинингисти притежаващи четирицифрен брой примамки и интересуващи се далеч повече от мен например от показателите им.
Колега,извинявай,че се повтарям,но всичко е до проба-извод.Даже на доказани производители,характеристиките понякога не отговарят.Най-важно за мен е ,да познаваш всеки един воблер който притежаваш ,и от там нататък както си прецениш.Помощните средства,даунригер,планер,олово-пазач и др. са допълнителни възможности за комбинациите при риболова.Наскоро, пак подарих 10тина воблера ,които според мене не стават,но въпреки всичко аз съм убеден ,че в даден момент някой от тях ще лови.Просто съм отсял много и знам,че тези никога няма да ги използвам.
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”